Forum » Pomoč in nasveti » BIOS reset
BIOS reset
ncop1 ::
Zdravo, že dolgo se ukvarjam s problemom zaklenjenega biosa. Ker je računalnik second-hand in nimam več kontakta od prvega lastnika sem obtičal z zaklenjenim. Bi ga pa res rabil, ker imam onemogočeno kamero in bluetooth, kar mi predstavlja v "teh časih" kar velik problem. Pregledal sem splet za rešitve pa ni bilo nič uspešnega. Imam Elitebook 840.
Poskusil sem že brez uspeha:
- kontaktirati support, ne gre, ker je iz garancije
- poiskati koga ki znal pripraviti custom SMC.bin, pa ga nisem dobil
- preskusil ogromno generičnih gesel
- vzel baterijo ven, clear cmos
Česa nočem:
- odstranjevat BIOS chipa iz plate ...
Kaj mi torej še preostane?
Poskusil sem že brez uspeha:
- kontaktirati support, ne gre, ker je iz garancije
- poiskati koga ki znal pripraviti custom SMC.bin, pa ga nisem dobil
- preskusil ogromno generičnih gesel
- vzel baterijo ven, clear cmos
Česa nočem:
- odstranjevat BIOS chipa iz plate ...
Kaj mi torej še preostane?
ncop1 ::
Nisem ziher točno katero točko si mislil.
Sem pa poskusil še z BIOS flashom. Potegnil sem dol od HPja original BIOS in naredil usb flash drive, in potem sem skušal naložiti pa se je spet ustavilo. Predvidevam da so tudi boot-options zaklenjene. Sem to skušal rešiti tako da sem disk ven vzel, in pustil samo usb, pa sem vseeno dobil tale error.
Sem pa poskusil še z BIOS flashom. Potegnil sem dol od HPja original BIOS in naredil usb flash drive, in potem sem skušal naložiti pa se je spet ustavilo. Predvidevam da so tudi boot-options zaklenjene. Sem to skušal rešiti tako da sem disk ven vzel, in pustil samo usb, pa sem vseeno dobil tale error.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ncop1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Učinkovitost delovanja - nastavitveOddelek: Strojna oprema | 777 (355) | Vuli |
» | Uporabniki ThinkPadov-Lenovo in Elitbookov - HPOddelek: Pomoč in nasveti | 2194 (1272) | MIHAc27 |
» | Macbook vs ElitebookOddelek: Kaj kupiti | 4357 (2976) | prodamscene |
» | Prenosni zapori?Oddelek: Strojna oprema | 2539 (1919) | azislo |
» | Prenosnik za delo v firmi - kaj kupitiOddelek: Kaj kupiti | 1772 (1436) | kihc |