Forum » Omrežja in internet » avtomatični preklop med routerji
avtomatični preklop med routerji
kuglvinkl ::
Živjo, en ruter je v kleti drugi v pritličju, oba TP Linka. Bi se dalo narediti, da mi telefon/PC automatično svične router, ko grem iz kleti v pritličje?
thnx
thnx
Your focus determines your reallity
- spremenil: kuglvinkl ()
Karen ::
Drugače "proper" to dela t.im. mesh Wifi tehnologija (ampak zahteva drugo opremo), s tem HW kar imaš pogojno tudi dela tole kar so ti napisali pred menoj, z omejitvami, kot so ti omenili.
floyd1 ::
Meni v nekaj različnih kombinacijah (ruter+router in router+AP) ni delovalo ok, zato sem na koncu nabavil ubiquiti opremo, ki je zasnovana ravno z mislijo na več wireless AP, ki se znajo "pogovarjati" med sabo.
kuglvinkl ::
lepa hvala. Kot kaže vsaj zaenkrat, da čist lepo razume kateri ima več moči. nekje imam v spomniu iz TP strani, da oba podpirasta mesh, mogoče je to to...
Your focus determines your reallity
Karen ::
Mogoče. Če nista mesh, potem je kriza. Sem imel enega v nadstropju, enega pa v kleti hiše, pa se je zunaj po stopnicah še vedno oklepal ene črtice iz kleti, pa sem bil 6m od tistega v nadstropju - če sem vključil in izključil wifi na telefonu se je "polno" priklopil na zgornjega... odveč je pisat da na eni črtici nisi mogel narediti ničesar. Skratka situacija ki jo je en predhodnik opisal - na tistem signalu ki je obešen ga, če ni mesh, ne preklopi dokler ne izgubi popolnoma signala, potem pa poišče in preklopi na novega - ampak tu je še lag, ker mora novega skonektat na novo. No, važno je da ti dela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri Mesh sistem? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 16794 (3114) | dvihtelic |
» | Ojačevalnik WiFI signala: katerega izbrati? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 35178 (5017) | 135063 |
» | Wifi ojačevalnik signalaOddelek: Omrežja in internet | 1079 (737) | WRC555 |
» | Nadgradnja wifi: mesh ali zmogljivejši router (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6689 (5631) | Lonsarg |
» | daljši doseg wifi signalaOddelek: Omrežja in internet | 6736 (5049) | maremare |