» »

Ideje/potrebe za izdelavo progama...

Ideje/potrebe za izdelavo progama...

1
2
»

111111111111 ::

bbbbbb2015 je izjavil:


Mogoče si se tega lotil malo narobe, ampak nič hudega. Več težav je s tvojo ponudbo, pa je mogoče bolje, da ti to povem jaz, kot pa po 2 letih poizkušanja ugotoviš sam.

1. Za začetek, moraš delati za stranko, ki nekaj rabi. Majhna je verjetnost, da rabi take osnovne zadeve, kot si opisal. Čeprav poznam firmo, ki se ukvarja z enim butičnim poslom (ki je zelo donosen), pa so si programe za poslovodenje vse spisali sami. Amak napisal jih je mož od direktorice, v bistvu oba delata na isti firmi, če bi kupili program za računovodstvo, bi bilo ceneje in bolje. Ampak posel jim dobro teče 20+ let, pa sta se odločila da ne bosta odvisna od nikogar.
Taki so redki, do zelo redki. Večinoma so programi za poslovodenje že napisani. Imaš tudi nekaj dobrih open source, tako da...

2. Napisal si, da bo program "web based". Če sem odkrit, je to premalo. Namreč, ko boš stranko eventuelno dobil, ne bo časa za probavanje ali učenje. Pričakuje se, da v grobem programirati znaš. Ampak ne gre se toliko za to, da znaš Javo/JavaScript/SQL, najti moraš eno delujočo varianto, jaz temu rečem "framework". Priti do solidnega frameworka, to rabiš izkušnje. Torej... Rabiš framework.

3. Če sem odkrit, vredu, ti bi programiral, in-house. Rabiš v bistvu poslovnega analitika, ki ti bo naredil specifikacijo. Čeprav jaz ta trenutek delam s stranko, ki mi je dala 120+ strani natančne specifikacije (plus ima v pipeline-u 200+ strani specifikacij) je to zelo zelo zelo redko. Večinoma se danes pričakuje, da je informatik in poslovni analitik, full-stack developer, yada yada yada. To v praksi pomeni, da se sam pogovoriš z uporabnikom, sam ugotoviš, kakšni so procesi, ipd. Po domače povedano, če iščeš analitka, ... poglej v ogledalo.

4. Malo me moti, da si si ti problem kar "izbral" sam. Veš, moja prva prava aplikacija je bila urejanje avtoparka. To sem delal za večjo firmo, ki je imela 100+ vozil (danes takih več ni, vse je podizvajalstvo, šoferji imajo kamione v lasti in so s.p.ji). Nobena od stock rešitev jim ni ustrezala, imeli so patchwork treh aplikacij (z bugi) in še nekaj beleženja v zvezek. No, nisem si glih predstavljal, da bom z univerzitetno diplomo reševal tak trivialen problem, samo sem ga rešil in kar je najbolj važno, dobil plačilo. Mimogrede... plačilo ni bilo bogve kaj. Svetujem ti, da delaš na frameworku, ter pač iščeš nekoga, ki bi ti dal delo.

Lahko se mi javiš tudi na ZS, priložiš CV, pa da vidim, kaj znaš. No, mi ti gotovo ne bi dali programirat glavne knjige ali fakturiranja.

Lepo korektno napisano.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

kuall ::

en takle http get ® projekt sem nedavno zavrnil, ker nimam časa. če bi imel kakega programerskega kolega bi njemu dal, ker pa nimam je šlo kar k eni firmi.

Rias Gremory ::

Končno uporaben prispevek. Pohvale @bbbbbb2015.

@OP
Parkrat preberi prispevek od @bbbbbb2015.
Kjer jaz delam uporabljamo Microgramm Advantik (blagajna, pregled zalog, beleženje del. časa, itd.). Resnično upam, da je na slovenskem tržišču kaj boljšega. Nefleksibilen, manjkajoča navodila, grd in neroden UI, buggy itd. Mogoče naredi konkurenčni produkt (seveda z ekipo). ;)

Drugače je po mojem mnenju najboljše priti do tega kar ti želiš, da se zaposliš v nekem podjetju in ko spoznaš delovni proces tudi ugotoviš kako bi se ga dalo izboljšati. Ponavadi se zatakne pri denarju. Glej, da bo plačilo sorazmerno vloženem času.
Ponavadi radovedni mulci dobijo neko službo, kjer ždijo za računalnikom in če niso lenuhi si skrajšajo delo tako, da ga avtomatizirajo z nekimi skriptami itd. V kolikor je interes se potem to lahko nadradi oz. bolj integrira z ostalimi aplikacijami.

Tako čez palec boš sigurno rabil ekipo nekaj ljudi, za programiranje, PR, prodajo, itd., v kolikor boš hotel kvaliteten produkt oz. storitev. Je pa res, da se vse začne z malim.

Moja 2 zaspana centa.
Vso srečo.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

shadeX ::

bbbbbb2015 je izjavil:


4. Malo me moti, da si si ti problem kar "izbral" sam.


Kot prvo s tem da si problem izbereš sam ni popolnoma nič narobe. Moj prvi app sem spisal na podlagi svojega problema in je dosegel zame vrhunski uspeh in sicer dobre pol milijona prenosov (dokler ga nisem zaradi določenih pravil, ki jih je Google čez leta uvedel , app moral odstraniti iz trgovine).

Kot drugo, sploh si ni problema izbral sam, ampak ga je samo nekako "omejil" - ampak v nobenem primeru ni rekel, TO bomo delali, torej problem NI bil definiran. On je želel da nekdo pride s problemom do njega in bi zadevo skupaj rešili.

Ker je že tukaj delal nek "market research", za delo in je zelo verjetno ugotovil da iz te moke ne bo kruha, bi mu svetoval naj se njegovo iskanje nadaljuje drugje, ker več kot očitno ni dobil pravih ljudi, ki mu bi pomagali, so pa zagotovo drugje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

kuall ::

Saj je dobil nekaj ponudb, teoretično bi mu lahko tudi jaz dal kakšno delo.
Ampak ker je nestabilen osebek, hitro užaljen (od izbruha ni prišel več na forum) je to slabo, ker je čustvena stabilnost zelo važna lastnost od ljudi, s katerimi sodeluješ. Že tako je med ljudmi polno nihanj razpoloženj, kar se da prenašat, če niso ljudje zamerljivi in če hitro prestopijo iz slabega razpoloženja v dobrega, ko jih mine slaba volja. Problem so ljudje, ki kuhajo zamere, kot jih zgleda OP rad.

HotBurek ::

To:
- da te v glavo fukajo eni random bralno nepismeni ljudje,
- te obtožujejo prodaje magle,
- izvajajo master derailment (to tudi sam kdaj naredim...),
- poskušajo dokazovat svojo superiornost (ker poznajo več HTTP metod kot jst),
- podajajo nasvete iz "komunkacijskih veščin" (no one is asking for them, remember?),
- pojasnjujejo razlike med web site vs. web service vs. api (no one is asking... well who cares),
- folk je out of nowhere notri privlekel CMS (fuck CMS!!!)
- ter the fuck not ostalega random bullshita,
ravno ni nekaj, kar bi mene vzpodbudilo v nadaljne debate. Dejansko sem šel za 1 teden na off.

-------
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

111111111111 ::

Si se kar hitro ohladil. :D SAMO 1 teden si rabil.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

kuall ::

Ne si vsega ugleda uničit. Četudi je tole anonimni forum lahko marsikaj dosežeš s poznanstvi, ki jih najdeš tukaj. Meni je bil ta forum odskočna deska za fajn programersko kariero, ki jo zdej imam.

Ales ::

En teden na off, in še vedno nič ne štekaš. Je bilo nekaj random bullshita v tej HTTP GET temi, ki si ga sicer sam sprožil, zraven pa si dobil konkretne nasvete. Samo slišati jih nočeš, ker se ne skladajo s tvojim videnjem sveta.

No ja, nisi edini. Pri tem marsikdo od nas pogrne, večkrat v lajfu, pri različnih stvareh... Zgleda da je to del lajfa.

Boš zgleda razumel šele potem, ko dejansko stran vržeš kako leto kodiranja in izumljanja tople vode.

Worst case scenario bo, zate, če boš delal zastonj.

Worst case scenario bo, za nekoga drugega, če ti bo za to kaj plačal.

V vsakem primeru pa ne bo nič dobrega iz tega. Kvečjemu si boš lahko govoril, da si se pri tem "vsaj nekaj naučil", kar je običajna psihološka bergla, ko pride čas za soočenje z realnostjo.

Mimogrede, a kak ERPNext si si že pogledal? Si razmislil, koliko programerskih let bi dejansko rabil za ponovno izumljanje že 300x izumljene tople vode..?

kuall ::

No no, največ se bo naučil če bo čimveč programiral. ali je to nekaj, kar je že bilo narejeno ni važno. Tak da če smo mu ubili motivacijo za programiranje smo mu naredili škodo.

ERP NEXT? fak eni pa res nimajo življenja. tale opensource mi nič ne diši, zakaj naj bi programerji delali zastonj, samo zato, ker nimajo življenja?
ampak kolikor poznam open source kvaliteta ni taka kot komercialna, drgač bi linux že prehitel windows pa se ni zgodilo. :D

Ales ::

Point je bil samo v tem, da obstaja kup rešitev na tem področju, tudi prosto dosegljivih, ki jih je brez veze kodirati iz nule. Zguba časa. Če že, potem se jih prilagaja.

Ne da programerji te in podobnih rešitev ne bi imeli "življenja", samo služijo na drug način, ne z direktnim licenciranjem kode. Kar implementiraj kaj podobnega v dejanskem podjetju, pa boš videl, v čem je štos...

Da ne bova zdaj midva zašla v debato o tem, HotBurek pa ne bo niti odprl linka... :))

HotBurek ::

Si predstavljaš, da greš na internete in napišeš, da bi rad šel s peciklom iz zlovenije do južne grčke in iščeš nekoga, s katerim bi šla skupi? Tko, da si drug drugemu pomagata pa to.

In pride model, ter ti začne prodajat ERP sistem.

Kok bi se počutu?


Pa vidiš, da ne šteka in daš primer. As in PRI-MER, like sample.

Je na cesti avto, mašina ne dela, in ga je treba porint par metrov na stran. Lahko narediš sam, lahka pa poiščeš nekoga, da skupi to naredite. Ker je tko lažje, ane.

In pride model, pa ti reče če poleg GET in POST poznaš še kire druge metode.

Kako bi se počutu?



Iskala se je oseba (in ne tehnični nasveti ali karkol drugega, tretjega, četrtega in tudi petega ne) z namenom, da se poišče skupni interes (biznis), se ga razdeli 50/50 in proba...
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: HotBurek ()

mr_chai ::

Fak ste se razpisal, clo na dveh straneh, moj "HTTP GET" program je res mogu zdele laufat na hard...

smacker ::

HotBurek je izjavil:


In pride model, pa ti reče če poleg GET in POST poznaš še kire druge metode.

Kako bi se počutu?

Pardon, nisem te mislil užalit/razburit. Sem samo preveril, ali imava skupne interese. Ampak žal mene bolj kot GET in POST zanimata PATCH in OPTIONS, zadnje čase tudi DELETE. Ti pa želim vso srečo pri iskanju GET in POST programerjev.

mr_chai ::

smacker je izjavil:

HotBurek je izjavil:


In pride model, pa ti reče če poleg GET in POST poznaš še kire druge metode.

Kako bi se počutu?

Pardon, nisem te mislil užalit/razburit. Sem samo preveril, ali imava skupne interese. Ampak žal mene bolj kot GET in POST zanimata PATCH in OPTIONS, zadnje čase tudi DELETE. Ti pa želim vso srečo pri iskanju GET in POST programerjev.


GET in POST programerji so za mene precenjeni. ICMP type 8, code 0 ter ICMP type 0, code 0 programerji so se vedno izkazali za bolj sposobne.

HotBurek ::

Kljub temu, da se programerjev ne išče, se jih vseeno išče. Oh-kej.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

c3p0 ::

kuall je izjavil:


ampak kolikor poznam open source kvaliteta ni taka kot komercialna, drgač bi linux že prehitel windows pa se ni zgodilo. :D


Že zdavnaj (tudi, če pustimo Android ob strani), le na desktopu ne.

Ales ::

HotBurek je izjavil:

Si predstavljaš, da greš na internete in napišeš, da bi rad šel s peciklom iz zlovenije do južne grčke in iščeš nekoga, s katerim bi šla skupi? Tko, da si drug drugemu pomagata pa to.

Ma ti bi rad na novo izumil pecikl, legure za jeklo/aluminj whatever, plastiko, postavil proizvodnjo s kalupi za vse od najmanjšega vijaka do okvirja, bremz, prestav in potem bi se lotil še opreme za kolesarja. In rad bi partnerja, da ti razloži, zakaj je ta vijak tak, zakaj je okvir te in te velikosti, pod tem in tem kotom, pa po možnosti da vse to še financira.

Samo zato, ker ta parner kao rabi pecikl. In na koncu bi ti izdelal pecikl in partner bi imel en pecikl in to je to.

Mi ti pa govorimo, da komplet proizvodnja za vse to že 300x obstaja in da jebeni pecikl kupiš v štacuni za promil tega, kar bi tvoj podvig stal.

Tole tvoje izumljanje tolpe vode bi naredilo tvojemu sopotniku tak minus, da bi lahko kupil tovarno peciklov, ne pa šel z enim samim izdelanim peciklom na izlet.

V tem je fora.

HotBurek ::

Tvoj primer nima absolutno nobene veze s to temo. Nobenega pecikla ni, noben ne rabi pecikla, noben ne postavlja proizvodnje. You. Just. Don't. Get. It.


Ideja je bila, da bi se našla oseba, s katero bi šla skupn 50/50 v biznis npr. izdelave software in prodaje/oglaševanja; jst naredim software, ta drugi pa prodaja/oglašuje.

Recimo, kot da bi šel delat konkurenco mojedelo.com; jst sprogramiram sajt (se opravičujem, spletno stran oz. spletno mesto, da kdo ne pade ven, če napišem HTTP GET in privleče neke tehnične napotke na plano), ta drugi pa najde tiste, ki želijo postat job oglase ter pripelje traffic.


But ok. Razumem, da ne razumeš. What's next? Bo kdo ponudil SEO napotke? Kaj tretjega? Pustimo se presenetiti...
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: HotBurek ()

Ales ::

8-O

Luba duša.

Pecikel = tvoj software.

Ti sam si privlekel to prispodobo v temo.

Ajde, kaj nas sploh poslušaš. Veselo na delo. :D

gddr85 ::

jah ne more, če čaka na tadruzga modela..ajde kdo se bo opogumil? :P

showsover ::

Malo solidarnosti, kolegionasti do (zelo) mladega kolega?

111111111111 ::

HotBurek je izjavil:

Tvoj primer nima absolutno nobene veze s to temo. Nobenega pecikla ni, noben ne rabi pecikla, noben ne postavlja proizvodnje. You. Just. Don't. Get. It.


Ideja je bila, da bi se našla oseba, s katero bi šla skupn 50/50 v biznis npr. izdelave software in prodaje/oglaševanja; jst naredim software, ta drugi pa prodaja/oglašuje.

Recimo, kot da bi šel delat konkurenco mojedelo.com; jst sprogramiram sajt (se opravičujem, spletno stran oz. spletno mesto, da kdo ne pade ven, če napišem HTTP GET in privleče neke tehnične napotke na plano), ta drugi pa najde tiste, ki želijo postat job oglase ter pripelje traffic.


But ok. Razumem, da ne razumeš. What's next? Bo kdo ponudil SEO napotke? Kaj tretjega? Pustimo se presenetiti...

Evo OP direkten nasvet. Ti rabiš idejnega vodjo, ki bi ti povedal, kaj delaj. Ti v zameno ne boš zahteval plačila ampak bosta dobičke delila pol pol.

To je možno in zate vidim 2 poti:
1. vpiši se na fakulteto za ekonomijo ali večerni program, kjer se čim več pogovarjaj z udeleženci. Nekdo sigurno ima idejo kaj bi se naredilo pa ne zna sam narediti. Sestaviš ekipo ambiciožnev in začnete projekt iz faksa. Zastavite koncept, idejo, greste na par tekmovanj in se potem lotite izvedbe.

2. Pojdi v kakšen inkubator, ki jih je po sloveniji malo morje. Hengaj z ljudmi pozanimaj se kje imajo v svojih začetkih tehnične težave in jim začni reševati te težave ZASTONJ oz. male pare. Tukaj boš spoznal OGROMNO ambicioznih ljudi z idejami. Ponudba za takšno sodelovanje kot ga želiš ti ne uide, ne morem pa ti jamčiti, da boš lahko delal točno to kar si opisal.

P.S: Slo-tech ni dober za iskanje takih ljudi. Dosti nas je že starejših in se v take startup pustolovščine ne spuščamo več.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

showsover ::

Jaz bi se spustil v startup z delom/izkusnjami, s financami nisem preprican, nisem Angel ali kaj podobnega.

Rias Gremory ::

@OP
Zdaj si dobil že drugi koristen prispevek.
Moj nasvet: Naredi si uslugo in na vrhu ali dnu te teme odkljukaj kljukico pri "Moje teme". :)
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smsapi.si - pošiljanje SMS-ov je otročje lahko (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
6916431 (5081) Invictus
»

Kdo izdeluje klasične HTML/CSS/JS spletne strani?

Oddelek: Izdelava spletišč
222477 (1593) Phantomeye
»

[HTML5] možnosti le z html, brez javascript itd. (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
565362 (3207) DePalmo
»

Program za izdelavo računa, fakture (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
5832306 (13883) krneki0001
»

Scripta ki na vsake toliko časa odpre spletno strano

Oddelek: Programiranje
243233 (2165) blackbfm

Več podobnih tem