Forum » Loža » In kaj je sploh smisel tega "lockdowna"?
In kaj je sploh smisel tega "lockdowna"?
harvey ::
Enim je dosti tega zapiranja - alko in Husqvarna pred parlamenton
Drži.
Mam info iz LJ da je en tip vletel pred državni zbor z motorko... upam da drži!
Drži.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
zmaugy ::
Ima opravljen tehnični pregled za emisije?
Enim je dosti tega zapiranja - alko in Husqvarna pred parlamenton
Drži.
Ampak resno? Kako boš z motorko napadel parlament, ki je zidan? Kaj piše na linku, alkohol? Vidiš, drugače bi šel s hiltijem...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
m0LN4r ::
Predlagam nekriticen ogled, dajte si podnapise:
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
showsover ::
Zmaugy, a se greva napit, včeraj sva tako fino komunicirala, da sem ves melanholičen danes, ko je bil ziher biznis. A si me moral osirat s tisto pof* naročnino od blesavin financ, da se mi je militanten mode vklopil, a?
ajdov2 ::
Ta človek je junak, škoda da mu ni uspelo
Z motorko požagat zidove parlamenta?
Razzagat kakega lockdownerja
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Uizi ()
Z motorko požagat zidove parlamenta?
Razzagat kakega lockdownerja
Ejga bukov, a si kaj čudnega vzel?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Mr.B ::
Vedno več folka vidim ki išče okužene da se okužijo da majo pol leta potem mir... bizarno kaj je naši vladi uspelo za zajezitev epidemije!
Jp obstaja FB skupina jugovici na dunaju. Vsak dan je ene deset ponudb strizenje na domu brez covid testa. imas pa zagotovo slovensko fb skupino, kjer lahko kupis test.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Zmaugy, a se greva napit, včeraj sva tako fino komunicirala, da sem ves melanholičen danes, ko je bil ziher biznis. A si me moral osirat s tisto pof* naročnino od blesavin financ, da se mi je militanten mode vklopil, a?
Ene 0,2 dcl džina bi pa res pasal danes...
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
D3m ::
Sem ziher,da so stavili če si upa,ko so ga pili skupaj.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Sem ziher,da so stavili če si upa,ko so ga pili skupaj.
Popivanje na prostem, če je bil še kakšen hotdog ali burek...
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Mato989 ::
https://www.24ur.com/novice/korona/omej...
Hahahaahaha
HAHAHAHAHAHA
Torej k frizerju ne bom smel, ker imam pa popoldanski sp, pa lahko greva s frizerjem ki ima sp na poslovno kosilo!
TROL MODE ON...
Upam da gre naslednjih par z kalašnikovimi v Parlament tista 2 policista se bosta itak posrala!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
A ni bolj enostavno odpret s.p. kot ga srat s kalašnikovim naokrog?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
uvodV?? ::
s.p. jevci gremo na eno poslovno pikačko jaz že dobivam reklame od lokalov da najbrezerviram poslovne dogodke!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: uvodV?? ()
dexterboy ::
.... FUCKED UP SHIT je samo za švohne in bolane... zdravi imajo več šanse da jhi zadane meteorit ali pa povozi avto kot pa da umrejo zaradi Covida19... Dajte si vcepit v glavo da NIHČE ne bo upošteval dolgo časa ukrepov ki ga prizadanejo 100x bolj kot okužba... Ukrepi prizadanejo 100%, okužba pa je samo MOŽNOST težav... Če bi bila Črna Kuga bi vsi ukrepe spoštovali brez odlokov... Ko vam bo to jasno boste razumeli da LJUDSTVO NOČE UKREPOV in KONSENZA NI!
Fucked up shit je za vse, ker imam tudi jaz zaradi COVIDA slabšo zdravstveno oskrbo. Zaradi ukrepov pa še močno krojeno osebno svobodo. To, da ukrepov ne spoštuješ pa le kaže človeški egoizem. Z nespoštovanjem močno pripomoreš k tem, da ukrepi ne bodo dovolj uspešni in bodo trajali dlje. Se pa jaz s tem ne mislim ukvarjat, žal kot socialna družba nismo dovolj zreli, je COVID lep primer našega razvoja in kje smo kot družba. Če imaš kakšen boljši predlog boja s pandemijo pa kar na plano. Pa upoštevaj, da v bolnišnicah delajo ljudje in ne roboti. Kot jaz vidim, ljudje kar spoštujejo ukrepe in ni prevelikega odpora. Toda tisti se pač ne oglašajo po forumih in hvalijo ukrepe, ampak živijo dalje in se prilagajajo situaciji. Po forumih pa prevladuje negativno mnenje, ki je po večini povezano s politično prepričanostjo, pa tudi s teorijami zarot, ker smo pač majhni in drugi vodijo naša življenja (pa še malo joka zraven).
Covid PANDEMIJA?
Kje je Vostok, da pripopa tisto sliko kokoši iz famre?
Mato, ajdov, jo ima mogoče kdo od vaju dveh?
Evo boljši predlog;
UKINEMO NEBOLOZE OD UKREPOV, ČEZ ZIMSKO OBDOBJE, KO JE SEZONA GRIPE, OBDRŽIMO MASKE V TRGOVINAH, BOLNI OSTANEJO DOMA, OSTALI PA ŽIVIMO NORMALNO ŽIVLJENJE! DO SEDAJ BI ŽE VSI BILI PREKUŽENI, TAKO VAS BODO PA IMELI ZAPRTE DO DEVETEGA MAJA! KER STE OWCE BREZ KANČKA LASTNEGA RAZMIŠLJANJA! NOBENA NORMALNA OSEBA NE BI PISALA, DA NAJ DRUGI POKAŽEJO PREDLOG BOJA, KER BI GA IMELA ŽE SAMA, SAJ JE ZATO HODILA V ŠOLO! DA SE NAUČI RAZMIŠLJATI!!!
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()
el_bahattee ::
Narobe, v vojni dajo najhujšim MORFIJ, rešujejo pa tiste ki jih lahko rešijo...
To je tako kto bi evtanazirali stare in rešili zato 60 letnike... taka bi bila prispodoba, tako bi rešili zdr. sistem , pokojninsko blagajno itd...
Morfij? Kar na splošno povsod? Odvisno od situacije, kajne? Sicer si pa sam zaključil - rešujejo tiste, ki jih lahko rešijo, da preživijo. Točno to se dogaja v teh časih - družba je na srečo dovolj človeška, da pomaga najranljivejšim in se rešuje, kogar se lahko, četudi se moramo drugi zato marsičemu odreči. Mimogrede, si upaš povedat svoji babici v fris, kaj si misliš o njej in starostnikih, ki jih očitno doživljaš kot sebičneže in breme družbe?
el_bahattee je izjavil:
Žal je tako, ker je večina teh nasprotnikov ukrepov sebičnih in brez empatije, oz. ukrepom nasprotujejo in jih ne upoštevajo, ker ne marajo vlade (potem pa jo krivijo za slabo stanje).
Kdo je sebičen iz brez empatije? Ti ki že eno leto hočeš prisilno ljudem prepovedati izhod iz bajte, ali človek ki bi rad zvečer šel na sprehod po gmajni brez maske?
Slaba primerjava. Boljše vprašanje je - kdo je brez empatije - človek, ki je takorekoč pripravljen žrtvovati starostnike, da njemu ne bi bilo treba preživeti nekaj časa v lockdownu ali človek, ki zna potrpeti za skupno dobro in razume, da je treba zaščititi rizične skupine?
Prav smešno, kako ne spredvidiš, da si ravno ti brez empatije.
Come to my center, you enter the winter.
Vidis, da ljudje nosijo maske. In si se odlocil, da je to dovolj.
Stroka je na zacetku opozarjala, da je vazno, kako se nosi maske. In stroka tudi pravi, katere maske so najbolj ucinkovite za preprecit prenos virusa. N95 brez filtra. Ce nimas maske dobis kazen, ce pa imas 1 mesec isto masko dobis kazen. Kot se vsaka dobra namera se je tudi ta spremenila v sluzenje denarja, dodaten bonus ali pa osnovni vzrok je pa kontrola ovc. Investicij v bolnice pa ni nic, so pa v orozje.
Sicer ne vem kaj ima to veze z lockdownom, niti kaj točno želiš povedati s tvojimi besedami o nošnji mask. Vedno je tako, da ljudje služijo glede na situacijo. Eni znajo situacijo obrniti sebi v prid, drugim se pač poveča prodaja, tretji razvijejo cepivo, četrti s pomočjo politike dobijo svoje ... Teorije zarot me ne zanimajo. Lahko odprete svojo temo. Prav je da se kaznuje, sicer bi se še bolj kršilo. Bolnišnico ne zgradiš čez noč. Investicij v grajenje covidnih oddelkov pa je ogromno, za kar se porabi tudi veliko denarja. Glede investicij v orožje ne bom v tej temi, ker ni temu namenjena. Imaš temo o vladi pa tam to debatiraj ali odpri novo temo.
Kaj praviš na CT/MR glave? Da se ne izkaže na koncu 5,56 edino možno zdravilo. Držim pesti, da ti uspe!
spegli ::
Počas bomo vsi vsak s svojo motorko prišli povedat kaj si mislimo o drkanju v glavo. In Janez bo naročil nova železna vrata lol
PacificBlue ::
Počas bomo vsi vsak s svojo motorko prišli povedat kaj si mislimo o drkanju v glavo. In Janez bo naročil nova železna vrata lol
Saj svasat tud znamo:)
I’m out.
:3
12c0 ::
el_bahattee je izjavil:
Slaba primerjava. Boljše vprašanje je - kdo je brez empatije - človek, ki je takorekoč pripravljen žrtvovati starostnike, da njemu ne bi bilo treba preživeti nekaj časa v lockdownu ali človek, ki zna potrpeti za skupno dobro in razume, da je treba zaščititi rizične skupine?
Tisti, ki zagovarja neukrepe in nelockdowne oz. "ukrepe" in "lockdowne".
Kot jaz vidim, sta trenutno smiselni samo dve poti.
1. Popolna zapora kot na Kitajskem. Ljudi na cesti se zapira v zapor BREZ vprašanja, firme so zaprte, ipd ... Okoli hodijo intervencije in nič drugega. To bi trajalo verjetno kak mesec, in stvar bi bila pod nadzorom. Od tu dalje so potem meje zaprte in prehod možen le s potrdilom o cepljenju/preboletju ali pa obvezni 14-dnevni karanteni, ki se preverja in konkretno sankcionira
2. Corona party, eksponentna rast okužb, ampak v roku meseca se prekuži takorekoč vse kar se misli prekužiti. Morda pride do kolapsa zdravstva - za par tednov. Zagotovo gre še par tisoč ljudi po gobe. Ampak po tem smo "off the hook", ker bo prekuženih + cepljenih dovolj da širitev virusa ne bo več možna s kakršnimkoli velikim R faktorjem. Kar pomeni, da stvar postane navadna gripa, točno tako kot je Španska gripa postala navadna gripa.
Ti dve opciji bi OBE imeli manjši skupen učinek na gospodarsko in psihološko stanje prebivalcev kot pa trenutno sranje z rastočimi in padajočimi ukrepi, ki se bodo vlekli še NAJMANJ 6 mesecev, raje pa še par let. In ja, lani marca smo ljudje solidarnostno potegnili skupaj. We can do it! Ceste in ulice so bile izumrte, občasno je kje kak športnik tekel ali kdo psa sprehajal. Že jeseni te solidarnosti ni bilo več, danes se večini hebe za vse po spisku. Bullshit, pa "večinsko" spoštovanje ukrepov. Mimo mojega okna dnevno hodijo srednješolci na malico v lokalne trgovine. V gručah po 5,10,15 na kupu, glasno smejoč, brez ENE maske. Na koncu vseh 15 na enkrat zavije v trgovinico, kjer visi tabla "6 kupcev hkrati". Hebe se njim za vse po spisku. Starejši po trgovinah in drugih notranjih prostorih z masko pod nosom, od moje ena sodelavka kiha in kašlja po celi firmi, maske ne nosi, ker je kobajagi astmatik (ki preteče 14km+), ipd ... Lokalni park z otroškimi igrali poka po šivih, zagotovo tam vsi skrbijo za higieno rok, mask pa itak ni niti na vidiku kaj šele pod nosom. In tako dalje, in tako naprej. Ljudem se ne da več. Zato je potrebno ali konkretno zapret, ali pa konkretno odpret. Vse ostalo bo povzročilo večjo škodo (tudi na končnem izkupičku smrti) za ljudi.
Lepo napisano. Si bom pa dovolil moje skromni mišljenji na ti dve točki;
1. V primeru popolne zapore lahko skozi MSM nabijajo folku v glavo, kako je to dobro za njih, njihovo zdravje, da se vse to zares dela za njihovo dobro... owčke pokupijo. Cena resnice pride čez čas na plano, ko je gospodarstvo na tleh, hiperinflacija na cenah in ljudje brez služb.
2. V kratkem obdobju dobimo povečano število mrtvih, obtožbe vlad, da niso skrbele za naše zdravje, negodovanje, pritožbe na Sodišče za Človekov Pravice v Bruslju... Čez par mesecev je življenje normalno, postavimo spomenik žrtvam Covida in dobimo še en nacionalni praznik. Na kratko boli zelo močno in je nabito z emocijami, ampak na dolgi rok pa pridemo ven močnejši in z delujočim ter zdravim gospodarstvom.
PacificBlue ::
Slovenci, kot narod smo taksni da radi trpimo, kot smo trpeli kot hlapci, vedno pod drugimi oblastniki..dandanes pa v tem trpljenju nasa kolektivna zavest nam veleva da gremo skupaj z rokco v roki skozi to trpljenje naroda in vsak naj prispeva svoj delez, drugace bo kaznovan in osramocen.
Vse skupaj ena velika mentalna prizadetost.
Vse skupaj ena velika mentalna prizadetost.
I’m out.
Uizi ::
.... FUCKED UP SHIT je samo za švohne in bolane... zdravi imajo več šanse da jhi zadane meteorit ali pa povozi avto kot pa da umrejo zaradi Covida19... Dajte si vcepit v glavo da NIHČE ne bo upošteval dolgo časa ukrepov ki ga prizadanejo 100x bolj kot okužba... Ukrepi prizadanejo 100%, okužba pa je samo MOŽNOST težav... Če bi bila Črna Kuga bi vsi ukrepe spoštovali brez odlokov... Ko vam bo to jasno boste razumeli da LJUDSTVO NOČE UKREPOV in KONSENZA NI!
Fucked up shit je za vse, ker imam tudi jaz zaradi COVIDA slabšo zdravstveno oskrbo. Zaradi ukrepov pa še močno krojeno osebno svobodo. To, da ukrepov ne spoštuješ pa le kaže človeški egoizem. Z nespoštovanjem močno pripomoreš k tem, da ukrepi ne bodo dovolj uspešni in bodo trajali dlje. Se pa jaz s tem ne mislim ukvarjat, žal kot socialna družba nismo dovolj zreli, je COVID lep primer našega razvoja in kje smo kot družba. Če imaš kakšen boljši predlog boja s pandemijo pa kar na plano. Pa upoštevaj, da v bolnišnicah delajo ljudje in ne roboti. Kot jaz vidim, ljudje kar spoštujejo ukrepe in ni prevelikega odpora. Toda tisti se pač ne oglašajo po forumih in hvalijo ukrepe, ampak živijo dalje in se prilagajajo situaciji. Po forumih pa prevladuje negativno mnenje, ki je po večini povezano s politično prepričanostjo, pa tudi s teorijami zarot, ker smo pač majhni in drugi vodijo naša življenja (pa še malo joka zraven).
Covid PANDEMIJA?
Kje je Vostok, da pripopa tisto sliko kokoši iz famre?
Mato, ajdov, jo ima mogoče kdo od vaju dveh?
Evo boljši predlog;
UKINEMO NEBOLOZE OD UKREPOV, ČEZ ZIMSKO OBDOBJE, KO JE SEZONA GRIPE, OBDRŽIMO MASKE V TRGOVINAH, BOLNI OSTANEJO DOMA, OSTALI PA ŽIVIMO NORMALNO ŽIVLJENJE! DO SEDAJ BI ŽE VSI BILI PREKUŽENI, TAKO VAS BODO PA IMELI ZAPRTE DO DEVETEGA MAJA! KER STE OWCE BREZ KANČKA LASTNEGA RAZMIŠLJANJA! NOBENA NORMALNA OSEBA NE BI PISALA, DA NAJ DRUGI POKAŽEJO PREDLOG BOJA, KER BI GA IMELA ŽE SAMA, SAJ JE ZATO HODILA V ŠOLO! DA SE NAUČI RAZMIŠLJATI!!!
ZAKAJ SE DEREŠ ???? A ME SLIŠIŠ? UGASNI MOTORKO PA SE TI NE BO TREBA DRET!!
PersonaRuda ::
feryz ::
https://www.24ur.com/novice/korona/omej...Ti posodim krompir in olfa nož za štampiljko, pa odpri d.o.o. Boš lahko v oštariji pil. Noter, kot dec, ne zunaj.
Hahahaahaha
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
.... Še posebej, ko smo ugotovili, da so določeni sevi virusa še bolj nalezljivi. Zato moramo biti previdni....Res je! 7,62 je veeeliko hujši kot 5,56. Zato moramo biti POSEBEJ previdni, pred katero cev nastavimo glavo!
TO BO TA!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()
PersonaRuda je izjavil:
Some apocalyptic pics...
Zah, ni kaj, nas bodo pač strojno poklali kot kure, a ne, ko nehamo nest jajca, saj to ni tako nova ideja ali kaj? Ostala pa bo elita, jebiga, razen, če imaš kak hud plan?
Lahko pridete v moj bunker, če ste cepljeni. Mam tud wifi..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uizi ()
Z motorkam in 6 piri v riti !! A bo vbodna žaga tud vredu?
Zgodovina sprememb…
digitalcek ::
Vidim da zelo pogrešate nadlegovanje in slinjenje nad kelnarcam!
Kelnarce v veliki večini niso dale že pred korono, pa so imele 5-6€ neto na uro, torej precej nad tisočakom mesečno.
So pa imele vsak dan zvečer v firtohu v žepu najmanj 3 ali 4 "poslovne" vizitke, češ: pokliči me kaj.
Sedaj imajo Nula koma Jozef evrov na uro in nič vizitk... Ni čudno, da so zelo proti ukrepom.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
PersonaRuda je izjavil:
Torej, v ponedeljek nad globalno elito?
V soboto 3.4.2021 bo spet začetek tega, kar smo že imeli leta 2012 v Mariboru. Kar sledi pa spremljaj po novicah...
Mi se vračamo na sceno. Po 9. letih...
No, da vidim, bo to nekako povsem lokal(izira)na zadeva ali kakšna globalno? Aja, ne povedat, oops.
PersonaRuda je izjavil:
Torej, v ponedeljek nad globalno elito?
V soboto 3.4.2021 bo spet začetek tega, kar smo že imeli leta 2012 v Mariboru. Kar sledi pa spremljaj po novicah...
Mi se vračamo na sceno. Po 9. letih...
U madona, zajebani modeli! Bom spremljal, ko boš vpil "ka sem naredo!? " in " nea morem dihat čuj ! " medtem, ko bo na tebi 6 policistov. Priceless!
Ne, ne, pusti, da pove, kaj zavzemaš neka stališča v naprej. Tale corontena je res globalni debilizem, ampak problem je, ker nič ne kaže na izboljšanje na kratek rok. Čisto zares me zanima, kakšni so realistični cilji, meni se bolj zdi, da gre bolj za forumsko snagatorstvo...
Vostok je zagotovo ok.
Vostok je zagotovo ok.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()
feryz ::
Škoda, pa tako zabavno ga je bilo brati.
Daleč sežejo lovke puklavca. Tale forum ni nobena izjema. Zanimivo je, da je glavnina brisatorjev na tem forumu, desno usmerjena.
Daleč sežejo lovke puklavca. Tale forum ni nobena izjema. Zanimivo je, da je glavnina brisatorjev na tem forumu, desno usmerjena.
Ja zih Vostoka lahko obiščete v eni ustanovi, sem pozabil kako se ji reče..
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | sezona gripe 750 hospitaliziranih, Zdaj zarad Covid pa 200 in panika (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 30109 (28212) | |
⊘ | Je vzpodbujanje nenošenja maske v (zaprtih) javnih prostorih kaznjivo? (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Problemi človeštva | 57647 (52752) | vostok_1 |