Forum » Elektrotehnika in elektronika » Stikalo krmiljeno preko električnega omrežja
Stikalo krmiljeno preko električnega omrežja
AntonL ::
Pozdravljeni
Zanima me ali je kje mogoče kupiti tovarniško izdelano daljinsko vodeno stikalo (oddajnik in sprejemnik), ki se ga krmili preko električnega omrežja v hiši?
Rabim samo vklop/izklop ene same naprave, nič več. Nekaj v tem smislu:
https://www.homemade-circuits.com/remot...
vendar že narejeno napravo, če obstaja.
In še zakaj iščem PLC rešitev: Razne brezžične in radijske variante, za moj slučaj preverjeno NE delujejo.
Zanima me ali je kje mogoče kupiti tovarniško izdelano daljinsko vodeno stikalo (oddajnik in sprejemnik), ki se ga krmili preko električnega omrežja v hiši?
In še zakaj iščem PLC rešitev: Razne brezžične in radijske variante, za moj slučaj preverjeno NE delujejo.
janezvalva ::
impulzni oz. koračni rele.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
To ne bo šlo, ne morem potegniti dodatnih kablov. Na razpolago imam samo fazni in nevtralni vodnik ter ozemljitev.
misek ::
Kaj takega? https://www.aliexpress.com/item/3302748...
Ali pa kombinacija PLC ethernet modem in ethernet rele?
Ali pa kombinacija PLC ethernet modem in ethernet rele?
Hvala, točno nekaj takega iščem. Torej obstaja, samo ali se dobi kaj z manjšim dosegom, kabla, če zaokrožim na gor ni niti 40 m, niti ni nujno, da je v lepih škatlicah, saj bosta oddajnik in sprejemnik vgrajena v omaricah in predvsem ceneje, da pride pod magičnih 22 €?
misek ::
Zgleda takih naprav ni prav veliko na trgu. Še to zgoraj sem komaj našel. Je pa kar nekaj integriranih vezij za tak namen. Morda najdeš kakšen DIY načrt pa daš komu narediti.
Hvala za trud in informacije. Mislil sem, da samo ne znam iskati, saj narejenega izdelka sploh nisem našel, le več DIY projektov.
Torej nimam kaj, narediti moram sam in bo kar bo.
Hvala še enkrat.
Torej nimam kaj, narediti moram sam in bo kar bo.
Hvala še enkrat.
mirator ::
Pozdravljeni
Malo dvomim v tvoje navedbe, da brezžične variante ne delujejo. Spuščanje nekih frekvenc v omrežje pa sploh ne vem, če je dovoljeno, ker s tem lahko povzročaš motnje sosedom ali pa popačiš meritve el. energije (upam, da to ni tvoj namen)
Huh, to je veliko več kot rabim. Nič, kot kaže bo ostalo pri sedanji izvedbi timer, ki odpira ventil Ni idealno, je pa enostavno. Vsa kolobocija pa zato, ker se med prenovo kopalnice ni vrglo v stene še kakšen kabel več, da bi lahko odpiral ventil samo takrat, ko je res treba.
@mirator
Brezžični prenos. ne, preverjeno ne dela zanesljivo, ne glede ali 433 ali 2400 MHz, preveč pločevine na vmesni poti.
Dodatna visoka frekvenca v omrežje, vsak stikalni napajalnik brez ali s slabim RFI filtrom to počne (CE znak gor ali dol).Na srečo omrežje to učinkovito duši in običajno zunaj stavbe ta signal ni več zaznati. Nisem pa prepričan če to velja tudi za višje gor omenjeno napravo za 50$, ki naj bi imela doseg kar 1 km.
Brezžični prenos. ne, preverjeno ne dela zanesljivo, ne glede ali 433 ali 2400 MHz, preveč pločevine na vmesni poti.
Dodatna visoka frekvenca v omrežje, vsak stikalni napajalnik brez ali s slabim RFI filtrom to počne (CE znak gor ali dol).Na srečo omrežje to učinkovito duši in običajno zunaj stavbe ta signal ni več zaznati. Nisem pa prepričan če to velja tudi za višje gor omenjeno napravo za 50$, ki naj bi imela doseg kar 1 km.
Zimonem ::
Filter kontroler in rele. Na katerih frekvenčnih pasovih zadeva dela in ne interferira , bo pa najbrž nekaj sprobavanja. Nobena reč ni draga.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wi-Fi zmore prešteti ljudi skozi steneOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 4081 (2245) | smrko |
» | IPTV in WLAN na RUCKUS 7811+7111Oddelek: Omrežja in internet | 5041 (4244) | CyberDuck |
» | Za kaj ne pridejo net, TV in še kaj kar po elektriki?Oddelek: Omrežja in internet | 1139 (838) | theanimalix |
» | deljinsko (RF) proženjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1328 (1210) | radiator |
» | Nekaj kar bi me opozorilo na prihod starševOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3959 (3000) | Mamaplata |