Forum » Na cesti » VW Passat B8 Variant 1.6 TDI (2015)
VW Passat B8 Variant 1.6 TDI (2015)
Žiga220 ::
Pozdravljeni,
se enkrat se obracam na Vas ce mogoce kdo ve kaj bi lahko to bilo. Pred priblizno 10imi dnevi mi je avto zjutraj tezko vzgal. Ko je vzgal se je prizgala rumena lucka za motor. Ko sem se se nekaj casa peljal se je prizgala se rumena opozorilna lucka v obliki spirale. Se do danes je isto. Vse do danes je avto normalno vzigal kljub lucki, ki je prizgana in kljub vecjemu mrazu kot zadnjic. Lansko leto so bile mimogrede zamenjane vse vzigalne svecke. Se vedno pa ob zagonu motorja gori rumena lucka za motor, cez nekaj casa (priblizno minuti voznje) pa se prizge se rumena lucka (spirala), ki pa ves cas utripa. Ko se lucka (spirala) prizge, avto tudi izgubi moc (kot da cukne), obenem preneha delovati tudi tempomat. Vcasih napise tudi da sistem Start stop ne deluje. Se mi je pa priblizno 2 dni nazaj prizgala tudi lucka za filter trdnih delcev (DPF). Kaj bi to lahko bilo? Mi zna kdo pomagati?
Hvala, lp Ziga
se enkrat se obracam na Vas ce mogoce kdo ve kaj bi lahko to bilo. Pred priblizno 10imi dnevi mi je avto zjutraj tezko vzgal. Ko je vzgal se je prizgala rumena lucka za motor. Ko sem se se nekaj casa peljal se je prizgala se rumena opozorilna lucka v obliki spirale. Se do danes je isto. Vse do danes je avto normalno vzigal kljub lucki, ki je prizgana in kljub vecjemu mrazu kot zadnjic. Lansko leto so bile mimogrede zamenjane vse vzigalne svecke. Se vedno pa ob zagonu motorja gori rumena lucka za motor, cez nekaj casa (priblizno minuti voznje) pa se prizge se rumena lucka (spirala), ki pa ves cas utripa. Ko se lucka (spirala) prizge, avto tudi izgubi moc (kot da cukne), obenem preneha delovati tudi tempomat. Vcasih napise tudi da sistem Start stop ne deluje. Se mi je pa priblizno 2 dni nazaj prizgala tudi lucka za filter trdnih delcev (DPF). Kaj bi to lahko bilo? Mi zna kdo pomagati?
Hvala, lp Ziga
videc ::
A na test k serviseju ga v dveh mesecih nisi bil spodoben peljati?
Povsem možno je, da so spet injektorji.
Avto se ti preklopi v zasilni način, zato ni nobene moči.
Pelji ga na servis, da ga priklopijo na tester, boš vsaj videl pri čem si.
A baterija je ok?
Povsem možno je, da so spet injektorji.
Avto se ti preklopi v zasilni način, zato ni nobene moči.
Pelji ga na servis, da ga priklopijo na tester, boš vsaj videl pri čem si.
A baterija je ok?
hojnikb ::
Na tester, druge ni. Če si žid in nočeš dat mehaniku, si pa vsaj nabavi vcds z aliexpress (cca 20e) in sam poglej.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
xda develope ::
Pozdravljeni,
Hvala, lp Ziga
Veliko možnih vzrokov je za to tako da predlagam da najdeš nekoga s testerjem da preveri situacijo. Do teh stvari ki te hecajo lahko pripeljejo EGR, DPF, senzor pretoka zraka, diferenčni senzor izpuha....sem se hecal s svojim golfom podobno. Brez testerja nebo šlo.
Tako kot je svetoval Hojnikb, če imaš čas in voljo biti par tednov brez avta si naroči VCDS preko aliexpressa in sam diagnosticiraj težavo. VCDS je fajna zadevca za imet ko se zezaš v VW.
edit. Dvojno sporočilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: xda develope ()
All ::
Za hitro osnovno diagnostiko bo dovolj obd adapter (2€) pa programcek tourqe na telefonu.
Sigurno ima kdo od poznanih pri roki.
Vzroki ,pa kot ze napisano, dpf, egr, maf.
Dpf se po uspesni regeneraciji resi. Egr pa maf pa ne.
Nakljucni oglas na bolhi
https://www.bolha.com/ibm-lenovo-prenos...
Nakljucni oglas na bolhi
xda develope ::
Za hitro osnovno diagnostiko bo dovolj obd adapter (2€) pa programcek tourqe na telefonu.
Nakljucni oglas na bolhi
Teli ELMji so na VW bolj bogo....VCDS pove veliko bolj specifično kaj ne štima.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dizl izguba moči (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 22345 (2367) | IL_DIAVOLO |
» | VW Passat B8 1.6 TDI (2015) - tezavaOddelek: Na cesti | 3071 (2196) | TheBlueOne |
» | Golf 6 MAF implausible signalOddelek: Na cesti | 3291 (2309) | koyotee |
» | PROSIM ZA POMOČ _ Kaj pomeni ta rumena opozorilna lučka? Opel Vectra B+Oddelek: Na cesti | 44726 (40935) | GupeM |
» | Peugeot 206 - Nasvet za servis?Oddelek: Na cesti | 11487 (10434) | hojnikb |