Forum » Pomoč in nasveti » Zmrzovanje Windows 10 aplikacij
Zmrzovanje Windows 10 aplikacij
IcyFox ::
Pozdravljeni, že dlje časa imam težave z zmrzovanjem aplikacij na Windows 10. Gre pretežno za UWP programe (Calendar, Mail, Calculator, pa tudi nastavitve, kontrolna plošča, start meni in kontrola zvoka), ki ob odpiranju povzročijo tudi zamrzovanje explorerja in taskbarja. Dvomim, da je težava s strojno opremo (zamenjal že vse razen RAM-a, ki pa po dolgem memtestu ne kaže napak), prav tako sem Windows že večkrat ponovno namestil, težava se nadaljuje. Težava se včasih reši sama (po par sekundah se "odmrzne") ali pa je potreben ponovni zagon računalnika/odjava iz profila. V Event Viewerju je kot napaka ob freezu viden Apllication Hang, ampak iz tega ne znam razbrati razloga. Je mogoče kdo že imel podobne težave oz. ima kak predlog, kako bi lahko to rešil?
Specsi:
Ryzen 5 2600, 2x8GB 3000Mhz RAM, ASUS PRIME B450-M plata, GTX 1660 grafa
Windows 10 20H2, a se je težava pojavila že v preteklih verzijah
Specsi:
Ryzen 5 2600, 2x8GB 3000Mhz RAM, ASUS PRIME B450-M plata, GTX 1660 grafa
Windows 10 20H2, a se je težava pojavila že v preteklih verzijah
- spremenil: IcyFox ()
Gejspodar ::
Znan glitch pri večih verzijah Windows 10.
Ko sem nazadnje uporabljal 10ko se je tudi meni sistem ob vsaki uporabi Calculatorja obesil, potem je to eskaliralo do vsake uporabe start menija. Format je težavo "rešil", linux pa odpravil.
Ko sem nazadnje uporabljal 10ko se je tudi meni sistem ob vsaki uporabi Calculatorja obesil, potem je to eskaliralo do vsake uporabe start menija. Format je težavo "rešil", linux pa odpravil.
Znan glitch pri večih verzijah Windows 10.
Točno tak je tudi pri meni, včasih zasteka samo kalkulator, vcasih tudi start menu ipd. Format zacasno resi problem, ampak postaja nadlezno vsake 2 meseca formatati. Linux žal zaradi službe zame ni opcija
Invictus ::
Pa kaj hudiča delate z Windowsi, da imate probleme ?!?!?!?!
Ne da bi jih hvalil, sam nimam problemov z njimi od Windows 7...
Je pa res,da imam precej standarden hardware, beri Thinkpadi...
Ne da bi jih hvalil, sam nimam problemov z njimi od Windows 7...
Je pa res,da imam precej standarden hardware, beri Thinkpadi...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Uporabljaj drug kalkulator, za Start meni pa StartIsBack.
Bom poskusil, kak predlog za kalkulator?
To je vprašanje za AMD. Na Intelu večinoma ni takšnih cvetk...
Na Intelu tudi jaz nimam teh težav, PC pa je trenutno AMD
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IcyFox ()
MIHAc27 ::
Zadevo včasih reši tudi zagon CMD.exe kot administrator
sfc /scannow
ko konča restart PC-ja
sfc /scannow
ko konča restart PC-ja
Alternative za kalkulator...
https://www.guidingtech.com/top-calcula...
Hvala, sem našel enega ki mi ustreza
mtosev ::
Kaj a si probal disajblati vse procese razen Microsoftovih in potem še enkrat poskusil?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
En update za vse vas (če ima kdo podobno težavo), očitno sem rešil težavo. Začel s tem, da sem disablal vse service, ki niso Microsoftovi in jih potem enega po enega vklapljal nazaj, tam ni bilo problema. V drugi fazi sem izklopil vse startup programe in ponovno vklapljaj enega po enega, in težava je bila v programu z imenom Program (lol), ki pa je nek update client/installer za Microsoft Teams (ki ga uporabljamo v službi). Po izklopu tistega računalnik več ne zmrzuje
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Velik monitor - slabosti? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7735 (5801) | Han |
» | Matične plošče za Windows 7Oddelek: Strojna oprema | 3347 (2382) | Pac-Man |
» | Vse je šlo v ku*ferOddelek: Pomoč in nasveti | 3725 (2089) | Saul Goodman |
» | Start menu za Windows 8?Oddelek: Operacijski sistemi | 4305 (2761) | Kamion |
» | Bo Windows Blue dobil nazaj startni meni in namizje? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 48712 (41685) | Bistri007 |