» »

DJI ali kaj druga?

DJI ali kaj druga?

noob96 ::

Zdravo,

iščem nek drone za slikanje iz zraka, morda kdaj kak video za social... Gledam rabljene DJI mavic mini..sicer mi je malce drag. Je kaj cenejšega pa da je še spodobno?

/legal: letel bom izključno na privat zemljišču, imam izpit, ni mi problem registrirati letov, itd.../

Cveto ::

Obstaja kup "kitjcev". Kakšno solidno sliko še naredijo, videi so pa slabi, vsaj v cenovnem rangu, ki ga omenjaš. Glej da ima 3 osni gimball, kot recimo tale. Kakšne posnetke dela si pa lahko pogledaš na youtubu.

https://www.banggood.com/ZLRC-SG906-PRO...

Bi pa RES priporočal dati nekaj več in vzeti rabljen Mavic Mini. Razlika je ogromna in vredna denarja, konec koncev pa ima tudi neko vrednosti pri ponovni prodaji.

noob96 ::

Pa se DJI obnese v EU? Ker berem težke kritike za CE regijo, da to ni kao isto ko v ameriki kjer so narejene vse recenzije

;-) ::

Jaz bi ponovno vzel rabljenega mavica, pač za ta denar dobiš vsaj nekaj kar nekako normalno deluje.

BBCW ::

mavic mini 2 ima tudi EU teste (CE modeli) na youtube, in deluje, kot da se je range konkretno popravil. slabše kot US modeli zaradi zakonodaje pač, ampak kokr sm vidu ga zdej tud v urbanih središčih pošljejo 2km stran, kar je več kot dovolj za 20 minut vožnje.

itak je brez line of sight prepovedano vozit, ampak ja, vem, je mamljivo imet malo konkretnejši domet.

če bi hotel krožit po celi sloveniji bi si tako ali tako raje sestavil parrot disco s 4G modom.

Anney ::

BBCW je izjavil:

mavic mini 2 ima tudi EU teste (CE modeli) na youtube, in deluje, kot da se je range konkretno popravil. slabše kot US modeli zaradi zakonodaje pač, ampak kokr sm vidu ga zdej tud v urbanih središčih pošljejo 2km stran, kar je več kot dovolj za 20 minut vožnje.

itak je brez line of sight prepovedano vozit, ampak ja, vem, je mamljivo imet malo konkretnejši domet.

če bi hotel krožit po celi sloveniji bi si tako ali tako raje sestavil parrot disco s 4G modom.

Kaj si me napsihiral s tem Parrot disco s 4G, ne vem če nebo kljukica za naslednji nakup očetovskih igrač. Bolano.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Vuli ::

sej dobiš še kej druzga kot pa samo dji.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Cveto ::

Mene ne skrbi razlika med recimo 2 ali 6 km, pač pa to, da bi sploh izgubil signal in "odplavall" nekam stran. Tudi zaradi tega sem sam vzel Mini 2, ki ima Ocusync, samo to je res že drug cenovni rang.

profesjonalc ::

Ce bos kupil mavic minija, obvezno vzemi 2ko, sem mel enko, pa sem ga po parih mesecih prodal za 2ko. Range ni primerljiv, pri enki si mel sreco, ce ti rata 100m, dvojka pa do km ni problem :)

;-) ::

Nevem kako je to mogoce ampak meni je mavic mini enka komot sel do 700m dalec, vidis ga pa itak po 150m ne več tako da neki dolgi leti so bedarija. Pa tudi nikoli ni nikamor odtaval tudi ce je izgubil signal.

Zimonem ::

Za pregled strehe bedarija , za pregled polja pa nuja. Ni metat vseh potreb en koš.

Mare2 ::

;-) je izjavil:

Nevem kako je to mogoce ampak meni je mavic mini enka komot sel do 700m dalec, vidis ga pa itak po 150m ne več tako da neki dolgi leti so bedarija. Pa tudi nikoli ni nikamor odtaval tudi ce je izgubil signal.

Piši kar hočeš. Mini ali Mini 2 je zelo velika razlika. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

BBCW ::

Anney je izjavil:

BBCW je izjavil:

Kaj si me napsihiral s tem Parrot disco s 4G, ne vem če nebo kljukica za naslednji nakup očetovskih igrač. Bolano.

parrot disco z modom je bolan, ja. ampak moraš dobr naštudirat stvari, k sreči imaš forume s stotinami strani popisanih o baterijah, lte modemih, modifikacijah, ipd. je pa to hobby, ki ti bo vzel veliko več časa kot DJI mini. bližje modelarstvu. če se boš zakopal v dokumentacijo in forume, boš kmalu ugotovil ali sploh imaš čas ali ne. jaz sem že bidal po ebayu, vendar sem še pravočasno ugotovil, preprosto ne bom imel časa. da bo pa več v kotu kot v zraku, se mi zdi pa brezveze.

omejitve: live stream 480p, če hočeš 1080p posnetek. če hočeš 720p live stream, imaš 720p tudi končno kvaliteto videa. parrot je star že nekaj let, ni uspel v consumer marketu, pol so pa ugotovil da je ful uporaben v gozdarstvu, kmetijstvu, pri ocenjevanju škode iz zraka, požarov, ipd. in so ga odstranl iz prodaje, navil ceno, mal spedenal kamero in zdej to prodajajo industriji. consumer modeli se pa po različnih cenah sedaj preprodajajo po ebayu.

je pa re fascinantno, misel da lahko 2 uri letiš po sloveniji in narediš 90km krog z UAV-jem je nora. in ilegalna as fuck. :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Droni

Oddelek: Loža
303946 (644) Yenk
»

Kateri dron (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13227843 (5478) Nikonja
»

Droni

232469 (591) stuhecd
»

Začela veljati strožja uredba o brezpilotnih zrakoplovih (dronih) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5715126 (11464) Mare2
»

Mavic mini za fotkanje?

335546 (4271) cordoba

Več podobnih tem