» »

Problem pri povezovalni tabeli

Problem pri povezovalni tabeli

Goblin ::

Rad bi primerjal cene pri različnih dobaviteljih ampak izdelki imajo le 10% skupnih EAN kod in nazivi izdelkov se kvečjemu v 50% ujemajo.
Rešitev je verjetno povezovalna tabela.
Praviloma bi rad tole rešil v Excelu, tudi VBA macro bo ok.

Idealno bi bilo, če bi macro:
1. pripravil povezovalno tabelo za izdelke kjer se EAN ujema
2. dodal na povezovalno tabele izdelke kjer se naziv 100% ujema
3. (ta težji del) mi za vsak izdelek predlagal povezavo, ampak bi želel da vsako povezavo ročno potrdim

Kaj podobnega v excelu implementirano? Kakšen boljši predlog za rešitev tega problema?
http://www.goblin.si

extr3m3 ::

- Excel Power Query
- Formiraj source podatkov kot tabelo,
- ...
- Excel lepo 'zna' uporabljat JOINe, kjer komot definiraš stolpec ujemanja (v tvojem primeru EAN koda), lahko izvoziš kot tabelo ali kater drug format...

Tole se lahko precej dobro avtomatizira (tudi v Excelu).
o_O

kuall ::

Za primerjanje podobnosti nazivov lahko uporabiš AI pristop. Funkcija, ki računa podobnost stringov. Obstaja SQL verzija, je počasna ampak dela. Sem jo že uporabil v produkciji za primerjavo nazivov strank, stranka rekla, da ji prav pride, ne vem pa koliko jo kaj uporablja, ker dela precej počasi. Saj jaz bi znal napisat hitrejšo in bolj natančno verzijo, če bi imel kaj časa.
Ali pa pustiš, da zmelje vse izdelke par dni in potem v miru hitro pregleduješ. Po moje boš moral napisat kakšen programček, ki ti bo s klikom na produkt ponudil najbolj podobne produkte. Seveda odvisno od tega, koliko te to zanima in koliko to res rabiš. Meni se zdi kar zanimiv projektič, naj bo za denar ali za prosti čas.

https://github.com/ktaranov/sqlserver-k...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč v excelu (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
629174 (3503) omni-vor
»

[ACCESS] Pomoč

Oddelek: Programiranje