» »

Cena goriva

Cena goriva

««
29 / 100
»»

jotunn2 ::

Vse je isto na EV kot na navadnih, no razen da dobis za precej vec denarja avto 3 range nizjega razreda, pa da ni taksnega prtljaznika, pa da ni taksnega dometa, pa da ni tega in da ni onega. Ampak saj zares nic od tega ne rabis. Tako kot asuran2 pri svojih 12 letih ne rabi avta, ga tudi ostali ne rabimo. Ce ga pa slucajno rabimo je pa en plastik fantastik drek vec kot dovolj. Kaj kurac rabis klimo, odpres okno pa je dost hladno. Ce ti pa ni, pa malo potrpis. Vse se da, sploh ce se prisparas par 10.000eur na leto :))

kriptobog ::

jotunn2 je izjavil:

Vse je isto na EV kot na navadnih, no razen da dobis za precej vec denarja avto 3 range nizjega razreda, pa da ni taksnega prtljaznika, pa da ni taksnega dometa, pa da ni tega in da ni onega. Ampak saj zares nic od tega ne rabis. Tako kot asuran2 pri svojih 12 letih ne rabi avta, ga tudi ostali ne rabimo. Ce ga pa slucajno rabimo je pa en plastik fantastik drek vec kot dovolj. Kaj kurac rabis klimo, odpres okno pa je dost hladno. Ce ti pa ni, pa malo potrpis. Vse se da, sploh ce se prisparas par 10.000eur na leto :))

Tako. Pa zmetati moramo se dodatno za soncno elektrarno, da se bomo potem vozili 23x ceneje. Stroske soncne el. pa zanemarimo, ker je EV tako oh in sploh kul. :))

D3m ::

Ukini sankcije. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

energetik ::

D3m je izjavil:

+ odstrani prispevek in DDV + načrpaj in daj na trg več svoje nafte + začni brisati fiat iz računalnikov centralnih bank. Enostavno. :D
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

a_borlak ::

Aja, pa ne me narobe razumet, da je treba nujno danes kupit EV. Niti najmanj, kupiš tisto, kar rabiš oz. si lahko privoščiš. Kar pa lahko danes narediš za jutri je pa to, da težiš lokalni skupnosti/občini/elektro distributerju, da boš lahko čez 10 let imel kje polnit EV, pa ne glede na to, ali živiš v hiši ali v bloku.

energetik je izjavil:

D3m je izjavil:

+ odstrani prispevek in DDV + načrpaj in daj na trg več svoje nafte + začni brisati fiat iz računalnikov centralnih bank. Enostavno. :D

Bo treba špekulantom malo rebra prešteti.
|HP EliteBook|R5 6650U|

zobnik ::

Naj bi stal dizel 1.65 evra, bencin 1.57 evra pa da vidmo kolk bo jutri tik pred polnoč pokazal na gorivo spletni strani
Cena plina je sicer še vedno zelo visoka, 0,86 evra, tako da pričakujem da bo cena plina ostala ista

kixs ::

Ne verjamem, da se cena plina ne spremeni.

blackbfm ::

V Nemčiji je že sedaj na 2,13 EUR, naslednji teden je predviden skok na 2,5 EUR na liter glede na gibanje na borzah). Tole niso več heci!

počasi se bodo ljudje mogli sprijznit da se ne splača vozit z avtom v 200 metrov oddaljeno trgovino, vrtec, ..:))

dexterboy ::

Ko se tema o ceni goriva spremeni v temo, kjer se nabija samo še o EV, veš, da je prišel čas, da zapustiš to žurko. Ko ti pametuje folk, ki nima pojma o tem, da Ohmov zakon možgane URI, potem se začneš spraševati kje je že tisti komet, da pade na Zemljo...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Sparkxl ::

Da vas malo zmotim pri trollanju...sod je 130$, kar pomeni liter za 2€ zelo kmalu

feryz ::

Smo že rekli, kdor nima 2 evra za dizel, naj si kupi štromarja. Enega zase, enega za ženo, enega za mulca. In se bo cela familija trajbala skoraj zastonj.

Machete ::

Dej feri, ohladi se s tem cinizmom, ker si že malo neokusen.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

M-XXXX ::

blackbfm je izjavil:

V Nemčiji je že sedaj na 2,13 EUR, naslednji teden je predviden skok na 2,5 EUR na liter glede na gibanje na borzah). Tole niso več heci!

počasi se bodo ljudje mogli sprijznit da se ne splača vozit z avtom v 200 metrov oddaljeno trgovino, vrtec, ..:))

Pa ravno 200m vožnja v trgovino je tako poceni, da se ne splača obremenjevat z njo.

Točno to, zdaj ko delam od doma, se večinoma cijazim samo v okoli 3km okoli doma po raznih opravkih, tankam pa 1x na 2 meseca. Kljub veliki porabi/km, je mesečna poraba smešno majhna.
vires in numeris

Machete je izjavil:

Dej feri, ohladi se s tem cinizmom, ker si že malo neokusen.
Zakaj?
Forumsko jokanje po koliko je dizel te dni, ne bo rešilo ničesar.
Je kolikor je.

Btw, jaz tankam 11 avtomobilov, da ti bo jasno, koliko mene boli in za kakšen obseg gre.
Ja, vem, na firmo. Ker firma je nek imaginaren pojem, denar pada nekje z oblakov, ni od nikogar in nihče ne jamči ali odgovarja zanj. Če verjameš.
Resnica pa je malo drugačna, kar malo privatnike povprašaj, če jih nič ne boli cena goriva. Ker tankajo na "firmo".
Ko se ti dnevno vozi 11 avtov naokrog, tudi popije kar nekaj pri tem. In nimam prevozništva, zato je težko ljudem razložiti, da si dražji zato, ker se v Ukrajini tepejo. Čeprav si.

bmatko ::

Zanimivo ampak danes je Avanti/Hofer bencin 1 cent dražji kot Petrolov.

ginekk ::

Jaz sem včeraj tankal 100 oktanca po 1,65 EUR/liter sredi prestolnice pri porabi 11,5 litra /100km za avto lažji od 1300kg.
Gre pa poraba zlahka še višje. Samo z EVjem tega ne bi mogel počet, ker je živ dolgčas.

Telbanc ::

https://twitter.com/ASBMilitary/status/...

"BREAKING: Gas price hits $2600 in Europe"

Grem zaj tankat do roba, vzel bom še kante s sabo. Jbg, Tole ni več normalno. Nafta je menda že po 138 dolarjev za sod.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Sem videl na našem koncu avte z dodatnimi kantami v prtljažnikih. :D

Zanimivi časi.

P.S.

Je že 3000$

:)):)):))
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Invictus ::

Nafta je bila že po 250 USD za sod, tam okoli leta 2008. Pa niso tako nabili cene goriva.

V Nemčiji, okoli Hanovra, je dizel 2,26 EUR.

Vojna stane, evropski povprečen folk pa še nio dovolj brez denarja, da ga ne bi mogli še malo izcuzati.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

kow ::

Dej, ne nabijaj Invictus. Noben ti ne v verjame.

D3m je izjavil:

Zanimivi časi.

P.S.

Je že 3000$

Italija ma 40% delež elektrike iz plinskih elektraren.....

Sparkxl ::

Invictus je izjavil:

Nafta je bila že po 250 USD za sod, tam okoli leta 2008. Pa niso tako nabili cene goriva.

180$ če smo natančni. Ampak to samo v eni kratki špici. To kar pa se zdaj dogaja, pa je šele začetek. Energetska kriza je bila tu že pred to vojno. Vojna pa je dala vsemu samo en hiper pospešek

Fantje

V Kijevu imajo novega JUNAKA.

|HP EliteBook|R5 6650U|

scipascapa ::

LOL

D3m je izjavil:

Zanimivi časi.

P.S.

Je že 3000$

Fantje

|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

kixs je izjavil:

Ne verjamem, da se cena plina ne spremeni.

Ponavadi se pred zimo podraži in dosedaj je bil zelo drag, naj bi bil pol cene, pred 4 leti sem točil po 55-58 centov, ko je bil benc 1.2 evra....tako da upam da ostane pri 83-86 centih. Se pa spomlad in naprej poceni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

bmatko je izjavil:

Zanimivo ampak danes je Avanti/Hofer bencin 1 cent dražji kot Petrolov.
Ja zanimivo, OMV in Avanti imata danes enako ceno in kar nekaj dražje od Petrola ali Logota.

EDIT: Avanti je že dal 3c nižje od OMV, je pa še vedno dražji od Logo in Petrola. To še nisem videl, vedno je bil Avanti najcenejši.

Telbanc je izjavil:

https://twitter.com/ASBMilitary/status/...

"BREAKING: Gas price hits $2600 in Europe"

Grem zaj tankat do roba, vzel bom še kante s sabo. Jbg, Tole ni več normalno. Nafta je menda že po 138 dolarjev za sod.
Na paničarite, tudi nafta se drži trga in sedaj je vsak dan bolj overbought, torej napihuje se balonček, dnevni in tedenski RSI sta že na 84. Grem stavit, da bo ob prvih znakih premirja ali olajšanja UKR situacije zgrmela dol.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

D3m je izjavil:

Fantje

V Ljubljani se furamo z bicikli, pa krohotamo nad rusko revscino.

Jerry000 ::

Do konca leta bencin 2eur/liter? :)

Prej do konca meseca.
Do konca leta nihče ne ve, kaj bo. Baje jedrska zima.

Mato989 ::

To je zelo slabo zdaj, vedno slabše se kaže... počasi bom moji rekel da je bolje da je doma na socialki =) se ne splača vozit na šiht!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

https://biznis.telegraf.rs/info-biz/346...

Boga Rusija sankcije res delujejo.

"Usijala se berza: Cena gasa premašila 3.600 dolara"

Utk ::

Zakaj zgubljaš čas z nami, zakaj ne postavljaš elektrarn, črpalk, uvažaš električne avte, delaš DIY rešitve baterij in prodajaš, itd., itd.?

En biznis nasvet: vse kar si naštel se splača, dolgi posti na slo-techu, s katerimi ne boš NIKOGAR prepričal, se absolutno ne splačajo.

hojnikb ::

Celo na avto.net sem ga pol leta nazaj videl za 6k kar je izredno poceni.

Koliko je pa tisti leaf mel degradacije baterije, pa verjetno noče noben vedet :)
#brezpodpisa

kow je izjavil:

D3m je izjavil:

Fantje

V Ljubljani se furamo z bicikli, pa krohotamo nad rusko revscino.

To da se voziš s kolesom a kupuješ hrano, ki se bo podražila zarad dražjega transporta, tud vso zelenjavo bodo podražil zarad višjih cen, tak da tvoj bicikel je skoraj nič proti ostalim podražitvam, saj avto maš lahk in narediš le par tisoč km / leto...min.stroški.
Drva bodo šle še dodatno gor, zarad stroška traktorja, nabavna cena + gorivo, vse gre gor. Plačal boš ti in tebi podobni. Misliš d abo kmet prevzel stroške podražitve, NE
Drva po 60 evrov/m so preteklost, zdej bodo 75 taka, razžagana 90
Mi smo zato da ostanejo 60, za dražje se pa kar obrnite na državo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

tista dva videa sta pa itk irelavantna za nas, ker en je US trg, drug pa UK, oboje ne pride za nas v poštev iz očitnih razlogov.
#brezpodpisa

zobnik je izjavil:

To da se voziš s kolesom a kupuješ hrano, ki se bo podražila zarad dražjega transporta, tud vso zelenjavo bodo podražil zarad višjih cen, tak da tvoj bicikel je skoraj nič proti ostalim podražitvam, saj avto maš lahk in narediš le par tisoč km / leto...min.stroški.
Drva bodo šle še dodatno gor, zarad stroška traktorja, nabavna cena + gorivo, vse gre gor. Plačal boš ti in tebi podobni. Misliš d abo kmet prevzel stroške podražitve, NE
Drva po 60 evrov/m so preteklost, zdej bodo 75 taka, razžagana 90

Totalno vredno stroska. Samo, da razpade ruski mafijski imperij.

V vsaki krizi se najde alternativa, dosedaj pač ni blo potrebe po alternativi. Bodo pač še eč električnih avtov prodal in še več polnilnic namestil. Saj ni težko

Bencin je bil leta 1991 samo 0,33 EUR na liter, danes pred korono je bil pa cca po 1,65 EUR na liter. Torej se je cena v 30 letih povečala za petkrat. 5 krat!

Tebi pa koncept inflacije ni čisto jasn pojm.

zobnik je izjavil:

V vsaki krizi se najde alternativa, dosedaj pač ni blo potrebe po alternativi. Bodo pač še eč električnih avtov prodal in še več polnilnic namestil. Saj ni težko

smart alternativa je fritezno olje pa star dizl. Poceni upfront cost pa poceni energent ;)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

zobnik je izjavil:

Bodo pač še eč električnih avtov prodal in še več polnilnic namestil. Saj ni težko

Seveda ni. Postavimo se 2 jedrski, ter v vsako vas napeljemo nov daljnovod, zamenjamo vse trafote, ter po mestih prekopljemo vsa parkirisca, da bo prisla elektrika do polnilnic na parkiriscih pred bloki.
Malenkost... izvedljivo do konca leta, ce se kaj zalomi, drugace pa do zacetka poletja.

Ne bos verjel. Nafte ne proizvaja samo rusija. Cena bo sla pac gor, dokler ne bo padla potrosnja za tistih nekaj procentov. Tako enostavno je.

Nikjer nisem omenjal koliko stane EV, kot si ti omenjal ceno bencina. Sej razumem, da nisi prevec brihten, ampak daj, saj malo se potrudi.

prej je nekdo pisal dak upiš Nissan Leafa za 3.5kEURO pa me zanima kje lahko dobim kak link... ker vse kar jaz vidim je od tam 11k naprej na avto.net...

Žal je v Sloveniji dražje, celo v UK se ga dobi za 6k. Ampak dobro, dobiš pa tudi v Sloveniji na avto.net Ciroen C-zero za 5800 EUR. Kot drugi avto perfektern za večino ljud s katerim bi opravili veliko večino letne kilometrine (vse vsakodnevne vožnje).

Pa dobro pa kaj boš ti vsako repliko spreminjal stvari ki jih poveš? Rekel si Leaf za 3.8k$... kje pa smo da nam boš dajal linke iz USA ali UK? Govorimo o SLOVENIJI na SLOVENSKEM FORUMU...

Vsak naslednji avto je slabše kvalitete in dražji... slabo držiš lastno koherentnost.

kow je izjavil:

Nikjer nisem omenjal koliko stane EV, kot si ti omenjal ceno bencina. Sej razumem, da nisi prevec brihten, ampak daj, saj malo se potrudi.

Ja o tvoji brihtnosti ne bomo, o moji pa tudi ne... V Venezueli je cca. 0.002eur/liter. V Iranu je 0.09eur/liter. Zadovoljen? Stvar je za vecino ST uporabnikov, ki v zivljenju se niso zapustili hise svojih starsev, uporabna priblizno toliko kot nek Nissan Leaf za 3500eur nekje v ZDA.

Kaj te sedaj motijo subvencionirane stvari. Saj cel cas opletas tocno s temi subvencijami. Aja ko gre v drugo stran ti pa subvencije niso vsec. Daj pocasi se ze spelji nekam. Napraskaj tistih jebenih 3500eur in si kupi Nissan Leaf pa daj ze mir.

jotunn2 je izjavil:

kow je izjavil:

Ja o tvoji brihtnosti ne bomo, o moji pa tudi ne... V Venezueli je cca. 0.002eur/liter. V Iranu je 0.09eur/liter. Zadovoljen? Stvar je za vecino ST uporabnikov, ki v zivljenju se niso zapustili hise svojih starsev, uporabna priblizno toliko kot nek Nissan Leaf za 3500eur nekje v ZDA.

V Venezueli definitivno ni taksna cena. Ce kaj, nimajo evrov. Drugic, pri taki ceni goriva itak ne mores kupiti - drugace bi ga prebivalci pokupili in prodajali v sosednjih drzavah.
Nehaj se ze enkrat smesiti. Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()
««
29 / 100
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena goriva na AC - izven AC (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5313972 (10548) sbawe64
»

Cena bencina, trošarine itd.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6915271 (13448) St235

Več podobnih tem