Forum » Programska oprema » Excel problem
Excel problem
ahonen ::
Pozdravljeni,
delam na projektu in bi rabil vašo pomoč.
Podatki, ki jih izvozim iz programa so v dveh tabelah. V enih tabeli so rezultati meritev, v drugi pa tehnologije ki pripeljejo do teh rezultatov meritev.
Obema tabelama je skupni podatek delovni nalog. To pomeni, hotel bi imeti posebej list v excelu, v katerem bi bile združene tehnologije in rezultati seveda pod istim delovnim nalogom. A mi zna kdo razložit celoten postopek na čim bolj enostaven način?
delam na projektu in bi rabil vašo pomoč.
Podatki, ki jih izvozim iz programa so v dveh tabelah. V enih tabeli so rezultati meritev, v drugi pa tehnologije ki pripeljejo do teh rezultatov meritev.
Obema tabelama je skupni podatek delovni nalog. To pomeni, hotel bi imeti posebej list v excelu, v katerem bi bile združene tehnologije in rezultati seveda pod istim delovnim nalogom. A mi zna kdo razložit celoten postopek na čim bolj enostaven način?
karafeka ::
Sem v preteklosti tudi sam veliko uporabljal vlookup in celo kak makro napisal. Pred kratkim pa sem dve tabeli združil s Power query (recimo tule je eno navodilo https://trumpexcel.com/merge-tables/). Se mi zdi zelo praktična zadeva.
sbawe64 ::
Od 34 minute naprej.
Zelo lepo razloženo.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel pomočOddelek: Programska oprema | 1798 (875) | P=LN |
» | EXCEL vgnezdenje dveh vlookup funkcij?Oddelek: Programska oprema | 1892 (1591) | prtenjam |
» | EXCELL pomoč pri formuli =)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2593 (1482) | Schranzman |
» | EXCEL- kopiranje funkcijeOddelek: Programska oprema | 1256 (1046) | Newholland |
» | excelOddelek: Programska oprema | 1771 (1672) | imagodei |