Forum » Kaj kupiti » Računalnik na steni
Računalnik na steni

ScottDJ_ ::
Pozdravljeni!
Pred časom sem kupil nov računalnik, sedaj pa sem prišel na idejo, da bi ga nekako (zaradi prostorske stiske) rad montiral na steno.
Na kaj vse je potrebno biti pozoren? Rad bi to naredil po načinu DIY? Ali se ne splača to? Verjetno bo potrebno tudi vodno hlajenje?
Ideje?
Hvala in lep pozdrav
Pred časom sem kupil nov računalnik, sedaj pa sem prišel na idejo, da bi ga nekako (zaradi prostorske stiske) rad montiral na steno.
Na kaj vse je potrebno biti pozoren? Rad bi to naredil po načinu DIY? Ali se ne splača to? Verjetno bo potrebno tudi vodno hlajenje?
Ideje?
Hvala in lep pozdrav

Machete ::
Najenostavneje ga bo dati na dve stenski konzoli za pohištvene police. Lahko s polico ali brez. Stranico pri steni lahko pustiš odprto in umakneš za pa cm od stene. Vodnega ne rabiš, saj bo isto ali pa celo bolje, ker bo malo odprta kišta. Lahko pa zakompliciraš z diy sistemom ali celo obesiš pod strop :)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Lonsarg ::
Mislil bi predno si racunalnik kupil ker obstajajo licna majhna ITX ohisja za katera res ni problem placa najt.

Silici ::
Od starga ohišja održeš sponji del + stranski del koder je nosilc GPU in napajalc, pobarvaš črno in napopaš na strop. Naket anti prah..

Daliborg ::
Vse lahko na steno daš
Na kaj vse je potrebno biti pozoren?
Predvsem da ne bo izpostavljen mirujočem zraku.
Rad bi to naredil po načinu DIY?
Drugače ne gre.
Ali se ne splača to?
Sam presodi. Če ti čas in trud ni odveč se lahko marsikaj splača.
Verjetno bo potrebno tudi vodno hlajenje?
Kljub vodnemu hlajenju boš moral poskrbeti za nek premik zraka okoli ostalega čipovja.
Lp.
Na kaj vse je potrebno biti pozoren?
Predvsem da ne bo izpostavljen mirujočem zraku.
Rad bi to naredil po načinu DIY?
Drugače ne gre.
Ali se ne splača to?
Verjetno bo potrebno tudi vodno hlajenje?
Kljub vodnemu hlajenju boš moral poskrbeti za nek premik zraka okoli ostalega čipovja.
Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

matobeli ::
Jaz sem si nekaj časa nazaj želel naredit nekaj takega:
minus vsi diski seveda, ker je not samo en m.2 ssd
minus vsi diski seveda, ker je not samo en m.2 ssd
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()

Manu ::
Mogoče narediš ta projekt, kjer je računalnik v mizi:
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

kuall ::
Ali se ne splača to?
Ti pa ne razumeš, kaj človek sprašuje. Kako naj sam presodi, če tega še ni delal? Človek sprašuje, če je kdo že to delal in na koncu rekel: to se pa ni splačalo delat, ker ... In tiste tri pikice ga zanimajo. Ker veliko stvari ugotoviš šele, ko jih enkrat delaš, prej je nemogoče.

kuall ::
Miza, ki je računalnik je dobra poslovna ideja. Če bi bil tak produkt na trgu bi ga najbrž že jaz kupil, če bi pa jaz kupil to pomeni, da bi kupilo še milijone ljudi. Pol pa ko nadgrajuješ samo vgrajuješ nove dele v mizo, mizo pa obdržiš.
Podobna ideja je zložljiva jakna/pulover whatever, ki se je zmožna tako dobro zložiti, da rata zložena mini lahka stvar, ki jo daš v žep, da te tam ne moti. To pa ne vem če bo kdaj možno, ker mase ne moreš kar zmanjšat. :)
Podobna ideja je zložljiva jakna/pulover whatever, ki se je zmožna tako dobro zložiti, da rata zložena mini lahka stvar, ki jo daš v žep, da te tam ne moti. To pa ne vem če bo kdaj možno, ker mase ne moreš kar zmanjšat. :)

Daliborg ::
No kuall , pomiri se. Čisti soliden odgovor sem podal. Ker če so mu materiali lahko dostopni oz. Jih dobi zastonj, in nima dveh levih rok ter je vešč z orodji lahko mogoče vse skupaj ne stane nič!! A ti je jasno ?! Če pa nima ne zvijača doma kaj šele kakšno ABS/les/poleg plošče, bo pa posegel mnogo globje v žep da sploh začne, kot pa če kupi od Alienwarea ohišje. In ravno zaradi tega sem rekel naj sam presodi ker se ni ravno predstavil kot "živjo sem mehanik z lesno šolo, domačo 30m2 delavnico z različnimi orodji, kot hobi pa sestavljam in programiram robote". ... - te tri pike si pa nekam zatakni, za jasen odgovor potrebuješ jasno vprašanje.
Lp
Lp
Format life:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero GTX 1070 kupiti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2634 (2443) | pegasus |
» | OC i7 4790KOddelek: Navijanje | 2626 (2288) | Mind_Game |
» | Čiščenje banje.Oddelek: Loža | 1778 (1467) | BigWhale |
» | Vodni sesalec (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 34936 (30807) | energetik |
» | moje vodno hlajenje (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8940 (6348) | bodom |