Forum » Operacijski sistemi » ATI Radeon 9000 in Linux - no screen(s) found
ATI Radeon 9000 in Linux - no screen(s) found
pirx ::
Okej, zdaj je problem ?e (delno) re?en.
Torej pred kratkim sem imel ?e Red Hat verzijo, zdaj sem si pa namestil Mandrake 9.1, ki je enostavno tako dober, da mi no?e nasme?ek z ust izginiti :) Hodim okoli kot zadet.
V glavnem, problem je pri pri bootanju - zadeva je ostala v konzoli in grafi?ni na?in se sploh ni dal pognati (dobil error "no screens found oz. "screens found but none have usable configuration"). Po brskanju v razli?nih forumih sem videl, da je to kar nekako splo?na te?ava z Radeoni, vendar le redki so uspeli ugotoviti, da se zadeva ne za?ene, ?e je vtaknjen s-video kabel v tv izhodu!! ?e ga cuknem ven, dela vse v najlep?em redu. ?e ga vtaknem nazaj, se ve? ne bo bootal.
Je imel pe kdo tak?ne podobne te?ave in kako ste jih re?ili? Hvala!!!
Torej pred kratkim sem imel ?e Red Hat verzijo, zdaj sem si pa namestil Mandrake 9.1, ki je enostavno tako dober, da mi no?e nasme?ek z ust izginiti :) Hodim okoli kot zadet.
V glavnem, problem je pri pri bootanju - zadeva je ostala v konzoli in grafi?ni na?in se sploh ni dal pognati (dobil error "no screens found oz. "screens found but none have usable configuration"). Po brskanju v razli?nih forumih sem videl, da je to kar nekako splo?na te?ava z Radeoni, vendar le redki so uspeli ugotoviti, da se zadeva ne za?ene, ?e je vtaknjen s-video kabel v tv izhodu!! ?e ga cuknem ven, dela vse v najlep?em redu. ?e ga vtaknem nazaj, se ve? ne bo bootal.
Je imel pe kdo tak?ne podobne te?ave in kako ste jih re?ili? Hvala!!!
Jebiveter ::
ROFLOL!
Sam sranje! Ce bi jest to vedu pred kakimi 3mi meseci bi sedaj uzival na Debianu! Tko pa uzivam z Susejem :)
Sam sranje! Ce bi jest to vedu pred kakimi 3mi meseci bi sedaj uzival na Debianu! Tko pa uzivam z Susejem :)
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
SasoS ::
Probaj z uradnimi Atijevimi gonilniki za Linux. Drugače je pa težava pri Radeonih ker TV vklopi takoj pri vklopu če zadetektira da je priklopljen. Tako se resolucija spremeni v eno čudno in če imaš recimo framebuffer v konzoli (al pa X-e naštimane preveč) potem se sploh ne boota. To je problem če imaš TV stalno priklopljen in kako TV vklopit samo takrat ko ga rabiš ne vem.
Sorry za vprašaje namesto šumnikov ;) Tega očitno še nimam porihtanega (takrat sem Linux laufal)
Bom poskusil ATIjeve gonilnike namesiti pa da vidimo kaj bo. Upam samo, da bo pomagalo, ker kabla pa res ne morem vedno ven cukat. To nikakor ne izgleda.
Bom poskusil ATIjeve gonilnike namesiti pa da vidimo kaj bo. Upam samo, da bo pomagalo, ker kabla pa res ne morem vedno ven cukat. To nikakor ne izgleda.
root987 ::
AFAIK, je to "problem" vseh distribucij. To mi je sporočalo na debianu, red hatu in gentoonu, ker resnično ni "uporabne" konfiguracije. Ali sam ali pa ti morda uspe avtomatsko, boš moral pravilno nastaviti XF86Config datoteko.
Je pa res da nimam gf2mx in je možno, da je problem res v tistem kablu. Tako da moj nasvet jemlji z nekoliko rezerve...
Je pa res da nimam gf2mx in je možno, da je problem res v tistem kablu. Tako da moj nasvet jemlji z nekoliko rezerve...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Zgodovina sprememb…
- spremenil: root987 ()
Pa se da v XF86Configu nekako dopovedat, da naj zaobide TV-out (vsaj pri zagonu)? Ful sem brskal po forumih in večina jih za gldanje TVja prešalta na neke "vesa" driverje. Dozdaj nisem videl še nobene reešitve :(
Jaz tud nimam gf2 ;) Pri meni se poti Radeon 9000.
Jaz tud nimam gf2 ;) Pri meni se poti Radeon 9000.
root987 ::
Emm...Zabluzil in zatipkal sem sem. Imam gf2mx. Se opravičujem.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux vprašanjaOddelek: Operacijski sistemi | 2646 (1879) | BigWhale |
» | PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5657 (4883) | marsovec gugu |
» | Problem z Linux Red Hat 9Oddelek: Operacijski sistemi | 1545 (1378) | root987 |
» | Linux problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1098 (953) | Brane2 |
» | Moj Kyro, Linux in Frame bufferOddelek: Operacijski sistemi | 1343 (1180) | trot |