Forum » Programiranje » SQL problem
SQL problem
Daedalus ::
Jaz sem MP218!!! in pisem pod geslom prjatla!
Imaš tabelo : 2miljona rekordov
na kratko:
a ; f
a ; p
a ; p
b ; f
b ; f
b ; f
c ; p
c ; p
c , p
to je tabela na kratko. Zdaj pa problem: Na primer , da so v prvem stolpcu osebe, ki ne smejo imeti v drugem stolpcu dve različni vrednosti(p in f).V mojem primeru je to oSeba a.
in take osebe moram dobiti iz baze 2 miljona ljudi.
Kako bi postavil pravi pogoj!
Jaz sem naredil program v Accessu. In sicer ima eno For zanko v njej pa še DO while. Testirano dela(ne optimalno) na manjših količinah podatkov. Bi to dolgo procesiralo 2 miljona rekordov. N e želim uporabiti standardne fore....poizkusi in napake....
lp, MP218
Imaš tabelo : 2miljona rekordov
na kratko:
a ; f
a ; p
a ; p
b ; f
b ; f
b ; f
c ; p
c ; p
c , p
to je tabela na kratko. Zdaj pa problem: Na primer , da so v prvem stolpcu osebe, ki ne smejo imeti v drugem stolpcu dve različni vrednosti(p in f).V mojem primeru je to oSeba a.
in take osebe moram dobiti iz baze 2 miljona ljudi.
Kako bi postavil pravi pogoj!
Jaz sem naredil program v Accessu. In sicer ima eno For zanko v njej pa še DO while. Testirano dela(ne optimalno) na manjših količinah podatkov. Bi to dolgo procesiralo 2 miljona rekordov. N e želim uporabiti standardne fore....poizkusi in napake....
lp, MP218
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Reso ::
Poskusi z presekom.
SELECT Oseba AS enaOseba FROM tabela WHERE drugiStolpec='f' AND EXISTS (SELECT * FROM tabela WHERE Oseba=enaOseba AND drugiStolpec='p')
SELECT Oseba AS enaOseba FROM tabela WHERE drugiStolpec='f' AND EXISTS (SELECT * FROM tabela WHERE Oseba=enaOseba AND drugiStolpec='p')
ToniT ::
Tole:
SELECT First([Polje1] & [polje2]) AS [Polje], Count(Tabela1.Polje1) AS SteviloDuplikatov
FROM Tabela1
GROUP BY [Polje1] & [polje2]
HAVING (((Count(Tabela1.Polje1))>1));
Polje1
SELECT First([Polje1] & [polje2]) AS [Polje], Count(Tabela1.Polje1) AS SteviloDuplikatov
FROM Tabela1
GROUP BY [Polje1] & [polje2]
HAVING (((Count(Tabela1.Polje1))>1));
Polje1
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SQL programiranjeOddelek: Programiranje | 1162 (852) | slitkx |
» | [PHP] empty arrayOddelek: Programiranje | 1835 (1702) | BigWhale |
» | MYSQL vprašanjeOddelek: Programiranje | 1786 (1401) | MrBrdo |
» | Access - seštevanje - začetniško vprašanjeOddelek: Programiranje | 1604 (1545) | dolenc |
» | SQL poizvedbaOddelek: Programiranje | 2157 (1667) | borchi |