» »

Monitor okužen?

Monitor okužen?

andregino ::

Pozdravljeni,

obračam se k vam na pomoč saj sam ne vem več kaj storiti. Skratka nekaj dni nazaj mi je na računalniku pričela utripati v zgornjem levem kotu ura z rdečimi številkami (slika priložena). V zadnjih dneh sem poizkusil vse možne načine odstranit to, saj sem bil prepričan da je kak malware. Iz obupa sem na koncu še formatiral računalnik a se je še vedno nisem znebil. Potem ko sem priklopil še laptop na monitor mi je postalo jasno da je težava v monitorju in ne računalniku. Kako se sedaj tega znebit nimam pojma saj mi internet ne ponuja kakšnih rešitev tako da sem se odločil da poizkusim tukaj. Hvala za vse predloge in mnenja.

filip007 ::

Konec sveta se bliža, poglej v OSD monitorja, mogoče tam kaj najdeš.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.

kixs ::

Verjetno je FPS counter... v navodilih pise, da ga ta monitor ima. Poglej v menije in ga izklopi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

andregino ::

Hvala obema, sem uspel rešit. Sem že razmišljal o tem da moram nov monitor kupit :).

Sindrom ::

Da bi bil monitor okužen, pa še nisem slišal. Kaj bi zlikovci s takšno okužbo sploh pridobili? Morda bi želeli na skrivaj prenašati sliko na oddaljeno lokacijo ampak bi za to potrebovali fizičen oddanjik v monitorju, ki ga ni. Ampak zakaj bi se mučili, če lahko do slike pridejo enostavnjej z uporabo napada TEMPEST?
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

3p ::

Sindrom je izjavil:

Ampak zakaj bi se mučili, če lahko do slike pridejo enostavnjej z uporabo napada TEMPEST?

Enostavno je rekel. Šala mala. :))

Če smo že pri tem, lahko sliko, ki bo šla na zaslon, kar iz računalnika prebereš, če bi to hotel početi.

Sindrom ::

3p je izjavil:

Če smo že pri tem, lahko sliko, ki bo šla na zaslon, kar iz računalnika prebereš, če bi to hotel početi.

Samo če imaš dostop do njega. Signali oz. EM sevanje od monitorja pa potuje po zraku... skozi stene... do vohljačev.

In ja, enostavno je. Samo primeren sprejemnik in programsko opremo rabiš.
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nove ranljivosti v Intelovih procesorjih

Oddelek: Novice / Procesorji
4010629 (8268) MrStein
»

Ko ugasnem računalnik se mi na monitorju prikazuje tole...

Oddelek: Pomoč in nasveti
366831 (5712) ST-777
»

Katero TV kartico?

Oddelek: Zvok in slika
52820 (2699) severjug
»

Ali si z vpn pro res anonimen na netu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12128698 (26391) poweroff
»

Izšel prvi servisni paket za Windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7726697 (22950) jest10

Več podobnih tem