Forum » Omrežja in internet » Težave z usmerjevalnikom
Težave z usmerjevalnikom
on18 ::
Pozdravljeni
Kupil sem https://www.bigbang.si/linksys-mr6350-m... ta usmerjevalnik. Sem ga priklopil in povezal. Ko sem se pa s telefonom povezal na povezavo od usmerjevalnika pa mi napiše da ni dostopa do interneta. Sedaj pa nevem kaj je narobe.
Kupil sem https://www.bigbang.si/linksys-mr6350-m... ta usmerjevalnik. Sem ga priklopil in povezal. Ko sem se pa s telefonom povezal na povezavo od usmerjevalnika pa mi napiše da ni dostopa do interneta. Sedaj pa nevem kaj je narobe.
robi123123 ::
Bom si sposodil obstoječo temo...
Nabavil sem Asus router ter ga preko WAN povezal na telekomov modem, ponudnik A1.
Sedaj pa se mi noče povezati na internet.
Nastavil sem statični IP, ker imam statični IP ter vnesel podatke, pa še vedno ni povezave z internetom.
V čem bi lahko bil problem ?
Nabavil sem Asus router ter ga preko WAN povezal na telekomov modem, ponudnik A1.
Nastavil sem statični IP, ker imam statični IP ter vnesel podatke, pa še vedno ni povezave z internetom.
Han ::
WAN. Modem priklopi v enega o "navadnih" UTP priključkov, router pa preklopi v Access Point in nastavi DHCP.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
SVGA ::
bobby ::
Zakaj imaš na sekundarnem ruterju DHCP enablan? Imaš 2 ruterja (od ponudnika in tvojega) ki imata oba DHCP in hočeta oba dodeljevat IP naslove.
Nastavi na sekundarnem ruterju prosti statični IP v istem segmentu kot je primarni, izklopi DHCP na sekundarnem in poveži primarni ruter iz LAN na seknudarnega na LAN (ne WAN)
Nastavi na sekundarnem ruterju prosti statični IP v istem segmentu kot je primarni, izklopi DHCP na sekundarnem in poveži primarni ruter iz LAN na seknudarnega na LAN (ne WAN)
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Zakaj imaš na sekundarnem ruterju DHCP enablan? Imaš 2 ruterja (od ponudnika in tvojega) ki imata oba DHCP in hočeta oba dodeljevat IP naslove.
Ker sem imel namen tisti router od ponudnika dati stran in uporabljati le enega, od ASUS.
In še vedno ne vem, če je to možno ali mora tisti router od ponudnika biti obvezno priklopljen na modem ?
Zdaj sicer imam internetno povezavo tudi preko sekundarnega, od ASUS, saj sem tega preko WAN povezal s primarnim na LAN.
Na sekundarnem imam nastavljen samodejni IP in vklopljen DHCP.
NateBanana ::
robi123123 je izjavil:
Ker sem imel namen tisti router od ponudnika dati stran in uporabljati le enega, od ASUS.
In še vedno ne vem, če je to možno ali mora tisti router od ponudnika biti obvezno priklopljen na modem ?
Zdaj sicer imam internetno povezavo tudi preko sekundarnega, od ASUS, saj sem tega preko WAN povezal s primarnim na LAN.
Iz modema od Telekoma poveži na svoj ruter na WAN port, uporabiti moraš PPPoE nastaveite, uporabniško ime in geslo najdeš npr. na listu, ki so ti ga dali, ko so ti priključili naprave (up. ime je enako kot na Moj A1). Nastaviti moraš tudi VLANe, VLAN na WAN portu je 3902. (Sedaj bi ti moral internet delovati ampak ne deluje pa televizija od A1). Na port, kjer imaš priljučeno televizijo moraš nastavit na VLAN 3970.
Izhajam iz https://forum.a1.si/modemi-in-oprema-15...
Tole zgoraj sem probal na Linksys ruterju (modela trenutno ne vem ampak podoben Linksys MR8300 AC2200).
Bi bil pa vesel, če je komu uspelo nastaviti na Ubiquiti opremi nastavitve za A1 (internet + TV), da sporoči nastavitve. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NateBanana ()
NateBanana je izjavil:
robi123123 je izjavil:
Iz modema od Telekoma poveži na svoj ruter na WAN port, uporabiti moraš PPPoE nastaveite, uporabniško ime in geslo najdeš npr. na listu, ki so ti ga dali, ko so ti priključili naprave (up. ime je enako kot na Moj A1). Nastaviti moraš tudi VLANe, VLAN na WAN portu je 3902. (Sedaj bi ti moral internet delovati ampak ne deluje pa televizija od A1). Na port, kjer imaš priljučeno televizijo moraš nastavit na VLAN 3970.
Tole zgoraj sem probal na Linksys ruterju (modela trenutno ne vem ampak podoben Linksys MR8300 AC2200).
Bi bil pa vesel, če je komu uspelo nastaviti na Ubiquiti opremi nastavitve za A1 (internet + TV), da sporoči nastavitve. :)
Ja, res je. TV ne dela na ASUS usmerjevalniku.
Bom poskusil zvečer, zdaj nimam časa.
sbawe64 ::
robi123123 je izjavil:
Bom si sposodil obstoječo temo...
Helpdesk od ispja naj modem v bridge mode.Drugače tvoj router ne more delati, saj imaš statični wan ip, ki je lahko samo eden.Priklopiš svoj ruter na WAN port iz modema.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
SVGA ::
Si bom še jaz sposodil temo. Takole imam nastavljeno na novem usmerjevalniku za domačo rabo (vse by default, jaz sem dodatno obkljukal le Ignore ping packet from WAN port):
Ali je smiselno vklopiti tudi DoS protection ter filtering spodaj?
Kaj pa Forbid ping packet from LAN, kaj to pomeni?
Kakšen komentar? :)
sbawe64 ::
Pusti kot je.
Verjetno ne hostaš kakšen popularne www strani, da bi preprečeval dos napade (niti ne vem, kako efektiven bi router v tem primeru sploh bil).
https://www.tp-link.com/us/support/faq/...
ping from lan, pinganje routerja iz lana (lokalnega omrežja), da vidiš če je "živ".
Verjetno ne hostaš kakšen popularne www strani, da bi preprečeval dos napade (niti ne vem, kako efektiven bi router v tem primeru sploh bil).
https://www.tp-link.com/us/support/faq/...
ping from lan, pinganje routerja iz lana (lokalnega omrežja), da vidiš če je "živ".
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
NateBanana je izjavil:
robi123123 je izjavil:
Zadeve mi še ni uspelo urediti kot sem imel namen.
Ne pridem do tistega gesla za prijavo v PPPoE. Na tistem listu up.ime in geslo več ni pravilno, ker je takrat še bil Amis in so podatke spremenili.
Klical sem na A1, kjer se je ženska nekaj časa trudila, a ji pravega gesla ni uspelo izbrskati. Zato sem poslal mail in odgovor še čakam.
V nekaterih primerih je možno geslo razbrati, če stran od routerja shraniš in to potem pregledaš s html urejevalnikom, oziroma kar z brskalnikom.
Meni ga ni uspel najti. Vidno je le up.ime.
Zato sem zaenkrat dodaten Asusov router nastavil kot dostopno točko in povezal preko LAN priključkov.
TV pa imam priključen v A1 router, saj v Asusovem več nimam prostih portov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28363 (9229) | fpopla87 |
» | Kako povezati 3 ruterje v isto mrežoOddelek: Omrežja in internet | 1223 (1093) | Silikon |
» | Kako iz ruterja narediti "range extender"?Oddelek: Omrežja in internet | 3012 (2492) | pisco |
» | strežnik skozi dva ruterjaOddelek: Omrežja in internet | 6593 (5899) | Yohan del Sud |
» | Vzpostavitev brezžičnega internetaOddelek: Omrežja in internet | 3425 (3159) | barbara2 |