Forum » Problemi človeštva » Mi Covid19 prekuženi
Mi Covid19 prekuženi
HappyPills ::
Kdo to trdi? Raziskave, ki se delajo v Izraelu nakazujejo na to, da cepivo preprečuje širjenje, enako nakazujejo študije iz UK. Znanost rabi podatke, študije itd. Znanost ne deluje tako kot teorije zarot, ko se pač zmisliš, kar se ti zdi in potem to začneš razglašat okoli kot sveto resnico. Vsi pravijo LAHKO se širi in zato ostajamo raje na previdni strani, dokler z dokazi ne bomo potrdili ali ovrgli to.
Ko se cepiš seveda lahko še vedno zboliš KER!!! -> Cepivo v popolnosti deluje šele po 2eh dozah in to šele po 2gem tednu 2ge doze. Nakazujejo pa podatki iz izraela vse kar rabite vedet kako je cepivo učinkovito, poglejte moj post malo višje gor. Niste prebral ne? Se ne čudim.
Čudim pa se temu, da bi pri cepivu počakal medtem ko pri virusu imamo gotove podatke o zelo resnih zapletih po prebolevanju. Sem zapisal nekaj teh tudi iz mojega širšega kroga poznanstev, se pravi direktno od ljudi. Spet moj post višje. Namerno ignoriran iz strani teoretikov.
Virus je star eno leto, vmes smo se veliko naučili, kakšna teorija je zdržala večina ne.
Za Hiv bi današnji teoretik trdil, da ga dobijo samo pedri potem pa ga fasal od žene, ki ga je prvlekla iz službe. :)
Ko se cepiš seveda lahko še vedno zboliš KER!!! -> Cepivo v popolnosti deluje šele po 2eh dozah in to šele po 2gem tednu 2ge doze. Nakazujejo pa podatki iz izraela vse kar rabite vedet kako je cepivo učinkovito, poglejte moj post malo višje gor. Niste prebral ne? Se ne čudim.
Čudim pa se temu, da bi pri cepivu počakal medtem ko pri virusu imamo gotove podatke o zelo resnih zapletih po prebolevanju. Sem zapisal nekaj teh tudi iz mojega širšega kroga poznanstev, se pravi direktno od ljudi. Spet moj post višje. Namerno ignoriran iz strani teoretikov.
Virus je star eno leto, vmes smo se veliko naučili, kakšna teorija je zdržala večina ne.
Za Hiv bi današnji teoretik trdil, da ga dobijo samo pedri potem pa ga fasal od žene, ki ga je prvlekla iz službe. :)
WizzardOfOZ ::
HappyPills je izjavil:
Kdo to trdi? Raziskave, ki se delajo v Izraelu nakazujejo na to, da cepivo preprečuje širjenje, enako nakazujejo študije iz UK.
Če sem jaz prav razumel izraelce, četudi si cepljen, lahko zboliš in lahko trosiš virus naokoli, samo ti nimaš simptomov in bolezen veliko lažje prenašaš. Zato je potreba po tem, da se vsi cepijo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
"A coronavirus vaccine developed by AstraZeneca and Oxford University cut transmission of the virus by two-thirds, according to a study released by the university Wednesday."
https://edition.cnn.com/2021/02/03/heal...
Slopek ::
HappyPills je izjavil:
"A coronavirus vaccine developed by AstraZeneca and Oxford University cut transmission of the virus by two-thirds, according to a study released by the university Wednesday."
Ampak podatek, da so bili teden nazaj na novih 4500/dan in zdaj spet na 8500 na dan, ni ravno vzpodbuden.
Menda, nisi pričakoval čudežov po tem ko se cepi 0.7% ljudi? Toliko jih je namreč v UK dobilo obe dozi. 15% pa dosedaj eno.
Cepivo bo učinkovito šele, ko bo dovolj ljudi precepljenih/prekuženih. Za oboje je potreben tudi čas za imunski odziv. Pri cepljenju 2 tedna po drugi dozi, se pravi nekej 6 tednov po prvi. Pri prekuževanju gre verjetno mal hitreje, saj virus v zameno za bolj resne stranske učinke skrajša ta čas.
Izrael vodi trenutno in ima 35% precepljenih z obema dozama. Naravno precepljenih nima prav veliko. Bi kar stavil, da je v tem pogledu Slovenija ena izmed vodilnih držav, kar nam bo pač skrajšalo pot k potrebni precepljenosti v zameno za rekord v smrtih. Izrael je štartal nekje pri 10% eko/bio mi pri 30%. Za učinkovito precepljenost se rabi 70%+.
Cepivo bo učinkovito šele, ko bo dovolj ljudi precepljenih/prekuženih. Za oboje je potreben tudi čas za imunski odziv. Pri cepljenju 2 tedna po drugi dozi, se pravi nekej 6 tednov po prvi. Pri prekuževanju gre verjetno mal hitreje, saj virus v zameno za bolj resne stranske učinke skrajša ta čas.
Izrael vodi trenutno in ima 35% precepljenih z obema dozama. Naravno precepljenih nima prav veliko. Bi kar stavil, da je v tem pogledu Slovenija ena izmed vodilnih držav, kar nam bo pač skrajšalo pot k potrebni precepljenosti v zameno za rekord v smrtih. Izrael je štartal nekje pri 10% eko/bio mi pri 30%. Za učinkovito precepljenost se rabi 70%+.
Izrael ima torej največ precepljenega prebivalstva, drakonske ukrepe, število okuženih pa ne pada.
Sej se ti ni treba cepit mahoni. Se boš pač prekužil men je čisto vseeno lej, na koncu kar šteje je to, da boš del kolektivne imunosti pa naj si bo to s cepivom ali brez.
Jaz puščam svobodno izbiro enako želim imeti svobodno izbiro pri prekuževanju in ne podpiram nasilnega prekuževanja, ki bi ga nekateri tu radi izvajali. Prekuži se če se želiš, vendar se izoliraj, da ne boš trosil tega naprej.
V izraelu se okužbe širijo med necepljenim prebivalstvom saj so zajahal izreden eksponentni val. Poglej si slike kako lubčkajo trugo enega njihvega verskega, ki je umrlu za covidom in to masa ljudi.
Ampak vrnimo se med podatke ki štejejo. Med 270.000 cepljenih (katere so spremljal) jih je zbolelo le 66! Od tega nihče huje.
Zame je to edino kar rabim vedt.
Jaz puščam svobodno izbiro enako želim imeti svobodno izbiro pri prekuževanju in ne podpiram nasilnega prekuževanja, ki bi ga nekateri tu radi izvajali. Prekuži se če se želiš, vendar se izoliraj, da ne boš trosil tega naprej.
V izraelu se okužbe širijo med necepljenim prebivalstvom saj so zajahal izreden eksponentni val. Poglej si slike kako lubčkajo trugo enega njihvega verskega, ki je umrlu za covidom in to masa ljudi.
Ampak vrnimo se med podatke ki štejejo. Med 270.000 cepljenih (katere so spremljal) jih je zbolelo le 66! Od tega nihče huje.
Jure Izrael ima drakonske ukrepe!!!
To kar praviš nisem videl, vem pa da so to počeli tudi bližje nam, pa ni bilo posledic. Nasprotno. Gre jim odlično. Seveda ne zaradi poljubljanja truge, pa vseeno.
To kar praviš nisem videl, vem pa da so to počeli tudi bližje nam, pa ni bilo posledic. Nasprotno. Gre jim odlično. Seveda ne zaradi poljubljanja truge, pa vseeno.
mahoni ::
HappyPills je izjavil:
Vidis samo tisto, kar ti zelis videti in verjeti. So tudi druge resnice in druge plati zgodb.
https://www.wochenblick.at/sterben-nach...
V normalnih casih bi bilo tole v vseh medijih, tako so ti ljudje le kolateralna skoda.
gruntfürmich ::
malo ste zašli iz teme.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
FoxKnox ::
Situacija se ne bo stabilizirala, dokler ne bo precepljenost in /ali prekuženost vsaj 75% v celotni svetovni populaciji. Potem pa se bo tej bolezni lahko reklo prehlad ali pa gripca, kakor bo pač kimu pasalo
HappyPills je izjavil:
Vidis samo tisto, kar ti zelis videti in verjeti. So tudi druge resnice in druge plati zgodb.
https://www.wochenblick.at/sterben-nach...
V normalnih casih bi bilo tole v vseh medijih, tako so ti ljudje le kolateralna skoda.
Druge resnice ja :D.
Tudi zaradi cepiva bo kdo umrl sej to smo vedl že vnaprej.
Btw Cepivo je okoli 1:1.000.000
Virus 1:1.000.
Btw smrt zaradi Aspirin 1:40.000
Ugani koliko odškodnin se plača, ker vzameš nekaj kar v navodilih piše možne stranske učinke? :)
Še za lekadol (paracatemol)?
1:200.000
Time to play.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HappyPills ()
1:200 pardon je za virus ne na 1000 :). Pri nas je cca 600.000 bilo okuženmih umrlo pa 3500
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HappyPills ()
Starostna struktura seveda sploh ni pomembna. Bolje zgleda tako čez palec.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()
Uh v tem primeru je statistika v prid cepivu še boljša :). Saj se je cepilo le starejše pri nas pa so starejši umirali tudi v razmerju 1:50
Anyway 100 milj je že cepljenih btw. Zombijev še ni, plužijo jih ne v jame.
Kar pa vemo je da od 270.000 jih je zbolelo za covidom samo 66 in še to z blagimi simptomi.
Ponovno nikogar ne prepričujem v izbiro tipa cepljenja a je fino, da veste verjetnostne podatke, ko se boste odločao virus preboleti z lekadolom ali se cepiti ;)
Pa za zabavo si vzemite, da je cepivo 1:10.000 Da bo samo 50x boljša verjetnost.
Anyway 100 milj je že cepljenih btw. Zombijev še ni, plužijo jih ne v jame.
Kar pa vemo je da od 270.000 jih je zbolelo za covidom samo 66 in še to z blagimi simptomi.
Ponovno nikogar ne prepričujem v izbiro tipa cepljenja a je fino, da veste verjetnostne podatke, ko se boste odločao virus preboleti z lekadolom ali se cepiti ;)
Pa za zabavo si vzemite, da je cepivo 1:10.000 Da bo samo 50x boljša verjetnost.
Ne pozabit še na zaplete pri virusu. Smrt ni edini outcome. Krvni strdki, voh se ne vrne po več mesecev (nevrološke pizdarije), večorganski odpovedni sindrom pri otrocih itd.
Anyway zdaj podatke mate. Čas za ruleto pa naj se začne. Aja btw če bo virus okuževal na npr 2 leti se ta ruleta ponovi.
Žiiiga podatkov po starosti za aspirin nimamo je pa več kot jasno da je v vsakem primeru cepivo manj nevarno kot virus tudi za 0-19 vsaj 10x manj nevaren...
Anyway zdaj podatke mate. Čas za ruleto pa naj se začne. Aja btw če bo virus okuževal na npr 2 leti se ta ruleta ponovi.
Žiiiga podatkov po starosti za aspirin nimamo je pa več kot jasno da je v vsakem primeru cepivo manj nevarno kot virus tudi za 0-19 vsaj 10x manj nevaren...
Ah jure no...o dolgoročnih posledicah cepiva še nič ne vemo. Svojega otroka pa "žrtvujem" virusu za tole 0.00002% možnost tragike. Več šans, da ga avto zbije na poti v šolo, ali da strmoglavi letalo na bajto.
rusilec ::
Ukom ni dal dovoljenja za komuniciranje predstojniku Centra za nalezljive bolezni na @NIJZ_pr dr. Mariu Fafanglu - @pucciami. Utišanje utišanih.
https://twitter.com/BrezStrahu/status/1...
https://twitter.com/BrezStrahu/status/1...
papak ::
Meni je bilo najbolj hecno, ko zjutraj sem še precej lepo okušal zajtrk, kavo in cigaret. Potem pa padem v delo za par ur, med kuhanjem kosila mi je že nekaj čudno, med uživanjem obroka pa nič, ne voha, ne okusa.
Pa razen prvi dan, ko sem se res počutil bolan, nisem veliko kašljal ali čutil na pljučih.
Pa ko si prehlajen je malo drugače, prav čutiš tisto kavo na nek postan način, cigaret čutiš na pljučih in nagravžno v ustih. Tukaj pa samo da se nekaj pretaka po ustih in vlek dima. Sem si moral prav flašo kisa porinit v nos da sem kaj začutil.
To je potem vztrajalo par dni, potem se je pa začelo vračati. Da je pa čist ok je pa trajalo ene 14 dni.
Je pa noro kako različno se preboleva in kakšne posledice pušča, ne glede na starost. Sicer imam samo anekdote, ampak dovolj da se čuva vsaj babice in dedke...
Pa razen prvi dan, ko sem se res počutil bolan, nisem veliko kašljal ali čutil na pljučih.
Pa ko si prehlajen je malo drugače, prav čutiš tisto kavo na nek postan način, cigaret čutiš na pljučih in nagravžno v ustih. Tukaj pa samo da se nekaj pretaka po ustih in vlek dima. Sem si moral prav flašo kisa porinit v nos da sem kaj začutil.
To je potem vztrajalo par dni, potem se je pa začelo vračati. Da je pa čist ok je pa trajalo ene 14 dni.
Je pa noro kako različno se preboleva in kakšne posledice pušča, ne glede na starost. Sicer imam samo anekdote, ampak dovolj da se čuva vsaj babice in dedke...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: papak ()
rawlit ::
Ah jure no...o dolgoročnih posledicah cepiva še nič ne vemo. Svojega otroka pa "žrtvujem" virusu za tole 0.00002% možnost tragike. Več šans, da ga avto zbije na poti v šolo, ali da strmoglavi letalo na bajto.
Tudi o dolgoročnih posledicah virusa ne vemo nič. Mene en mesec od okužbe, še vedno boli v prsih, občasno v nogah, lovim sapo in se zadiham ob najmanjšem naporu.
Pa sem oz. zdaj lahko rečem že, da sem bil v zelo dobri kondiciji in sem vse skupaj dosti blago preboleval.
Ja pismo res ne štekam.
Če se lahko špekulira o posledicah virusa.....
Pa kot, da mu ne verjamem, da ga še danes stiska. Ljudje smo si različni in kot se je izkazalo, telesna pripravljenost nima veze. Celo študija obstaja, kjer so kadilci v boljšem položaju glede prebolevanja.
Pri nas sta mama in njena sestra obe preboleli in sta ok. Vonj in okus nazaj po treh mesecih
Cepit se ne mislita.
Sestra, njen mož, nečakinja, so preboleli bp.
Cepit se ne mislijo, ampak bodo podlegli in verjetno se bodo.
Žena pa recimo ni imela okužbe, pa ne bom dal roke v ogenj, da se ne bo. Bolj ja kot ne. Služba pa to.
Če se lahko špekulira o posledicah virusa.....
Pa kot, da mu ne verjamem, da ga še danes stiska. Ljudje smo si različni in kot se je izkazalo, telesna pripravljenost nima veze. Celo študija obstaja, kjer so kadilci v boljšem položaju glede prebolevanja.
Pri nas sta mama in njena sestra obe preboleli in sta ok. Vonj in okus nazaj po treh mesecih
Cepit se ne mislita.
Sestra, njen mož, nečakinja, so preboleli bp.
Cepit se ne mislijo, ampak bodo podlegli in verjetno se bodo.
Žena pa recimo ni imela okužbe, pa ne bom dal roke v ogenj, da se ne bo. Bolj ja kot ne. Služba pa to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
HappyPills je izjavil:
3 mesce brez okusa in se jim zdi da ni to nič tacga. Res cudn folk.
S kje si pa to potegnil?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()
Jure sori...ne morem ti sploh odgovorit, ker mi brišejo vse kar napišem.
Ja bili sta pa brez vonja in okusa in nista čudni, niti ne kadita, ju pa niti zdravnik ne da na cepljenje, tako, kot nobenega, ki je korono prebolel. Zaradi pomanjkanja cepiva.
Boste še to zbrisali?
Ja bili sta pa brez vonja in okusa in nista čudni, niti ne kadita, ju pa niti zdravnik ne da na cepljenje, tako, kot nobenega, ki je korono prebolel. Zaradi pomanjkanja cepiva.
Boste še to zbrisali?
budnost ::
Študija, opravljena na univerzitetni kliniki v Innsbrucku, ugotavlja, da imajo tisti, ki so preboleli kor-o-no, dolgoročno stabilno imunost. Rezultati so v skladu z mednarodnimi ugotovitvami. Poleg tega ni treba skrbeti zaradi ponavljajočih se okužb, mutacij ali prenosa s strani imunskega sistema, je v intervjuju za APA pojasnil direktor študije Florian Deisenhammer. Treba je ločiti pred imunostjo in protitelesi, kar je lepo opisano v članku. Posamezniki, ki so preboleli zadevo so v različnih študijah izkazali dolgoročno imunost na kor... in tudi na nove seve.
https://www.i-med.ac.at/mypoint/news/74...
https://www.i-med.ac.at/mypoint/news/74...
sbawe64 ::
Imunski sistem seveda ne bo v nedogled proizvajal protitelesa, npr. 3 leta po okužbi s čimerkoli.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
hormilo ::
jest10 ::
Imunski sistem seveda ne bo v nedogled proizvajal protitelesa, npr. 3 leta po okužbi s čimerkoli.
A za T pa B limfocite si ze slisu?...brez njih bi se dons krepal od spanske gripe😉
T in B spominske celice. Na dolgi rok jih ostane zelo malo. Na koncu tisti ostanek samo malo pripomore k hitrejšemu štartu imunskega sistema, te pa ne obrani pred boleznijo.
Limfociti T in B skupaj tvorijo "pridobljeno imunost ", ki ščiti telo še dolgo po premagani okužbi, saj so podvrsta T znane tudi kot spominske celice.Ob ponovni izpostavljenosti virusu bliskovito reagirajo in aktivirajo najmočnejše podvste T limfocitov celic pomagalk in ubijalk,ki opravijo z virusom predno se prične opazno razmnoževati, torej še predno zbolimo. Z cepljenjem se ustvari popolnoma enak učinek.Seveda , če imunski sistem funkcionira tako kot mora.
,
,
billy ::
Kako pa po tej logiki "če imunski sistem funkcionira tako kot mora." tisti najbolj ranljivi za covid sploh prenašajo cepljenje, oz če je le-to sploh uspešno?
Ker po znanem, covid najhuje deluje ravno proti tem, ki imajo kompromiran imunski sistem.
Ker po znanem, covid najhuje deluje ravno proti tem, ki imajo kompromiran imunski sistem.
Ne, kako ga prenašajo, ampak če je potem sploh uspešen rezultat, torej da se razvije imunost sploh?
Invictus ::
Seveda ne. Samo takrat jih bo, ko se oseba na novo okuži.
Saj jih ne dela za zalogo, haloooo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
gruntfürmich ::
mislim da je trenutna dikcija da si 3 mesece po bolezni odporen na ponovitev.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
6 mesecev pravijo zadnje raziskave. Vendar pa žal ne proti južno afriškemu sevu, tam videvajo ponoven porast okužbe med že prebolelimi.
SambaShare ::
HappyPills je izjavil:
6 mesecev pravijo zadnje raziskave. Vendar pa žal ne proti južno afriškemu sevu, tam videvajo ponoven porast okužbe med že prebolelimi.
Najmanj 6 mesecev. Zelo verjetno več, ampak bomo videli.
BTW če se je v Avstrijski raziskavi kdo ustrašil nemščine, spodaj je tudi angleški prevod:
https://www.springermedizin.at/6-month-...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SambaShare ()
Tako ja, najmanj 6 mesecev večina strokovnjakov pravi da verjetno je to obdobje vseeno v letih. Bomo videli ko bo več časa minilo.
HappyPills je izjavil:
Tako ja, najmanj 6 mesecev večina strokovnjakov pravi da verjetno je to obdobje vseeno v letih. Bomo videli ko bo več časa minilo.
Ja, lahko je tudi več let. Proti sevu, ki si ga prebolel/proti kateremu je bilo cepivo. Mutacije ta čas krajšajo. Ene bolj, druge manj.
Za primer(sicer je raziskava stara že 2 meseca, tako da so sedaj spremembe še večje), originalni in še par zgodnješih sevov virusa sploh ne obstajajo več, so jih povozili kasnejši, bolj prilagojeni. In tako bo tudi v naprej.
Pa dobro, če bi sedaj znanstveniki javno objavili, da imunost po prebolenju traja npr 2 leti, se nihče od prebolelih nebi hotel več cepiti.Zato se hudičevo mudi.
Saj niti ne morejo potrdit kako dolgo traja, če še ni tak dolgo virusa zunaj :) Saj niso napovedovalci prihodnosti?
SambaShare ::
Saj niti ne morejo potrdit kako dolgo traja, če še ni tak dolgo virusa zunaj :) Saj niso napovedovalci prihodnosti?
100% ne morejo. Ampak če je po 6 mesecih imunost še močno prisotna, pa verjetno tudi 7 ali 10 mesec ne bo popolnoma zgubljena. Zadnje čase se res zdi, da se pretirava s pesimizmom.
Tu je IMO bolj vprašanje v smeri novih sevovo, ali pa kovid podobno kot influenza, ali pa bo ostal virus bolj kot ne "takšen kot je".
Koronavirusi načeloma mutirajo 2x manj pogosto kot virus gripe. Obvladovanje vsaj iz tega vidika bi moralo biti bolj enostavno. Problem trenutno je, da je pač zelo razširjen in več kot je virusa več je priložnosti za mutacijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podrobno o sestavi cepiva proti covidu-19 (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 108540 (48357) | Unchancy |
» | Covida-19 najverjetneje ne moremo dobiti dvakrat (tako hitro)Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5256 (3306) | vostok_1 |