Forum » Loža » In kaj je sploh smisel tega "lockdowna"?
In kaj je sploh smisel tega "lockdowna"?
uvodV?? ::
https://twitter.com/covid19borec/status...
Tudi podjetja v večini ne bodo zaustavila proizvodnje: https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...
Tudi v naši odmaknjeni vasi mislim da bo bolj kot ne vse po starem
Tale popoln lockdown se bo končal precej klavrno.
Če je kdo zgrešil strokovnime razloge da smo na veliko nedeljo frej ukrepov: https://www.svetopisemskimaraton.si/dog...
Obvaroval nas bo On!
Tudi podjetja v večini ne bodo zaustavila proizvodnje: https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...
Tudi v naši odmaknjeni vasi mislim da bo bolj kot ne vse po starem
Tale popoln lockdown se bo končal precej klavrno.
Če je kdo zgrešil strokovnime razloge da smo na veliko nedeljo frej ukrepov: https://www.svetopisemskimaraton.si/dog...
Obvaroval nas bo On!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: uvodV?? ()
ajdov2 ::
Iz teme Jutri se grem cepit
To so hujši simptomi kot pa sem mel jaz od covida. In zdaj naj se grem cepit... Ne hvala.
Včer smo se cepili z Astro. Cca 15 kolegov in kolegic. Od teh 15 nas je 10 melo ponoč čist čudne sanje (js takih nism meu v življenju pomoje), tresavico, nismo mogl spat in zravn je pršla se vročina od 37.5-38.5, smo večinoma tud ostal doma. Občutek pa približno tak, kot ko si precej bolan. No zdej popoldne je že precej bolje, jutri upam da bo povsem ok. Tko da vzamem nazaj, kar sem si mislu o šolnikih, ko so bolniške uzel pa jamral.
Se bi pa vsi še enkrat takoj cepili. :) No, sej drugi odmerek bo baje še hujša reakcija, tak da smo rekli, da bomo kar dva dni frej vzeli, pa si v eno dvorano v vasi postavili pojstle ter platno in gledali filme. :D
Za vse hejtarje in teoretike zarot naj zaključim s prijaznim pozdravom: Cepim se, zaščitim vse! :)
To so hujši simptomi kot pa sem mel jaz od covida. In zdaj naj se grem cepit... Ne hvala.
el_bahattee ::
PersonaRuda je izjavil:
Kdo je omenjal kleti in plačance?
Jaz ne!!!!!
Še enkrat si preberi na kaj si odgovarjal
Ti si preberi kaj pišeš, očitno si totalno zmeden. Kdo pa je rekel, da si jih ti omenjal?
Kaj nam pomaga lockdown, če se pa že tukaj (na tehniškem forumu), več kot polovica ljudi sploh ne drži ukrepov, ki so mednarodno priznani in velika večina zdravstvenih delavcev trdi, da pomagajo in delujejo.
Lahko imamo še 100 lockdownov in 100 različnih strokovnjakov ter 100 različnih Vlad in premierov, pa določeni še vedno ne bodo razumeli kaj in kako je potrebno postopati v tem času!
Pravilno razmišljaš. Žal je tako, ker je večina teh nasprotnikov ukrepov sebičnih in brez empatije, oz. ukrepom nasprotujejo in jih ne upoštevajo, ker ne marajo vlade (potem pa jo krivijo za slabo stanje). Je pa na srečo tudi res, da jih je veliko glasnih samo na forumu, v praksi pa si ne upajo kršiti ukrepov.
Jaz moram povedat da se mi do neke mere trenutni "lockdown" celo zdi smiseln.
Narcisoidno razmišljanje. Mene ne prizadane, torej je OK. Boli me K če 3/4 populacije zaradi tega zatone globlje v brezno brez izhoda.
Motiš se, ravno obratno je res. Tvoje razmišljanje je sebično: lockdown ti ni všeč, torej je nepotreben. Starejša populacija te očitno ne gane, saj to ni tvoj problem. Odrekanje v skupno dobro te ne zanima. Poleg tega si domišljaš, da veš več od zdravstvene stroke, čeprav verjetno nisi študiral medicine. Kdo je potem tu narcis?
Come to my center, you enter the winter.
Mato989 ::
Pravilno razmišljaš. Žal je tako, ker je večina teh nasprotnikov ukrepov sebičnih in brez empatije, oz. ukrepom nasprotujejo in jih ne upoštevajo, ker ne marajo vlade (potem pa jo krivijo za slabo stanje). Je pa na srečo tudi res, da jih je veliko glasnih samo na forumu, v praksi pa si ne upajo kršiti ukrepov.
Zakaj pa so rizične skupine sebične in ne pustijo prost lajf drugim? In se oni zabarikadirajo?
Sebičnost je obojestranska, če en ni sebičen je pač drugi, now make your choice!
Motiš se, ravno obratno je res. Tvoje razmišljanje je sebično: lockdown ti ni všeč, torej je nepotreben. Starejša populacija te očitno ne gane, saj to ni tvoj problem. Odrekanje v skupno dobro te ne zanima. Poleg tega si domišljaš, da veš več od zdravstvene stroke, čeprav verjetno nisi študiral medicine. Kdo je potem tu narcis?
Zakaj pa starejše generacije ne zanima odrekanje v skupno dobro??? Zakaj ne bi oni trpeli da bi mi lažje živeli, zakaj mormo mi trpet da oni lažje živijo (SPET) čeprav so vse zjebali že za mlade ko se zadolžujemo za penzije
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
PersonaRuda ::
el_bahattee je izjavil:
PersonaRuda je izjavil:
Kdo je omenjal kleti in plačance?
Jaz ne!!!!!
Še enkrat si preberi na kaj si odgovarjal
Ti si preberi kaj pišeš, očitno si totalno zmeden. Kdo pa je rekel, da si jih ti omenjal?
Bil sem citiran in sledilo še več citatov, tako da sem po tem sklepal, da leti na mene. Nič drugega.
pffff ::
Na začetku pandemije smo imeli na voljo 2 opciji:
1. Popoln lockdown VSEGA za 3 tedne, s tem bi se rešili virusa a uničili gospodarstvo do nafte. Ta opcija sploh ne vem, če bi bila izvedljiva, ker smo tranzitna država z veliko delavci iz/v tujine in bi virus spet prišel na obisk.
2. To kar imamo sedaj je nek uravnotežen način, ki ima manj škode za gospodarstvo kot prvi, čeprav dolgoročno brez cepiva ni vzdržen.
Pametovati zdaj je brez zveze, ker na začetku nihče, niti stroka ni vedel kako postopati v pandemiji in kako nevaren dejansko je virus.
Vedeli pa smo, da covida ob popolnemu lockdownu ne bi bilo vec oz. bi bil konkretno omejen, pa gostodarstvo zdaj bolj crkuje.
Razen tega smo vedeli, Hrvati lazejo glede okuzenosti, pa je bilo nujno iti na morje.
No zato ker so nekatere pizde gledale samo na svojo rit imamo zdaj lockdowne na vsaka dva meseca.
showsover ::
...imamo zdaj lockdowne na vsaka dva meseca.
In še ni konec! Očitno tega ne bomo nikoli rešili. Mi, cepljenci, bomo že pravi Terminatorji/Transformerji postali z vsemi temi injiciranimi nanoroboti in čipi, anticepilci pa bodo imeli razširjene telesne odprtine, najprej nazalne, potem še analne. Prekuženci se bodo pa prekuževali vsake pol leta. Najebali smo!
Francoski Treves zapušča Slovenijo, brez dela naj bi ostalo sto zaposlenih
Podjetje Treves iz Biča pri Trebnjem, ki izdeluje avtomobilske sestavne dele s področja zvočne in termične izolacije in katerega proizvodnjo je januarja prizadel obsežen požar, bo po nedavni odločitvi matične družbe v Franciji septembra zaprlo vrata. Brez dela naj bi ostalo sto zaposlenih. Omenjeno informacijo je direktor Trevesa Andrej Baškovič potrdil za STA.
Iz biškega Trevesa so STA poslali izjavo lastnika, ki je sporočil, da se je družba Treves SA odločila, da zaradi slabih poslovnih perspektiv ne bo nadaljevala gospodarske dejavnosti v Sloveniji. Odločili so se, da po januarskem požaru ne bodo obnovili tovarne. Podjetje ima 102 zaposlena, tovarno pa bodo zaprli septembra, so dodali. (STA)
Kot piše Dnevnik, je Treves pomemben Revozov dobavitelj. Dobavlja sestavne dele s področja zvočne in termične izolacije za twingo, ki pomeni dve tretjini Revozove proizvodnje. Kot so za Dnevnik povedali v Revozu, so jim iz matičnega podjetja Treves zagotovili, da bo oskrba potekala nemoteno in ob enaki kakovosti tudi v prihodnje.
Podjetje Treves iz Biča pri Trebnjem, ki izdeluje avtomobilske sestavne dele s področja zvočne in termične izolacije in katerega proizvodnjo je januarja prizadel obsežen požar, bo po nedavni odločitvi matične družbe v Franciji septembra zaprlo vrata. Brez dela naj bi ostalo sto zaposlenih. Omenjeno informacijo je direktor Trevesa Andrej Baškovič potrdil za STA.
Iz biškega Trevesa so STA poslali izjavo lastnika, ki je sporočil, da se je družba Treves SA odločila, da zaradi slabih poslovnih perspektiv ne bo nadaljevala gospodarske dejavnosti v Sloveniji. Odločili so se, da po januarskem požaru ne bodo obnovili tovarne. Podjetje ima 102 zaposlena, tovarno pa bodo zaprli septembra, so dodali. (STA)
Kot piše Dnevnik, je Treves pomemben Revozov dobavitelj. Dobavlja sestavne dele s področja zvočne in termične izolacije za twingo, ki pomeni dve tretjini Revozove proizvodnje. Kot so za Dnevnik povedali v Revozu, so jim iz matičnega podjetja Treves zagotovili, da bo oskrba potekala nemoteno in ob enaki kakovosti tudi v prihodnje.
Bwaze6 ::
Zdaj ne bo razglašena "epidemija", in ne bo nobenih dodatkov pri plačah v gospodarstvu, ne? Itak je le "lockdown samo za 11 dni"?
c00L3r ::
Znanec dela v enem tujem srednje velikem podjetju na štajerskem, kjer proizvajajo pol izdelke za avto industrijo. Med "lockdown-om" uvajajo tretjo snemo zaradi povečanih naročil.
Baje, da "šole zapiramo zadnje", al kak pravi vlada?
Baje, da "šole zapiramo zadnje", al kak pravi vlada?
Zdaj ne bo razglašena "epidemija", in ne bo nobenih dodatkov pri plačah v gospodarstvu, ne? Itak je le "lockdown samo za 11 dni"?
epidemija je že razglašena od enkrat oktobra in jo podaljšujejo vsakih 30 dni
https://www.24ur.com/novice/korona/vlad...
Uizi ::
4945007654, sporoči ko bo urejeno in hvala še 1x bogataš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uizi ()
PacificBlue ::
4945007654, sporoči ko bo urejeno in hvala še 1x bogataš.
Davcna stevilka je 8-mestna. Slab trol si.
I’m out.
:3
:3
Uizi ::
Oprosti, maček mi je podirkal čez tipkovnico in nisem opazil, 49450093 in še 1x hvala.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: PgSurfer ()
dexterboy ::
Mene pa pri vsem najbolj piz*i, da zdravniki zaslužijo 30k€ mesečno za to, da karte igrajo, ti ukrepi so kar nekaj, po mojem mnenju nas hoče EU zasužnjiti in nam v rit vtakniti kitajske čipe.
A to si komplet zdravstveni dom seštel?
Ne, samo ta članek sem prebral isti dan, kot so me odpustili iz Safilota, ker da smo predragi s svojimi 500€.
Če si res delal tam in ostal brez službe, mi je res iskreno žal. Upam, da si čim prej najdeš drugje novega delodajalca... Pa bolj za šalo kot za res; povprašaj TheBlueOne, če ti lahko zrihta kakšno službico. Po njegovih hvalospevih mu ne bo treba še riti premakniti, da ti zrihta job...
darksamurai je izjavil:
Gre za BOLNIŠNICE. Kaj bo z njimi čez 5 let nas prav malo briga. Mi smo tu, sedaj. Bolnišnice se polnijo kar hitro. In lockdown je glede na podatke (stanje sosednjih držav, stroka ...), ki jih imamo, logična izbira. Eni kar ne morete verjeti, da pri koroni ne gre za zaroto. Gre za velik FUCKCKED UP SHIT. In ravno zarotniki stvar MOČNO poslabšujete. Ker ne gledate na rešitev problema, ampak se ukvarjate z zaroto samo, kjer iščete podatke, kako zaroto (ki je ni) razkrinkati. Obenem pa svoje dodajo še politična prepričanja.TheBlueOne je izjavil:
Bolnice polne? Bolnice bodo čez 5 let prazne, ker bo sesuto gospodarstvo in ne bo denarja za zdravstvo. Podaljšujmo korono in uničimo vse ostal ni rešitev problema, ampak je še večji problem.Sicer pa ja, ta "lockdown" sploh ni lockdown, ker bo še vedno 3/4 folka naprej normalno delalo v tovarnah in firmah. Tako da razlike ne pričakujem. Zato je še toliko bolj glupo, ker se bo delal sama škoda, učinka pa nobenega.Zakaj vse ali nic? Vazno je, da bolnice niso prepolne. Statistično je sigurno manj stikov. Smiselna je ravno regulacija in ne ekstremi.
Ne bi se mogel bolj strinjati s teboj. Če ne bi bili zaprti, bi samo lani bilo v kokoški 3 milijone mrtvih... Ta virus je HUDOBIJA! Še Dirty Harry mu ne more do živega!
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()
janezvalva ::
In kaj je sploh smisel tega "lockdowna"?
da imaš ti tukaj kaj za pisat.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
Huh, zdaj sem šele prebral, kakšne nebuloze je napisal ta vaš imbecil Zmaugy, preprosto ta kekec ne verjame, da ima lahko človek čisto legitimen dostop do Finance.si, ki ga sam plača... Zmaugy mora biti resnično strašno nesposoben možakar, ki si domišlja, da je nek pametnjakovič, ga pa že en odpuščen polpismen manuelni proizvodni delavec pripravi do tega, začne whataboutirati o Trumpu in Janši in kleteh in nekakšnih forumskih političnih odredih, ker preprosto nima nikakršnega intelekta ali kredibilnosti nasploh. Čisto me je razočaral tale vaš Zmaugy, resnično, sem imel boljše mnenje o njem nekoč, samo kaj hočemo, zmotil sem se.
Ti, TheBlueOne, si tudi ti takšen 'zmaugyjevec'? Najbrž ne, če zaslužiš 60kEUR mesečno.
PS: DexterBoy, nekateri na forumu zavzamejo vlogo uspešnežev, ker se jim zdi pomembno. Meni, recimo, se ne, lepo iskreno priznam, da sem odpuščen polpismen manuelni proizvodni delavec, ki zdaj ne zaslužim več niti 500EUR, ker odpuščen, a ne. Zmaugy mi je pa še 'iskreno' svetoval, da postanem zdravnik, če sem jim favš 60x višje plače... :-)
Ti, TheBlueOne, si tudi ti takšen 'zmaugyjevec'? Najbrž ne, če zaslužiš 60kEUR mesečno.
PS: DexterBoy, nekateri na forumu zavzamejo vlogo uspešnežev, ker se jim zdi pomembno. Meni, recimo, se ne, lepo iskreno priznam, da sem odpuščen polpismen manuelni proizvodni delavec, ki zdaj ne zaslužim več niti 500EUR, ker odpuščen, a ne. Zmaugy mi je pa še 'iskreno' svetoval, da postanem zdravnik, če sem jim favš 60x višje plače... :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()
Gre za BOLNIŠNICE. Kaj bo z njimi čez 5 let nas prav malo briga. Mi smo tu, sedaj. Bolnišnice se polnijo kar hitro. In lockdown je glede na podatke (stanje sosednjih držav, stroka ...), ki jih imamo, logična izbira. Eni kar ne morete verjeti, da pri koroni ne gre za zaroto. Gre za velik FUCKCKED UP SHIT. In ravno zarotniki stvar MOČNO poslabšujete. Ker ne gledate na rešitev problema, ampak se ukvarjate z zaroto samo, kjer iščete podatke, kako zaroto (ki je ni) razkrinkati. Obenem pa svoje dodajo še politična prepričanja.
Hitrost polnjenja bolnišnic:
ponedeljek 8. marec - 527 hospitaliziranih
ponedeljek 15. marec - 463 hospitaliziranih
ponedeljek 22. marec - 494 hospitaliziranih
ponedeljek 29. marec - 526 hospitaliziranih
za primerjavo, lanska pomlad:
torek 10. marec - 18 hospitaliziranih
torek 17. marec - 38 hospitaliziranih
torek 24. marec - 69 hospitaliziranih
torek 31. marec - 110 hospitaliziranih
lanska jesen:
ponedeljek 12. oktober - 172 hospitaliziranih
ponedeljek 19. oktober - 291 hospitaliziranih
ponedeljek 26. oktober - 523 hospitaliziranih
ponedeljek 02. november - 862 hospitaliziranih
Ma, vodja ajdov2, naredi tabelarično in grafično primerjavo... saj ne zame, sem polpismen, ne bom razumel :-)
zmaugy ::
Huh, zdaj sem šele prebral, kakšne nebuloze je napisal ta vaš imbecil Zmaugy, preprosto ta kekec ne verjame, da ima lahko človek čisto legitimen dostop do Finance.si, ki ga sam plača... Zmaugy mora biti resnično strašno nesposoben možakar, ki si domišlja, da je nek pametnjakovič, ga pa že en odpuščen polpismen manuelni proizvodni delavec pripravi do tega, začne whataboutirati o Trumpu in Janši in kleteh in nekakšnih forumskih političnih odredih, ker preprosto nima nikakršnega intelekta ali kredibilnosti nasploh. Čisto me je razočaral tale vaš Zmaugy, resnično, sem imel boljše mnenje o njem nekoč, samo kaj hočemo, zmotil sem se.
Tukaj limaš cele članke iz Financ in na mojo pripombo, da naročnina na Finance ni ravno poceni in da vem, da je sicer mogoče dostopati do nekaj člankov na mesec brezplačno, dobim odgovor, da na Financah ni brezplačnih člankov in kakšen butelj da sem, ker sem to napisal.
V naslednjem postu seveda dobiš odgovor, ki povsem jasno dokazuje nasprotno in začneš svojo jeremijado s pretepanjem strawmana, ki kot vidim še vedno traja, cel dan si že zaciklan v to, se mi zdi da niti sam ne verjameš v bedarije, ki jih pišeš.
Zdravniški “nasvet” je pa seveda povezan s tem, da kot nekdo, ki po lastnih besedah verjetno nima tovrstne izobrazbe, malo težko presojaš medicinska vprašanja. In če se ti to zdi tako easy, da skupaj s tovariši tukaj skupinsko pljuvate po zdravnikih in medicinskem osebju, potem se pač vpiši na medicino, jo končaj in si tudi ti privošči ta “slastni kolač”. Saj boš intelektualno kos izzivu, ane? Verjamem vate.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Gagatronix ::
el_bahattee ::
Zakaj pa so rizične skupine sebične in ne pustijo prost lajf drugim? In se oni zabarikadirajo?
Sebičnost je obojestranska, če en ni sebičen je pač drugi, now make your choice!
Zakaj pa starejše generacije ne zanima odrekanje v skupno dobro??? Zakaj ne bi oni trpeli da bi mi lažje živeli, zakaj mormo mi trpet da oni lažje živijo (SPET) čeprav so vse zjebali že za mlade ko se zadolžujemo za penzije
Ne razumeš. Rizične skupine nimajo veze s sebičnostjo. Gre za skupno odločitev, da je najšibkejše treba zaščititi, to je jasno vsaki normalni in uravnoteženi osebi. Še v vojni se na bojišču pomaga tudi najtežje ranjenim, čeprav niso več sposobni za boj... če je to staro pravilo etike jasno celo vojski, bi lahko bilo tudi tebi. Ampak očitno ti ni. Odrekanje v skupno dobro ti je tuje. Primanjkuje ti empatije, poleg tega, da si sebičen. Sebičnost pa je v resnici ena najhujših bolezni človeštva.
Come to my center, you enter the winter.
korenje3 ::
Imamo take, ki delajo in spamajo "zaroto" po facebooku.
In imamo take, ki ne smejo delat, ki spamajo po facebooku da je to zarota, s tem da se jim dela škoda ipd.
Torej 2 kontra pola. En, ki dela in se mu smeji, zato ker bo veš pokasiral kot soseda frizerka. In potem na drugi strani frizerka, ki protestira, ker ne sme delat.
Smo pa še mi nevtralci, ki imamo več kot tisti, ki delajo in tisti, ki ne delajo. No nam je vseeno.
In imamo take, ki ne smejo delat, ki spamajo po facebooku da je to zarota, s tem da se jim dela škoda ipd.
Torej 2 kontra pola. En, ki dela in se mu smeji, zato ker bo veš pokasiral kot soseda frizerka. In potem na drugi strani frizerka, ki protestira, ker ne sme delat.
Smo pa še mi nevtralci, ki imamo več kot tisti, ki delajo in tisti, ki ne delajo. No nam je vseeno.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Tukaj limaš cele članke iz Financ in na mojo pripombo, da naročnina na Finance ni ravno poceni in da vem, da je sicer mogoče dostopati do nekaj člankov na mesec brezplačno, dobim odgovor, da na Financah ni brezplačnih člankov in kakšen butelj da sem, ker sem to napisal.
V naslednjem postu seveda dobiš odgovor, ki povsem jasno dokazuje nasprotno in začneš svojo jeremijado s pretepanjem strawmana, ki kot vidim še vedno traja, cel dan si že zaciklan v to, se mi zdi da niti sam ne verjameš v bedarije, ki jih pišeš.
Zdravniški “nasvet” je pa seveda povezan s tem, da kot nekdo, ki po lastnih besedah verjetno nima tovrstne izobrazbe, malo težko presojaš medicinska vprašanja. In če se ti to zdi tako easy, da skupaj s tovariši tukaj skupinsko pljuvate po zdravnikih in medicinskem osebju, potem se pač vpiši na medicino, jo končaj in si tudi ti privošči ta “slastni kolač”. Saj boš intelektualno kos izzivu, ane? Verjamem vate.
Zmaugy, jaz ne vem, kako takšen intelektualnež in uspešnež, kot si ti, dostopaš do Finance.si, ampak, če ti je to tako nepredstavljivo, da nekdo (recimo, odpuščen, polpismen, neolikan, manuelni proizvodni delavec) lima cele vrste člankov, tudi takšnih, ki so izven kvote 5 brezplačnih (sem res mislil, da so to ukinili, nekoč, namreč so, morda so vrnili, ne vem, to uporabljaš pač ti, jaz ne), jaz ti res ne morem pomagati, ker takšnega zastonjskarskega dostopa jaz pač nimam, žal, tudi mi ne plačujejo za forumske objave z desne ali leve ali celo obeh političnih polov (bi pa sprejel plačilo, ker ti si, ehm, pač, intelektualen poslovni sposobnež prvega reda, ali kaj se vrti v tvojih polžjih možganih).
Pač bolj verjamem v to, kar preberem s strani prepoznavnih podpisanih novinarjev s finance.si IN tudi s strani necenzurirano.si, ki opozarjata na probleme absurdnih plač v zdravniških vrstah, primerjujoč s tujino. No, vama s TheBlueOne se to zdi čisto razumljivo, novinarjev iz obeh polov pa ne upoštevata.
Če tebe to moti, da se novinarji ne strinjajo s tvojimi nekimi pravičniškimi nebulozami (da ne omenjam velikega logika TheBlueOne, ki tako ponosno operira z latinskimi pregovori, ki zasluži 60kEUR mesečno), ni problem v meni, jaz sem samo kurir in če ti zato mene uvrščaš v neke desne forumske odrede, je to tvoj problem, ampak saj je vsem jasno, da nisi ravno najbolj oster svinčnik v peresnici, glede na to, da ti je dostop do Finance.si takšen strašen in nepredstavljiv finančni zalogaj.
Ne verjameš podpisanim novinarjem (ne iz finance.si, ne iz rtvslo.si, ne iz necenzurirano.si), ki opozarjajo na plačne anomalije zdravnikov, ne verjameš meni kot prinašalcu novic, pri X letih me pošiljaš na študij medicine in 'verjameš' v moje intelektualne sposobnosti, tebi manjka v glavi precej veliko več, kot se trudiš zakriti, čeprav sem jaz samo odpuščen, polpismen, nizkokvalificiran, manuelni proizvodni delavec, ker se pač fabrike v Slovenije zapirajo, ker so stroški za naše podminimalne 500EUR plače previsoke, ker je pač potrebno polniti proračun za zdravniške plače ranga 30kEUR.
No, samo, da še enkrat spomnim na te članke iz zastonjskih mest (če pa potrebuješ kaj prilepljenega iz Finance.si, pa kar pogumno zaprosi, če si že vse potrošil na brezplačnih člankih, je le konec meseca):
Plačnemu rekorderju v UKC Ljubljana v decembru 27.500 evrov,
Plače zdravnikov: rekorderji med epidemijo dobili 19.000 evrov,
Rekordne plače v bolnišnicah.
Tako, zdaj pa moram it na jutranjo izmeno v novem podjetju, kjer so nas enih par zaposlili, pač, do nadaljnega, dokler nas, polpismenih, nizkokvalificiranih, manuelnih proizvodnih delavcev ne odpustijo še tukaj, da bomo morali, kot ti, prebirati brezplačne članke na Finance.si in jih več ne bomo mogli nesebično deliti s forumsko občestvjo, ki jih tematika vendarle zanima in so sposobni nekaj kritične presoje. Ti pa jih kar preskoči, če te motijo, ali pa žrtvuj svoj žeton za njih,
Zgodovina sprememb…
;-) ::
Ajdov to je vse kar je bilo za povedati, če bi bili ukrepi nujni bi jih sprejemali takoj in ne cez 4 dni, ironicno na dan norcev.
belimato ::
Ajdov to je vse kar je bilo za povedati, če bi bili ukrepi nujni bi jih sprejemali takoj in ne cez 4 dni, ironicno na dan norcev.
Mislim da če bi bili tako nujni tudi ne bi na četri dan ukrepov že imeli en dan pavze Ampak kaj jaz vem, nisem iz stroke - cerkev mi je vedno bila tuja.
Mato989 ::
el_bahattee je izjavil:
Ne razumeš. Rizične skupine nimajo veze s sebičnostjo. Gre za skupno odločitev, da je najšibkejše treba zaščititi, to je jasno vsaki normalni in uravnoteženi osebi. Še v vojni se na bojišču pomaga tudi najtežje ranjenim, čeprav niso več sposobni za boj... če je to staro pravilo etike jasno celo vojski, bi lahko bilo tudi tebi. Ampak očitno ti ni. Odrekanje v skupno dobro ti je tuje. Primanjkuje ti empatije, poleg tega, da si sebičen. Sebičnost pa je v resnici ena najhujših bolezni človeštva.
Narobe, v vojni dajo najhujšim MORFIJ, rešujejo pa tiste ki jih lahko rešijo...
To je tako kto bi evtanazirali stare in rešili zato 60 letnike... taka bi bila prispodoba, tako bi rešili zdr. sistem , pokojninsko blagajno itd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
Vetrpiha ::
zmaugy ::
ampak saj je vsem jasno, da nisi ravno najbolj oster svinčnik v peresnici, glede na to, da ti je dostop do Finance.si takšen strašen in nepredstavljiv finančni zalogaj.
Še vedno nisi skapiral? Nekdo v finančni stiski verjetno ne plačuje naročnine na Finance. Vsaj jaz vem da je ne bi, ker so se mi vedno zdele drage, ko sem bi sam v finančni stiski. Človek si to zapomne.
Ne verjameš podpisanim novinarjem (ne iz finance.si, ne iz rtvslo.si, ne iz necenzurirano.si), ki opozarjajo na plačne anomalije zdravnikov, ne verjameš meni kot prinašalcu novic, pri X letih me pošiljaš na študij medicine in 'verjameš' v moje intelektualne sposobnosti, tebi manjka v glavi precej veliko več, kot se trudiš zakriti, čeprav sem jaz samo odpuščen, polpismen, nizkokvalificiran, manuelni proizvodni delavec, ker se pač fabrike v Slovenije zapirajo, ker so stroški za naše podminimalne 500EUR plače previsoke,
Sam sebe sabotiraš. Pa malo strawmana pretepaš.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
;-) ::
Mislim da če bi bili tako nujni tudi ne bi na četri dan ukrepov že imeli en dan pavze Ampak kaj jaz vem, nisem iz stroke - cerkev mi je vedno bila tuja.
Dejansko imamo lockdown ker Logarjeva nezna stet in je celo vlado prepricala da se bolnisnice polnijo ceprav se ne.
uvodV?? ::
Dejansko imamo lockdown ker Logarjeva nezna stet in je celo vlado prepricala da se bolnisnice polnijo ceprav se ne.
Predvsem je njena vera v Gospoda večja od strokovnega znanja (ref: https://www.svetopisemskimaraton.si/dog...
Še vedno nisi skapiral? Nekdo v finančni stiski verjetno ne plačuje naročnine na Finance. Vsaj jaz vem da je ne bi, ker so se mi vedno zdele drage, ko sem bi sam v finančni stiski. Človek si to zapomne.
Ja ne vem, kdo mora kaj razumeti :-) Odpuščen pred 14 dnevi, celoletno naročen pa že, huh, ene 10 mesecev (se mi zdi, da se enkrat spomladi avto-obnavlja zadeva), tule je bolj vprašanje, če bom PREKINIL naročnino za naslednje leto, ne vem, zakaj bi odpovedoval nekaj, kar je že plačano, sploh, če članki niso največji možni poden. Ni sicer to edina naročnina na 'highend' časopise. Ne vem točno, na osnovi česa domnevaš, da nihče nima nikakršnih rezerv denarja ali celo, da je služba edini vir prihodkov sploh. Aja, aha... Recimo finance.si ga serje, da ne bije plat zvona glede inflacije (sploh v kontekstu odpuščanja delavcev in selitev proizvodnje!), ft.com je glede tega bolj ažuren. Tudi dronyxovi 'eseji' vsebujejo nekaj koristnega čtiva, ko se prebiješ skozi njegovo svetobolje.
Lahko pa dodam povezave na čtivo glede (dokumentirane favšije iz obeh polov) plač zdravnikov (nekaj je brezplačnih, če hočete kakšnega posebej zanimivega, kar povejte, čeprav bi mi lahko finance.si že podarile naročnino, glede na to, koliko brezplačne reklame sem jim ŽE naredil) na eni strani in odpuščanja delavcev na drugi strani - najbrž sortirano naraščajoče:
24ur Odpuščanja v Adientu 'socialna bomba' za Mislinjsko dolino,
24ur Safilo napoveduje zaprtje tovarne v Ormožu: brez dela bo ostalo 557 ljudi,
Finance Debutalizacija Slovenije,
Finance Francoski Treves zapušča Slovenijo, brez dela naj bi ostalo sto zaposlenih,
Finance Italijanski Safilo zapira proizvodnjo v Ormožu, brez dela ostaja 557 ljudi,
Finance Kdo je zdaj vrgel puško v koruzo?,
Necenzurirano Plače zdravnikov: rekorderji med epidemijo dobili 19.000 evrov,
Necenzurirano Plačnemu rekorderju v UKC Ljubljana v decembru 27.500 evrov,
NYMag How the West Lost COVID,
Rtvslo Tarča Rekordne plače v bolnišnicah,
Rtvslo V bolnišnicah med epidemijo rekordne plače, tudi več kot 20.000 evrov bruto.
Upam, da uspete vsaj nekaj od tega prebrati do kosila, da razumete, o čem gre malo pod vašo 'gladino', jaz pa moram nazaj za stroj, valpet mi že stoji za vratom. Fritz - tebi ni potrebno brati, ker gre zadeva, kot običajno, v void.
Lockdown me seveda pi*di, čeprav sem 1/2 vaxhole, sem pa precej 'izjemen'...
gruntfürmich ::
Na dolgi rok ja. Če pa greš nekaj delat za 1 teden, je pa to brezveze. Sem že zdavnaj napisal, če bi oktobra naredili tak hard reset za 14dni, in potem hermetično zaprli meje, bi lahko izbrisali skoraj komplet okužbe. Tako pa smo se raje 4 mesece mučili nekaj na pol skoraj brez učinka.
ne moreš ustaviti družbe. ne gre. veliko ljudi še vedno mora delati, drugače civilizacija propade.
pa še takšen lockdown bi moral obstajati povsod po svetu, da bi morda virus res 'izumrl'. ampak za kaj takega je praktično 0% verjetnosti.
skratka da bo 14 dnevni lockdown ustavil virus v izolirani sloveniji in potem bomo zaščiteni pred bosanskimi šoferji je idiotija 1 klase.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
HulkHogan ::
el_bahattee je izjavil:
Žal je tako, ker je večina teh nasprotnikov ukrepov sebičnih in brez empatije, oz. ukrepom nasprotujejo in jih ne upoštevajo, ker ne marajo vlade (potem pa jo krivijo za slabo stanje).
Kdo je sebičen iz brez empatije? Ti ki že eno leto hočeš prisilno ljudem prepovedati izhod iz bajte, ali človek ki bi rad zvečer šel na sprehod po gmajni brez maske?
No ja, večina ljudi ni vzgojenih skozi netflix and čill, se malo zakadit in bit skuliran... tako da itak ne morete imet empatije za normalne ljudi ki niso priraščeni na kavč in konstantno spremljate CNN, FOX, CNBC in njihove histerične krike o apokalipsi ki jo je prerokovla Bog Gates.
gruntfürmich ::
Ja ne vem, kdo mora kaj razumeti :-) Odpuščen pred 14 dnevi, celoletno naročen pa že, huh, ene 10 mesecev (se mi zdi, da se enkrat spomladi avto-obnavlja zadeva), tule je bolj vprašanje, če bom PREKINIL naročnino za naslednje leto, ne vem, zakaj bi odpovedoval nekaj, kar je že plačano, sploh, če članki niso največji možni poden. Ni sicer to edina naročnina na 'highend' časopise. Ne vem točno, na osnovi česa domnevaš, da nihče nima nikakršnih rezerv denarja ali celo, da je služba edini vir prihodkov sploh. Aja, aha... Recimo finance.si ga serje, da ne bije plat zvona glede inflacije (sploh v kontekstu odpuščanja delavcev in selitev proizvodnje!), ft.com je glede tega bolj ažuren. Tudi dronyxovi 'eseji' vsebujejo nekaj koristnega čtiva, ko se prebiješ skozi njegovo svetobolje.
Lahko pa dodam povezave na čtivo glede (dokumentirane favšije iz obeh polov) plač zdravnikov (nekaj je brezplačnih, če hočete kakšnega posebej zanimivega, kar povejte, čeprav bi mi lahko finance.si že podarile naročnino, glede na to, koliko brezplačne reklame sem jim ŽE naredil) na eni strani in odpuščanja delavcev na drugi strani - najbrž sortirano naraščajoče:
24ur Odpuščanja v Adientu 'socialna bomba' za Mislinjsko dolino,
24ur Safilo napoveduje zaprtje tovarne v Ormožu: brez dela bo ostalo 557 ljudi,
Finance Debutalizacija Slovenije,
Finance Francoski Treves zapušča Slovenijo, brez dela naj bi ostalo sto zaposlenih,
Finance Italijanski Safilo zapira proizvodnjo v Ormožu, brez dela ostaja 557 ljudi,
Finance Kdo je zdaj vrgel puško v koruzo?,
Necenzurirano Plače zdravnikov: rekorderji med epidemijo dobili 19.000 evrov,
Necenzurirano Plačnemu rekorderju v UKC Ljubljana v decembru 27.500 evrov,
NYMag How the West Lost COVID,
Rtvslo Tarča Rekordne plače v bolnišnicah,
Rtvslo V bolnišnicah med epidemijo rekordne plače, tudi več kot 20.000 evrov bruto.
Upam, da uspete vsaj nekaj od tega prebrati do kosila, da razumete, o čem gre malo pod vašo 'gladino', jaz pa moram nazaj za stroj, valpet mi že stoji za vratom. Fritz - tebi ni potrebno brati, ker gre zadeva, kot običajno, v void.
Lockdown me seveda pi*di, čeprav sem 1/2 vaxhole, sem pa precej 'izjemen'...
kdo rabi službe če se pa denar printa?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
gruntfürmich je izjavil:
Do mene ne pride v službi nič, nikakršnih COVID dodatkov, mogoče bo več, če bom socialno vlekel!
Zgodovina sprememb…
kotanyi ::
gruntfürmich je izjavil:
skratka da bo 14 dnevni lockdown ustavil virus v izolirani sloveniji in potem bomo zaščiteni pred bosanskimi šoferji je idiotija 1 klase.
To je pač taka hitra nedomišljena "rešitev" ki je privlačna tistim, ki ne znajo logično razmišljat. Povezave z realnostjo pa seveda nima.
feryz ::
Ne no, resno? Upam, da je tole fake...Ne, to ni resno. To je predstava za ljudstvo.
Tako pokvarjena oseba kot je ona, je aboslutno nezdružljiva s krščansko religijo.
Ampak, po drugi strani, je pa združljiva s cerkvijo. Zato vse te laži.
Če nič ne delaš, nič ne dobiš. Nimajo osnove za kaj dati.gruntfürmich je izjavil:
Do mene ne pride v službi nič, nikakršnih COVID dodatkov, mogoče bo več, če bom socialno vlekel!
Drugače dobiš, ker bi rad delal in so ti prepovedali. Neka kompenzacija mora biti za to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
WizzardOfOZ ::
el_bahattee je izjavil:
Rizične skupine so najbolj sebične osebe. V večini, žal.
Namesto, da bi se zaščitili, mora cela država njih ščitit. Četudi se zaradi tega država sesuje.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Telbanc ::
Ta teden bo toplo vreme, tko da bo tud to vplivalo na virus.
Zaenkrat gremo gor za okol 15% na teden. Verjetno se bojijo, da bi se skuhalo in potem da bi šlo v expotencialno rast. In hočejo odlomit vrh.
Sam pri milijonu prekuženih in cepljenih, ja no, bomo vidli.
Če pa bolnice ne bojo šle gor ta teden.........
Zaenkrat gremo gor za okol 15% na teden. Verjetno se bojijo, da bi se skuhalo in potem da bi šlo v expotencialno rast. In hočejo odlomit vrh.
Če pa bolnice ne bojo šle gor ta teden.........
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
harvey ::
Ta teden bo toplo vreme, tko da bo tud to vplivalo na virus.
Toplota vpliva v toliko, da je več ljudi zunaj. Exp rast je stalna, samo jo ljudje z linearno logiko ne vidijo.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | sezona gripe 750 hospitaliziranih, Zdaj zarad Covid pa 200 in panika (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 30109 (28212) | |
⊘ | Je vzpodbujanje nenošenja maske v (zaprtih) javnih prostorih kaznjivo? (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Problemi človeštva | 57647 (52752) | vostok_1 |