Forum » Loža » Odstranitev azbesta?
Odstranitev azbesta?
Šmorn ::
Pri praznjenju hiše zaradi prenove sem naletel na mino v obliki 1 cm debele azbestne tkanine nalepljene na neko trdo peno. Ker je bila zadeva obrnjena z azbestom proti steni nisem vedel, da je zadaj azbest in sem zadevo suvereno vrgel na kup šare na sredi prostora. Predvidevam, da je zdaj v tem prostoru v zraku en milijon azbestnih vlaken. Protokol za odstranjevanje mi je jasen. Zadeve se bom lotil v tyveku in z ustrezno masko s filtom FFP3, ki jo imam. Kaj narediti s prostorom po odstranitvi? Zračenje? Sesanje? Notri je še kup druge šare, ki gre na odpad.
starfotr ::
Ni nekega pametnega odgovora. Zaščitna oprema, odstraniš vse kar je mogoče in to je to. Čim manj pršiti zrak z raznimi sesalci. Nikoli ne boš odstanil 100 %. Nimaš kaj, tako stanje imaš, ki ni ravno zavidljivo.
Mogoče bi bilo bolje, da bi zmočil. Kot to delajo s kritino.
Mogoče bi bilo bolje, da bi zmočil. Kot to delajo s kritino.
vostok_1 ::
Zaščita + ročna pršica vode. Azbest ni tako ekstremno nevaren kot se govori.
Delavci v anhovem so zbolevali ker so bili na proizvodnji liniji cele dneve vdihovali visoke koncentracije s slabo zaščito.
Če prostor prenese vodo, enostavno vzemi pršilko in pošpricaj po kosih ter pometi. Ko bo dovolj čisto lahko še z vrečkastim sesalcem posesaš kotičke pri odprtem prostoru.
Kaj bo tam, spalnica?
Delavci v anhovem so zbolevali ker so bili na proizvodnji liniji cele dneve vdihovali visoke koncentracije s slabo zaščito.
Če prostor prenese vodo, enostavno vzemi pršilko in pošpricaj po kosih ter pometi. Ko bo dovolj čisto lahko še z vrečkastim sesalcem posesaš kotičke pri odprtem prostoru.
Kaj bo tam, spalnica?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rušenje stare hišeOddelek: Loža | 8719 (7109) | fikus_ |
» | Nevarne snovi v termoakumulacijski pečiOddelek: Loža | 4263 (3739) | Assass1n |
» | Azbest in odstranjevanjeOddelek: Problemi človeštva | 6411 (6168) | enadvatri |
» | FeO prekril KoperOddelek: Loža | 6954 (5772) | Pyr0Beast |
» | Ustekleničena pitna voda (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 8946 (7442) | durrenmatt |