Forum » Elektrotehnika in elektronika » Philips Sonicare napaka pri polnjenju
Philips Sonicare napaka pri polnjenju
-žiga- ::
Imam par let staro Philips Sonicare zobno ščetko. Naj bi bila model 9206.
Danes sem jo dal na polnilec in je začela javljati neko napako (vibracija 1x presledek 2x in utripanje zelena-oranžna ledica).
Nikjer ne najdem, kaj naj bi to pomenilo - navodil nimam več, na internetu pa tudi User Guidei, ki sem jih našel, ne vsebujejo legende napak.
Če bi mi kdo znal pomagati, pri odkrivanju in odpravljanju napake, bi bil hvaležen.
Danes sem jo dal na polnilec in je začela javljati neko napako (vibracija 1x presledek 2x in utripanje zelena-oranžna ledica).
Nikjer ne najdem, kaj naj bi to pomenilo - navodil nimam več, na internetu pa tudi User Guidei, ki sem jih našel, ne vsebujejo legende napak.
Če bi mi kdo znal pomagati, pri odkrivanju in odpravljanju napake, bi bil hvaležen.
Fizikalko ::
Kolikor vem, so itak notri navadne AA baterije, tako da jo v najslabšem primeru odpreš in baterijo napolniš z AA polnilcem.
sandmat ::
standardni problemi. Meni je po pol leta tako crknila. Baje ščetka ne sme prit v kontakt z zobno pasto :D
baterija pa ni AA
baterija pa ni AA
nergac ::
Poskusi resetirati ščetko.
(Daš na polnilec in držiš power gumb - vsaj pri mojem modelu).
Polni jo dolgo časa - 24 ur.
Če boš imel srečo, se ne bo začela vmes "oglašati".
Razlog je verjetno dostop vode-vlage do baterije (tako so mi rekli enkrat na servisu).
Predlagali so mi tudi, da naj pogosto snamem nastavek in naj obrišem držalo oziroma njegov kovinski del s suho krpo.
Tečno, a se obnese oziroma ne crkujejo držala potem tako pogosto.
(Daš na polnilec in držiš power gumb - vsaj pri mojem modelu).
Polni jo dolgo časa - 24 ur.
Če boš imel srečo, se ne bo začela vmes "oglašati".
Razlog je verjetno dostop vode-vlage do baterije (tako so mi rekli enkrat na servisu).
Predlagali so mi tudi, da naj pogosto snamem nastavek in naj obrišem držalo oziroma njegov kovinski del s suho krpo.
Tečno, a se obnese oziroma ne crkujejo držala potem tako pogosto.
Aston_11 ::
ko sem razdru eno izmed pokojnih sonicarov, sem ugotovil, da pride voda mimo tesnila in pride do elektronike, kjer oksidirajo kontakti. Ne vem zakaj, ampak nazaj je nisem več sestavil (verjetno je tkao sestavljena, da se ne sestavi več nazaj, ne da bi pol kosov polomil).
Imam tudi eno dve leti staro, ki je na podoben način postala pokojna. IMO bi jo moral obračati na konico, da voda z elektroliti ne bi z gravitacijo rinla v ščetko. Nisem je pa še razdrl. Sem raje kupil od orala za četrt manj soldov.
Imam tudi eno dve leti staro, ki je na podoben način postala pokojna. IMO bi jo moral obračati na konico, da voda z elektroliti ne bi z gravitacijo rinla v ščetko. Nisem je pa še razdrl. Sem raje kupil od orala za četrt manj soldov.
floyd1 ::
Točno tako. Pred ohoho leti sem imel tisto prvo, "made in USA" in kakih 7 let kasneje drugo, že z li-ion baterijo, "made in china". Ker me stvari zanimajo, sem ju, preden sta šli v keson, vzel narazen. "Ameriška" je bila notri še vedno kot nova, "kitajska" pa mestoma povsem zoksidirana, ogromno rje, umazanije. Medtem, ko je prva varianta še vedno delovala (je pa bila NiCd baterija čisto na koncu), je v kasnejših modelih crkovalo vse živo, od zarjavele ali zmočene elektronike, do tistega (namerno?) zelo tankega rostfrei "jezička" ki prenaša vibracije na glavo ščetke. Ta se je po treh letih zlomil tudi pri moji in ni variante, da to popraviš.
Vse to je bilo še pred Philipsovim prevzemom.
Vse to je bilo še pred Philipsovim prevzemom.
Sam sem začel s Philipsovimi.
Zadnja držala so bila mehiška ali romunska.
Pri ta zadnjem, ki sem ga dobil, je vsaj tesnilo na kovinskem delu držala iz neke keramike ali trde plastike, ne pa iz neke gume, ki kmalu spremeni barvo.
P.S. Razdiral nisem, sem preveč neroden, pa sestaviti se ne da primerno nazaj.
P.P.S. Eno staro sem "prekmalu" mogoče vrgel stran (v reciklažo seveda - nevarni odpadek).
Kot že napisano, pustiti kako slabo leto nekje in znova skušati oživeti.
Zadnja držala so bila mehiška ali romunska.
Pri ta zadnjem, ki sem ga dobil, je vsaj tesnilo na kovinskem delu držala iz neke keramike ali trde plastike, ne pa iz neke gume, ki kmalu spremeni barvo.
P.S. Razdiral nisem, sem preveč neroden, pa sestaviti se ne da primerno nazaj.
P.P.S. Eno staro sem "prekmalu" mogoče vrgel stran (v reciklažo seveda - nevarni odpadek).
Kot že napisano, pustiti kako slabo leto nekje in znova skušati oživeti.
-žiga- ::
Sem poskusil z resetom pa ne gre.
Čim jo dam na polnilec začne z jamranjem in ne neha tudi po daljšem držanju gumba za vklop.
Sem šel preverit, stara je dve leti in pol.
Imam še eno Sonicare (najcenejši model), ki pa je nekje v 5. letu in zaenkrat brez težav.
Ne vem a bi to zdaj pustil na polnilcu čez noč, pa naj brni (ne vem, ali se sploh kaj polni), jo razdrl in upal na najboljše, ali pa res pospravil nekam za par mesecev.
Čim jo dam na polnilec začne z jamranjem in ne neha tudi po daljšem držanju gumba za vklop.
Imam še eno Sonicare (najcenejši model), ki pa je nekje v 5. letu in zaenkrat brez težav.
Ne vem a bi to zdaj pustil na polnilcu čez noč, pa naj brni (ne vem, ali se sploh kaj polni), jo razdrl in upal na najboljše, ali pa res pospravil nekam za par mesecev.
Sam bi jo pospravil za par mesecev z "glavo navzdol".
Poskusi najti "reset" za tvoj model na netu.
Tiste dražje imajo samo več programov, ki jih sam nisem nikoli rabil, imajo pa "močnejši motor".
Žal se ne spomnim, koliko časa sem jo pustil pri miru, preden sem jo lahko normalno napolnil. Se mi je pa začela oglašati šele sredi polnjenja in ne takoj, ko sem dal na polnilec.
Pa še to, za sonicare philips se splača vzeti podaljšana garancija, ker je res malce loterija z njimi.
Poskusi najti "reset" za tvoj model na netu.
Tiste dražje imajo samo več programov, ki jih sam nisem nikoli rabil, imajo pa "močnejši motor".
Žal se ne spomnim, koliko časa sem jo pustil pri miru, preden sem jo lahko normalno napolnil. Se mi je pa začela oglašati šele sredi polnjenja in ne takoj, ko sem dal na polnilec.
Pa še to, za sonicare philips se splača vzeti podaljšana garancija, ker je res malce loterija z njimi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nergac ()
Opkow ::
Mi je kolega, mesec dni nazaj, prinesel zobno ščetko, če jo lahko popravim.
Njegova je bila, žal, že v poznem stadiju korozije, in bi bilo preveč zajebano popravljati (prebrikati prekinjene povezave na parih mestih). Precej test pointov je bilo uničenih. In še to vprašanje, če bi delalo po popravilu.
Se je raje odločil da kupi novo osnovno verzijo.
Sem malo pobrskal po zgodovini brskalnika ...
Which sonicare model do i have
Philips Sonicare Troubleshooting & Common Issues
Še par linkov:
Klik 1
Klik 2
Model na YT ima precej zanimivih videotov na svojem kanalu
Klik 1
Klik 2
Klik 3
Nasplošno je na netu in Yutubu polno tega ...
Njegova je bila, žal, že v poznem stadiju korozije, in bi bilo preveč zajebano popravljati (prebrikati prekinjene povezave na parih mestih). Precej test pointov je bilo uničenih. In še to vprašanje, če bi delalo po popravilu.
Se je raje odločil da kupi novo osnovno verzijo.
Sem malo pobrskal po zgodovini brskalnika ...
Which sonicare model do i have
Philips Sonicare Troubleshooting & Common Issues
Še par linkov:
Klik 1
Klik 2
Model na YT ima precej zanimivih videotov na svojem kanalu
Klik 1
Klik 2
Klik 3
Nasplošno je na netu in Yutubu polno tega ...
mat xxl ::
Sem poskusil z resetom pa ne gre.
Vedno spravljajte nedelujoče, ker se da vzeti z skurjene, kake dele..... in popraviti.
Za začetek jo razdri pritisneš na špico na vrhu in z malim izvijačem spodaj malo pomagaš, da gre vse ven iz tulca.
Potem vse očisti in še z alkoholom operi, da se prepreči nadaljnja korozija.
Če ni bilo prehudo bo delala, sicer pa če imaš kako staro prestaviš elektroniko, sam sem jih že ene 10 popravil, ni neka znanost, nazaj gre pa obratno.
Še najveja znanost je ko neha močno vibrirat oni tanki RF del eni premestijo z delom sponke za papir, no meni ni ratalo in sedaj vibrira bolj na pol.
Drmr ::
Identicen problem se je pojavil pri moji cca. 6-7 let stari. Mislim da se tudi takrat ko brni se vedno polni, samo zeeelo pocasi.
Na sreco mi je crknila ravno v casu black friday, tako da sem dobil dosti ugodno novo.
Na sreco mi je crknila ravno v casu black friday, tako da sem dobil dosti ugodno novo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Električna zobna ščetka (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 121720 (4255) | lolipop2 |
» | električna zobna ščetka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 49488 (3777) | link_up |
» | Kupujem elektronsko zobno ščetko - prosim za pomoč? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18754 (9369) | flameir |
» | Problemi z zobmi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12453 (9741) | Pithlit |
» | Ionex zobna ščetkaOddelek: Loža | 8532 (6284) | BC3 |