Forum » Pomoč in nasveti » Hp Spectre ne prepozna diska
Hp Spectre ne prepozna diska
yamahko ::
Pozdravljeni,
Prosil bi za pomoč. Moj HP Spectre 13af0nn ne prepozna diksa "BOOT DEVICE NOT FOUND 3F0". Če zaženem test, ga tudi ne prepozna.
Občasno se le odloči pridet v Windows vendar ga zelo hitro doleti Blue Screen.
Enkrat mi je tudi uspelo narediti quick test in izpisalo se je naslednje: SMART Check PASSED; Short DST WARNING.
Zamenjal sem tudi M2 SSD disk, kjer mi je po N poskusih uspelo naložiti Windows 10 vendar se zgodba ponavlja.
Zamenjava med LEGACY in UEFI ne reši nič. Tudi reset BIOSA ne pomaga.
Kaj bi lahko bilo? Fizično ne vidim nobene napake okoli in/ali na matični plošči.
Probam tu, drugače ga pošljem na servis.
Hvala!
Lp
Prosil bi za pomoč. Moj HP Spectre 13af0nn ne prepozna diksa "BOOT DEVICE NOT FOUND 3F0". Če zaženem test, ga tudi ne prepozna.
Občasno se le odloči pridet v Windows vendar ga zelo hitro doleti Blue Screen.
Enkrat mi je tudi uspelo narediti quick test in izpisalo se je naslednje: SMART Check PASSED; Short DST WARNING.
Zamenjal sem tudi M2 SSD disk, kjer mi je po N poskusih uspelo naložiti Windows 10 vendar se zgodba ponavlja.
Zamenjava med LEGACY in UEFI ne reši nič. Tudi reset BIOSA ne pomaga.
Kaj bi lahko bilo? Fizično ne vidim nobene napake okoli in/ali na matični plošči.
Probam tu, drugače ga pošljem na servis.
Hvala!
Lp
hojnikb ::
fino bi blo, da bi napisal, kater disk mas noter.
pa tudi, kater bsod ti izpise
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
fino bi blo, da bi napisal, kater disk mas noter.
BSOD - WHEA UNCORRECTABLE ERROR
Original disk - Samsung M.2 NVMe 256GB SSD MZ-VLW2560 PM961
Novi disk - Crucial SSD disk P1, 1 TB, M.2 80 mm, PCI-e, 3.0 x 4 NVMe, 3D QLC
Na obeh nalozeni windowsi, oba se obnasata isto, kot sem napisal v prvotnem postu.
zmaugy ::
A se da odstranit baterija? Sam sem imel podobne težave na HP Elitebooku z odstranljivo baterijo in je to ponavadi rešilo težavo. Je pa HP kot HP...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
hojnikb ::
vrzi nazaj noter original ssd in spremljaj če se tezava ponavlja. Mogoče si enostavno dobil zanič ssd.
#brezpodpisa
zmaugy ::
A se da odstranit baterija? Sam sem imel podobne težave na HP Elitebooku z odstranljivo baterijo in je to ponavadi rešilo težavo. Je pa HP kot HP...
Sem odstranil, naredil hard reset vendar se problem ne odstrani.
Pri meni je bil to proces. Najprej sem odstranil baterijo in potem pustil stvar izštekano uro ali dve in potem dal baterijo nazaj notri in potem naredil diagnostiko. Nakar je delalo. Dokler enkrat ni več delalo, ker je crknil disk. Nakar je potem še ene parkrat računalnik delal, tako da sem lahko spravil dol podtake, ki so mi manjkali od zadnjega backupa.
Ko sem zamenjal disk, je računalnik spet delal, vendar so hickupi - očitno je nek problem tudi na plošči.
Zdaj imam Lenovo Thinkpad T serijo in sploh ni primerjave s temi HP overpriced pieces of shit.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Oba diska se identično obnašata. Ko ima moment, da zazna disk lahko menjam med obema. Večino časa pa ne zazna nobenega..
Tudi jaz mislim, da je nek kontroler na plati hin.. Uh.
Tudi jaz mislim, da je nek kontroler na plati hin.. Uh.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Macbook vs ElitebookOddelek: Kaj kupiti | 4347 (2966) | prodamscene |
» | Macbook pro vs EliteBook Barve/Ekran?Oddelek: Kaj kupiti | 1710 (1380) | fujtajksel |
» | HP predstavil najtanjši prenosnik na svetu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 22224 (18740) | MrNighthawk |
» | Prenosni računalnik postane neodzivenOddelek: Pomoč in nasveti | 4007 (3847) | butec |
» | LENOVO Thinpad ali HP Elitebook?Oddelek: Kaj kupiti | 7980 (6303) | Invictus |