Forum » Pomoč in nasveti » HUD problem!!
HUD problem!!
Sycroft ::
helou:)
jaz oz moj prjatu ma en zame zlo nenavaden problem:) ima komp pII 350@480 64 MB rama ati xpert 98 pa mb msi 6163 pro al kaj je ze... problem pa je tak.. k je uceri kupu atijev xpert 2000 to je un pospesevalc a ne pa ga da notr pa zalaufa masino in se mu ni hotla zagnat.. une lucke tm na mb-u kazejo na to da kao ni graficne kartice notr... pa probava vse mozno zamenava nazaj staro kartico pa dela... pa za foro odklopva monitor pa dava 2000ko notr pa se sistem zalaufa... clo instalirajo se driverji... ko pa sistem rebootas spet rece da ni kartice notr.. tko da .. ma kdo kaksno idejo zakaj se noce sistem zalaufat z atijem 2000 in vstekanim monitorjem v kartico... ??? please help... !
Gape
jaz oz moj prjatu ma en zame zlo nenavaden problem:) ima komp pII 350@480 64 MB rama ati xpert 98 pa mb msi 6163 pro al kaj je ze... problem pa je tak.. k je uceri kupu atijev xpert 2000 to je un pospesevalc a ne pa ga da notr pa zalaufa masino in se mu ni hotla zagnat.. une lucke tm na mb-u kazejo na to da kao ni graficne kartice notr... pa probava vse mozno zamenava nazaj staro kartico pa dela... pa za foro odklopva monitor pa dava 2000ko notr pa se sistem zalaufa... clo instalirajo se driverji... ko pa sistem rebootas spet rece da ni kartice notr.. tko da .. ma kdo kaksno idejo zakaj se noce sistem zalaufat z atijem 2000 in vstekanim monitorjem v kartico... ??? please help... !
Gape
Stripy ::
Probajta graficno malo premikati, ker je verjetno slab kontakt med kartico in MB, sploh ce vama enkrat dela enkrat pa ne.
ABX ::
Kot prva stvar zakaj je šel sploh menjat Xpert98 z xpert2000?????
To ti je isto sranje drugo pakovanje
3D Decelerator.
To ti je isto sranje drugo pakovanje
3D Decelerator.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Zdaj sem opazil tvoj problem.
P2350@480
To če se ne motim ima FSB na 137Mhz kar pomeni AGP na 90Mhz.
Kot se je izkazalo Xpert2000 dosti manj trpi viskok AGP kot Xpert98.
Dej proc nazaj na 350 in probaj.
In uni Xper2000 vrži v kanto za smeti
P2350@480
To če se ne motim ima FSB na 137Mhz kar pomeni AGP na 90Mhz.
Kot se je izkazalo Xpert2000 dosti manj trpi viskok AGP kot Xpert98.
Dej proc nazaj na 350 in probaj.
In uni Xper2000 vrži v kanto za smeti
zile ::
Xpert 98 na xpert200 .
Ok ne rečem, če ga je dobu zastonj .
Drgač je pa možno, da je AGP clock prevelik. Poglej u SiSoft Sandri kol kaže. Po defaulti je 66 MHz se mi zdi, gre pa kukr kšna kartica pusti. Očitno xpert 2000 ne.
Shit .
Ok ne rečem, če ga je dobu zastonj .
Drgač je pa možno, da je AGP clock prevelik. Poglej u SiSoft Sandri kol kaže. Po defaulti je 66 MHz se mi zdi, gre pa kukr kšna kartica pusti. Očitno xpert 2000 ne.
Shit .
MRB0rYS ::
Jaz imam tudi atx-expert 2000, P2-300Mh. Enkrat mi komp sploh ne zalavfa tema na monitorju, drugič pa zalavfa pa vse obstane zamrzne in ga moram resetirat. Kaj bi bil to problem, ali je možno to v grafični( kartico sem že probal migat pa vseeno ni delalo) ali je to problem možno v dodatnem ramu ( so namreč različni vendar so vsi 100Mh)
b0rys
jaja dobu ga je zaston ampak to sploh nima veze... fora je v tem da ce monitor ni vstekan v kartico sistem zalafua... poetm monitor vstekas not.. in zadeva dela... dokler ne restartas masine ... k potem rece da ni dobr.. torej.. spet monitor izstekat... pa pocakat da zazene in potem spet monitor nazaj not dat... aja.. sem pozabu pvoedat se ker monitor ma... to je nokia 449xaplus... zdej pa .. anyone??
aja.. pa zihr ni fora zarad tega k je OC procesor.. sva tut to probala.. a je res mozno da se kartica pa monitor, oz v tej smeri, ne marata???
Gape
aja.. pa zihr ni fora zarad tega k je OC procesor.. sva tut to probala.. a je res mozno da se kartica pa monitor, oz v tej smeri, ne marata???
Gape
pa ne mi to govort k to ne more bit to.. dejte dobr prebrat... pa tut probu sem na nenavitem procu ... ne dela.. sam ce pa izstekas monitor iz kartice.. pocakas da se zalaufa.. prklops nazaj not.. pol dela.. nurmalno.. ce pa pustis not.. pa zalaufas.. pa noce zagnat... rece da ne najde kartice mama plata...
torej..?
torej..?
Jinxy ::
Jest ti kr po domače povem, da pojma nimam, kaj bi lahko blo, itak maš samo 2 izbiri na voljo:
1. Vsakič, ko boš prižgal računalnik, boš mogu monitor odklopit, pol ga pa nazaj priklopit (to morem jest delat s tipkovnico, drgac mi tud ne dela)
2. Ne ugašat računalnika
1. Vsakič, ko boš prižgal računalnik, boš mogu monitor odklopit, pol ga pa nazaj priklopit (to morem jest delat s tipkovnico, drgac mi tud ne dela)
2. Ne ugašat računalnika
Če imaš v biosu možnost, dej na enable VGA palette snoop al neki tazga.
Drugač pa dej še enkrat noter xperta98 pa deinpštaliraj driverje, pa inštaliraj navaden VGA driver. Potem ugasn PC, pa dej Xperta 2000 noter. Če ti najde kartico je kul, če ne je pa mal manj kul. U glavnem odstran prejšnje driverje.
Drugač pa dej še enkrat noter xperta98 pa deinpštaliraj driverje, pa inštaliraj navaden VGA driver. Potem ugasn PC, pa dej Xperta 2000 noter. Če ti najde kartico je kul, če ne je pa mal manj kul. U glavnem odstran prejšnje driverje.
Aha pa zlato pravilo. Če kej z grafiko pa zvokom zajebava, na novo zažen DirectX 7a pa windows media player in windows media tools.
Toolsi so običajno na kakšnih original špilih (age of Empires2 recmo)
Toolsi so običajno na kakšnih original špilih (age of Empires2 recmo)
Če ti monitor ne pokaže slike, ko prižgeš računalo niso Win krivi za to. Mogoče boš kaj rešil v Biosu čeprav močno dvomim.
Kartica je fuč, in ni za to kriv monitor.
Nasvet od prej je še vedno veljaven, in sicer vrži kartico v smeti. Sej če ti Xpert 98 dela z menjavo ne pridobiš a ma nič.
Kartica je fuč, in ni za to kriv monitor.
Nasvet od prej je še vedno veljaven, in sicer vrži kartico v smeti. Sej če ti Xpert 98 dela z menjavo ne pridobiš a ma nič.
Spajky ::
Probaj odstranit jumper SW2 /zraven levo od CPU sta 2/
to naredi delitelj FSB/AGP na 2/3; ce pa ne bo pomagalo,
pa je res kartica zanic!
to naredi delitelj FSB/AGP na 2/3; ce pa ne bo pomagalo,
pa je res kartica zanic!
Trdi ::
Se pravi, da monitor ne prikaze CISTO nic? A se vsaj malo osvetli ko vklopis pc, za eno sekundo, toliko, da se opazi razlika?
Trdota d.o.o.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vaše računalniške komponente skozi zgodovino? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8354 (5156) | floyd1 |
» | All in Wonder 9800 ProOddelek: Novice / Grafične kartice | 2751 (2751) | MrX |
» | Seznam starejsih grafičnih kartic - Katero izbrati?Oddelek: Kaj kupiti | 1639 (1171) | CaqKa |
» | Računalnik za obdelavo zvoka inu slike !?Oddelek: Kaj kupiti | 1413 (1293) | zdravcc |
» | ati rage II 2c 4mb overclockOddelek: Navijanje | 948 (822) | Ashrack |