» »

Izdelava/sestava polizdelkov izdelkov - pozna kdo?

Izdelava/sestava polizdelkov izdelkov - pozna kdo?

march777 ::

Zdravo vsi,

Prvo, da na hitro predstavim tematiko, sem inženir strojništva v enem slovenskem podjetju, kjer razvijamo in izdelujemo izdelke za avtoindustrijo pa tudi za industrijo bele tehnike. Sam delam v tehnologiji oz. konstrukciji in vpeljavi avtomatizacije/robotizacije.
Partnerka je v tej pandemija situaciji izgubila službo in je trenutno doma.

Zaradi tega imava idejo, da vzpostaviva podjetje. To podjetje bi bilo zasnovano kot mini proizvodnja in bi prevzemala montažo polizdelkov, izdelkov, enostavnejših in zahtevnejših sestavov od drugih podjetij. Delo bi potekalo na najini lokaciji, kjer bi poskrbeli za vse potrebno za montažo skladno z IATF standardom, potrebujemo samo material in zahteve.

Zaradi moje narave dela je tudi opcija avtomatizacije in robotizacija teh delovnih mest in ostalo.

Ker je zelo zahtevno pridobiti prvo stranko, bi vas prosil, če kdo koga pozna, ki ima višek na bilokakšnem področju in bi bil pripravljen in zainterisiran outsourcat kakšno delo.

hvala vsem za pomoč

TheBlueOne ::

IATF je vecinoma v automotive, oni pa ne dajejo poslov kar tako. Ko sem delal zanje smo imeli pri zunanjih redne audite. Si mislim, da moras biti kar velik, da si lahko privoscis delat za tako industrijo. Ti bos bolj ISO 9001. Na vsak nacin pa certifikata ne das sam sebi. :D

Plasticarji ti znajo uturiti kaksno masino, da zanje stancas ampak je peklensko delo. Ali pa ce kupis kaksen star plast injektor in ga zenes do konca njegovega zivljenja in svojega skrajsas za lep odstotek. Nekaj takih "kooperantov" je imelo Gorenje, morda jih kontaktiraj.

Sicer si pa v avtomatizaciji, torej ves, da je vecinoma vse avtomatizirano, temu ne mores konkurirati. Bo pa firma morala biti zelo blizu tebe, drugace te bo sigurno potopila logistika. Da ne govorimo, da moras vse pravilno pakirati, transportirati itn. Na zadnje ko sem bil v automotive smo samo za logistiko do takih podjetij imeli posebej zaposlenega.

Skratka kontaktiraj plasticarje, ki so blizu tebe in naredi svoji medvedjo uslugo.

march777 ::

Sej vem, da ne mores dati sam sebi standarda. Sej ti mali kooperanti tako nimajo standarda ali pa imajo, kot si rekel kvečjemu ISO 9001.Delam pa že celo zadnjih 7let po IATF in vem, kaj je potrebno in bi tako zadeve nastavil.

Je pa bolj plan, vzeti neko sestavo in jo potem pri nas avtomatizirati kolikor je pač mogoče...

TheBlueOne ::

Se kar drago bo, ce bos imel vse po regelcih in one man velikost obrata. Kaj poznas celoto od logistike, skladiscenja, kakovosti itn.? Naceloma ni nikoli ena oseba za vse. Za automotive si mislim, da ne bo slo tako enostavno.

Drugace lahko poizkusis na takih straneh:

https://www.auftragsbank.de/gesuche/sch...

Nekje je tudi za Avstrijo ampak sem pozabil kje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Roboti so zaobvladali sortiranje v skladišču (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10315869 (12226) Mr.B
»

Foxconn se želi do leta 2018 70-odstotno robotizirati (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
33064930 (57768) TESKAn
»

EnaA in njihov katastrofalni sistem za odjavo od spam-a (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
6713597 (9722) fosil
»

logika-ali so nam potrebni standardi?

Oddelek: Loža
241483 (1307) Thomas

Več podobnih tem