» »

Kupujem elektronsko zobno ščetko - prosim za pomoč?

Kupujem elektronsko zobno ščetko - prosim za pomoč?

«
1
2

mike182 ::

Lp

Kupujem Philipsovo zobno ščetko, ampak so cene kr padle od takrat, ko sem si jo na zadnje kupil.
TUKAJ je recimo celo dražba za zobno ščetko Philips sonicare HX 6932, ki mi je nekako najbolj všeč.
Mogoče ni tema iz računalništva, ampak je pa povezano z elektroniko, in sem glede tega še vedno prejel
koristne informacije. Hvala za vse vaše odgovore.

Lp

.:M:.

delfinus ::

Mocno svetujem Philips Sonicare jap. Sem kupil pred kaksnima 2 letoma po nasvetu zobozdravnika, od takrat se je stanje v mojih ustih mocno, poudarjam mocno izboljsalo. Oblog nema vise, zobe prakticno spolira, zadaha nema. Prav tako ti dejansko zmansuje moznost nastanka zobnega kamna, ker res spuca tko kot je treba. After modificirani Xbox 1 je to najboljsi tehnicni gizmo, ki sem ga uboedel in je konstantno v uporabi in odlicno opravlja svoje delo.

mike182 ::

Hvala za nasvet, bom probal na dražbi licirat kolk bo pač šlo..

Lp

Karen ::

Drugače pa če poznaš kakšnega zobarja se splača z njim zment - oni jih dobijo pri generalnem zastopniku "po promocijski ceni".

darkolord ::

Jest bi pa odsvetoval Sonicare... Uporabljam že leta in leta in ni nevem kaj - mogoče s tistim ultrazvočnim vibriranjem res odstrani bakterije (seveda če imaš vodo v ustih), za odstranjevanje oblog je pa boljša poceni braunova električna ščetka (z okroglo ščetko), tisto blago vibriranje namreč mehansko bolj slabo odstranjuje obloge. Tut zobarji, (ki probajo VSE ščetke) so mi do zdej
Sonicare odsvetovali.

Mam še eno zapakirano elite (prejšnjo "tacarsko") pa jo bom prodal. Tole:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

mchaber ::

Meni tut Sonicare ni všeč.Težko se manevrira:P Čudeže pa lahko delata tudi ustna voda in nitka.
.

ZLOky ::

Jaz bom tudi kupil tole NOVO sonicare od Filipsa. Z žigom ordinacije jo dobiš za 135 EUR.

P.S.: Jaz sem se tudi potegoval na APERIO dražbi, ampak si niesm mislil, da bo presegla 120 EUR. Pravzaprav na tisti (po mojem mnenju je BEDNA) dražbi sem redkokdaj videl, da bi se kdaj karkoli prodalo za res UGODNO ceno.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Karen ::

Jaz sem imel prej okroglo glavo. Princip je čisto drug. Pri okrogli glavi se glava vrti in "polira" zobe. Za odstranjevanje je boljše (če gre za površino zoba), problem je ker okrogli gibi umazanijo potiskajo med zob in dlesen in tisto je klinc. Zato zobarji to odsvetujejo (tako kot krožne gibe z navadno ščetko - samo od dlesni proti koncu zoba). Sonicare ne odstranjuje mehansko tako dobro, tako da se jo dejansko uporablja kot navadno zobno ščetko - isti gibi kot pri klasični ščetki, samo da je še pomoč ultrazvoka kao...

Marc` ::

Zanimivo, se spomnim nazorno, kako nam je zobozdravnica kazala v osnovni šoli na protezi kazala krožne gibe, kot pravilen način ščetkanja. :))

Phoebus ::

Ne vem kako se ščetkate s sonicare da vam ne odstrani- če imajo proti njemu kako pripombo imajo kvečjemu da je "kar precej močen".
Drugače pa ja, tudi jaz navijam za sonicare.

Keyser Soze ::

Oral B si upa na svoji strani pisat koliko boljši je od Sonicare (konkretno Sonicare, ne ostalih el. zobnih ščetk). Dilema.

Pa še to. Zobna prha. Kakšno vlogo igra napram ščetki?
OM, F, G!

ReBi ::

Zobne prhe ne, ker umazanijo zabije med dlesen in zob.

Keyser Soze ::

Aja, to pa prvič slišimi. Od kje pa tebi ta informacija?

Problem je ker noben zobar ne komentira teh stvari. Če pa že, imaš pa v njegovi ordinaciji ravno tisti, "taboljši" izdelek na reklammi. Samo ne vem a je "dobro mnenje" posledica reklame, al je reklama posledica dobrega mnenja.
OM, F, G!

delfinus ::

Sonicar 2x na dan, menjati scetko na nekje pol leta mogoce mal vec in nitkanje, to ti je receptura pa ni vec problemov. Je pa na zacetku, ko zacnes s sonicarom kar zanimivo. Je mocan, ampak efekt cistoce v primerjavi, ce uporabljas navadno zobno scetko je ogromen in viden takoj, porihta ti tudi dlesni. Prakticiram ze vec kot 2 leti. Stanje kontemplirano.

BlackHole ::

No, jaz uporabljam Braunovo, okroglo, že več kot 6 let in nimam od takrat nobenih težav z zobmi ali dlesnmi. Zobozdavnica vedno pohvali. :)
LP Marko

Beli_Zajcek ::

Še en glas za Sonicare. Eden najboljših nakupov zadnjih 2-eh let. Edino zdaj ne bi kupil ščetke + ultravijolični nastavek za čiščenje krtačke, ampak samo osnovno ščetko. Itak se na pol leta zamenja nastavek pa je to to. Ne vem s katerimi zobozdravniki je darkolord govoril, ampak vsi zobarji, ki jih jaz poznam, so mi ščetko priporočali. Na začetku malce traja, da se navadiš, ker te precej žgečka. Vendar v roku enega tedna žgečkanja ni več in si umivaš kot z navadno ščetko.

Zgodovina sprememb…

MTm2H37rqt7B ::

Glas za Sonicare. Zadeva se je, vsaj zame, izkazala dosti bolje kot navadne scetke. Stanje sem spremljal z vsakomesecnim pregledom in zadeva deluje.

jJack ::

Uporabljam Philips Sonicare in morm rečt, da ni bolše ščetke. Priporočam!

BlackHole ::

Tudi vodno prho uporabljam že dolgo in niti približno ne drži, da bi ti hrano zabilo med dlesen in zob. Fajn zadeva da na brzino počistiš ta večje ostanke. Za bolj trdovratne ostanke pa je še vedno nitka najboljša, pač odvisno od razmaka med zobmi pri posamezniku.
LP Marko

Keyser Soze ::

Huh, Oral B anyone?

Je kdo vzporedno primerjal Sonicare in Oral B? Al ste vsi direktno na Sonicare šli in je to to?
OM, F, G!

Double_J ::

To je malo drago 130€, a tista za 30€ od phillips pa ni ok?
Dve šivanki...

Phoebus ::

za 30 eur pa si raje kar na roke ščetkaj zobe :-) Resno.

zee ::

Imam Oral B pa nimam pripomb.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

SmeskoSnezak ::

za 30 eur pa si raje kar na roke ščetkaj zobe :-) Resno.

To dejansko ni res. Ravno zobozdravnik mi priporočal, naj si nabavim ščetko, pa lahk stane 15€ je reko. Gre se za hitrost ščetke pri ščetkanju. Tebi bi roka odpadla, če bi tak hitro ščetkal, kot to počneš s takšno ščetko.

Lahk pa si prebereš Schitfutng warentest (test.de al kak je stran), kjer vedno primerjajo zanimive stvari in si nabaviš ščetko, ki je dobila najbolšo oceno. Že par stvari nabavil zarad rezultatov kakega testa in se lahk sam strinjam z njimi.
@ Pusti soncu v srce... @

mte ::

Mah, Oral B vs Sonicare je bolj tema za filozofirat, ker si tudi zobarji niso enotni kaj je boljše, pa verjamem da imajo malo več pojma o tem kot računalničarji na slo-techu. Jaz sem ga konkretno vprašal kaj misli o Sonicare, pa mi je direkt priporočal raje Oral B (8500 professional krožni, ne zvočni - sprobal je oboje, klinično dokazano naj bi krožni boljše očistil, vsaj tako mi je rekel, pa tudi osebno mu je bil Oral-b bolj všeč) in tudi meni je to bil en najboljših nakupov zadnjega časa. Pa še kar nekaj cenejši je od Sonicare-a.
Kot rečeno - če si še tisti ki naj bi te stvari poznali niso enotni, potem je zame cena tista, ki odloči. Pa še komentarji uporabnikov obeh variant so precej pozitivni.
lp

YaN-cH ::

Pred dvema letoma sem se odločal med Oral-B in Sonicare. Odločil sem se za Oral-B predvsem zaradi cenejših ščetk. Vem da je bila cena za dve nadomestni ščetki za sonicare več kot 30€, za Oral-B pa si dobil 3 za 15€, ker menjam ščetko na 1,5 meseca bi bil sonicare predraga investicija. Ne razumem ljudi kako morate imeti ščetko v uporabi pol leta ko pa ti zobozdravniki priporočajo uporabo ščetke največ 3 mesece. Je pa ščetkanje z el. ščetko neprimerljivo s klasičnim. Nitkanje pa ti ne uteče ne pri el. in ne pri klasičnem ščetkanju.

Edit: odprava napak

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: YaN-cH ()

SmeskoSnezak ::

A je vseeno keri model od Oral B bi kupo? Všeč mi je tale: BRAUN ZOBNA ŠČETKA ORAL-B D19 Professional Care 8850... cena 110€
@ Pusti soncu v srce... @

YaN-cH ::

Jaz uporablajm to klik nobenih problemov baterija zdrži več kot teden 2× dnevnega ščetkanja.

No mogoče še ena kritika na Oral-B. Če bi bil vrat ščetke dalljši za kaki cm ali 2 nebi bilo slabo, predvsem za lažji dostop do modrostnih zob.

JanezH ::

Bratu smo za rojstni dan kupili Braun D19 Professional Care 8850. V navodilih piše, da je na pol minute signalni pisk in da za trenutek ščetka preneha delovati. Toda on pravi, da nič ne zapiska na pol minute.

Lahko prosim pove še kdo, ki uporablja to ščetko (ali kako drugo braunovo)?

.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JanezH ()

YaN-cH ::

Ne piska, na 0,5min se na hitro ustavi in prižge 1s (občutek kot da bi zavibrirala)in na 2min naredi isto samo v daljšem časovne obdobju (2-3s).

Hardstyle ::

Ravno sem brskal po mimovrste=) in sem pogledaš še elektronske ščetke, kaj imata slabega/dobra
elektricna-zobna-scetka-braun-d12-vitality-dual-clean

in

elektricna-zobna-scetka-sanitas-sza-50

In kaj so prednosti dražjih variant, ki jih omenjate zgoraj. Zanimajo me konkretne razlike.

ALT ::

kaksna je pa razlika med scetkami, katerim se glava vrti, in recimo sonicare, pri katerem sklepam, da se ne vrti, ampak zgolj vibrira?

pa kolk gledam, so 4 rezervne krtacke za sonicare flexcare 24e (bigbang), al to mogoce niso prave?

v glavnem ni mi nic jasno glede teh zadev.. bi blo lepo ce kdo z izkusnjam pove mal vec :D

JanezH ::

Jaz imam doma sonicare elite, podobna kot je na sliki od darkolorda.
Zobe spuca odlično, bolj kot sem imel prej kadarkoli z ročno zobno ščetko. Zobje so čisto gladki ...
Bratu smo kupili sedaj tega Braun D19 Professional Care 8850 in je tudi navdušen.

Drugače pa eni hvalijo to eni pa drugo. Pomoje katerokoli od teh dveh kupiš, ne boš zgrešil.

Tea Time ::

Imam že drugo Sonicare (prva je bila tista s slike Darklorda). Glede na to, da je druga - sem očitno zelo zadovoljen. Tudi moja zobozdravnica pohvali stanje mojih zob (za razliko od prej). Ostalih nisem poskusil(sem se takrat podobno odločal glede nakupa), ampak zdaj ne zamenjam... Res je draga ta zadeva, samo če ena plomba stane pri privat zobozdravniku cca 50-70 EUR... Se ta denar zelo hitro povrne.

Edit:
Z novo verzijo sem še bolj zadovoljen kot s tastaro. Namreč, pri tej se ne nabirajo obloge znotraj nastavka...

LP
Have a break!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tea Time ()

alien08 ::

ALT ::

in kaksna je razlika med to in recimo tole sonicare flexcare

a tiste 4 za 22,49EUR ki so na linku krtace so nadomestne scetke ali nekaj drugega?

ali pa recimo tale braun

DMX ::

Jaz osebno imam tole Braun http://www.amazon.co.uk/Braun-Triumph-S... in je nebi menjal za nobeno drugo...kupil sem jo preko Amazona (tistega linka) in morem rečt, da to vse kaj dobiš za 80 funtov je bomba (edino adapter za EU vtičnico sem si moral kupit, ampak teh 1.5€ ni vredno omembe).....sploh tale Smart Technology je super, saj ti točno pokaže če si premočno umivaš zobe, čas umivanja itd....v paketu dobiš še 3 testne nastavke, tako da lahko vidiš kateri ti je ok....sam uporabljam tega http://www.amazon.co.uk/Oral-B-EB17-4-R... in sem z njim tudi zelo zadovoljen....

je pa stvar po naročilu pri tebi v ca. 3 dneh...

Jacky ::

Je že kar precej časa minilo od zadnjega vpisa, pa me zanima, ali so kakšne novosti na tem področju Vsaj kar se tiče cene , oziroma konkurence

šernk ::

no ker si že načel temo bom še sam vprašal, na ebayu se dobijo sonicare HX5350 za dobrih 40€, medtem ko je HX6511 75€, a je res tako velika razlika med temi dvemi? v 100€+ raje ne bi šel z nakupom.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Matija82 ::

šernk, mislim, da HX5350 nima Quadpacerja (30 sekundni interval).

0-30; Sprednja ploskev, zgoraj
30-60; Sprednja ploskev, spodaj
60-90; Zgornja ploskev, spodaj
90-120; Zgornja ploskev, zgoraj

Meni je to nepogrešljiva funkcija in ne bi kupil ščetke brez tega.

Imam pa HX6710, ki je na amazonu 39€. Če ti Sonja ne bo prodala pa vzem HX6500 direktno od njih za 53€.

šernk ::

pri tistem prvem za 39€ je samo ročaj? torej 20€ pride še polnilc in še cca 20€ za 3 komade ščetk pa si spet na 80€.

pri tisti drugi za 50€ dobiš komplet zadevo ali spet le ročaj? jst in nemščina smo španska vas, potem je pa tu še amazon preko katerega še nisem kupoval in ga nisem vajen...koliko pride poštnina v SLO?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

arhitekt ::

...kar se tiče električne zobne ščetke Phillips sonicare moram pa še sam nekaj dodati: z njo sem zadovoljen oz. sem bil dokler se ni iztrošila baterija. Ko sem kontaktiral uvoznika, mi je poslal sporočilo, da se BATERIJE sploh NE DA ZAMENJATI, lahko pa dobim popust(!), če kupim novo. Povedano drugače: drago ščetko, ki bi bila uporabna še vrsto let lahko po cca. 3 letih vržete stran, ker se ne da zamenjat baterije. ...Žal mi je, da sem jo kupil.

Šimpanz ::

Jaz sem imel podoben problem (baterije se ne da menjati)z zobno ščetko kupljeno v DM.Potem pa vidim da prodajajo isti model pa jo kupim in čez mesec dni reklamiram staro. Brez problema so mi jo zamnjali.

zee ::

Elektricno zobno scetko Philips sem uporabljal vrsto let, potem pa sem sel zaradi slabih dlesni k specialistu, ki mi je toplo priporocil povsem obicajno (rocno) zobno scetko... in zdaj jo veselo uporabljam.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

kandelaber ::

Odločam se za nakup ščetke. Ali je to ok izbira ali je to ena ščetka ali sta to v bistvu dve glede na to da piše dvojno pakiranje in da sta dva držala??

https://www.ceneje.si/Izdelek/715782/le...

Aston_11 ::

Izbira je povsem ok, če sta dva v familiji. Sem kupil lani.

OldSkul ::

Magic1 ::

OldSkul je izjavil:

https://www.mydealz.de/deals/amazoncouk...

Meni je Philipsova boljša. Vertikalno drgnenje se mi zdi bolj učinkovito po izkušnjah, kot krožno.
Magic

cordoba ::

Sam imam tudi to phillipsovo, pa me zanima kje kupujete potem nastavke? Kje so najcenejši?

Cervantes ::

V Ribnici dobiš take iz sirkovih ščetin.
Gate trga!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Električna zobna ščetka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
511104563 (4871) SmeskoSnezak
»

električna zobna ščetka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14947818 (2107) link_up
»

Zobno nitkanje, resitev?

Oddelek: Loža
499484 (1155) samovprasam
»

Nega zob (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21660595 (32995) Andro457
»

Problemi z zobmi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5711667 (8955) Pithlit

Več podobnih tem