» »

HP 6650b, zelen nato črn ekran

HP 6650b, zelen nato črn ekran

Hoden ::

Pozdravljeni. Na prenosniku se mi je med delovanjem kar naenkrat prikazal zelen ekran. Ko sem ga restartal se pa sploh ni več prižgal in je ostal črn. Priključil sem drug ekran ampak so tudi na drugem ekranu zelene črte in windows me obvesti da imam "video TDR failure". Ali pravilno sklepam, da je grafična kartica počepnila in ni več rešitve?

Hvala

jukoz ::

https://slo-tech.com/forum/t782419/p709...

Poglej to temo.

Prenosnik ima dodatno ATI Mobility Radeon HD 540v grafično, ki je verjetno fuč. Ker je na CPUju tudi grafična, bi se ga dalo oživet.

Specifikacija:
https://support.hp.com/hk-en/document/c...

Poizkusi ga parkrat resetirat in če se prižge, v BIOSu poglej kako se izklopi ATI grafična. Pa to preveri prej.

Če ne bo šlo, je metoda v tistem youtube videu v prvem linku.

Laptop je sicer star 10 let in če si pripravljen reskirat, se ga loti s spajkalnikom =)

Hvala. Prišel sem do BIOS-a (priključil sem zunanji monitor), vendar fukncije, ki bi onemogočila ATI-jevo grafično kartico nisem našel. Do operacijskega sistema pa ne pridem. Verjetno je edina opcija odlotati grafično kartico. Kaj pa to pomeni za delovanje računalnika? Je Intelova precej slabša?

Hvala

MB

MB

Mogoce kdo ve kateri upor bi moral odstraniti, da bi onemogocil graficno kartico? Ali je 1R0, ki je najblizje kartici pravi?

floyd1 ::

Si prej lahko prešaltoval med grafičnima? Tudi moj prastari probook (i5) je imel dvojno grafiko, a integrirane nikoli ni bilo mogoče uporabljati. Ko je ATI crknil, je lahko šel samo v kanto.

Problem rešen. Poskusil sem nekaj teh tuljav na rendom odstraniti ampak nobena kombinacija ni prinesla uspehov. Racunalnik roma v smeti ;)

floyd1 ::

Prej odstrani disk (osebni podatki, fotke, ki jih je fajn zbrisat) ram, wifi modul, mogoče DVD rom, pa na bolho daj. Škoda je to metat kanto, ko lahko še komu prav pride.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik Probook HP - ne prikaže slike

Oddelek: Strojna oprema
91157 (952) d4vid
»

Windows 8: Radeon 5770 HDMI output ne deluje vec

Oddelek: Zvok in slika
10757 (596) Trubar
»

Računalnik ne zapiska, na ekranu ni slike

Oddelek: Strojna oprema
71322 (1231) solatko
»

Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5523735 (15039) al3n
»

Radeon HD 4850 512mb ddr3

Oddelek: Pomoč in nasveti
181448 (1236) dae

Več podobnih tem