Forum » Problemi človeštva » Cena goriva
Cena goriva
Mato989 ::
Mato989: povedal sem ti da se Nissan Leafa dobi že za 3,5k, res pa je da ne v Sloveniji. Se pa dobi v Sloveniji C-Zero za pod 6k. Vse sem jasno povedal.
Ja ok, ampak ta podatek da se ga da dobit nekje meni nič ne koristi... dajmo se osredotičit na SLOVENSKI TRG... torej kaj lahko dobim tu... no tale za 6k pa več ni tako dobra izbira... je kr bedn avtek.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Telbanc ::
Evo sn tankou prejle, plus kanistri.
E95 je 1.46 se mi zdi da je blo po litru. En je prišo z kamijončkom po dizel je mel gor 4 sode po 200 litrov. Lah da je to slučajno, lah pa da ne, je blo pa več prometa ko ponavadi, ampak nobene gužve.
Kaj se nam jutri obeta ne vem, je pa elektro MB danes spet poslal ovestilo o novi tarifi z 4.4.2022 Pa je že slo gor z 1.1. 2022.
E95 je 1.46 se mi zdi da je blo po litru. En je prišo z kamijončkom po dizel je mel gor 4 sode po 200 litrov. Lah da je to slučajno, lah pa da ne, je blo pa več prometa ko ponavadi, ampak nobene gužve.
Kaj se nam jutri obeta ne vem, je pa elektro MB danes spet poslal ovestilo o novi tarifi z 4.4.2022 Pa je že slo gor z 1.1. 2022.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
energetik ::
Evo sn tankou prejle, plus kanistri.S paničnim kupovanjem hektolitrov goriva bo folk še povišal cene, zaradi nenadne povišane porabe. Tako kot sesujejo banke, ker hočejo vsi naenkrat keš.
Ta pameten bi pa imel že od lani par 1000L cisterne doma in bi zdaj prodajal...
vires in numeris
tikitoki ::
Ce nafte ne bi bilo bi danes se vedno ziveli v stoneageu, 90%+ folka bi bilo lacnih, pricakovana zivljenska doba 40 let, zdravstvo sploh ne bi obstajalo, sodobne kocije na 4 ali vec kolesih bi obstajale zgolj v ZF romanih J Vernea.
Ze 100x, brez nafte ni EV.
Pojdi to razloziti rimljanom, ki so bili ocitno v resnicni bolj sposobni, kot si ti sposoben v svoji domisljiji.
kow ::
Sem nasel vec zadetkov. Vsi te postavljajo na laz.
https://www.reuters.com/business/energy...
Since June 2020 there have been two gasoline prices in Venezuela; the subsidized cost and another estimated at $0.50.
The government did not specify if a monthly quota of up to 120 liters of subsidized gas remains in place.
https://www.reuters.com/business/energy...
Since June 2020 there have been two gasoline prices in Venezuela; the subsidized cost and another estimated at $0.50.
The government did not specify if a monthly quota of up to 120 liters of subsidized gas remains in place.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
kow ::
No, jaz pa sem ti podal link, kjer pise, da imajo vsaj 2 tirni sistem ter kvote koliko lahko kupis po subvencionirani ceni. Kar pomeni, da tale tvoja tabelica je en drek vredna.
Pa preden bos blodil, da je 120 litrov velik... nimajo avtov z "evropsko" porabo. Skratka, ena velika revscina in pomanjkanje.
Pa preden bos blodil, da je 120 litrov velik... nimajo avtov z "evropsko" porabo. Skratka, ena velika revscina in pomanjkanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
zobnik ::
Če se res za 15 centov podraži, to se bo vidlo že mal pred polnoč na spletni strani gorivo bo to res nora podražitev. Mene sicer za avto ne skrbi, ampak traktorji so pa na nafto in bodo pač stroški šli v breme kupcev. To se zahvalte naši Sloveniji, EU...mi smo zato, da se drva ne podražijo, a če gre cena vitla gor, žita gor in ostalo pač bo šla razlika do kupca...mi v minusu ne bomo, ker praktično že dost garanja za prodajo lesa, drva.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
chucki ::
Omv celje medlog 1.662
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
chucki ::
Zgleda so prej. Jaz sem sel dopoldan tankat
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
m0LN4r ::
Zakaj taka panika?
Saj je vseeno, ce nimas zdaj za benz ali pa za nov avto. Teras starega dokler gre in kolko je nujno potrebno.
Saj je vseeno, ce nimas zdaj za benz ali pa za nov avto. Teras starega dokler gre in kolko je nujno potrebno.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgleda so prej. Jaz sem sel dopoldan tankat
Jaz tud, Benz sem dobu po 1.46 . Sem nafilal vse kanistre kaj so bli doma.
Zaj sam še to manjka, da bo treba spet kupovat švicarje, ko v dobrih starih časih.
Če bo tole trajal, zna it evro počas u kurac.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
feryz ::
Ja pyzda no, kje imajo ev kakšen ugoden deal? id.4 še prodajajo? na kredit se bolj splača?Nov id4, užiten, je okrog 50 jurjev plus.
Kar nekaj kilometrov in podražitev boš dal skozi, da boš to dobil noter.
Nam so spizdili 1000 litrsko cisterno z dvorišča. Nekdo bo šel tankat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
Nam so spizdili 1000 litrsko cisterno z dvorišča. Nekdo bo šel tankat.
Mi že vemo kaj bo zaj. Par -nepar.
Kupte si 1000L rezervarje, pa na Madzarsko. Tam je se 1,22€/L
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zakaj bi posodabljali? Saj jih dizel ne košta 1,58 €.
V bistvu jih stane krepko manj kot 1,22 €.
V bistvu jih stane krepko manj kot 1,22 €.
Buggy ::
Folku se je spipal...tankstele so zabite, kot da bo jutri soden dan. Sem zamudil kaksno prepoved prodaje ali bo zgolj pricakovana podrazitev na kaksne 1.65€, se na cesti ljudje cakajo OMFG!?!
Jaz sem baterije ze nafilal, ce se elektrika podvoji.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
RatedR ::
Skratka, cene goriva...medtem ko je Facebook ena izmed bolj platform ki se jih izogibam je pa še vedno praktično live portal za dogajanje na cestah ipd., danes na sporedu: panično tankanje goriv, ljudje čakajo s sodi, zastoji na bencinskih črpalkah. Spet smo pri skret papirju
endelin ::
Med krizo je bil benz dosti dražji, takrat je bil minimalc par 10% nižji potem pa računaj kolko litrov si dobil takrat in danes
zobnik ::
Ko se je pred 3 meseci plin-lpg dražil iz 66 centov na 86 centov, so nekak že vedli, da se bo tud nafta sedaj dražila vse do 1.66 evra. Vse načrtovano pa niti vojne še ni bilo v UK-RUS
ytodf ::
Res so svinjske gneče na črpalkah... Itak da sem šel tankat, samo sem bil tretji v vrsti. Prileti fantalin, da je dizla zmanjkalo. Jaz pa "Omg, pa kako, pa to je res neverjetno, pa ravno danes. Pa ne morem verjeti...", potem skomignem in "95 še imate?" Tudi Na poti app je zakon... :-)
Če rabi kdo kubično kocko za gorivo, zbiram ponudbe, sem na enem hofu v Logatcu pobral, so imeli kar tako djano tam.
Če rabi kdo kubično kocko za gorivo, zbiram ponudbe, sem na enem hofu v Logatcu pobral, so imeli kar tako djano tam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ytodf ()
ZveeZ ::
So res po nekaterih crpalkah cene ze nad 1.7€/l za dizel?
Jaz se bom zapeljal mimo, da vidim kaksne so cene v okolici. Ne verjamem, da imajo goriva.si azurirane podatke.
Jaz se bom zapeljal mimo, da vidim kaksne so cene v okolici. Ne verjamem, da imajo goriva.si azurirane podatke.
jotunn2 ::
Tvoja priljubljena elektricna skirca ima po specifikacijah doseg 85km ne 90. Pri tako ogromnem dosegu, je 5km precej velika razlika. In ja v idealnih pogojih, novi bateriji s 100% kapaciteto, bi mi ravno uspelo priti do sluzbe in nazaj. Hvala bogu hodim v pisarno zgolj 1x do 2x na teden, tako da bi imel cas doma ponoci iz zastonj elektrarne na strehi (ponoci delajo te stvari na polno kajne?) nafilati to skirco do naslednje poti.
In ne bos verjel, ampak mene osebno precej bolj skrbi kako bi jaz prisel v sluzbo, kot pa kako bi nek povprecen Janez prisel v sluzbo. Se precej bolj pa me skrbi, kako bi se pozimi pripeljal do 500km oddaljenega smucisca, pa ceprav se po tvojih podatkih nihce ne vozi tako dalec. Precej manj pa me skrbi ce dam za na letni ravni za benc 2 ali 3 ali pa 7 povprecnih place... to naj skrbi tiste, ki imajo povprecno placo. Ampak za tiste pa nekako dvomim, da so avtomobili v rangu 30+ jurjev za skrico, in se dodatnih 20+ jurjev za vsaj priblizno spodoben avto, ravno najboljsa resitev. No pa 10let stare odsluzene drvarnice, katerm NIKOLI ne bo potrebno menjati baterije (ja nas strokovnjak asuran2 garantira to), za 6k eur tudi nekako dvomim da je lih top resite.
In ne bos verjel, ampak mene osebno precej bolj skrbi kako bi jaz prisel v sluzbo, kot pa kako bi nek povprecen Janez prisel v sluzbo. Se precej bolj pa me skrbi, kako bi se pozimi pripeljal do 500km oddaljenega smucisca, pa ceprav se po tvojih podatkih nihce ne vozi tako dalec. Precej manj pa me skrbi ce dam za na letni ravni za benc 2 ali 3 ali pa 7 povprecnih place... to naj skrbi tiste, ki imajo povprecno placo. Ampak za tiste pa nekako dvomim, da so avtomobili v rangu 30+ jurjev za skrico, in se dodatnih 20+ jurjev za vsaj priblizno spodoben avto, ravno najboljsa resitev. No pa 10let stare odsluzene drvarnice, katerm NIKOLI ne bo potrebno menjati baterije (ja nas strokovnjak asuran2 garantira to), za 6k eur tudi nekako dvomim da je lih top resite.
FoxKnox ::
Pravo paniko so spet povzročili mediji, vrste na pumpah kot včasih med pomanjkanjem.
Res je danes Brent na borzi dosegel ceno 130usd na sod in že tudi že padec na 121 ampak je cena ponorela nad 100 usd šele marca in glavni skok lahko pričakujemo naslednji teden,če se krivulja hitro ne obrne, jutri se verjetno podraži za par centov, nekje okoli 1,52h 1,54€ na liter dizla, izven AC.
Vsekakor pa je bil danes dober promet na pumpah.
Res je danes Brent na borzi dosegel ceno 130usd na sod in že tudi že padec na 121 ampak je cena ponorela nad 100 usd šele marca in glavni skok lahko pričakujemo naslednji teden,če se krivulja hitro ne obrne, jutri se verjetno podraži za par centov, nekje okoli 1,52h 1,54€ na liter dizla, izven AC.
IL_DIAVOLO ::
Nase ovce butaste pac morajo delat paniko in dvigovati ceno...samemu sebi
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Pravo paniko so spet povzročili mediji, vrste na pumpah kot včasih med pomanjkanjem.
Na 24.kur je članek v katerem se napoveduje občutna podražitev, kar sigurno ni nekaj centov. Znamo na 2 evra počas.
Očitno sem se mal uštel.
OMV že ima bencin po 1,547 in dizel po 1.584 na liter.
Izven AC
Na nekaterih pumpah tudi 1,66 EUR za dizel izven AC
OMV že ima bencin po 1,547 in dizel po 1.584 na liter.
Izven AC
Na nekaterih pumpah tudi 1,66 EUR za dizel izven AC
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FoxKnox ()
Jaz bi ga dal na 2,50 evra. Pri takem navalu bi se vseeno prodal. Če ga je še kaj v bunkerjih.
Ok, a res ni nobenega več moderatorja pri tej bajti? Tale drekač je že davno nazaj presegel vse meje.
Ok, a res ni nobenega več moderatorja pri tej bajti? Tale drekač je že davno nazaj presegel vse meje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
In tale slika je cilj teme. Nobenega realnega razloga ni za dvig. Razen lakomnosti.
Janez bi lahko brisal trošarine, dokler se stanje ne umiri.
mailer ::
Goriva kupujemo iz bližnjega vzhoda, dvignil bodo pa zaradi "rusije". A ker sosedu avto crkne je tud pri nas mehanik dražji? Tkole vas perejo. Srečno tistim, ki imate blizu službo ali pa obstaja celodnevni javni prevoz.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Anney ::
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
1.5 ali 1.6eur za liter 95 oktanskega bencina ni nobena katastrofa. Sploh pa cel cas najedas, da se ljudje vozijo 30km/dan. To je zares en tank bencina na mesec... prav veze ima ce das za to 40, 50 ali 80eur. Saj nihce ne pokuri vec kot en tank bencina na mesec, ergo povsem irelevantno tudi ce je 3eur/liter.
1.5 ali 1.6eur za liter 95 oktanskega bencina ni nobena katastrofa. Sploh pa cel cas najedas, da se ljudje vozijo 30km/dan. To je zares en tank bencina na mesec... prav veze ima ce das za to 40, 50 ali 80eur. Saj nihce ne pokuri vec kot en tank bencina na mesec, ergo povsem irelevantno tudi ce je 3eur/liter.
Tistim, ki so prevozniki in so plačani od fure se kar pozna.
Dej budalo zacni brati svoje poste. Ko ti pase se ljudje vozijo full vec, ko ti ne pase, je edino kar steje povprecje. Sicer pa je tisti Mariborcan je irelevanten. Ljudje naredijo 30 ali 35km/dan nic vec. Ce nek Mariborcan naredi je to njegov problem. Naj si kupi CZero pa bo resen.... aja niti v eno stran mu ne bo zneslo brez par urnega postanka
Ok, assurance. Kaj predlagaš?
Da ljudje, ki množično stojijo v vrstah da bodo prišparali 3 ali 4 evre, začnejo množično kupovati električarje za 20, 30, 40 jurjev?
Dober predlog, moram priznati.
Da ljudje, ki množično stojijo v vrstah da bodo prišparali 3 ali 4 evre, začnejo množično kupovati električarje za 20, 30, 40 jurjev?
Dober predlog, moram priznati.
IL_DIAVOLO ::
In tale slika je cilj teme. Nobenega realnega razloga ni za dvig. Razen lakomnosti.
Saj bo, ampak ne cez noc.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cena goriva na AC - izven AC (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13862 (10438) | sbawe64 |
» | Cena bencina, trošarine itd.. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15223 (13400) | St235 |