» »

NVIDIA Lovelace (GPU 5nm)

NVIDIA Lovelace (GPU 5nm)

Temo vidijo: vsi
««
80 / 80
»
»»

DarwiN ::

Pri Vram čipih na karticah se to zgodi zaradi teže kartice in povešanja.. PCB se zvije, še kakšni tresljaji, morebitno prenašanje/prevažanje računalnika, pa skozi čas pride do teh poškodb.. Tukaj je verjetno šlo za podoben vzrok.

4000 serija je kot prva vpeljala ~450W modele in težke 3,5-slot hladilnike... In imamo nepredvidene posledice.

Se bo industrija izučila in v prihodnje ne bo toliko takšnih težav.

Za 5090 govorice že pravijo, da naj bi imela tanek 2-slot hladilnik, kar najbrž namiguje na AIO vodno hlajenje. Ali pa bo kak bolj robusten dizajn. Bomo videli.

p.s.: zato se tudi vse bolj pojavljajo podstavki/nosilci za kartice, ki kartico ohranjajo v vodoravnem položaju, da se ne more zviti.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Horzen ::

Ja obesit 2kg+ na pcb-jko, PCI-e slot, dva vijaka zadaj pri izhodih je kar dolga konzola.

Če je to samo zaradi povesa in vibracij, potem bi moral biti anti-sag bracket rešitev za to. Saj te brackete že en čas so na voljo. Pa se to ne uporablja da pride to tega? Jaz sem bolj mislil na temperaturno deformacijo / degredacijo.

Ne vem, se mi zdi da je redditu ogromno fotk, in vsi imajo anti-sag. Meni je najbolj všeč od Gigabyta integrirana ročica na 2 skrajna vijaka od plate, pa zadaj objame previs grafične. Asus je pa kar RGB steber naredil - grdosija. Ali pa enostavna navojna palčka iz Amazona za 8€.

Sicer ne overclockam in imam na oba kompa GPU podpolcan, me pa zanima kaj se to dogaja...
Obična ofca specializirana za beketanje!

D3m ::

Kaj se pa dogaja s stock pasto?

Nekaj časa je uber alles pri hlajenju pol pa pogrom.
|HP EliteBook|R5 6650U|

_Denny_ ::

Pump-out effect

Founders Edition kartice naj ne bi imele tega problema, ker Nvidia v primerjavi z ostalimi ne škrtari in baje daje Honeywell PTM7950.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

oo7 ::

NVIDIA could launch GeForce RTX 4070 with GDDR6 memory

https://videocardz.com/newz/nvidia-coul...

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

NVIDIA GeForce RTX 4090 GPU Disappearing In Germany, Lower Stock Points Towards Production Halt

https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx...

FlyingBee ::

seveda, 5080 jo bo nadomestila, 5090 pa bo obremenila JEK.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

Jarno ::

Pri tej generaciji nVidia kartic se je začelo:

Sedaj počasi prihajajo mogočni zaključki.

#65W!

Mindfactory lagernd
4090 ni ponudbe
4080 super 999eur
4080 ni
4070ti super 789eur
4070ti ni
4070 super 589eur
4070 529eur

7900xtx 889eur
7900xt 669eur
Case closed!
New Sphincter Kvartet:

Zgodovina sprememb…

Unreal Engine 5.4 - Rome Italian Town Tech Demo - Native 4K/Ultra - NVIDIA RTX 4090

NV je s $3.381 T prva na lestvici companies by market cap.
New Sphincter Kvartet:

ZOTAC launches 38 centimeter long GeForce RTX 4070 Ti SUPER with AD102 GPU

https://videocardz.com/newz/zotac-launc...

NVIDIA shifts production to GeForce RTX 50 series, only one Ada GPU reportedly still in production

https://videocardz.com/newz/nvidia-shif...

NVIDIA Blackwell Up To 2.2x Faster Than Hopper In MLPerf v4.1 AI Training Benchmarks, New World Records Set & Hopper Now Even Better

https://wccftech.com/nvidia-blackwell-2...

NVIDIA Announces Half Life 2-Themed GeForce RTX 4080 SUPER GPU Giveaway To Celebrate 20th Game Anniversary

GrimReaper3 ::

Ravno na dan izida Stalkerja 2 me zafrkava Gigabyte Gaming OC 4090.
In sicer se mi ugasne pri drugem delu benchmarka Shadow of the Tomb Raider. Drugace sem testiral do kam lahko spustim power limit. In sicer pri 60% 270W izgubi samo 8% glede na stock okoli 400W.

Hard shutdowna se pa ravno od 300W naprej. Ampak kot sem ugotovil ta kartica niti ne rabi 300W, glavno da ima 16k shader enot.

Sem pa zagnal tudi 20min 3DMark Wild Life Extreme in dela normalno na stock 450W.
SOTTR sem pa probal s core in mem -100 pa ni bilo nic bolje. Tam 30-50% sanse je, da pri 300-450W naredi bench.

Napajalnik je ASUS Strix 1000W.
Kartica ima pa podporo od nove, tako da ne verjamem da je kaj fizicno narobe z njo.
Prav tako sem preveril kabel in je do konca noter.

Sicer pa ne vem ce bom izgubljal se kaj casa s tem, ker kot receno ne rabim take peci, mi 270W povsem dovolj segreje sobo.

Zgodovina sprememb…

Tukaj pravijo da je problem Cablemod kabel:
https://www.reddit.com/r/buildapc/comme...

Povsem mozno, ker moj je se iz zacetka 2023.

Sem pisal na Cablemod support, kakor sem bral po Reddit, pošljejo nov kabel.

Drugače pa:
https://www.reddit.com/r/buildapc/comme...
We didn't have a bad batch of cables, this is actually an issue with fragile sense terminals on the 12VHPWR connector. That's why it happens with 12VHPWR cables from other brands and Nvidia's cables as well even. It's very rare that the issue comes up though, and yeah, we'll always RMA the cable if it does come up for you or anyone else, just gotta chat up our support team about it. :)

https://www.reddit.com/r/cablemod/comme...
It's not only our cables, it's just they're more present publicly because we are very active within the community so it's easy to get help here, and also we have a big chunk of the market so it looks like they're more prone but statistically they aren't any more than others with the same sense wire design.

It happens over time because it's caused by stress and pull from the sense wire, and thermal cycles can indeed weaken the sense pins so they become more susceptibile to stress. So of course when users swap the cables they don't have any issues, those stock cables were never used so they're new. But that said, it's still a small percentage that experience this issue, with or without our cable, compared to the huge amount of rigs using them.

We didn't remove the sense pins, which are required. We removed the sense wires, by bridging the sense pins and essentially bringing the same exact signal but through two of the main wires instead of the sense wires. And it's to address the black screen issue, as there isn't a melting issue with our cables.

Please reach out to support - we have a new type of cable that eliminates the needs of fragile sense wires and should fix your issue - we will send you one for free.

Pa danes sem našel, da je zunaj že nov konektor ATX 3.1 12V-2x6. Ampak Cablemod jih nima. Seasonic ima pa samo kabel s tako obrnjenim priključkom, da ne pride v poštev za mojo 4090, ker gre ravno gor v hladilnik. bequiet ima pa samo iz 16-pin na 16-pin. Res neverjetno, da so po 2 letih še vedno taki problemi.
Napajalnik pa pomoje povsek OK, da sem konec 2022 vzel s 3x 8-pin. Takrat namreč nisi kar tako dobil 12VHPWR ali pa so bili 2x dražji (ASUS) ali pa neki slabi Gigabyte. Ker ne vem zakaj bi sploh hotel tak občutljiv konektor še direktno na napajalniku. Saj lahko da tam ni problem, ampak vseeno ni neke slabosti da imaš klasične 3x 8-pin namesto 16-pin.

Zgodovina sprememb…

««
80 / 80
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nvidia predstavila RTX 4070 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
659319 (3995) FlyingBee
»

Nvidia še pred izidom umaknila in preimenovala RTX 4080 12 GB (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10111227 (6874) FlyingBee
»

Cene nVidia kartic na trgu danes (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7810695 (7555) ziga1990

Več podobnih tem