Forum » Kaj kupiti » MFC tiskalnik (multi funkcijski) inkjet
MFC tiskalnik (multi funkcijski) inkjet
max00slo ::
Torej, kaj se priporoča za nakup tiskalnika? Delam celo znanost iz tega...
Prijatelj kupuje za dva osnovnošolska otroka, tiskanja naj bi bilo kar nekaj. Priporočal sem jim Brother T310 ali Epson Eco Tank. Budget je do 200€. Plusi oz. priporočila so - zelo ugoden tisk in "zanesljivost" (čeprav tega tako ali tako ne more nihče jamčit).
Kakšni so vaši predlogi?
Prijatelj kupuje za dva osnovnošolska otroka, tiskanja naj bi bilo kar nekaj. Priporočal sem jim Brother T310 ali Epson Eco Tank. Budget je do 200€. Plusi oz. priporočila so - zelo ugoden tisk in "zanesljivost" (čeprav tega tako ali tako ne more nihče jamčit).
Kakšni so vaši predlogi?
Si non confectus, non reficiat.
Vanadium ::
Imam Epson Eco Tank L655 cca. 2+ leti in sem izredno zadovoljen če odštejem, da ga včasih ne zazna takoj, ko ga prižgeš (priklopljen preko wifi), poglej še za hp serijo smart tank pa malo preračunajte ceno flašk za tinto. Drugače tudi brother je dobra znamka kar se tiče printerjev tako da pomoje ne moreš faliti niti z epsonom, brother ali hp.
dope1337 ::
Si preprican, da ne zelis wifi modula na printerju? Pac, zelo prirocna stvar, sploh pri mladini, ki dosti ustvarjajo na mobilnih napravah.
Ne poznam situacije, ampak vseeno razmisli
Ne poznam situacije, ampak vseeno razmisli
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
-Albert Einstein
MadMax ::
Brother DCP T510W, če ga še kje stakne.
Ni najcenejši (par evrskih preko 200), so pa zato črnila praktično zastonj.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
dope1337 ::
Tocno tega bi tudi sam vzel. 206EUR pa roka @ PrintInk.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
-Albert Einstein
-Albert Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dope1337 ()
majlo ::
Ali obstaja pri omenjenem kaka možnost, da se barve ne zasušijo, namreč razmišljam o nakupu, bolj za otroka za šolo, pa se bojim, da bi se ob neuporabi barva zasušila. Ali imajo novejši printerji kaka varovala proti temu?
Zimonem ::
Pri wifi je fajn paziti da se poveže tudi na 5ghz omrežje sploh, če ni nekih naprednih nastavitev za wifi. Starejše jo naprave zna 5ghz konkretno zmesti.
Ali obstaja pri omenjenem kaka možnost, da se barve ne zasušijo, namreč razmišljam o nakupu, bolj za otroka za šolo, pa se bojim, da bi se ob neuporabi barva zasušila. Ali imajo novejši printerji kaka varovala proti temu?
Obstaja in deluje, ampak za to ne smeš biti preškrt z elektriko. Mora biti nonstop vklopljen, pa po potrebi sam naredi mini čiščenje. S tem dobiš (oz. ne izgubiš) tudi nekaj komforta, ker je v vsakem trenutku ready to go, samo stisneš print...
Je bolj vprašanje ali ga boš sploh še dobil. So kar izginili...
Aja, poraba pri zgornjem čakanju je pod 1W.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
Fino.
Pa čez nekaj časa napiši še kako vrstico o (ne)zadovoljstvu, iz prve roke
Bo še komu v pomoč.
Pa čez nekaj časa napiši še kako vrstico o (ne)zadovoljstvu, iz prve roke
Bo še komu v pomoč.
sloxl8 ::
Uf, za ta denar bi pričakoval boljšo ločljivost skeniranja in, če ne drugega, vsaj avtomatski podajalnik za skeniranje.
Uf, za ta denar bi pričakoval boljšo ločljivost skeniranja in, če ne drugega, vsaj avtomatski podajalnik za skeniranje.
ADF ima 710-ka, nekaj malega dražji. Ampak če ga ne res rabiš je bolj v napoto kot v korist.
Predlagaš model z boljšim p/p za cca ta denar?
sloxl8 ::
Že pred leti sem kupil Canon Pixmo MX920, ki ima podajalnik, wifi, boljši printer, boljši skener in še tray za tiskanje CDjev. Za podobno ceno. Ne govorim, da podajalnik rabiš, da tray za CDje rabiš, da so kartuše kar drage pribl. 70€/komplet), ampak ima zgornji MFC vseeno manj funkcij in relativno višjo ceno.
Pusti ti tisto "pred leti", takrat si dobil za manj denarja epsona wf7515, A3 MFC z ADF ki ima še fax zraven.
Zanima nas za danes, ko 2021 trka na vrata.
Zanima nas za danes, ko 2021 trka na vrata.
Daliborg ::
Mene pa zanima ali se pri teh Inkjetih še vedno bolj gleda na to koliko kartuše stanejo, kot pa karkoli drugega?
Sem na ČB laserju s prvo kartušo že 4 leta (non stop vklopljen) :) , ampak rabimo sedaj barve za otroke.
lp.
Sem na ČB laserju s prvo kartušo že 4 leta (non stop vklopljen) :) , ampak rabimo sedaj barve za otroke.
lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daliborg ()
Najbolj se še vedno kot pri vsem gleda na nakupno ceno naprave.
Da je že prvi komplet (pri takih igračah za enkratno uporabo) miniaturnih kartuš dražji, pa da so po možnosti integrirane z glavami in so "hitrosušeče" se ponavadi opazi kasneje...
"Tank" variante so v startu dražje, a s kompletom črnil za < 40eur komot narediš 2500+ printov.
Da je že prvi komplet (pri takih igračah za enkratno uporabo) miniaturnih kartuš dražji, pa da so po možnosti integrirane z glavami in so "hitrosušeče" se ponavadi opazi kasneje...
"Tank" variante so v startu dražje, a s kompletom črnil za < 40eur komot narediš 2500+ printov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
majlo ::
No da malo poročam...
Naneslo je, da žena dela od doma v tej krizi, pa da si ni nosla printerja iz službe uporablja Brother DCP T510W. V dveh mesecih je sprintala ene 5k strani (črno), pa par strani barvnih.
Trenutno je še črnega črnila kaka tretjina, pri barvnih še ne opazim, da bi sploh kaj padel nivo. Sicer nima nastavljene neke kvalitete tiska...
Tako da glede tiskanja nimam pripomb. Sem pa probal tiskanje preko wifija iz telefona (to mi sicer ni imelo vpliva pri nakupu), šlo je, ampak brzina je pa porazna.
Bolj pomankljivost se mi zdi, da nima priklopa za mrežo, oziroma razmišljam, da bi nabavil neki print server, ali pa en router, kateri ima print server vgrajen. Tu me sicer bolj zanima, ali potem ta print server deluje brez problema??
Naneslo je, da žena dela od doma v tej krizi, pa da si ni nosla printerja iz službe uporablja Brother DCP T510W. V dveh mesecih je sprintala ene 5k strani (črno), pa par strani barvnih.
Trenutno je še črnega črnila kaka tretjina, pri barvnih še ne opazim, da bi sploh kaj padel nivo. Sicer nima nastavljene neke kvalitete tiska...
Tako da glede tiskanja nimam pripomb. Sem pa probal tiskanje preko wifija iz telefona (to mi sicer ni imelo vpliva pri nakupu), šlo je, ampak brzina je pa porazna.
Bolj pomankljivost se mi zdi, da nima priklopa za mrežo, oziroma razmišljam, da bi nabavil neki print server, ali pa en router, kateri ima print server vgrajen. Tu me sicer bolj zanima, ali potem ta print server deluje brez problema??
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Kaj kupiti | 164072 (406) | scipascapa |
» | All-in-one printer - refillable do 200 EUROddelek: Kaj kupiti | 2803 (756) | KTr1sk |
» | Nakup tiskalnika - barvni laser ali inkjetOddelek: Kaj kupiti | 2030 (1408) | DePalmo |
» | Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 39198 (22912) | gazer |
» | Katero MFC napravo se izplača kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 7610 (4607) | 1309976 |