Forum » Pomoč in nasveti » Komp se ugasne ?
Komp se ugasne ?
crashbx ::
Zivjo vsem ! Jst mam eno tezavo comp se mi ugasne.. pa ugasne se samo ekran, iz zvocnikov se nic ni slisalo pa tipkovnica tudi kot bi bil racunalnik ugasnen ni so delale ledice (caps num in scroll lock). Masina je pa se zmerj kot bi bila przgana Slism ventilatorje in podobno. To se mi je zgodilo ko sem spilal en spil...Mam pa win Xp
A kdo ve kva je to ?? prosim pomagajte in povejte kaj naj naredim da se to ne bo vec ponovilo... ? a je to hardware ali software tezava?
A kdo ve kva je to ?? prosim pomagajte in povejte kaj naj naredim da se to ne bo vec ponovilo... ? a je to hardware ali software tezava?
pirx ::
Pozdrav! Meni se je to (oz. podobno) zgodilo pri inštalaciji Linuxa. Vse se je ugasnilo samo še ventilator na napajalniku je delal... tud tisti na procu se je ugasnil. Miška in tipkovnica sta bli nekoristni. Pojma nimam zakaj. Je bla težava rešena s tem, da sem začasno izklopil VSE power savinge (v BIOSu). Poskusi podobno, le da še izklopiš tud tiste v samem Windowsu (hibernacija, izklop diskov, monitorja...). Ne vem, če bo pomagalo, preizkusiš pa lahko :)
ali3n ::
V Win2k (verjetno je podobno v WinXP) je to rešeno z:
Control Panel - power options - zavihek Advanced - When I press the power button... nastavi na Power off...
Control Panel - power options - zavihek Advanced - When I press the power button... nastavi na Power off...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Sedaj sem formatiral disk in na novo nalozil Win XP, ko sem igral Aliens vs predator 2, isti spil kot prejsnic se mi je po nekaj casa zgodilo isto. Power buttons sem sedaj nastavil na (Do nothing) upam da bo pomagal, kaj naj naredim ce ne bo kje lahko iscem tezavo (komponenta?)
imported
pirx ko si zacasno izklopil power savinge ali jih imas sedaj tudi ali si jih priklopil nazaj ?
pirx ::
Pol pa težava očitno ni softwareske narave. Jaz sem vklopil nazaj power savinge... saj mi še zdaj ni jasno, kaj je blo narobe, ampak mi je pomagalo.
Kar se pa tvoje težave tiče - ko ti računalnik frizne, ga takoj znova zaženi in v BIOSu poglej, kako je kaj s temperaturo. Ker pa ne vem, kakšen comp imaš, ti ne morem povedat od pa do koliko je približno normalno.
Pomoje se ti sistem pregreva :) Pa se ti to samo pri tem špilu dogaja, ali pri vseh in če ne igraš špilov, tud frizne?
Aja, pa seveda poskrbi, da imaš zadnje (stabilne) gonilnike za grafiko, matično, popravke za XP, mogoče tud BIOS flashaj na najnovejšo verzijo ipd. Ampak to pustimo za kasneje.
Kar se pa tvoje težave tiče - ko ti računalnik frizne, ga takoj znova zaženi in v BIOSu poglej, kako je kaj s temperaturo. Ker pa ne vem, kakšen comp imaš, ti ne morem povedat od pa do koliko je približno normalno.
Pomoje se ti sistem pregreva :) Pa se ti to samo pri tem špilu dogaja, ali pri vseh in če ne igraš špilov, tud frizne?
Aja, pa seveda poskrbi, da imaš zadnje (stabilne) gonilnike za grafiko, matično, popravke za XP, mogoče tud BIOS flashaj na najnovejšo verzijo ipd. Ampak to pustimo za kasneje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pirx ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samodejno ugašanje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1627 (1522) | fosil |
» | Sistem zmrzuje (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4916 (4181) | karjolca |
» | HP serija S - zakaj taka slaba mnenjaOddelek: Kaj kupiti | 2518 (1888) | Pyr0Beast |
» | Power saving modeOddelek: Pomoč in nasveti | 3264 (2913) | amigo_no1 |
» | Škart Inno GF 4 Ti 4200?Oddelek: Strojna oprema | 2480 (1424) | LeQuack |