» »

avtomatični preklop med routerji

avtomatični preklop med routerji

kuglvinkl ::

Živjo, en ruter je v kleti drugi v pritličju, oba TP Linka. Bi se dalo narediti, da mi telefon/PC automatično svične router, ko grem iz kleti v pritličje?

thnx
Your focus determines your reallity

dj_uro ::

Seveda. Isto ime (ssid) in isto geslo naj imata oba wifija
vw-klub.si

profii ::

In pa dovolj majhno moč, tako da dejansko telefon izgubi signal prvega, ko si pri drugem.

Karen ::

Drugače "proper" to dela t.im. mesh Wifi tehnologija (ampak zahteva drugo opremo), s tem HW kar imaš pogojno tudi dela tole kar so ti napisali pred menoj, z omejitvami, kot so ti omenili.

floyd1 ::

Meni v nekaj različnih kombinacijah (ruter+router in router+AP) ni delovalo ok, zato sem na koncu nabavil ubiquiti opremo, ki je zasnovana ravno z mislijo na več wireless AP, ki se znajo "pogovarjati" med sabo.

hojnikb ::

isti ssid/geslo deluje načeloma kul, mam doma enako rešeno z 4 routerji.
#brezpodpisa

steev ::

Pri meni tudi lepo preklaplja. Dva AP na 5GHZ only, isti ssid in geslo.
:|

kuglvinkl ::

lepa hvala. Kot kaže vsaj zaenkrat, da čist lepo razume kateri ima več moči. nekje imam v spomniu iz TP strani, da oba podpirasta mesh, mogoče je to to...
Your focus determines your reallity

Karen ::

Mogoče. Če nista mesh, potem je kriza. Sem imel enega v nadstropju, enega pa v kleti hiše, pa se je zunaj po stopnicah še vedno oklepal ene črtice iz kleti, pa sem bil 6m od tistega v nadstropju - če sem vključil in izključil wifi na telefonu se je "polno" priklopil na zgornjega... odveč je pisat da na eni črtici nisi mogel narediti ničesar. Skratka situacija ki jo je en predhodnik opisal - na tistem signalu ki je obešen ga, če ni mesh, ne preklopi dokler ne izgubi popolnoma signala, potem pa poišče in preklopi na novega - ampak tu je še lag, ker mora novega skonektat na novo. No, važno je da ti dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri Mesh sistem? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10116794 (3114) dvihtelic
»

Ojačevalnik WiFI signala: katerega izbrati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6035178 (5017) 135063
»

Wifi ojačevalnik signala

71079 (737) WRC555
»

Nadgradnja wifi: mesh ali zmogljivejši router (strani: 1 2 )

626689 (5631) Lonsarg
»

daljši doseg wifi signala

366736 (5049) maremare

Več podobnih tem