» »

Reklamacija med fizičnimi osebami

Reklamacija med fizičnimi osebami

zobnik ::

Kako ostali delate, če nekaj prodajate in ni čisto brezhibno, ampak še povsem delujoče in to kupec ne preveri, kupi. V oglasu pa ne navedete pomanjkljivosti, ampak temu primerno znižate ceno.
Nato vas kupec obvesti, da zadeva ni brezhibna in zahteva vračilo.
Bi vi vrnil denar?

HappyPills ::

Jaz ko prodajam vedno povem kaj je narobe, še na avtu pokažem vse praske :). Ne jebem tega, da se mi potem vrača nazaj ker nekaj nebi bilo.
Torej problem je da nisi navedel pomankljivosti, kupec je pa pač mislil, da je dober deal dobu. Načeloma ima kle kupec bolj prav.

Vanquish ::

zobnik je izjavil:

Kako ostali delate, če nekaj prodajate in ni čisto brezhibno, ampak še povsem delujoče in to kupec ne preveri, kupi. V oglasu pa ne navedete pomanjkljivosti, ampak temu primerno znižate ceno.
Nato vas kupec obvesti, da zadeva ni brezhibna in zahteva vračilo.
Bi vi vrnil denar?

kake te to so - ne poves kaj je narobe, a znizas ceno.
Kupec je kupoval to kar je opisano ne pa to kaj si ti prodal.

nafta55 ::

Jaz prav tako dam bolj prav kupcu. Če napaka oz. pomanjkljivost izdelka v oglasu ni navedena, potem smatram, da je izdelek brezhiben. Jaz nizke cene ne jemljem kot pokazatelj, da z izdelkom nekaj ni v redu, seveda pa, če je ta res zelo nizka, že sam vprašam, če je kaj z izdelkom narobe.

super potem pa se držte tega, če nekaj kupim pričakujem da bo brezhibno, ne da mi čez kak dan začne hecat

Baja ::

drugič preveri kaj kupuješ ;)

Furbo ::

Jaz vedno vse morebitne napake poudarim, kvečjemu preteram z opisom le teh, raje, kot da se pol drkam spet s kupcem.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

zobnik je izjavil:

super potem pa se držte tega, če nekaj kupim pričakujem da bo brezhibno, ne da mi čez kak dan začne hecat

to je sedaj druga situacija.
Nekaj je, ce se nekaj ne zapise, drugo je ce se naknadno nekaj pokvari.
Prvo je goljufija, drugo je shit happens. Pri rabljenih stvareh pac ni garancije in se pac dogaja tudi to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vanquish ()

Kripto mesi ::

Žajfa, si spet kupil monitor z mrtvimi piksli? :)):))

Šlo se je za fotoaparat, lani ga kupil, na testu naredil 1 sliko nisem se obremenjeval s tem če izpušča fotoapart kak zvok. Pač v roku enga leta mi je služil namenu, delal dobre slike, razen včasih ej spuščal neke čudne zvoke vprašal sem tudi druge kaj se to sliš in rekli so da je to normalno.
Fotoaparat sem prodal takega kot je bil, slike je delal prfektne.
Kupec mi je pisal da je fotoapart v okvari, da ne ostri in ne vem kaj še, vrnil sem mu denar. Pr men dela tako kot je že prej

val46 ::

Ja, glede na ta tvoj drugi odprt post digitalc spušča čudn zvok se je kupec verjetno ustrašil, da mu ga bo v roki razneslo ;) Pač, če dobiš drugega kupca, mu to pokaži in povej, pa naj se pol takrat dokončno odloči al vzame al ne, da ne boš kasneje moral spet se z nekom dogovarjat kaj pa kako za nazaj.

PacificBlue ::

5 sekund googlanja:

I had the same problem, this humming vibrating noise when powered on.

I took the camera apart and opened the lens system and saw that there was lots of dust particles where the autofocus is. The autofocus is no motor but a sliding head on a magnet carrying a focus lens.

I cleaned this place, the focus lens and the image sensor using a small painting brush and an air blower, put it all together and the noise was gone! What more, the pictures became a lot clearer and well focused.
I’m out.
:3

val46 ::

PacificBlue je izjavil:

5 sekund googlanja:

I had the same problem, this humming vibrating noise when powered on.

I took the camera apart and opened the lens system and saw that there was lots of dust particles where the autofocus is. The autofocus is no motor but a sliding head on a magnet carrying a focus lens.

I cleaned this place, the focus lens and the image sensor using a small painting brush and an air blower, put it all together and the noise was gone! What more, the pictures became a lot clearer and well focused.

Če si to ugotovil, bi mu lahko pa v njegovo temo o tem problemu napisal, se ti ne zdi? ;)

MIHAc27 ::

Jaz tudi raje povem kaj več, pa da smo z kupcem na čistem, kot da mi potem reklamira zadevo.

Tudi zaradi tega, sem enkrat en star avto prodajal celo leto. Je delal ampak seveda imel kup malenkosti.

Sem že tudi imel primer, da sem avto prodal, pa sem jaz zadnji trenutek zavrnil kupca, ker se je ravno takrat zgodila napaka (pri gasu se je nekaj zataknilo, in tudi če si spustil, je avto še kar dodajal gas. Kupec je hotel odpeljat kar takega, pa mu ga nisem dal takoj. En znanec mi je napako odpravil, potem sem kupca klical, da lahko avto prevzame). V zahvalo mi je že tako nisko ceno še malo zbil, ker je moral revež 2x prit.

zobnik je izjavil:

Šlo se je za fotoaparat, lani ga kupil, na testu naredil 1 sliko nisem se obremenjeval s tem če izpušča fotoapart kak zvok. Pač v roku enga leta mi je služil namenu, delal dobre slike, razen včasih ej spuščal neke čudne zvoke vprašal sem tudi druge kaj se to sliš in rekli so da je to normalno.
Fotoaparat sem prodal takega kot je bil, slike je delal prfektne.
Kupec mi je pisal da je fotoapart v okvari, da ne ostri in ne vem kaj še, vrnil sem mu denar. Pr men dela tako kot je že prej

jaz sem enkrat prodal receiver, ko sem ga prinesel kupcu smo ga prikljucli in sem mu pokazal, da ce volume gumb hitro zavrtis preskakujes, ker nisem hotel, da bi imel obcutek, da sem mu prodal macka v zaklu.

Od kupca frenda, ki je bil zraven mi je razlozil - da je to normalno, ker je ne vem kaki tocno tip gumba in da je to pricakovano :)

LukiYo ::

Pač nameren ali nenameren nateg.

En na bolhi prodaja ponarejene Seiko ure, z nižjo ceno - za nekaj 10 eur, ampak tega ne omeni, ker (po njegovem) bi moral to že iz cene sklepat. Tisti, ki ne sklepa, pač dobi fake ali v tvojem primeru izdelek z napako...

najenostavneje je, da se vprasas kako bi bilo obratno. Bi se pocutil oskodovanega, ce ti drugi to naredi?

Vanquish je izjavil:

najenostavneje je, da se vprasas kako bi bilo obratno. Bi se pocutil oskodovanega, ce ti drugi to naredi?

ne, ker rabljeno kupim za 30-40% nove cene vzamem pa ker je predmet ohranjen beri kot nov.

Ales ::

zobnik je izjavil:

Vanquish je izjavil:

ne, ker rabljeno kupim za 30-40% nove cene vzamem pa ker je predmet ohranjen beri kot nov.

Tako poceni dobiš ker je prodajalec, vedoč da prodaja govno, temu primerno znižal ceno?

;)

:))

p.s. Ne nateguj ljudi, pa ne boš imel problemov.

kar sem dosedaj kupil se mi ni še nič pokvarlo....so pa kakšne malenkosti ki me ne motijo,

Ales ::

Če pa bi kupil pokvarjeno, ker bi okvaro prodajalec "pozabil" omeniti, bi ti bilo tudi v redu? Saj je znižana cena!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

Aston_11 ::

MIHAc27 je izjavil:

ker je moral revež 2x prit.
In potem ker se je moral ustaviti in po poti dvakrat jesti in kafe pil in ob par ur je bil. Takim sločefurskim se samo režim. Saj mu nisem roku lomu, da je moral priti pogledati.

Bere kdo kaj OZ?
Tam lepo piše o stvarnih napakah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

Stvarna napaka je skrita napak ki jo prodajalec ne more vidt pri nakupu in je zamolčana. Tole v mojem primeru ni skrita napaka ampak malomarnost kupca da pred nakupom ni fotoaparat prižgal in naredil vsaj kako sliko. V tem primeru bi se zvok pojavil 100%

Ales je izjavil:

Če pa bi kupil pokvarjeno, ker bi okvaro prodajalec "pozabil" omeniti, bi ti bilo tudi v redu? Saj je znižana cena!

tako ponavadi dobim, sem kupil preko slo-tech računalnik in je štekal, napačni rami so bli notri, to mi prodajalec ni povedal...sem moral kupit druge rame

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple konkretiziral mikavne storitve, novi iPhoni stavijo na objektive (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
20346402 (36998) c3p0
»

Oculus Rift predstavljen in že razprodan (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
7219064 (15739) GenZNPC
»

NOKIA LUMIA 920 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
487120360 (57432) Machete
»

Sonyjeve fotografske novosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7418007 (14309) technolog

Več podobnih tem