» »

Saj ni res, pa je... iPhone cellular update failed

Saj ni res, pa je... iPhone cellular update failed

1
2
»

mtosev ::

app rabiš za potrdit spletni nakup, če nisi slišal za to.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

poweroff ::

Update... po tem, ko sme telefon dal v DFU mode, je omrežje začelo takoj delati. Zaenkrat še deluje.

Bomo videli kako bo. Zaenkrat sem onemogočil update (ja, vem).
sudo poweroff

shadeX ::

hojnikb je izjavil:

za mtoseva bi bla tut 3310 ok..


Sej če bi rekel da je android phone za 130EUR ok, par let nazaj še ne bi jemal zadev resno, ampak zadnje čase mi pada v oči Xiaomi, ki res sturajo v low-mid segmentu. Npr Poco X3 bi skorajda rekel da je dovolj za večino nezahtevnih uporabnikov, pa ne stane niti 200EUR, po YT testih je primerljiv z iPhonom 11 po npr hitrosti odpiranja appov.

Vsekakor ne zamenjam iPhona (ustreza mi zaprt sistem) ampak me Xiaomi zadnje čase resnično preseneča. Bolj me zanima s čim se tista razlika v ceni preplača in kako si to lahko privoščijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

hojnikb ::

built in reklame, za zacetek.
#brezpodpisa

mtosev ::

Jaz sem eni gospi pred dvemi leti predlagal redmi note 7 in dvomim, da bi dobila boljši phone v slo za ceno 220eur. Kakšen crap je bil prejšnji samsung z 1gb rama, 8gb, android 5.1. Sem ji tudi prehod na hot uredil, ker ni bila zadovoljna z telemachom. :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

blackbfm ::

built in reklame, za zacetek.


Mislim da je tut samsung imel ali ima te probleme? Neki članki so bili na netu.. Ceprav jz na nemskem in slovenskem samsungu se nisem videl reklam

ampak me Xiaomi zadnje čase resnično preseneča. Bolj me zanima s čim se tista razlika v ceni preplača in kako si to lahko privoščijo


Glede na izkusnje iz kitajskih trgovin kjer je 7 od 10 narocenih izdelkov direkt za v kanto, sem nekolk skepticen do kvalitete kitajskih izdelkov

Ce kvaliteta stima potem je pa edino ta razlaga mozna: Z dumpingom nacrtno delajo market penetration z namenom nadzora nad komunikacijsko opremo (vključno s 5g oddajniki), posledicno zelijo monopol nad tehnologijo in nadzor nad podatki

Gagatronix ::

> firma, ki naj bi bila simbol za top tehnologijo

Ni Apple. Ne vem od kod ti ta ideja. Njih zanima samo denar. Prakticno vsa jabolcna roba je hardversko podhranjena, zanjo pa zakasirajo take denarce da cloveka prime bruhat in srat istocasno.

poweroff ::

Kitajska gre po poti Japonske. Japonska je bila po 2. sv. vojni zaostala in sfanatizirana država. Potem so šli v izdelovanje raznoraznih tehničnih izdelkov, ki so bili poceni, ampak so veljali za klump. Tako kot to pogosto velja za kitajske izdelke. Izdelovali so svega i svašta, poceni, ampak kvaliteta je bila pa slaba.

Potem so začeli furati resen razvoj in v 1980-tih so bili japonski tehnični izdelki pojem visoke kvalitete in tehnologije. HiFi, motorji, itd.

Po isti poti gre tudi Kitajska. Xiaomi je tak tipičen primer, kjer so izdelki čedalje bolj tehnološko dovršeni, delajo pa tudi na designu.

Pred leti sem kupil nek poceni a kvaliteten stick PC. Zadeva je imela vse živo hardwerskih funkcionalnosti, bila je več kot pol ceneje kot primerljivi zahodni izdelki, samo dva problema sta bila. Prvi je bilo ogabno fluroscentno oranžno ohišje z nekimi kanalčki... kot bi zadevo zdizajniral 5-letnik. Drugi problem je bil OS na napravi. Bil je sicer Linux, ampak na demo videu so poganjali VLN preko Winea. :)) Seveda sem potem dal gor svojo verzijo Linuxa, s kernelom je bilo tudi nekaj hecanja, ampak potem je zadeva delala top.

Xiaomi te zadeve zdaj rešuje. Izdelki so lepi na pogled, funkcionalnost (software) pa se tudi izboljšuje. In potem je zadeva kar naenkrat primerljiva z Applom, s to razliko da je 3x cenejša in hardwersko celo malo močnejša. Z malo pameti bodo Kitajci ta trend nadaljevali. Nas zaenkrat rešuje še inovativnost, samo vprašanje koliko časa še.
sudo poweroff

klinker ::

Zimonem ::

klinker ::

Ima pa veze z njegovim komentarjem nad mano ;)

Ahim ::

poweroff je izjavil:

Leta 2021, firma, ki naj bi bila simbol za top tehnologijo, pa ima take katastrofalne napake. Razumel bi, če bi se taka napaka pojavila leta 1973, ko je bila mobilna telefonija šele izumljena. Ampak govorimo o letu 2021. Katastrofa, res.

Ta ista firma leta 2021 se vedno ne podpira SMS delivery reportov :)) Ne razumem zakaj se ti zdi "simbol za top tehnologijo" - govorimo o firmi, na racunalniku katere daljinec, ki ga prodajajo, vsakodnevno odpove poslusnost, "ozivim" ga pa nazaj na nacin, ki je priblizno tako logicen kot tvoje peripetije s telefonom:
- grem v System Preferences
- naprej na Security & Privacy (kje bi pa drugje bile nastavitve od daljinca za muziko predvajat?)
- po vpisu gesla za odklep kljucavnice naprej na Advanced (ker nastavitve za daljinec seveda sodijo tja)
- volume dam na 0, sicer bo tezava po naslednjem koraku
- obkljukam da naj sistem disabla daljinec
- pocakam sekundo, da iTunes zacne nekontrolirano predvajat naslednji komad brez da sem jaz to od njega zahteval, nato predvajanje z misko ustavim (ce ne bi dal volume na 0, bi se tukaj zacel racunalnik dret)
- volume zdaj koncno lahko spet vrnem nazaj na normalno
- odkljukam nastavitev za disablanje daljinca
- zaprem vsa okna od nastavitev

S tem preprostim postopkom, ki vsebuje vsega 10 korakov, vsak dan spravim daljinec nazaj v delujoce stanje, da lahko potem brez miske in tipkovnice z genuine Applovim daljincem nastelam glasnost pri predvajanju. Top tehnologija in v vecini primerov delam to samo enkrat dnevno (obcasno sicer crkne po veckrat, ampak se nikioli ni vec kot 3x v enem dnevu) ...

shadeX ::

klinker je izjavil:

Xiaomi's remote wireless charging powers up your phone from across the room


Super. Še to se manjka da mi "elektrika seva" po celem prostoru. It's fukin' no go bro. Da bi Apple mel samo to možnost polnjenja me ne vidijo več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Vetrpiha ::

poweroff je izjavil:

Update... po tem, ko sme telefon dal v DFU mode, je omrežje začelo takoj delati. Zaenkrat še deluje.

Bomo videli kako bo. Zaenkrat sem onemogočil update (ja, vem).

A ves, ko priporocajo recimo clean install na PCju recimo za Windowse (ali pa na Androidu pri custom romih pri nadgradnjah)
No, iste napake ima tudi iOS, ki istotako zabase telefon s svinjarijo. Resitev je enostavna (ali pa tudi ne): kupis telefon, ki ima ze tovarnisko posodobljen OS.:))

Ena cvetka: dobil enkran en jabucek fon, da mu menjam ekran, ker baje vcasih crkuje v cisto temo
Ugotovitev je bila, da je crknilo backlight napajanje oz nekaj v vezi s tem.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iPhone 5S 16g iz iOS 10 nazaj na iOS 9 ?

Oddelek: Strojna oprema
262990 (490) tiltech
»

Najdlje zdrži HTC 10, najhitreje se upeha iPhone 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7323576 (18978) leiito
»

Applove novosti: iPhone SE, manjši iPad Pro, iOS 9.3, cenejša ura, CareKit (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
9037960 (33052) Furbo
»

Prispel je iPhone 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
34785710 (74899) Bor H

Več podobnih tem