» »

Mali priročnik, kako diskreditirati (onemogočiti) sodelujočega v debati

Mali priročnik, kako diskreditirati (onemogočiti) sodelujočega v debati

Barakuda1 ::

Mali priročnik, kako diskreditirati (onemogočiti) sodelujočega v debati

V ne tako daljni preteklosti, so uporabniki na forumu izmenjavali svoja mnenja, stališča in poglede, o raznoterih stvareh, ne da bi poskušali drugače mislečega kakorkoli omalovaževat ali diskreditirat, posebej ne na osebnem nivoju.
Zastavljene teme so se v prvi vrsti obravnavale z vsebinskega vidika. Sama forma je bila drugotnega pomena. Še bolj drugotnega pomena, če sploh, pa so bili razni lapsusi, napake, napačna informacija (ki ni bila plod zlonamernosti) itd.
Skratka, vsebina je bila tista, ki je bila glavno in osnovno vodilo debate. Torej Vsebina pred formo.
Od sodelujočih se je pričakoval argumentiran pristop o vsebini problema, vse ostalo je bila le postranska stvar.
Razno pretirano navajanje virov, sploh če so bili sami sebi namen, povrhu pa so še kazili sam prispevek, ni bilo ravno nekaj zaželenega.

Dandanes temu očitno ni več tako. Danes je pomembnejša od vsebine, forma. Pravzaprav še več. Pomembneje je, da sogovornika čimprej in čim bolj učinkovito diskvalificiraš, predstaviš kot nekompetentnega v debati, sebe pa povzdigneš na nivo avtoritete. Način in sredstva pri tem niso pomembni. Pomembno je »zmagati«.

Če bi analizirali potek debat, bi lahko kaj kmalu ugotovili, da so nekateri, tak pristop k debati, do te mere izpopolnili, da so princip diskvalifikacije sodelujočega, pripeljali skoraj do popolnosti.

Ta priročnik je zato namenjen tistim, ki tega načina in pristopa še ne obvladajo, pa bi ga želeli, na eni strani; na drugi strani pa tistim, ki si ne želijo tak način komuniciranja, in bi se mu radi izognili, pa ne vedo kako.

Najprej si poglejmo nekatere najbolj običajne, a žal dokaj učinkovite načine diskvalifikacije sogovornika, ki jih lahko v grobem razdelimo na dve osnovne kategorije in sicer
- Skupinski ali čredni pristop
- Individualni

Vsaka pristop ima svoje značilnosti, prvi pristop, pa zajema tudi elemente drugega.

Kako torej deluje

SKUPINSKI ALI ČREDNI PRISTOP

Ta pristop, je med vsemi najbolj učinkovit.
Obstajata dve varianti. Tako imenovani mehek in trd pristop (lahko tudi nesramen in žaljiv).

Oglejmo si pobliže najprej prvi, torej mehek pristop.

Ko nekdo napiše nek prispevek, se neka skupina (bolj ali manj povezana, ter bolj ali manj podobno misleča – kar pa ni nujno), na zapis odzove takoj odklonilno. Vsebina prispevka je nepomembna. Pomembno je, da se nanj odzove odklonilo. Zakaj se odzovejo odklonilno, niti ni pomembno. Lahko zato, ker jim tema ni všeč, imajo občutek, da v njej ne bodo mogli dominirat, ali pa preprosto, ker avtorja ne marajo.
To ne pomeni, da se posameznik takšnega črednega napada odzove s kontra argumenti, pač pa preprosto odklonilno. Pri tem je dovoljeno vse, od tega, da sam prispevek označite za neumen, neargumentiran, nerazumljiv itd. Pri tem pa je potrebno paziti, da ne navedete nobenega svojega argumenta, ali vsaj čim manj.
Je pa zelo zaželeno in koristno, če namesto svojega argumenta, tko, mimogrede navržete, nek svoj pogled na nekaj, kar celo nima nič skupnega s začetno tematiko. Pomembni je da preusmerite tok debate.
Če takšna organizirana skupina (čreda), kjer vsak njen posameznik navrže nek svoj »pogled«, ki se ne nanaša na samo temo, sočasno pa zavzame negativen odnos do teme in prispevka samega, to počne dovolj agresivno (prispeva po dva ali več odgovor, kjer se med sabo spodbujajo) se naenkrat ustvari vtis, kot da s prvotnim prispevkom res nekaj ni v redu.
Naenkrat se avtor prvega prispevka znajde pred kopico negativno nastrojenih odgovorov, povrhu vsega pa s kopico novih predlogov, o čem naj bi se diskutiralo.

Avtor začetnega teksta ima sedaj v grobem dve možnosti
- Da takšne odgovore preprosto ignorira, ker so tako ali tako off topic
- Da poskuša argumentirano odgovoriti vsakemu od njih

Možnosti pozitivnega izida in nadaljevanja konstruktivne debate, so v obeh primer male.
Če se odloči, da bo takšne odgovore ignoriral, tvega dvoje.

- Prvič, da bodo ostali sodelujoči, ki želijo konstruktivno sodelovati, pomislili, da s prispevkom res nekaj ni v redu, če ga je napadlo in označilo kot nekaj neprimernega, že toliko sodelujočih, avtor prispevka pa na njihove očitke ni reagiral
- Drugič, pa bodo tako na novo navržene teme, ki z začetnim prispevkom nimajo nič skupnega, mnoge med naslednji sodelujočimi, pripravile do tega, da bo njihova diskusija krenila v to, drugo smer.

Ko se zgodi karkoli od tega, je čreda svoj namen dosegla. Avtor prvotnega prispevka lahko samo še opazuje,
kako se je njegova tema, brez enega samega resnega kontra argumenta, sprevrgla v nekaj čisto novega, drugega.

-----------

V enem od naslednjih prispevkov, bom v nadaljevanju prikazal kašne možnosti ima avtor začetnega prispevka, če poskuša argumentirano odgovoriti vsake od njih.
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

dild0idis ::

Barakuda1 TLDR. :D
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

Cruz ::

dild0idis je izjavil:

TLDR. :D
Težko je ohraniti temo on-topic brez banna/brisanja, ker lahko off-topic komentar odžene temo v drugo smer. Če odgovoriš nanj, že ti sam začneš off-topic o tem, kaj spada in kaj ne v to temo ali nadaljuješ njegovo misel, če pa odgovori nekdo drug, pa hitro snowballa v drugo tematiko.

TL;DR Ljudje radi izkoristimo temo za marsikaj izven nje ali le delno povezanega z njo.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

Aquafriend ::

Na podlagi slotech foruma in tudi drugih strani kot so recimo rtvslo, sem ugotovil, da dolocene skupine, med sabo ocitno povezanih uporabnikov poskusajo vplivat na to, kaj naj se brise, cenzurira. Skusajo vplivat na javno mnenje. Tako na slotech kot tudi pod rtvslo clanki, doloceni dezurni uporabniki ali pa troli posiljajo moderatorjem komentarje, ki naj bi bili po njihovem mnenju sporni.

Na slotech, v temi pritozbe lahko sami ugotovite, da so bolj ali manj eni te isti, ki se pritozujejo in skusajo vplivat na moderatorje. Pod rtvslo clanki pa so na to opozorili stevilni uporabniki s svojimi komentarji.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

Barakuda1 ::

Debata naj teče v smeri

- kakšne so vaše izkušnje glede te tematike
- kakšni so vaši predlogi, da do tega (diskvalifikacij sogovornika) ne bi prihajalo.

hvala za razumevanje
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

Zgodovina sprememb…

Aquafriend ::

Ok. Mogoce bi se dal nekaj malega narest. Ce pogledas, se najvec pritozujejo in pocnejo zmedo uporabniki, ki so ustvarjeni na novo. Se pravi v profilu imajo letnik 2020. Prevec je taksnih. Seveda imajo tudi nekaj starejsih uporabniskih racunov ampak dost od teh je slotechu ze znan. Tako da so prisiljeni na novo ustvarjat racune. Morda kaksna manjsa omejitev za novo narejene racune, dokler ne dosezejo dolocenega statusa.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

nergac ::

Hvala za dostavke, Barakuda1.

Najbolj ponazorim s kuhanjem v ekonom loncu ...

Če sproti puščam ventilček, para lepo žvrgoli, če se pa malo spozabim, traja dosti časa, da pisk popusti.

Ne vem pa, kaj bi se zgodilo brez ventilčka ali da pozabim na vse skupaj.

Zaprt ekonom lonec na majhnem ognjičku.

Raje ne bom ugibal.

Aquafriend ::

Pa pozabil sem na spreminjanje nickov. Marsikater izmed trolov uporabi spremembo uporabniskega imena za namen trolanja, povzrocanja zmede in megle. Morda bi se dalo storit tudi kaj na tem podrocju.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

Cruz ::

Barakuda1 je izjavil:


- kakšni so vaši predlogi, da do tega (diskvalifikacij sogovornika) ne bi prihajalo.
Večkratno prebiranje original posta, kar povzoči boljše razumevanje namena teme in identificiranja(ter ignoriranja) off-topica, poznavanje in identificiranje logičnih zmot.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

Zgodovina sprememb…

lexios ::

Barakuda, zadnji med normalnimi moderatorji ST! Odlično spisano!

Aquafriend ::

Drugi svetovni forumi imajo lepo urejeno. Omejitev novo ustvarjenim racunom, uporabo samo omejenih moznosti, dokler ne dosezejo statusa. Zarad tega bodo dvakrat premislili, ce se jim splaca trolat, ko po par mesecih koncno dobijo status.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

nergac ::

Aqua, saj je zato twitter.

ST je tak mikrokozmos.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Voluharr ()

strawman ::

Zanimivo razmišljanje.
Čez leta sem sodeloval/lurkal na več forumih. Zdi se mi, da ST ni nobena izjema z nižanjem kvalitete odgovorov v temah, diskreditacijo sodelujočih in postanjem samo zaradi želje po odzivu.
Krivca za to verjetno lahko iščemo v razvrednotenju "replike", katere bistvo ni več iskanje razprave vendar le potrjevanje svojega pogleda na dejstva, ki so ga prinesla socialna omrežja s svojimi lajki, razni chani, Twitter, Reddit in ostali echochamberji.

nergac ::

Forumi so taki relikti.

Hočejo ostati forumi, pa postajajo družabna omrežja.

Vmes najdeš ogromno praktičnih stvari v temah, kjer ne sodeluješ, ampak samo bereš.

Saj tudi sam ne maram telefona in hkrati računalnika v žepu z nekim svajpanjem ...

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Voluharr ()

Utk ::

Barakuda, čestitam za opis modov na tem forumu.

oemdzi ::

Odličen prispevek Barakuda. Sicer pa sem takšnega obnašanja vajen tudi od določenih moderatorjev, zato pa sem tudi postal Persona Rudis in kasneje, ko sem ga poslal nekam zaradi "krivice" še PNG :)

Screen razloga za naziv: https://imgur.com/a/IAXROwP
Še malo konteksta: novoregistrirani troll je kreriral novo temo v ženskem spolu, češ da mu je nekdo ukradel gole slike preko FB-ja, jaz pa sem bil prešerne volje in sprejel zajebancijo :)

Lahko pa rečem, da, če seštejem ta vzorec obnašanja z oznakami s strani moderatorjev, je to definitivno razlog, da kvaliteta pada. Se mi ne da vlagati energije v nekaj kar bo verjetno nekdo gladko spljuval brez filtra, na koncu pa če bo brisan, bom verjetno brisan še jaz in 3/4 ostalih sodelujočih.

Če sem malce samokritičen, lahko rečem, da po tem, od kar sem dobil naziv, je bilo vsaj 3/4 mojih prispevkov v obliki troll balasta. Ampak sem pač vodi to moderiranje s "podjebavanjem" moderatorjev, ki sanjajo o tem, da bodo njihovi uporabniki drugačni&boljši od njih samih.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Voluharr ()

Map ::

Odlično, čestitke!

Se že veselim nadaljevanja, takih biserov tudi v realnem življenju ni malo. :)

LitralSM ::

Jype je mojster v tem. Ko imaš prav, sogovorec pa je več kot očitno idiot, v debati ni težko zmagati.

Če konstruktivno naštevaš dejstva, znanstveno preverljive resnice, sogovorec pa se odziva s čustvenimi izlivi, ga lahhko kar označiš za neonaci lil trumpa.
Psihološki meltdown zagotovljen.

Mimogrede je večina raziskav psihološke narave neponovljivih - bodisi jih nihče ne ponovi, bodisi rezultat ni isti.
Zatorej bi sam predlagal, da ne debatirate o takih temah kot da so svete.

Ker tudi OP se v marsikateri predpostavki moti

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: LitralSM ()

HotBurek ::

- kakšne so vaše izkušnje glede te tematike

Ja, po filingu je šlo na slabše.

- kakšni so vaši predlogi, da do tega (diskvalifikacij sogovornika) ne bi prihajalo.

Mogoče bi bilo za probat imet drevesno strukturo, tako kot NNTP. In potem slediš tisti veji, kar ti paše; eni furajo resno debato, drugi žalitve, tretji pa trol. To bi se dalo tudi malo pobarvat. "Strojno učenje" pa te "moderne" tehnologije v povezavi z zgodovino account-a bi lahko iz napisanega izluščile, ali je odgovor konstruktiven, žaljiv, troll. To se lahko pofarba in pol slediš tisti barvi, kar ti trenutno pač paše.


Vsekakor pa zanimiva misel, kako (bojda) so nas t.i. "družabna" omrežja spremenila v neke "dokazovanju potrebne" uporabnike. Not good. Don't like.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

bajsibajsi ::

Dokler registracija ne zahteva verifikacije osebe, ki se mora prijaviti s pravimi podatki, katerih del je javno viden, bo težko upati na izboljšanje internetne kulture.

Seveda bi to lahko pomenilo tudi negativno plat (big brother, zloraba indentitet itd).

zmaugy ::

@Op: zakaj bi se trudil z vsemi triki, če obstaja možnost, da kot mod brišeš poste v temi in jo celo zakleneš, če se ti tako zahoče? Lahko posameznega sodelujočega dejansko vržeš s teme, kjer se ne strinja s tabo. Čista zmaga, ti rečem...

https://slo-tech.com/forum/t776239/149
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

Zimonem ::

bajsibajsi je izjavil:

Dokler registracija ne zahteva verifikacije osebe, ki se mora prijaviti s pravimi podatki, katerih del je javno viden, bo težko upati na izboljšanje internetne kulture.

Seveda bi to lahko pomenilo tudi negativno plat (big brother, zloraba indentitet itd).

Ja pa za škodljive , pomanjkljive nasvete bo potem treba odgovarjati! Najbolje da se položi tudi bančna garancija ob prijavi na forum.

Gagatronix ::

bajsibajsi je izjavil:

Dokler registracija ne zahteva verifikacije osebe, ki se mora prijaviti s pravimi podatki, katerih del je javno viden, bo težko upati na izboljšanje internetne kulture.

Seveda bi to lahko pomenilo tudi negativno plat (big brother, zloraba indentitet itd).


Ce ti tako disi tak sistem se komot lahko preselis na Kitajsko. Ali pa v Severno Korejo. Sicer bos tam tezko gledal Netflix, ampak to bo tvoj problem.

zmaugy ::

zmaugy je izjavil:

@Op: zakaj bi se trudil z vsemi triki, če obstaja možnost, da kot mod brišeš poste v temi in jo celo zakleneš, če se ti tako zahoče? Lahko posameznega sodelujočega dejansko vržeš s teme, kjer se ne strinja s tabo. Čista zmaga, ti rečem...

https://slo-tech.com/forum/t776239/149


Na primer tukaj je lep primer tega:

https://slo-tech.com/forum/t644824/konec

Moj post je bil zadnji, še kakšen dan nazaj, tema pa seveda zaklenjena. Ampak glej ga zlomka, danes pogledam temo in “zadnja” je OPova, ki je tudi Moderator, tema pa še vedno zaklenjena, tako da mu ne morem odgovoriti. A opazite, kako pobalinska je ta zadnja, tako v smislu “na na na na na naaaaa naaaaa”, “in your face,!”.
Ja, “visok nivo” in argument moči.

In kot vidimo iz tega posta, OPu ni tuja zloraba svoje moči v temah, kjer sodeluje:

https://slo-tech.com/forum/t530830/p697...

Jap, “ Mali priročnik, kako diskreditirati (onemogočiti) sodelujočega v debati”, indeed.
Hecno, kdo se odloči odpreti takšno temo...

PS: Zdaj pa hitro poklicat nekoga, da me pobriše (da ne bo videti pristransko). Oh, why bother, če lahko pobrišeš sam s kakšnim testosteronskim komentarjem, ki ga itak nihče razen mene in drugih modov ne bo videl. “Kako onemogočiti sodelujočega v debati?”
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

49106 ::

Preseneča me, da tako slabo poznaš forum. Potem ko se tema zaklene, lahko uporabnik v 10min odda repliko. (A bi se rad v tisti temi še naprej kregal?)

Gagatronix je izjavil:

bajsibajsi je izjavil:

Dokler registracija ne zahteva verifikacije osebe, ki se mora prijaviti s pravimi podatki, katerih del je javno viden, bo težko upati na izboljšanje internetne kulture.

Seveda bi to lahko pomenilo tudi negativno plat (big brother, zloraba indentitet itd).


Ce ti tako disi tak sistem se komot lahko preselis na Kitajsko. Ali pa v Severno Korejo. Sicer bos tam tezko gledal Netflix, ampak to bo tvoj problem.


To rešiš tako, da se uporabnikom, ki se do sogovornikov obnašajo nespoštljivo, onemogoči sodelovanje v določenih temah. Če se obnašaš kot pajac, je edino prav, da te dajo v kot.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

zmaugy ::

49106 je izjavil:

A bi se rad v tisti temi še naprej kregal?


Ni pomebno. Pomembno je, da je očiten način delovanja, ki komot paše v tole temo, kjer OP to nekako - seveda verjetno zgolj po mojem mnenju, ane - očita drugim (se pravi onemogočanje sodelujočih v debati, kjer sam debatiraš).
Drugače pa je tista tema imela svoj jugonostalgični namen in ko se vse več sodelujočih odločilo povedati svoje brutalno realno mnenje, je bil čas za zaklep, ker bi več služila namenu.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

49106 ::

Temo je zaklenil BW, ti in B1 sta kljub temu odgovorila. Pojma nimam kaj ima OP s tem. A meniš, da je našuntal BW, da zaklene temo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

zmaugy ::

Preseneča me, da tako slabo poznaš forum. Potem ko se tema zaklene, lahko uporabnik v 10min odda repliko.


Včeraj OP zadnjega posta še nisem videl. Danes ga vidim. Skratka, njegovega posta cca en dan po zaklepu nisem videl, danes pa ga vidim kot zadnjega.
Še kakšno opravičilo tega domačijskega delovanja?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

49106 ::

Kaj naj bi to pomenilo? Da je ponaredil timestamp? Ali da je prispevek objavil in ga nekak skril javnosti (da ti ne bi mogel odpisat)?

BigWhale
:: 20. dec 2020, 14:13:32

zmaugy
:: 20. dec 2020, 14:16:34

Barakuda1
:: 20. dec 2020, 14:20:38

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

zmaugy ::

49106 je izjavil:

Temo je zaklenil BW, ti in B1 sta kljub temu odgovorila. Pojma nimam kaj ima OP s tem. A meniš, da je našuntal BW, da zaklene temo?


Morda sem bil nejasen, OP kot Original Poster v temi “Kako diskreditirati....”. Barakudin post ni bil videm vsaj kakšen dan.
Se mi je pa zgodilo že obratno - moj post, ki je bil objavljen takoj oo zaklepu teme in bil viden, je bil potem izbrisan.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

49106 ::

A se ti ne zdi verjetnejše, da si ga spregledal?

vostok_1 ::

V resnici, če se bana SDS trole in podobno nesnago, postane debata izredno kultivirana.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

zmaugy ::

49106 je izjavil:

Kaj naj bi to pomenilo? Da je ponaredil timestamp? Ali da je prispevek objavil in ga nekak skril javnosti, da ti ne bi mogel odpisat?

BigWhale
:: 20. dec 2020, 14:13:32

zmaugy
:: 20. dec 2020, 14:16:34

Barakuda1
:: 20. dec 2020, 14:20:38


To bi bil že hud tinfoil. Mislim, da se jim še rednega moderiranja ne da opravljati, kaj šele da bi šlo tako daleč. Ni ravno očitek (čeprav puščanje groženj s smrtjo gor kljub opozorilom na primer je precej tam nekje).
Sicer pa mi ti povej, ali lahko moderator piše v zaklenjeno temo? Svoj odgovor na primer sam izbriše in nato kasneje odbriše? To bi bilo kar precej enostavno in ne bi zahtevalo čarobnih moči velikih Hekerjev...:))

49106 je izjavil:

A se ti ne zdi verjetnejše, da si ga spregledal?


Sem več kot enkrat prečekiral in se ob tem malo režal. Tako da ne.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

49106 ::

Ne vem kako imajo urejeno, ampak predvidevam, da imajo moderatorske pravice samo v določenih rubrikah.

Problemi človeštva
moderatorji: ahac, zee, BigWhale

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Okapi ::

Barakuda1 je izjavil:

Mali priročnik, kako diskreditirati (onemogočiti) sodelujočega v debati

V ne tako daljni preteklosti, so uporabniki na forumu izmenjavali svoja mnenja, stališča in poglede, o raznoterih stvareh, ne da bi poskušali drugače mislečega kakorkoli omalovaževat ali diskreditirat, posebej ne na osebnem nivoju.

:)) Ta "ne tako daljna preteklost" je 19. stoletje.
Na forumih sem že dobrih 30 let, z začetkom na usenetu, bitnetu in decnetu, in potem ne BBSjih, pa ne vidim nobene posebne razlike, ko je govora o forumih, kjer lahko sodeluje vsak, in to anonimno.

49106 ::

Tudi na socialnih omrežjih, kjer sodelujejo javno, ni nobene posebne razlike. Kreten je pač kreten.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

zmaugy ::

49106 je izjavil:

Ne vem kako imajo urejeno, ampak predvidevam, da imajo moderatorske pravice samo v določenih rubrikah.

Problemi človeštva
moderatorji: ahac, zee, BigWhale


Ker sem bil že kar nekajkrat pobrisan na različnih temah, to po mojih izkušnjah ni tako strogo določeno. Barakuda1 ni napisan na nobenem sklopu pa vendar je moderator, ki dejansko briše poste.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

49106 ::

Pogledal sem zadnji prispevek, ki ga je zbrisal modrariba v novicah. Zanimivo, da ga ni med moderatorji.

Novice
moderatorji: imagodei, gzibret, techfreak :), Tilen, STASI, M & M, BigWhale


P.S. Nisem se mogel upreti izbrisu(pa tudi dodane vrednosti nista imela) :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

zmaugy ::

49106 je izjavil:

Pogledal sem zadnji prispevek, ki ga je zbrisal modrariba v novicah. Zanimivo, da ga ni med moderatorji.

Novice
moderatorji: imagodei, gzibret, techfreak :), Tilen, STASI, M & M, BigWhale


P.S. Nisem se mogel upreti izbrisu(pa tudi dodane vrednosti nista imela) :D


:)) Tudi sam sem to že kdaj naredil (zaradi nezadovoljstva z lastnim postom) in je kdaj zmedlo kakšnega, ki me je citiral.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

#000000 ::

@Barakuda1 ima prav, vedno se večina ki posta nazaj obregne na pravopis, vejice in pike, na vse drugo, RAZEN da ti argumentirano odgovori, PAČ na meji kur in žburnala, recimo. ZER GUT komerads

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

vostok_1 ::

Barakuda je od vseh modov, eden boljših.
Pa ne zato, ker me ne konstantno briše (kot bodo razni troli replicirali), ampak ker dejansko prisluhne in je pripravljen na dogovore.

Z veliko drugimi modi, veste kdo ste, tega ni. Gre običajno za samovoljo in onanirane nad lastno avtoriteto.
Who likes people like that anyway? Sub-i?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Jehovove priče (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21232946 (10742) imagodei

Več podobnih tem