» »

Jutri se grem cepit

Jutri se grem cepit

Temo vidijo: vsi
««
51 / 71
»»

kuglvinkl ::

Prejel drugi odmerek AZ, tokrat brez tresavice, zgleda, da me je prvič dovolj prestreslo. V vrsti so bili mlajši od 30.

Žena je dobila vabilo za Pfeizer za jutri.

Glede cepljenja z AZ pa priporočam v branje Lenartov prispevek (in zakaj ne čakati kaj bolj Modernega): https://www.disenz.net/vabljeni-na-cepl... in pa od Gorana Vojnovića, tukaj: https://www.dnevnik.si/1042955121/Komen...
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

koruzax ::

zmaugy je izjavil:

No za skeptike, takole zgleda tale "prehladek" te dni v Indiji:

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

Na fotki kurijo mrtve na parkirišču, ker krematoriji ne dohajajo.

Edit: slika je iz parka, kjer kurijo mrtve s pomočjo vej, ki jih sproti naberejo. Mrtve pa sežigajo tudi na parkingih bolnišnic.

Tudi iz Wuhana so prihajale nevem kakšne slike pa so po enem letu že imeli koncerte. Pravtako je pred tem izbruhum bil napovedan največji protest za kmetijstvo ampak so ga prepovedali, sicer še kar traja ampak v manjšem obsegu 2020%E2%80%932021 Indian farmers%27 protest @ Wikipedia

Gre za državo tretjega sveta kjer imajo kakšne bolj nevarne viruse oziroma bakterije. Večina Indijcev še kar opravlja veliko potrebo na ulici, govorim seveda o podeželjih.

Slika iz Indije

https://i.imgur.com/Sfp0pzN.jpg

https://i.imgur.com/Sfp0pzN.jpg

Dezifenkciranje palic za pretepanje tistih brez mask

https://vid.pr0gramm.com/2021/04/28/dc2...

Lahko še kakšen posnetek iz Gangesa, najbistrejše reke na svetu :)

Glede na njihovo število prebivalstva in koliko jih umre z raznimi boleznimi vsaki dan, računaj, da verjetno gre za iste smrti kot pri nas kjer je razlog smrti covid rudi če imaš raka 4 stadija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koruzax ()

kriptobog ::

No v Indiji že prej ni bilo tako redko videti sežiganje ljudi na ulici... In tukaj ni problem prehladek, ampak njihov zdravstveni sistem, če sploh lahko rečemo, da ga imajo. Če pogledamo statistiko, število primerov in število umrlih na milijon prebivalcev, pa vidimo, da imajo boljše številke kot mi...

GregiB ::

kriptobog je izjavil:

No v Indiji že prej ni bilo tako redko videti sežiganje ljudi na ulici... In tukaj ni problem prehladek, ampak njihov zdravstveni sistem, če sploh lahko rečemo, da ga imajo. Če pogledamo statistiko, število primerov in število umrlih na milijon prebivalcev, pa vidimo, da imajo boljše številke kot mi...
zanimivo, ja…čeprav verjamem, da indijski zdravstveni sistem glih ne polovi vseh okužb oz. jih polovi manj, kot nek zdravstveni sistem v razvitejših državah, je zanimivo, kako se vsi zgražajo, ko se navaja absolutne številke… a Indijscev je cca. 700x toliko, kot slovencev… In indijske rekordne (dnevne) številke? Število okuženih = 414k/dan, število smrti = 4,2k/dan.
Če to relativiziramo na 2 mio prebivalcev, dobimo 607 okuženih na dan in 6 mrtvih na dan… že videno?
BTW, sem se cepil v petek… Pfizer… bp… priporočam…
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

Invictus ::

Indija je pač azijska Afrika...

Kontrole nad prebivalstvom ni, kaste so še vedno v igri (čeprav pravijo, da jih ni), celo Kitajci so rekli, da jih je najbrž več kot njih.

Javne infrastrukture (vodovod, kanalizacija) ni, Indijo se pač izkorišča za umazane posle, ki jih Zahod noče opravljati. Dokler bo 80% Indijcev sralo kjerkoli, pač ne more biti napredka. En članek je celo pisal o tem, da oni niti premoga še niso začeli izkoriščati, imajo ga pa na milijarde ton. Še ni bilo potrebe...

Bi rekel, da bo zdaj Indija postala zahodno smetišče za vso svinjarijo, zdaj ko je Kitajska zmanjšala uvoz zahodnih odpadkov...

Kaj nehigiena pomeni, pa ja vemo iz Evrope. Poleg tega je Indija postala testni poligon za vso farmacijo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

c3p0 ::

Invictus je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Kaj novega? Ste se ze vsi okuzli? Meni se se ni uspelo. Pa se ze eno leto trudim.

Meni tudi ne. Pa bi rabil potrdilo za službene poti...

Jaz bi rad bil v klubu prebolelih, pa test kar noče bit pozitiven.

Za takrat, ko upravičeno sumim, da sem jo imel in prebolel, pa še sploh niso testirali.

Invictus ::

A se da kje pregledat za protitelesa? In ali je to potrdilo potem O.K.?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: fikus_ ()

Okapi ::

To potrdilo nikjer nič ne velja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Velja. Če imaš dovolj protiteles ti tvoj osebni zdravnik na podlagi tega potrdila napiše potrdilo o prebolelosti...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

Noben osebni zdravnik na osnovi takega testa ne piše potrdil. Lahko pa ga napiše tudi brez testa. Test ne velja nič, zdravniško potrdilo je pa neodvisno od testa.

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Invictus je izjavil:

A se da kje pregledat za protitelesa? In ali je to potrdilo potem O.K.?

Pardon. po pomoti pritisnil izbris.

Potrdila na osnovi testa na protitelesa ti nobeden ne bo pisal, ker nihče ne ve, kdaj si zbolel/prebolel.

Okapi je izjavil:

Noben osebni zdravnik na osnovi takega testa ne piše potrdil. Lahko pa ga napiše tudi brez testa. Test ne velja nič, zdravniško potrdilo je pa neodvisno od testa.

Res? Pozanimaj se. Pol familije je dobilo potrdilo na podlagi tega testa...

In kaj piše na potrdilu? Kdaj so zboleli? Kako je to razvidno iz testa? Ker od tega je odvisno, do kdaj potrdilo velja.

Z drugimi besedami - ne nakladaj.

Zgodovina sprememb…

Ne nakladaj, če ne veš zakaj se gre. Na bratovem potrdilu prebolelosti je datum od opravjenega testa na protitelesa. Imel je tako visoko število protiteles, da je zdravnica predvidevala, da je bilo to pred kratkim, kar tudi sovpada z mojo okužbo.
Skratka, TI ne nakladaj.

HappyPills ::

Kripto, zate bi blo bolj da se cepis, če te že en rota sprav na intenzivno kaj bo šele kle. Ojej.

KAj bo? Kaj pa je bilo? Ko sem imel covid sem se počutil veliko bolje, kot lani s prehladom...

Gogyto ::

kuglvinkl je izjavil:

Prejel drugi odmerek AZ, tokrat brez tresavice, zgleda, da me je prvič dovolj prestreslo. V vrsti so bili mlajši od 30.

Žena je dobila vabilo za Pfeizer za jutri.

Glede cepljenja z AZ pa priporočam v branje Lenartov prispevek (in zakaj ne čakati kaj bolj Modernega): https://www.disenz.net/vabljeni-na-cepl... in pa od Gorana Vojnovića, tukaj: https://www.dnevnik.si/1042955121/Komen...

Če prav računam, si bil z drugim odmerkom cepljen prej kot v 12 tednih??
Je pa lepo slišat, da se potrjujejo besede dohtarjev - da je drugi odmerek res blažji z AZ. Sam sem bil cepljen prejšnji teden, 1. odmerek AZ pa sem naslednji dan imel rahlo temperaturo in mogoč so me noge bolele kot po športni aktivnosti. Nič strašnega, kar en lekadol ne bi rešil. :)

Čakam pridno na drugi odmerek.

scipascapa ::

Četrtek AZ :(

kriptobog je izjavil:

KAj bo? Kaj pa je bilo? Ko sem imel covid sem se počutil veliko bolje, kot lani s prehladom...

Mogoče boš pri drugi okužbi zadel lotka. Živi bili pa videli.

In? Mogoče ga boš pa ti, kljub cepivu?

oopticom ::

kuglvinkl je izjavil:

A že?

Sem se cepil en dan pred tabo, pa imam šele 5. junija drugo dozo.

kriptobog je izjavil:

In? Mogoče ga boš pa ti, kljub cepivu?

Seveda čisto možno. Le da imam možnosti za to precej manj.
Pač nisem gambler.

Res? Še sami proizvahalci ne poznajo točne učinkovitosti teh cepiv in na koliko časa bo potreben "poživitveni" odmerek. Kot sem že rekel v drugi temi. Upam staviti, da bo v jeseni več obolehih med cepljenimi, kot med necepljenimi...

Ben Dover ::

48ur po Sputnik 5 sem kot nov. Sploh mi nič ni bilo, ta cepiva so za en drek. Pričakoval sem več, ves čaj mi je ostal, le šnops sem ves popil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ben Dover ()

3p ::

kriptobog je izjavil:

Kot sem že rekel v drugi temi. Upam staviti, da bo v jeseni več obolehih med cepljenimi, kot med necepljenimi...

Bi-bip. Funkcija sklepanja stav je na voljo šele po 10 letih uporabe istega vzdevka.

---
Drugače pa, daj, razloži zakaj misliš, da bi bilo tako?

lebang1 ::

Nisem zasledil, če mogoče kdo ve.
Jutri se cepim, na drugem koncu slo.
Pa a si moram prav dopust vzet, al gre to kako drugače? :D

lebang1 je izjavil:

Svojega delodajalca vprašaj? Za njega je tvoje cepljenje dober deal.

3p je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Kot sem že rekel v drugi temi. Upam staviti, da bo v jeseni več obolehih med cepljenimi, kot med necepljenimi...

Bi-bip. Funkcija sklepanja stav je na voljo šele po 10 letih uporabe istega vzdevka.

---

Zakaj le? Zaradi izjemno "učinkovitega" cepiva. Pa še kak nov sev dobimo, da cepivo ne bo učinkovito pa smo tam.

https://andraz-tersek.si/cepiva-in-ucin...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kriptobog ()

kriptobog je izjavil:

Zakaj le? Zaradi izjemno "učinkovitega" cepiva. Pa še kak nov sev dobimo, da cepivo ne bo učinkovito pa smo tam.

Teršeku je uspelo... postati novi Potrč, ja.

1) Cepiva so preverjeno učinkovita:
https://edition.cnn.com/2021/04/14/heal...

2) Večina cepiv je učinkovita proti večini novih sevov. Če dobimo zef-style-covid pa smo tisti z AZ slabo zaščiteni, da.
---
Ampak, kako bi naj cepljeni bili naenkrat bolj ogroženi od necepljenih?

To bi bilo možno le v primeru, da bi bilo med necepljenimi bistveno več prebolevnikov in ko bi hkrati prebolevanje "domačice" ščitilo pred novimi sevi bistveno boljše kot povprečno cepivo. V oboje dvomim.

Predvidevam, da "čutiš na vodi"?

feryz ::

Sodelavka je včeraj popoldne oddala prošnjo, zdaj je že po cepljenju. Pfizer, malo čez 40 let.

no comment ::

kriptobog je izjavil:

Ali obstaja možnost, da cepiva ne bodo učinkovita ob pojavu novega seva? Ja. Ali je kdo kdaj rekel, da temu ni tako?
Ali obstaja možnost, da cepiva sploh niso učinkovita za obsoječe prevladujoče seve? Ne.

snezak21 ::

3p je izjavil:

To bi bilo možno le v primeru, da bi bilo med necepljenimi bistveno več prebolevnikov in ko bi hkrati prebolevanje "domačice" ščitilo pred novimi sevi bistveno boljše kot povprečno cepivo. V oboje dvomim.

Stvar je zares dokaj preprosta, ce si sposoben razumeti ;) Vecina cepljenih, tudi tukaj, misli da je 100% varna in da lahko dela kar hoce. Ker 100% ne zascitijo niti cepiva, ki so v uporabi precej dlje in ki so namenjena virusom, ki ne mutirajo vsak teden, ti je verjetno lahko jasno, da cepivo, ki je bilo testirano par mesecev in ki dela na virus, ki dokaj pogosto mutira, ne bo nudilo ravno 100% zascite. In ce se bos obnasal, kot da ni nobenih tezav vec, bos imel neprimerno vecjo moznost da zbolis, kot pa nekdo, ki sicer ne bo cepljen, se bo pa se vedno obnasal, tako kot se je zadnje leto in pol in se mu ni uspelo okuzit.
Bo slo?

lebang1 ::

3p je izjavil:

lebang1 je izjavil:

Svojega delodajalca vprašaj? Za njega je tvoje cepljenje dober deal.

Hja, hja, če zbolim po ceplenju mi še pol uspešnosti uzame :D

snezak21 je izjavil:

3p je izjavil:

Stvar je zares dokaj preprosta, ce si sposoben razumeti ;) Vecina cepljenih, tudi tukaj, misli da je 100% varna in da lahko dela kar hoce. Ker 100% ne zascitijo niti cepiva, ki so v uporabi precej dlje in ki so namenjena virusom, ki ne mutirajo vsak teden, ti je verjetno lahko jasno, da cepivo, ki je bilo testirano par mesecev in ki dela na virus, ki dokaj pogosto mutira, ne bo nudilo ravno 100% zascite. In ce se bos obnasal, kot da ni nobenih tezav vec, bos imel neprimerno vecjo moznost da zbolis, kot pa nekdo, ki sicer ne bo cepljen, se bo pa se vedno obnasal, tako kot se je zadnje leto in pol in se mu ni uspelo okuzit.
Bo slo?

Bo šlo. Samo cepljeni ne zastopijo tega. Zato bo pač v jeseni več okužb med cepljenimi.

snezak21 je izjavil:

Bo slo?

Se strinjam, gotovo se bo kak cepljenec tudi zaradi tega okužil.

Po drugi strani obstaja visoka korelacija med nespoštovanjem ukrepov (virusa ni ipd.) in antivaxerstvom (doh, če pa virusa ni). Zato bo takih slučajnih okužb več med proticepilci.

Seveda pa to ne pomeni, da nekateri proticepilci ne bojo ostali varni. Virusu se da izogniti tudi brez cepljenja. Če ti okoliščine to omogočajo.

pirat ::

kriptobog je izjavil:

3p je izjavil:

kriptobog je izjavil:

---

Oh, sem čakal, da nekdo linka tole od Terška. Epsko, ne?
Osebno sicer ne morem verjeti, kako se lahko oseba z doktorsko izobrazbo javno pohvali s tako fundamentalnim nerazumevanjem razlike med odstotki, odstotnimi točkami, itd... in sem tudi prepričan, da to Teršek tole objavo umaknil takoj potem ko mu bo nekdo poljudno obrazložil kakšnega kozla je tukaj ustrelil, ampak si velja to objavo shraniti. Ko se javno kompromitiraš s tako neumnostjo, potem poti nazaj res več ni.

pirat je izjavil:

Osebno sicer ne morem verjeti, kako se lahko oseba z doktorsko izobrazbo javno pohvali s tako fundamentalnim nerazumevanjem razlike med odstotki, odstotnimi točkami, itd... in sem tudi prepričan, da to Teršek tole objavo umaknil takoj potem ko mu bo nekdo poljudno obrazložil kakšnega kozla je tukaj ustrelil, ampak si velja to objavo shraniti. Ko se javno kompromitiraš s tako neumnostjo, potem poti nazaj res več ni.

Sem si že shranil, za čas ko se bo ponujal za odrešenika naroda.
Podobno kot sem s te liste črtal Damijana, ko je začel ukvarjati z epidemiologijo.

Pa to ne pomeni, da Teršek ni dober pravnik ali pa Damijan dober ekonomist. Le pri svojem področju naj raje ostaneta.

flameir ::

pirat je izjavil:

Besede si mi vzel z jezika. Potrč realno velik bolje prodaja svoje zgodbe. Tole pa že na daleč vidiš, da zlo škripa. Glede procentnih računov bi lohk mal Damjana vprašu, preden take zgodbe objavla...:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flameir ()

In kdo je ta znanstvenik ki mu je tole obelodanil?

borko ::

Zamislimo si 100% učinkovito cepivo, ki bi zaščitilo čisto vse.
Teršek logika: 1,22% - 0 = 1,22%

"Dobimo cca 1,2 %. Torej, če se vsi cepimo z Moderno, se bo delež obolelih znižal za 1,2 %. Je to vredno stranskih učinkov? To je tu vprašanje.."

sbawe64 ::

2020 is new 1984
Corona World order

Torej bolj ko je guzva bolj je smiselno cepit in pa treba je precepit več ljudi da se zmanjša prenos. Bolj kot ne odkrivanje tople vode. Se pa % slišijo fantastični. Že vidim antivexx izkrivljanje da je cepivo učinkovito manj kot % ;((

SambaShare ::

pirat je izjavil:

Kje vidiš problem pri odstotkih/odstotnimi točkami?

Jaz osnovni problem vidim pri določanju "Risk control" (1.22%), ki ga je omejil samo na čas trajanja študije. Ta gre s časom pri necepljenih jasno gor, saj vidimo da je okužene populacije vsaj 30%.

Tole je čisto dobronamerno mišljeno, samo poskušam razumeti kje je falil.

Zgodovina sprememb…

koruzax ::

https://www.24ur.com/novice/korona/brus...

mlada partnerica slovenskega diplomata dva tedna po cepljenja doživela kap in v kritičnem stanju

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koruzax ()

SambaShare je izjavil:

pirat je izjavil:

Kje vidiš problem pri odstotkih/odstotnimi točkami?

Jaz osnovni problem vidim pri določanju "Risk control" (1.22%), ki ga je omejil samo na čas trajanja študije. Ta gre s časom pri necepljenih jasno gor, saj vidimo da je okužene populacije vsaj 30%.

Tole je čisto dobronamerno mišljeno, samo poskušam razumeti kje je falil.

Osnovna napaka je napačno odštevanje odstotkov.
Torej, če se vsi cepimo z Moderno, se bo delež obolelih znižal za 1,2 %. “

Delež obolelih se ne bi znižal ZA 1,2%, ampak NA 1,2% (iz 1,22% NA 1,2%).

Ob rabi cepiva ne zboli 1,2% MANJ ljudi, temveč takšen odstotek populacije NE zboli.

Bistvena razlika.

Drugo napako si ugotovil tudi sam. Študija je trajala v povprečju 2 meseca. Če to na preprost način prenesemo na eno leto (s predpostavko, da cepivo deluje eno leto, in da se intenzivnost epidemije ne spremeni), takoj dobimo 6x višje številke. Tudi odstotkovno. Če se je v 2 mesecih okužilo 1,22% ljudi, bi se v štirih 2,44,% v šestih 3,66%... V enem letu 7,23% (ob enaki intenzivnosti epidemije, jasno).

1,2% obolelih se torej spremeni v 7,2% obolelih. Kar se že v odstotkih sliši precej koristno, v prid cepljenja, v absolutni številki, 144.000 (v Sloveniji), pa še toliko bolj.

Se je vredno cepiti, če v enem letu prepečimo bolezen pri 7,2% Slovencih, ali 144.000 ljudeh?

Tretja napaka pa je ocenjevanje učinkovitosti cepiva na osnovi intenzivnosti neke druge epidemije. V klinični študiji so cepivo ocenjevali v okoliščinah epidemije, kjer je v 2 mesecih zboleli 1,22% ljudi. Pri nas je bila novembra in decembra lani epidemije, v kateri je v dveh mesecih zbolelo 4,4% ljudi (točneje rečeno, toliko je bilo pozitivnih na testu). Se pravi skoraj 4x hujša epidemija.

Pri epidemiji, kjer zboli razmeroma malo ljudi, je seveda vsesplošno cepljenje manj upravičeno kot pri epidemiji, kjer zboli 4x več ljudi.

Zato je treba pogledati, s kakšno epidemijo imamo opravka.

Če pogledamo celo prvo leto epidemije, je resno zbolelo (da so pristali v bolnici) 14 tisoč ljudi. Ob 94% učinkovitosti cepiva bi preprečili resno bolezen pri 13 tisoč ljudeh.

To so številke, ob katerih se je treba vprašati, ali se splača ali ne, ne pa Terškov "1,2% manj". Model se je pač javno osramotil. Se zgodi.>:D

koruzax je izjavil:

mlada partnerica slovenskega diplomata dva tedna po cepljenja doživela kap in v kritičnem stanju

Ja jst vem za enga k ga je avto zbil 4 dni po cepljenju... Brezveze članek ki vas samo še bolj psihira. Antivexx ste že tak čist paranoični.

SambaShare ::

Kul Okapi, hvala.

feryz ::

HappyPills je izjavil:

koruzax je izjavil:

Ja jst vem za enga k ga je avto zbil 4 dni po cepljenju... Brezveze članek ki vas samo še bolj psihira. Antivexx ste že tak čist paranoični.
Ampak če bi bilo pa 14 dni po okužbi, bi bila pa druga stvar? A ne?

Slopek ::

Ta diplomat naj stopi pred kamero in naj pove, da je cepivo manjše zlo, kot virus.
Hardcore

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

Matejjjjj ::

koruzax je izjavil:

Se bojim, da je zadeva lahko povezana s kombinacijo oralni kontraceptiv + cepljenje. Sem iz stroke in nikakor ne razumem punc in žensk, da jemljejo kontracepcijske tabletke.
««
51 / 71
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kako do visoke precepljenosti? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60491602 (73104) BigWhale

Antivaxx club (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25847647 (44652) ahac

Več podobnih tem