Forum » Kaj kupiti » Idealne mere za racunalnisko mizo
Idealne mere za racunalnisko mizo
Kayzon ::
Kaj bi bila idelana dolzina/sirina ter visina mize,za delo za racunalnikom. Delite kej kako imate sami,imam 32" monitor pa se zanimam za nakup mize narejene po meri.
IL_DIAVOLO ::
Bolj kot mere, je pomembna oblika.
Kotna miza s 3 nivoji je standard. Izmeril pa bos ze sam, da bo monitor pasal. 100 cm sirine bos ze rabil.
Kotna miza s 3 nivoji je standard. Izmeril pa bos ze sam, da bo monitor pasal. 100 cm sirine bos ze rabil.
6151 ::
Jaz imam 2,5m dolgo, 60cm široko, enonivojsko narejeno po meri. Od stene (direktno od okna pod katerim ni radiatorja), pa do vrat (pri vratih zaobljena, da ni ostrega kota). Pri oknu imam malo izbočeno, čeprav nebi potreboval. Takšne dolžine sicer ne potrebujem, zadosti bi mi bilo 170cm, ampak ni kaj boljšega za storiti s tem prostorom, pa še futureproof sem za kak ultrawide setup. Po celotni dolžini imam ob steni narejene luknje za kable, pod mizo pa ikea nosilec za kable. Monitorje (2) imam na standu, ki ima majhen cutout, da je lahko ostali del mize direkno naslonjen na zid (vmes imam sicer slabe 0,5mm pene, da ne pride do kakšnih čudnih vibracij. Definitivno eden izmed boljših nakupov.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB
Lonsarg ::
Jaz si jo zdaj delam pa bo 70cm širine ker pri 60cm mi enostavno ne uspe teh večjih modernih ekranov toliko stran kot je prav dati. Je sicer res da tudi stand zadaj je malo večji in bi teh 10cm lahko prisobil z stensko montažo ampak to mi ni..
nejcek74 ::
standardna globina za delovno mizo je 80 cm, širina kolikor si lahko privoščiš, recimo 180 cm je nekako osnova, pod 140 nikakor, 200 ali več je razkošno.
Kotnih miz jaz praktično ne vidim v delovnih prostorih, mogoče za domačo uporabo, kjer je stiska s prostorom.
Nastavljanje višine je prednost, ponavadi pa še kar podraži. Če poznaš svojo standardno višino tega ne potrebuješ. Drugače ti bo napačna višina lahko povzročala bolečine v rokah / hrbtu
Kotnih miz jaz praktično ne vidim v delovnih prostorih, mogoče za domačo uporabo, kjer je stiska s prostorom.
Nastavljanje višine je prednost, ponavadi pa še kar podraži. Če poznaš svojo standardno višino tega ne potrebuješ. Drugače ti bo napačna višina lahko povzročala bolečine v rokah / hrbtu
mailer ::
Kotne mize so bile zanimive v dobi katodnih 15" monitorjev, zdaj nima več smisla postavjat v kot 24" oz 27" in večje monitorje.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
6151 ::
Jaz si jo zdaj delam pa bo 70cm širine ker pri 60cm mi enostavno ne uspe teh večjih modernih ekranov toliko stran kot je prav dati. Je sicer res da tudi stand zadaj je malo večji in bi teh 10cm lahko prisobil z stensko montažo ampak to mi ni..
Jaz imam monitor praktično na steni, zato mi 60cm popolnoma ustreza.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB
Machete ::
Če si pameten naredi 80 širine.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
TheBlueOne ::
Jaz imam 80 * 180, pa bo treba kaj vecjega za 30" monitor + 22" tablico.
Mizo pa dobis najeceneje v smislu "ikea pc table hack". Praviloma kombinacija kuhinjskega pulta in predalnikov.
Mizo pa dobis najeceneje v smislu "ikea pc table hack". Praviloma kombinacija kuhinjskega pulta in predalnikov.
JaVonTech ::
160x80. Mislim, da se govori običajno o globini mize in ne širini. Skratka, to imam že 9 mesecev (šel v Italijo iskati tik pred korono :D , sedaj bi brez nje slabo živel):
https://www.ikea.com/it/it/p/bekant-scr...
https://www.ikea.com/it/it/p/bekant-scr...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JaVonTech ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Moj render stanovanjaOddelek: Loža | 2819 (1561) | atubbuta |
» | Stena kuhinjaOddelek: Loža | 15442 (14327) | Pithlit |
» | Računalniška miza do nekje 1000 eur (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28404 (25893) | root987 |
» | Računalniška miza.Oddelek: Kaj kupiti | 16843 (7180) | nodrim |
» | Računalniška mizaOddelek: Kaj kupiti | 12116 (10531) | milica |