Forum » Loža » Revija Jazbina
Revija Jazbina

mAXTER ::
Mogoče pa kej takšnega res ne bi bilo slabo...bom preveril koliko revij bi lahko stlačil v eno tako mapo, če bi šel cel letnik notri bi bilo že kičasto 
Hvala za predlog

Hvala za predlog

tony1 ::
Najprej bi rad pohvalil članke o Dungeon crawlerjih, zaenkrat sem prebral tisto o UU, uvod me je solidno nasmejal (mislim, da sem nekoč na netu bral legendo o tem, da so razvijalci UU po sejmih iskali založnika, reč je videl Carmack, padel dol in si tipično carmackovsko zabrundal v brado "takle graf. motor pa lahko spravim skupaj tudi jaz" - in ga tudi je, pa še hitreje je deloval. Torej drži, kar ste napisali: UU je predhodnik WOLF3Dja... (P.S.: Stygian, kot me je naučil hendler Ruskih vohunov v seriji The Americans pomeni "pertains to the river Styx", reko na poti v Had.)
Btw., ni temnični FRP, je pa menda eden najboljših (vendar popolnoma neznan), priporočam bralcem v ogled:
https://www.rockpapershotgun.com/darkla...
https://www.gog.com/en/game/darklands
http://www.darklands.net/index.shtml
Zdaj pa nadaljujem s štosom: nekoč so v Simpsonih naredili štos, kjer nek grozno debel treki v trgovini z igračami (pardon, the comic book storu) vrne pas "iz Star Treka", češ da je ta premajhen za povprečnega trekija (Bartu Simpsonu je pa ravno pravšnji). No, in tukaj bi pojamral, da je velikost črk v podnapisih slik premajhna za povprečnega bralca Jazbine, ki ima kakšne 4 križe na hrbtu in dioptrije toliko, da bi jo lahko izvažal v Korejo... Podajam 2 primera: stran 67, zgoraj: tukaj so črke še OK vidne, ker so v beli barvi in printane na črni podlagi. Se pa stvar zelo poslabša npr. na strani 68 spodaj, kjer so črke zmazane oz. manj ostre (manj krepke). Včasih bi temu rekli, da so bili filmi nenatančno zmontirani, ampak tu ne gre za to (priprava za tisk je gotovo že dolgo v celoti digitalna), kakovost tiska niha in na primeru majhnih črk se to takoj pozna. Najbolj enostavno je to kompenzirati z večjimi fonti.
(Ker je plac na vsaki strani omejen, se lahko polje besedila širi proti zunanjemu ali zg./sp. robu; ne bi ga pa širil proti sredini, ker je tam vezava in je nato tekst težko brati. Trenutno imamo z nekaj prostega prostora na sredini idealno stanje in to naj ostane tako kot je...
Btw., ni temnični FRP, je pa menda eden najboljših (vendar popolnoma neznan), priporočam bralcem v ogled:
https://www.rockpapershotgun.com/darkla...
https://www.gog.com/en/game/darklands
http://www.darklands.net/index.shtml
Zdaj pa nadaljujem s štosom: nekoč so v Simpsonih naredili štos, kjer nek grozno debel treki v trgovini z igračami (pardon, the comic book storu) vrne pas "iz Star Treka", češ da je ta premajhen za povprečnega trekija (Bartu Simpsonu je pa ravno pravšnji). No, in tukaj bi pojamral, da je velikost črk v podnapisih slik premajhna za povprečnega bralca Jazbine, ki ima kakšne 4 križe na hrbtu in dioptrije toliko, da bi jo lahko izvažal v Korejo... Podajam 2 primera: stran 67, zgoraj: tukaj so črke še OK vidne, ker so v beli barvi in printane na črni podlagi. Se pa stvar zelo poslabša npr. na strani 68 spodaj, kjer so črke zmazane oz. manj ostre (manj krepke). Včasih bi temu rekli, da so bili filmi nenatančno zmontirani, ampak tu ne gre za to (priprava za tisk je gotovo že dolgo v celoti digitalna), kakovost tiska niha in na primeru majhnih črk se to takoj pozna. Najbolj enostavno je to kompenzirati z večjimi fonti.
(Ker je plac na vsaki strani omejen, se lahko polje besedila širi proti zunanjemu ali zg./sp. robu; ne bi ga pa širil proti sredini, ker je tam vezava in je nato tekst težko brati. Trenutno imamo z nekaj prostega prostora na sredini idealno stanje in to naj ostane tako kot je...

FireSnake ::
Slovenska igra v nastajanju:
https://store.steampowered.com/app/3144...
upam, da jo bo Jazbec pokril, ko bo na voljo.
https://store.steampowered.com/app/3144...
upam, da jo bo Jazbec pokril, ko bo na voljo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

PALOMINO ::
Elroy in vesoljčki se bodo pojavili v Jazbini št. 25 (april 2025).
Obenem naj povabim še k nakupu decembrske Jazbine, ki je tokrat na stotih straneh (ne na rovaš reklam) in z brezplačno dostavo.
Obenem naj povabim še k nakupu decembrske Jazbine, ki je tokrat na stotih straneh (ne na rovaš reklam) in z brezplačno dostavo.

priden2 ::
Tako, danes prispela zadnja letošnja številka Jazbine.
Če kateremu manjka kaka številka in je ne more dobiti, se da zmeniti in me lahko kontaktira....na ZS.
Če kateremu manjka kaka številka in je ne more dobiti, se da zmeniti in me lahko kontaktira....na ZS.

zila90 ::
2. januarja sem naročil zadnjo jazbino, ki je do danes še nisem prejel.
Imajo kakšne težave s pošto?
Sem jim pisal na mejl včeraj zjutraj pa še nisem dobil odgovora.
Imajo kakšne težave s pošto?
Sem jim pisal na mejl včeraj zjutraj pa še nisem dobil odgovora.

FlyingBee ::
Še vedno težave s pošiljanjem/dostavo?
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:

FlyingBee ::
Ne, nič takega, samo tisti občutek, kot takrat, ko kakšne piratske igrice niso delovale. Meni recimo SOF leta 2000 ni delala, Loading screen se je ustavil pri 5. metku.
Ni treba, da si takoj zajedliv, vaši kupci jamrajo, ne jaz.
Ni treba, da si takoj zajedliv, vaši kupci jamrajo, ne jaz.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:

Pravkar naročil letno članarino za 2025!
Da malo pomagam zadevi, da se razvija še naprej.
Da malo pomagam zadevi, da se razvija še naprej.

Eno vprašanje in sicer poizkušam nabaviti 1x letno članarino, 1x Prva bitnost ter 1x Matthew Perry biografijo in vidim da akcija 3 za 2 še kar traja. Ampak meni v košarici noče upoštevati najcenejše knjige za 0 eur ter mi poda seštevek vseh vsot. Je potrebno to kje posebej označiti ali kako?

Edit: sem že ugotovil in sicer je težava v tem da sem ob naročilu označil avtomatsko podaljšanje letne naročnine in izgleda da ob tem pogoju sistem ne poda zastonj tretjega najcenejšega artikla. Ko sem ponovil nakup letne naročnine brez avtomatskega podaljšanja pa upošteva popust.

Sumo ::
Tudi jaz sem izkoristil tole zelo ugodno akcijo 3 za 2, pa še vse knjige so 50% znižane. Upam samo da ni taka razprodaja slab znak in da je jazbina v kakšnih težavah...

Mislim da ne, je čisto normalen potek prodaje knjig. Novo izdane knjige se lahko s popustom prodajajo šele 6 mesecev po izzidu, včasih se akcije naredijo tudi za čiščenje prostora v skladišču za nove projekte. Glede na to da je večina njihovih številk revij, že ali razprodanih ali v zadnjih kosih, mislim da jim ne bo hudega. Jih pa rad podprem z nakupi knjig ter revij, ker so res specifična založba in je škoda da taki projekti ne bi več izhajali oz. obstajali.

Phoebus ::
Eno vprašanje iz firbca... a ta nov "floppy" (danes prišla reklama) je dejansko nekaj v tem smislu? https://gadgetsin.com/floppy-disk-style...
Format in količina podatkov mi nekako ne gresta skupaj :-)
Tenx
Format in količina podatkov mi nekako ne gresta skupaj :-)
Tenx

opeter ::
To na tvoji povezavi sta dve disketi zlepljeni, v katere je vstavljen flash pomnilnik, ki ima USB priključek/izhod. Skratka, gre za domače izdelano varianto USB-ključka, ki je skrit v ohišje dveh disket.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Phoebus ::
To na tvoji povezavi sta dve disketi zlepljeni, v katere je vstavljen flash pomnilnik, ki ima USB priključek/izhod. Skratka, gre za domače izdelano varianto USB-ključka, ki je skrit v ohišje dveh disket.
To vem, zpraševal pa sem za Jazbinino "disketo" (https://jazbina.si/products/revija-jazb... )
Aha, vidim da piše, da "se identificira kot 8GB usb ključ", tako da bo najbrž to. Bodo fantje (Palomino?) povedali, kakšna je izvedba :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Phoebus ()

jocoj ::
Kaj pa knjige v digitalni obliki? Najbolj priznan UK založnik tovrstnih knjig, priloži ob nakupu fizične izdaje gratis PDF izvod knjige. Pri Jazbini pa sploh ni na voljo.
Trade Republic - bonus povabilo - https://ref.trade.re/3qxk3pzb

Pozdrav,
ne, ne gre za izvedbo diskete kot je priložil povezavo Phoebus.
Gre za 1:1 kopijo 3.5" diskete. Tam kjer je drsnik se v vmesni reža nahaja usb ključ, ki ga odstraniš.
Zadeva je res posrečena in izpade nadvse kul.
Če bi kdo rad dejansko sliko ali več informacij naj pošlje mail na Jazbino.
ne, ne gre za izvedbo diskete kot je priložil povezavo Phoebus.
Gre za 1:1 kopijo 3.5" diskete. Tam kjer je drsnik se v vmesni reža nahaja usb ključ, ki ga odstraniš.
Zadeva je res posrečena in izpade nadvse kul.
Če bi kdo rad dejansko sliko ali več informacij naj pošlje mail na Jazbino.

Ideja je super, nabavim 
Bi pa predlagal tudi digitalno verzijo za redno izdajo revije (udobno branje na velikem monitorju ima za nas, brljave stare ate prednost), čeprav bo verjetno problematična možnost piratstva

Bi pa predlagal tudi digitalno verzijo za redno izdajo revije (udobno branje na velikem monitorju ima za nas, brljave stare ate prednost), čeprav bo verjetno problematična možnost piratstva

Huh. Revija bi morala bit v prejšnjem tednu (20.3.2025) pri vseh.
Res pa je da dobivam informacije, da so jo nekateri dobili šele danes. Čudna so po(š)ta(rska).
Res pa je da dobivam informacije, da so jo nekateri dobili šele danes. Čudna so po(š)ta(rska).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PALOMINO ()

NejcSSD ::
Jaz je nisem dobil, niti danes ? Lahko preverite, sem poslal na ZS
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

Enron x86 ::
Jaz sem dobil v petek, in to kar dve ...
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

Baja ::
nabiralnik spet prazen :(
saj vem v čem je problem. mofoti so dobili golf carte namesto mopedov, pa more zdaj vstati da seže do nabiralnika :P
saj vem v čem je problem. mofoti so dobili golf carte namesto mopedov, pa more zdaj vstati da seže do nabiralnika :P

Sej bi sam tudi skoraj ostal brez revije. Namreč naslov za dostavo sem dal kar na službeni naslov in seveda na reviji piše samo prejemnik in naslov, ne pa tudi firme (sem pisal na Jazbino da to nujno popravijo). In mi je poštar frajer revijo zataknil kar med nabiralnike na ulici tako da bi vsak ki je imel 3 sekunde časa in pozornosti zadevo lahko izmaknil. Sem imel to srečo da je sodelavec prepoznal revijo in jo vzel ter posredoval..fijuu
Lahko bi se pa zgodilo da bi se tudi sam spraševal danes tle gor kje je moja revija

Baja ::
ma ne vem kaj je s temi poštarji. kjerkoli sem živel, večni problemi z njimi.
V MB mi je seka poslala neke papirje. papirjev valda ni bilo. pol me kliče seka, da je dobila pošto nazaj (hvalabogu poslala s firme), da pošte ni bilo mogoče dostaviti. tudi drugič nebi pošte dobil, če ne bi šel popoldne na pošto pa vprašal če je kaj tam. valda je blo. WTF?!? vso drugo jebeno pošto so puščali za ljudi/firme ki jih ni tam blo že leta, v nabiralnik s priimkom pa nekako niso uspeli dostaviti. knjigo bi lahko napiso o njih.
V MB mi je seka poslala neke papirje. papirjev valda ni bilo. pol me kliče seka, da je dobila pošto nazaj (hvalabogu poslala s firme), da pošte ni bilo mogoče dostaviti. tudi drugič nebi pošte dobil, če ne bi šel popoldne na pošto pa vprašal če je kaj tam. valda je blo. WTF?!? vso drugo jebeno pošto so puščali za ljudi/firme ki jih ni tam blo že leta, v nabiralnik s priimkom pa nekako niso uspeli dostaviti. knjigo bi lahko napiso o njih.

Kakovost poštne dostave je vsako leto slabša, žal. Cena pa strmo narašča. V petih letih se je dostava podražila za dobrih 55%. Neke pametne alternative ni, razen raznašalcev, ki pa so še bolj nezanesljivi.
Edina alternativa je, da gremo v digital.
Kdor ni dobil Jazbine #24, prosim lepo na jazbinski mail, da popedenamo.

Gregor P ::
Jaz sem pa danes dobil disketo z Jazbino, sam jo moj disketnik nikakor ne prebere; v čem bi lahko bila težava?
Hvala!

Hvala!

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Ganon ::

Gregor P ::
Pa tudi 5GB datotek malo težko spraviš na disketo

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.

tiborrr ::
Kakovost poštne dostave je vsako leto slabša, žal. Cena pa strmo narašča. V petih letih se je dostava podražila za dobrih 55%. Neke pametne alternative ni, razen raznašalcev, ki pa so še bolj nezanesljivi.
Na firmo je nisel dobil, domov pa :/
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Disketa je - pozor - dvojne debeline, frajerska za popizdit, pravzaprav izgleda točno tako kot prava 
Očitno pa je prišel čas za špegle za bližino, ker sem dobre pol minute rabil, da sem prišel do USBja

Očitno pa je prišel čas za špegle za bližino, ker sem dobre pol minute rabil, da sem prišel do USBja

Buggy ::
Moje spostovanje do nostalgicne Joker srenje in se vedno zanimivih in originalnih prijemov kot je tole z disketo. Epic, vec tega!
Res vsa cast protagonistom!
Res vsa cast protagonistom!

Palomino:
ali drži moja informacija, da v naslednji ševilki ocenujete Elroy and the aliens?
ali drži moja informacija, da v naslednji ševilki ocenujete Elroy and the aliens?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | S sejmom E3 je konecOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 3129 (2012) | Ghost7 |
» | Revija Joker (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 43326 (14598) | Ganon |
» | Alexa je otroku predlagala smrtno nevaren izziv (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 11667 (7645) | c3p0 |
» | Spletna stran z opisi igerOddelek: Igre | 7043 (3874) | Kumbaja |
⊘ | Revija Joker ne bo izsla avgusta (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Igre | 218126 (129232) | opeter |