Forum » Problemi človeštva » Cena goriva
Cena goriva
feryz ::
Ljudem okrog mene (šiht, doma) se itak nič ne podraži, ker tankajo z mojo kartico. Tako da se danes ni dalo nikomur na pumpo.
Za vsak slučaj bodo šle pa še plače gor. Če bi se slučajno kdo zmotil in šel na svoje tankat. Nočem, da bi ga zabolelo pri srcu.
Za vsak slučaj bodo šle pa še plače gor. Če bi se slučajno kdo zmotil in šel na svoje tankat. Nočem, da bi ga zabolelo pri srcu.
energetik ::
Folk je res zblaznel.Folku dogaja FOMO, kot v kriptu. Večja kot je cena, bolj bodo navalili. Sam da pri dizlu ni toliko likvidnosti kot na Binance, pol pa še zmanjka začasno...
To je pri fotru, na selu. Ponavadi gre tam mimo en ali dva avta na uro. Trenutno je takole.
vires in numeris
IL_DIAVOLO ::
Pri 1eur ni bilo zanimanja za bencin.
Pri 1.6 se stoji v vrsti
Pri 2.0 bodo priklopili prikolice in nalozli cisterne.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
m0LN4r ::
ID.4 se dobi že za 33k
10-13 jurjev vec kot megan grandtour, ce ze hoces prisparat takoj.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
m0LN4r ::
Zdaj bodo moral kmal dvignat cene javnega prevoza.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
LeQuack ::
ČE Petrol & co niso imeli namena prej podražit, bodo zdaj zihr ko vidijo kolk imajo ljudje radi bencin in dizel.
Quack !
AtaŠtumf ::
Fantje, kakor so me v drugi temi poučili, za ustavitev Putina smo pripravljeni tudi EU gospodarstvo uničiti!
Vsak od nas, mora biti pripravljen tudi na redukcije, bencin po vsaj 4 eur, vse za Ukrajino!
Vsak od nas, mora biti pripravljen tudi na redukcije, bencin po vsaj 4 eur, vse za Ukrajino!
Fantje, kakor so me v drugi temi poučili, za ustavitev Putina smo pripravljeni tudi EU gospodarstvo uničiti!
Vsekakor je vredno, če to pomeni konec ubijanja tam.
Quack !
Evo, poročilo iz terena. Na Rakeku so morali angažirati policijo. Drugače bi garant počilo.
Folk čaka po eno uro! A nič ne računajo, koliko stane njihova ura? Dejansko so v zgubi, če eno uro tam stojijo. Sploh če sta dva v avtu.
Folk čaka po eno uro! A nič ne računajo, koliko stane njihova ura? Dejansko so v zgubi, če eno uro tam stojijo. Sploh če sta dva v avtu.
Drugače pa vsem v razmislek. Kako folk poživini že za tako drobno stvar, kot je malenkosten popravek cen goriva. Eni bi, izgleda, tudi ubijali, da bi lahko danes natočili.
Potem si lahko predstavljate, kako je šele tam gor.
Potem si lahko predstavljate, kako je šele tam gor.
AtaŠtumf ::
@m0LN4r
Pa kaj je s teboj, EV bo vedno cenejši, sploh pa elektrika sedaj prihaja iz predvidljivih virov, kakor so SE, veterna energija...., pa tudi dražava si bo z veseljem privoščila nižje trošarine, ker se bo manj bencina prodalo, ko bomo vsi na elektriki!
Saj to je pa ja logično!
Pa zakaj si tako proti EV, Gretka pravi, da gre za planet, torej ti ne bo težko dati malce več za EV!
Pa kaj je s teboj, EV bo vedno cenejši, sploh pa elektrika sedaj prihaja iz predvidljivih virov, kakor so SE, veterna energija...., pa tudi dražava si bo z veseljem privoščila nižje trošarine, ker se bo manj bencina prodalo, ko bomo vsi na elektriki!
Saj to je pa ja logično!
Pa zakaj si tako proti EV, Gretka pravi, da gre za planet, torej ti ne bo težko dati malce več za EV!
stroj66684 ::
Zgleda da je bilo vse načrtovano glede dvig nafte. Celo Orban je dejala da se bo inflacija.
Še bo naraslo in zgleda da gre po planu. Samo še cyber polygon zaženejo pa bo kaos.
Še bo naraslo in zgleda da gre po planu. Samo še cyber polygon zaženejo pa bo kaos.
Telbanc ::
https://biznis.telegraf.rs/info-biz/346...
"Gas 4.000 dolara, nafta 130, žito za Egipat otišlo za 530 a u Srbiji koštalo 250: "Nikad ovo nije bilo""
Torej če je bil plin zjutraj še po 2300 dolarjev za 1000 kubičnih metrov je zajle...pred 5 minutami bil po 4000 dolarjev .....LOL.
Tko da to je blo pred 5 minutami, zajle pa ne vem kok je.
"Gas 4.000 dolara, nafta 130, žito za Egipat otišlo za 530 a u Srbiji koštalo 250: "Nikad ovo nije bilo""
Torej če je bil plin zjutraj še po 2300 dolarjev za 1000 kubičnih metrov je zajle...pred 5 minutami bil po 4000 dolarjev .....LOL.
Tko da to je blo pred 5 minutami, zajle pa ne vem kok je.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
IL_DIAVOLO ::
Korelacija med cepljenimi in temi ki stojijo na pumpi? Panicarji so namrec oboji.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Temu se reče inflacija, dečki. Do konca leta, bo ob takem tempu, potalani denar izginil kot bi mignil. Raji.
Tisti, ki so si ga potalali dovolj, se niti malo ne sekirajo.
Švicarski franki postajajo vedno bolj mamljivi. Če maš prihranke in ti ne dišijo stari plesnivi cegli po norih cenah.
D3m ::
Ni panike.
Grem zdele tankat benz na pumpo.
Update.
Sploh nisem tankal.
Povsod so bile gužve.
Sem šel raje počivati domov.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Temu se reče inflacija, dečki. Do konca leta, bo ob takem tempu, potalani denar izginil kot bi mignil. Raji.
Zato pa je treba NFTje kuput, in pa dogecoin.
Quack !
FoxKnox ::
Upam, da vam je zdaj že jasno, kdo je veliki zmagovalec Rusko Ukrajinskega konflikta?
USA In petrodolar.
USA In petrodolar.
USA? Aja, verjetno je zate USA tistih par super premožnih na vrhu.
Ker drugače jim tudi v USA ni glih prav preveč lepo.
Tudi Evropa profitira, ne boj se. Vsaj tisti del, ki tebi ni viden.
To verjetno misliš, da urška zdajle v Berlinu na pumpi čaka, ker bo šel jutri dizel 7 centov gor.
Ker drugače jim tudi v USA ni glih prav preveč lepo.
Tudi Evropa profitira, ne boj se. Vsaj tisti del, ki tebi ni viden.
To verjetno misliš, da urška zdajle v Berlinu na pumpi čaka, ker bo šel jutri dizel 7 centov gor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
VelkBla ::
O ja....
https://twitter.com/KROKODI09174610/sta...
"Komaj" čakam, da ob dvigu cen obrtnikov še dodatno dvignejo svoje cene za potne stroške.
Koliko pa lahko max. natankaš posode? Max 200 litrov? Ali je Petrol & co. lani imel nižji dobiček napram letu 2020?
P.S.: zgleda sem si ponesreči naredil zmešnjavo :| Namesto uredi sem se citiral ....
https://twitter.com/KROKODI09174610/sta...
"Komaj" čakam, da ob dvigu cen obrtnikov še dodatno dvignejo svoje cene za potne stroške.
Koliko pa lahko max. natankaš posode? Max 200 litrov? Ali je Petrol & co. lani imel nižji dobiček napram letu 2020?
P.S.: zgleda sem si ponesreči naredil zmešnjavo :| Namesto uredi sem se citiral ....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: VelkBla ()
Cupakabra123 ::
Sem slisal da je zaradi potencialne podrazitve za cca 10€ folk cakal v kolonah za bencin. Ja pa kake reveze imamo to pri nas, da raje stojijo v kolonah namesto, da bi dalo tistih 10€?
svecka ::
V Ljubljani in drugod je Dizla čist zmanjkalo, tud na OMV k je mel nabito ceno že čez 1.5 eur, medtem ostali so vztajali še pri stari ceni. Jaz sem tankal na Hofru. Majo pumpo 24/7 in najceneje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()
aiko ::
Dej električarji, spokajte se v svojo temo. Naslov te teme je "cena goriva"!
In nehajte zanemarjat dejstva, da si mora cca 70% slovencev prvo kupit hišo, da si lahko fila EV, kar je za večino mission impossible. Poleg tega za cca 30k za nov low class od EV-a dobi 15k Litrov goriva po 2€ tekom let za obstoječi avto, kar je za cca.250kkm pri porabi 6 l/100, brez menjave avta.
In nehajte zanemarjat dejstva, da si mora cca 70% slovencev prvo kupit hišo, da si lahko fila EV, kar je za večino mission impossible. Poleg tega za cca 30k za nov low class od EV-a dobi 15k Litrov goriva po 2€ tekom let za obstoječi avto, kar je za cca.250kkm pri porabi 6 l/100, brez menjave avta.
endelin ::
V Ljubljani in drugod je Dizla čist zmanjkalo, tud na OMV k je mel nabito ceno že čez 1.5 eur, medtem ostali so vztajali še pri stari ceni.
čakaš v vrsti pol ure da ti pride nekdo povedat no here oil haha. Ali tankaš in je že dražja cena
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
eventyrer ::
Cupakabra123 je izjavil:
Sem slisal da je zaradi potencialne podrazitve za cca 10EUR folk cakal v kolonah za bencin. Ja pa kake reveze imamo to pri nas, da raje stojijo v kolonah namesto, da bi dalo tistih 10EUR?
zakaj bi dali "tistih" 10 EUR? To je pač del dnevnega zasluža posameznikov..za ene je velik delež, za ene manjši. Za nikogar pa ni zanemarljiv (razen če ima preko 5.000 EUR plače).
Zakaj točno je problem stat v vrsti 10 minut za prihranit 10 EUR?
Večina je itak že včeraj tankala ko so se pojavile govorice o podražitvi..ostali so pa danes stali v vrstah ja.
Namesto teh 10 EUR za gorivo raje kupiš nekaj litrov pive, nekaj mesa in klepetaš s klapo medtem ko roštiljaš žar.
V Ljubljani in drugod je Dizla čist zmanjkalo, tud na OMV k je mel nabito ceno že čez 1.5 eur, medtem ostali so vztajali še pri stari ceni.
čakaš v vrsti pol ure da ti pride nekdo povedat no here oil haha. Ali tankaš in je že dražja cena
Ma ja, to se lahko zgodi ja :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eventyrer ()
Malo še počakaj, tudi elektrika bo dobila krila in poletela...
seveda bo. Cene energentov morajo biti dovolj nadzorovane da so v "status quo". Ne bodo dopustili da bi bila fosilna goriva toliko dražja, eleetrika pa skoraj zastonj v primerjavi z njimi.
Fucking inženir.
wdpri pivo in glej kak svet nori. Drugega nam ne preostane.
Zgodovina sprememb…
dexterboy ::
Zaradi enega samega uporabnika je tema popolnoma nezanimiva, neberljiva, needukativna, ne kritična, skratka, zrela za zaklep..
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
članek si polij z balzamičnim kisom, prelij z vanilijevim sladoledom in si tole električno propagando vtakni nekam.
:D
Zgodovina sprememb…
FoxKnox ::
Dovolj je , odločitev je padla, dizel bo po 2€ liter najkasnej čez 2 tedna. Dost je ,jutri grem v akcijo.Prodam dizla 6 let starga, kupim SE za cca 25k in EV, ok , 30 k dam, več ne. Banka bo prijazna in mi bo to omogočila.Če bo sreča, bom do konca te krize že energetsko neodvisen, okolsko osveščen in razogljičen. Skratka brez vseh problemov.
aiko ::
članek si polij z balzamičnim kisom, prelij z vanilijevim sladoledom in si tole električno propagando vtakni nekam.
Exactly. Pejdi malo po svetu , začenši z slovenijo in boš videl da to ni tako.
Pa dej mi še enih 15k za sončno elektrarno mimogrede. Že ker so jo lahko "vsak" postavi..Aja pardon, zgolj 76,7 % ljudi... malo morgen.
25% ljudi v hiši na obali lahko doma postavi elektrarno npr. Pa še tej ki imajo svojo zemljo okoli (beri : vsaj garažo). Ostali imajo preveč sence da bi bilo smiselno.
ytodf ::
Eno je, ko naročiš, drugo je, ko dobiš dobavljeno oz. montirano.
Ko pride do realizacije, bo morda že vse mimo :-)
Morda že tudi nuklearna zima.
Ko pride do realizacije, bo morda že vse mimo :-)
Morda že tudi nuklearna zima.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ytodf ()
Majkomilo ::
Električni avtomobili z spodobnim dosegom so za povprečnega Slovenca za zdaj predrag, glede na visoke cene surovin tudi dvomim, da se bo cena v prihodnjih letih bistveno znižala. Se bodo pa tudi cene elektrike po vsej verjetnosti bistveno zvišale (v Nemčiji so povprečne cene z davki cca. 32 centov na kWh), tako da tisti, ki mislite, da se boste z električnimi avti vozili vozili ceneje, kot smo se vozili z navadnimi vozili do sedaj, se močno motite.
https://app.electricitymap.org/zone/DE - kdor bi trenutno hotel zakupiti elektriko bi plačal 50 centov brez vseh davkov, višja cena se pozna tudi na dolgoročnih pogodbah
https://app.electricitymap.org/zone/DE - kdor bi trenutno hotel zakupiti elektriko bi plačal 50 centov brez vseh davkov, višja cena se pozna tudi na dolgoročnih pogodbah
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rus...
""Rusija prijeti zatvaranjem Sjevernog toka 1: "Posljedice će biti katastrofalne""
Zgleda da glavna zabava šele pride.
""Rusija prijeti zatvaranjem Sjevernog toka 1: "Posljedice će biti katastrofalne""
Zgleda da glavna zabava šele pride.
Henderson ::
asuran2- daj povej mi kje ti vidiš ceno za ID3 25k? Jaz vidim ceno okoli 40k.
mobile.de -> vw -> id3 -> Preis (niedrigster zuerst) ... in na tem temeljiš vse nadaljne izračune in teorije.
aa, zgleda da je ta za 25k že šu ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Henderson ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cena goriva na AC - izven AC (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13860 (10436) | sbawe64 |
» | Cena bencina, trošarine itd.. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15222 (13399) | St235 |