Forum » Loža » Navijaške skupine in nasilje, zakaj se tolerira?
Navijaške skupine in nasilje, zakaj se tolerira?
FireSnake ::
Tole bom vzel za iztočnico:
klik.
Kar je v tem pisanju zaskrbljujoče je:
Z nasiljem torej prilezeš višje?
Zakaj se to tolerira?
Torej lahko zaključimo, da povsod, kjer se bodo ti primitivneži pojavili bodo težave.
Seveda: gre tudi za čredni nagon in so "močni" in "glasni" samo v čredi.
Nasploh opažam, da je pri vseh "navijačih" enako (green dragons niso izjema).
V preteklosti so bili celo scenariji, ko so eni navijači plačali druge, da so šli skupaj "navijat".
Zagovarjam, da se policiji da pooblastila, da se ob izgredih TAKOJ vzpostavi red.
Če je treba s pendrekom pod rebra pa bodi tako.
Nič ne bi bilo narobe, če bi se tovrstne zadeve prepovedale.
Žalostno pa je, ko policija posreduje 10 ljudi pa snema in se nato posnetek vzame izven konteksta in potem pride do tega, kako nič krive "nedolžne ovčke" dobijo z gumico pod rebra.
klik.
Kar je v tem pisanju zaskrbljujoče je:
Večer navaja neuradne informacije, da naj bi za incident na protestih poskrbel prav z namenom, da bi na hierarhični lestvici Viol priplezal čim višje.
Z nasiljem torej prilezeš višje?
Zakaj se to tolerira?
Torej lahko zaključimo, da povsod, kjer se bodo ti primitivneži pojavili bodo težave.
Seveda: gre tudi za čredni nagon in so "močni" in "glasni" samo v čredi.
Nasploh opažam, da je pri vseh "navijačih" enako (green dragons niso izjema).
V preteklosti so bili celo scenariji, ko so eni navijači plačali druge, da so šli skupaj "navijat".
Zagovarjam, da se policiji da pooblastila, da se ob izgredih TAKOJ vzpostavi red.
Če je treba s pendrekom pod rebra pa bodi tako.
Nič ne bi bilo narobe, če bi se tovrstne zadeve prepovedale.
Žalostno pa je, ko policija posreduje 10 ljudi pa snema in se nato posnetek vzame izven konteksta in potem pride do tega, kako nič krive "nedolžne ovčke" dobijo z gumico pod rebra.
Cruz ::
Z nasiljem torej prilezeš višje?Seveda, potem te vključijo v prodajo drog in začneš služiti.
Drugače pa ja, nekateri takšni navijači(ki se pretepajo, mečejo dimne bombe ipd.) so največje gnilobe kar jih je svet videl. Takšni izkoristijo nogomet in navijaštvo za izgrede. Na žalost ponavadi prihajajo iz razdrtih družin.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.
Facebook dev ::
Po mojem mnenju družba prav nič ne zgubi, če takšnega nasilneža izločiš iz družbe. Torej usmrtitev. Si ne zasluži živeti v neki državi, izkoriščati neke ugodnosti, hkrati pa delati zdraho in povzročati strah.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.
nejcek74 ::
zal je tako, primitivno veselje za primitivce, poglej zgodbo od poveljnika Varde, pa ti bo takoj jasno. Članstvo v tolpah (taksnih ali drugačnih) je pac del odraščanja, predvsem fantov, ki se osvobajajo od očetove figure. Problem je če si preneumen, da nekje do polnoletnosti dojameš, da to ni to, in da je hierarhija tolpe samo izjemno primitivna oblika socialne strukture, ki ne vodi nikamor.
Kvinta ::
Ko enega izločiš pridjo vsaj trije na njegovo mesto tak je že od pamtiveka vsepovsod na vseh področjih.
Če ti ne paše začni snooker gledat al pa gimnastiko tam jih ni
Če ti ne paše začni snooker gledat al pa gimnastiko tam jih ni
A.C.A.B
Facebook dev je izjavil:
Po mojem mnenju družba prav nič ne zgubi, če takšnega nasilneža izločiš iz družbe. Torej usmrtitev. Si ne zasluži živeti v neki državi, izkoriščati neke ugodnosti, hkrati pa delati zdraho in povzročati strah.
Pripravi se, da te bodo eni tukaj zdaj linčali.
WizzardOfOZ ::
Zakaj se to tolerira?
Ker je vsa politika zadnjih 30 let povhna lopovov, kriminalcev, brezjajčnikov in brezhrbteničarjev, ki samo gledajo, kje si bodo napolnili žepe in kaj bodo še ukradli, pa so vsi pisali zakone tako da je vsa golazen zaščitena, samo navadni ljudje niso. Včasih je policaj prvo dal dve okol kepe, pol je pa vprašal kaj je bilo. Danes te pa grdo pogleda, pa mora pisat 3 dni poročila, zakaj te je grdo pogledal. Poleg tega, policaj ne ve, na koga je naletel in se raje umakne, kot da bi kaj naredil.
En sam tak primer:
Se peljem za črnim mercedesom G (zatemnjene šipe, spoliran,...) in tip zapelje v enosmerno ulico v napačni smeri. Ker nisem bil pozoren na znak, sem zapeljal za njim. in mene ustavi policaj, njega pa ne. Odprem okno in rečem policaju: "Z unim sem", pa policar reče: "oprostite gospod." in se odpeljem dalje v nasprotno smer po enosmerni ulici.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Cruz ::
Problem je če si preneumen, da nekje do polnoletnosti dojameš, da to ni to,Ko si polnoleten dojameš, da se v tolpah obrača veliko denarja. To je glaven motivator za člane, ki niso najstniki. Vsaka večja navijaška skupina(green dragons, viole, black gringos), se preživlja s prodajo drog & orožja.
Usmrtitev je slaba ideja.Facebook dev je izjavil:
Pripravi se, da te bodo eni tukaj zdaj linčali.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.
WizzardOfOZ je izjavil:
En sam tak primer:
Se peljem za črnim mercedesom G (zatemnjene šipe, spoliran,...) in tip zapelje v enosmerno ulico v napačni smeri. Ker nisem bil pozoren na znak, sem zapeljal za njim. in mene ustavi policaj, njega pa ne. Odprem okno in rečem policaju: "Z unim sem", pa policar reče: "oprostite gospod." in se odpeljem dalje v nasprotno smer po enosmerni ulici.
Hahaha, jaz bi lahko živel 1000 let, pa se mi ne bi ratalo tako na hitro zlagati
brbr21 ::
Frustracije --> agresija. Povpraševanje --> ponudba.
En kup neižživetih, neuresničenih, nevzgojenih..starši so padli na celi črti kot starši (predvsem očetje). Frustracije rešujejo skozi nasilje in tega kot posameznik težko izvaja, v skupini pa je veliko lažje (podobno kot ostali vrste, ki živijo v tropih). Zato navijaške skupine, ki imajo z samim navijaštvom natanko NIČ.
Zakaj te skupine, katerih deviantno vedenje družba načelome ne sprejema ne izginejo? Zaradi interesa. Interesa odločevalcev, beri kapitala (vprašljivega izvora) in prodane politike, ki take skupine izrablja za svoje agende. Prva (preusmerjanje pozornosti) in Druga (Ustvarjanje problemov) od 10 strategij manipulacije (N. Chomsky - 10 stategies of manipulation).
Zakaj se tolerira? Saj se na deklarativni ravni ne, vendar je za konkretno izkorenitev tega pojava potrebno premakniti svoje lene riti in za to narediti kar nekaj precej kompliciranih in neprijetnih korakov. Žal pa pri antropologiji veljata dva, absolutno na prvih dveh mestih in izjemno močna aksioma: človek je neumna in lena žival. Potem gre šele naprej. Z izjemno redkimi izjemami, ki so motor razvoja.
Koraki? Odstranjevanje izvornega problema generiranja takih osebkov (primarna in sekundarna vgoja), odstranjevanje in netoleriranje neodgovornega vedenja posameznikov (kapital, politika). Hm... Precej visoka ovira za potrošniško družbo, ki je iz dneva v dan bolj zlorabljana skozi znanje na strani kapitala (TV, mkt, social media...)
En kup neižživetih, neuresničenih, nevzgojenih..starši so padli na celi črti kot starši (predvsem očetje). Frustracije rešujejo skozi nasilje in tega kot posameznik težko izvaja, v skupini pa je veliko lažje (podobno kot ostali vrste, ki živijo v tropih). Zato navijaške skupine, ki imajo z samim navijaštvom natanko NIČ.
Zakaj te skupine, katerih deviantno vedenje družba načelome ne sprejema ne izginejo? Zaradi interesa. Interesa odločevalcev, beri kapitala (vprašljivega izvora) in prodane politike, ki take skupine izrablja za svoje agende. Prva (preusmerjanje pozornosti) in Druga (Ustvarjanje problemov) od 10 strategij manipulacije (N. Chomsky - 10 stategies of manipulation).
Zakaj se tolerira? Saj se na deklarativni ravni ne, vendar je za konkretno izkorenitev tega pojava potrebno premakniti svoje lene riti in za to narediti kar nekaj precej kompliciranih in neprijetnih korakov. Žal pa pri antropologiji veljata dva, absolutno na prvih dveh mestih in izjemno močna aksioma: človek je neumna in lena žival. Potem gre šele naprej. Z izjemno redkimi izjemami, ki so motor razvoja.
Koraki? Odstranjevanje izvornega problema generiranja takih osebkov (primarna in sekundarna vgoja), odstranjevanje in netoleriranje neodgovornega vedenja posameznikov (kapital, politika). Hm... Precej visoka ovira za potrošniško družbo, ki je iz dneva v dan bolj zlorabljana skozi znanje na strani kapitala (TV, mkt, social media...)
Reycis ::
To je varnostni ventil za dovoljeno - za sistem najmanj škodljivo - obliko ponosa in morebitnih negativnih posledic kar pride z njim. Zato se to tolerira in celo financira.
Diversity is our greatest strength
cvalsr ::
Tako je.
Ablasti ne moti kaj dosti tuljenje "ubi, ubi žabara" , pač pa "ubi, ubi Janšlera" (Cerara, Kučana, ...).
Ablasti ne moti kaj dosti tuljenje "ubi, ubi žabara" , pač pa "ubi, ubi Janšlera" (Cerara, Kučana, ...).
nergac ::
zal je tako, primitivno veselje za primitivce, poglej zgodbo od poveljnika Varde, pa ti bo takoj jasno. Članstvo v tolpah (taksnih ali drugačnih) je pac del odraščanja, predvsem fantov, ki se osvobajajo od očetove figure. Problem je če si preneumen, da nekje do polnoletnosti dojameš, da to ni to, in da je hierarhija tolpe samo izjemno primitivna oblika socialne strukture, ki ne vodi nikamor.
Katera struktura pa kam vodi?
Poglej politiko in kaj se pričakuje od nje, pa vojsko, duhovščino, pri nas lokalno ali po svetu.
Dodaj še hormone in prokreacijo ...
Svoboda je možna samo do neke mere, če si popolni individualist, zlit s povprečjem, da te ne opazijo.
Težka naloga ...
P.S. Nogomet je absolutno brez konkurence. Sam ga zelo bežno spremljam, posebej so mi zanimive zakulisne igrice in pa obrazložitve oziroma izgovori trenerjev in selektorjev pred in po tekmi, pa strokovni štabi in raznorazne žolčne razprave ... Pele je rekel, da nogomet ni šport, ampak religija. Nekaj je na tem ... Imaš tudi poenostavljene psihoanalitične razlage g. Vodeba v oddaji (VV) Faktor, kjer je nastopal kot gost komentator skupaj z g. Andrejem Šiškom (neprecenljivo zabavno).
klik.
Stari znanec policije, droge ....
Samo pendrek pa pod rebra!
In potem so droge družbeni problem?
Jaz bi jim drogo dal zastonj, pa žri koliko ti paše.
Al pa če vso drogo umaknemo iz države. Pa bo še manj problemov.
Politiki jo bodo pa itak v Bruslju dobili.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Nedasemiveč ::
klik.
Nekaj podobnega so storili na Portugalskem. Dejansko je bilo 1% populacije odvisne od heroina. Pa so poizkušali močno zaostriti ukrepe pa se je samo še slabšalo (še zapore so si zafilali).
Potem pa se je zgodilo tole: "But in 2001, Portugal took a radical step. It became the first country in the world to decriminalize the consumption of all drugs."
Procent je potem pričel padati.
WizzardOfOZ je izjavil:
Al pa če vso drogo umaknemo iz države. Pa bo še manj problemov.
S tem bi samo še potenciral uporabo le teh. Vse se da nelegalno dobit, ljudje pa očitno palijo na stvari, ki niso dovoljene.
Misliš, da je Nizozemska cela zapohana, ker imajo legalizirano travo? Ravno obratno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nedasemiveč ()
Nisi še bil na nizozemskem? Celo v Amsterdamu se trudijo, da bi prepovedali uživanje trave.
Ampak nekaj je pohanje trave, nekaj je heroin in nekaj spet drugega je kokain za politike.
Ampak nekaj je pohanje trave, nekaj je heroin in nekaj spet drugega je kokain za politike.
Dr_M ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Nisi še bil na nizozemskem? Celo v Amsterdamu se trudijo, da bi prepovedali uživanje trave.
Ja po travi si res ful nasilen... Zeh.
Glede nasilnih navijacev imajo v UK dobro reseno. Dozivljenska prepoved obiskov tekem.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Nedasemiveč ::
Pa imajo res dobro rešeno? Pač so se zadeve iz stadionov preselile na ulice. Sam niti ne vidim problema denimo s pirotehniko (v kolikor se le ta ne meče na igrišče). Ponavadi pričara še boljše vzdušje, dvigne na noge tudi tiste bolj mirne gledalce.
Sem pa seveda proti kakršnemukoli nasilju na športnih dogodkih ter prekinitev tekem zaradi metanja pirotehnike na teren, rastističnih vzklikov ipd.
Smo pa v primerjavi s tujimi državami (Nemčija, Nizozemska, Švedska, Poljska, Srbija, Grčija, Turčija, Rusija,...) pravi kino gledalci, kar se tiče huliganstva in pirotehničnih šovov
Sem pa seveda proti kakršnemukoli nasilju na športnih dogodkih ter prekinitev tekem zaradi metanja pirotehnike na teren, rastističnih vzklikov ipd.
Smo pa v primerjavi s tujimi državami (Nemčija, Nizozemska, Švedska, Poljska, Srbija, Grčija, Turčija, Rusija,...) pravi kino gledalci, kar se tiče huliganstva in pirotehničnih šovov
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nedasemiveč ()
Taip4n ::
Meiniken ::
Nič novega. Vsaka skupnost zagovarja svoje stališče. Za nogometne navijače je pa že od nekdaj znano, da so bolj agresivne narave.
Pa lahko to apliciraš na vsako skupnost. Ljudje pač nočejo poslušat drugih, ker so prepričani, da je njihova odločitev "prava".
Pa lahko to apliciraš na vsako skupnost. Ljudje pač nočejo poslušat drugih, ker so prepričani, da je njihova odločitev "prava".
c3p0 ::
Permisivnost je mantra naše družbe, torej lepo se z njim pogovorit, bo obljubil da ne bo več in ga izpustit. Naslednji mesec znova, ad infinitum.
Facebook dev ::
Tako. In dajmo mu možnost, da se izboljša. Noben človek ni slab, slaba je edino družba, v kateri je odrastel!
If you can't handle me at my worst,
mancini ::
Vedno isti k. Stari znanec policije, n-krat je naredil xyz, folk pa še vedno ni nekje na hladnem.
Stari znanec policije, rabili pa so en mesec da so ga identificirali. Zgleda da naši policisti ne spremljajo aktualnih dnevnih novic, ker drugače bi ga imeli, preden bi se z avtom pripeljal do Mb
satfinder ::
NE poznamo ozadja. Lahko so poceli, kar so poceli za interese ...
Preiskovalci lahko najdejo osebo/osebe, ko pa pride ukaz od
'zgoraj' ...
Preiskovalci lahko najdejo osebo/osebe, ko pa pride ukaz od
'zgoraj' ...
Korak do konca in Naprej :).
Še ena navijaška:
https://siol.net/sportal/nogomet/sramot...
sicer ne pri nas.
Nogometaši imajo velik ego, ampak tale je ostal mrtvo hladen.
Če bi šlo za žensko bi tale tip (mogoče istospolno usmerjen?) šel v arest.
Vseeno pa upam, da bodo zanj posledice tudi v tem primeru.
sicer ne pri nas.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
fur80 ::
Še ena navijaška:
sicer ne pri nas.
Se ti vidi, da nikoli nisi igral nogometa na stadionu in ne veš kaj se dogaja predvsem pri kotih! :D Tako, da verjemi, da se temu to ni prvič zgodilo! :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
c3p0 ::
Mulo je naredil svoj TikTok moment in je zdaj v svojih krogih vsaj car. Zaslužil si bi posebni tretma po tekmi, ko kamere ugasnejo.
Za bedni trenutek "slave" si že in si bodo vedno bolj nove generacije vedno več upale, včasih v lastno pogubo in žal tudi pogubo drugih.
Za bedni trenutek "slave" si že in si bodo vedno bolj nove generacije vedno več upale, včasih v lastno pogubo in žal tudi pogubo drugih.
fur80 ::
Mulo je naredil svoj TikTok moment in je zdaj v svojih krogih vsaj car. Zaslužil si bi posebni tretma po tekmi, ko kamere ugasnejo.
Tale je bil naš idol! ;)
xseki ::
"Upam, da bo la liga ta dogodek vzela skrajno resno in ga obravnavala tako kot obravnava težave z rasizmom. Če bi se to zgodilo na ženski tekmi, vemo, kakšne bi bile posledice," je dejal član Seville.
Dobro je to povedal Ocampos, se strinjam.
Naj se tretira kot spolni napad.
Bilo bi edino pravilno!
Ker danes ni več pravila, da bi vedel na prvi pogled komu kaj paše.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Miki N ::
Še ena navijaška:
sicer ne pri nas.
Svašta. Jaz sem pa mislil, da je "prsturit" zgolj retorična domislica, ki jo uporabljamo na slotechu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Derby banane - preiskovalci na delu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12393 (2893) | fikus_ |
» | Nateg na bolhi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19818 (15065) | francek1 |
» | Pretep pred nočnim klubomOddelek: Loža | 3737 (2679) | AndrejS |
» | drugs inc.Oddelek: Loža | 1650 (1253) | Ganon |
» | Viole krstile Stožice (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15668 (13690) | Hardstyle |