Forum » Pomoč in nasveti » Počasnejši internet ob uporabi bluetooth slušalk
Počasnejši internet ob uporabi bluetooth slušalk
Eilinel ::
Ojla,
imam nove bluetooth slušalke, ki pa mi ob uporabi na laptopu naredijo celo štalo. Namreč, ob poslušanju muzike na Youtube ali brskanju po spletu (oboje ob priključenih bluetooth slušalkah) me nostalgično vrže 20 let nazaj, ko se ni dalo enega komada poslušat, ne da bi se vmes parkrat ustavil in počakal, da se naloži. Ravno tako mi poslabša kvaliteto prenosa na videokonferenci.
Mi kdo lahko, prosim, pomaga, kako to odpraviti oziroma vsaj navesti razlog, zakaj do tega pride? Na telefonu mi dela vse normalno.
Hvala že vnaprej ;)
T.
imam nove bluetooth slušalke, ki pa mi ob uporabi na laptopu naredijo celo štalo. Namreč, ob poslušanju muzike na Youtube ali brskanju po spletu (oboje ob priključenih bluetooth slušalkah) me nostalgično vrže 20 let nazaj, ko se ni dalo enega komada poslušat, ne da bi se vmes parkrat ustavil in počakal, da se naloži. Ravno tako mi poslabša kvaliteto prenosa na videokonferenci.
Mi kdo lahko, prosim, pomaga, kako to odpraviti oziroma vsaj navesti razlog, zakaj do tega pride? Na telefonu mi dela vse normalno.
Hvala že vnaprej ;)
T.
- premaknil iz Zvok in slika: bluefish ()
Rias Gremory ::
Model slušalk, prenosnika? Na internet si verjetno povezana brezžično?
Operacijski sistem?
S "Na telefonu mi dela normalno" domnevam je mišljeno uporaba wifija in bluetootha?
Sicer mi moj 6 čut pravi, da je kaj z gonilniki oz. mankom le-teh ali pa kakšen čuden hrošč.
Operacijski sistem?
S "Na telefonu mi dela normalno" domnevam je mišljeno uporaba wifija in bluetootha?
Sicer mi moj 6 čut pravi, da je kaj z gonilniki oz. mankom le-teh ali pa kakšen čuden hrošč.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
bobby ::
OS je bil že naložen na comp iz tovarne al ste sami čaral z inštalacijo?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Torej,
comp: Lenovo Ideapad 300 i7-6500U 8/240 AMD R5-2 17"
OS: Win 10 pro (že prednaložen, nič čarala, za čaranje nimam znanja)
Model slušalk: Brezžične slušalke XBLITZ Beast
Internet je wifi.
Sicer je res, da mi večkrat ob vrnitvi iz spanja laptop ne zazna nobenih omrežij, mi vrže neko napako z gonilniki oz. mrežno kartico, ampak ob restartu je vse ok.
Internet je wifi.
Sicer je res, da mi večkrat ob vrnitvi iz spanja laptop ne zazna nobenih omrežij, mi vrže neko napako z gonilniki oz. mrežno kartico, ampak ob restartu je vse ok.
Opkow ::
Če imaš možnost, daj laptop na 5 GHz WiFi ali lan kabel.
Ali pa probaj spremenit kanal na 2,4 GHz WiFiju.
BT in WiFi sta si na isti 2,4 GHz frekvenci in se motita.
Običajno je to vzrok.
Običajno je to vzrok.
salex ::
Ojla,
Hvala že vnaprej ;)
T.
Jaz sem imel podoben problem, na racunalniku sem hotel priklopiti bluetooth slusalke, ki omogocajo klice in poslusanje muzike, ampak preko računalnika sem imel problem, ker recimo, če sem hotel preko discorda klepetati mi je računalnik štekal v celoti, nato sem uogotovil, da je bil trik v tem, da lahko samo poslusam preko slusalk, ko jih imam povezane na pc, kar je pomenilo, da sem moral vedbo izbrati "stereo" opcijo v mojem primeru, ker meni je slusalke po defaultu metalo na "hands-free" način in tam je kvaliteta zvoka opazno nižja in račubalnik je štekal, sploh če sem probal govoriti preko discorda. Na koncu sem si kupil wireless gaming slusalke ki dobro delajo, ker tiste bluetooth slusalke so namenjene samo poslusanju. Upam, da to kej pomaga
Han ::
Na routerju ali WiFi dostopni točki vklopiš 5 GHz omrežje in nanj povežeš prenosnik...
Na kateri router, modem ali dostopno točko se povezuje računalnik?
Na kateri router, modem ali dostopno točko se povezuje računalnik?
sbawe64 ::
Če imaš možnost, daj laptop na 5 GHz WiFi ali lan kabel.
Običajno je to vzrok.
https://www.codejourney.net/2017/04/wif...
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Opkow ::
Prenosnik podpira 5 GHz WiFi.
Sporoči še firmo in model WiFi naprave, na katerega se ti povezuje prenosnik, ponavadi piše na spodnjem delu naprave. Da vidimo, če tudi podpira 5 GHz.
Edit: Če si obsojena na 2,4 GHz, bo treba po postopku, kot je navedel sbawe64.
Sporoči še firmo in model WiFi naprave, na katerega se ti povezuje prenosnik, ponavadi piše na spodnjem delu naprave. Da vidimo, če tudi podpira 5 GHz.
Edit: Če si obsojena na 2,4 GHz, bo treba po postopku, kot je navedel sbawe64.
Torej,
Internet je wifi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Opkow ()
someboody99 ::
Sem imel podoben problem pri prejšnjem telefonu (P10 Lite). Ko sem povezal bluetooth zvočnik jbl flip 4, je internet postal počasnejši, kar se je precej poznalo pri gledanju youtube posnetkov.
tomaz_1980 ::
Podoben problem na Pixlu 3 in Sony WH-1000XM3. Ampak samo, ko muziko poslušam prek Tidal-a (višji bitrate).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri router?Oddelek: Omrežja in internet | 3151 (1177) | starfotr |
» | Zelo pocasen wifi ko je bluetooth vkljucenOddelek: Strojna oprema | 549 (443) | Han |
» | Ne bi rad štemal: Wlan karticaOddelek: Strojna oprema | 1705 (1421) | Daniel |
» | WiFi - prihodnost 2.4GHzOddelek: Omrežja in internet | 6665 (6054) | blackbfm |
» | Težava s TP-linkomOddelek: Omrežja in internet | 4645 (4160) | Hayabusa |