» »

Nadgradnja računalnikov - RAMi

Nadgradnja računalnikov - RAMi

a_borlak ::

Za eno pomoč bi prosil oziroma potrditev, za nadgradnjo imam cel kup starejših mašin (HP serija 800, 8000) s procesorji od i5 650 do i5 4570. Vse mašine imajo DDR3 rame, je dovolj, če naročim take, ki ustrezajo i5 4570 in bodo šli tudi v starejše ali za vsako posebej? Prva varianta mi namreč močno olajša življenje.

kuglvinkl ::

Your focus determines your reallity

To vse vem, samo zanima me, če nabavim DDR 1333/1600, da bo delal tudi v stari mašini (izkušnje iz prve roke).

MIHAc27 ::

Nabavi take, ki imajo čipe na obeh straneh ploščice... ti delajo veliko pogosteje kot rami, ki imajo vse čipe na eni strani.
Hitrost niti ni tako pomembna, 1333 ali 1600

Čuki ::

Mislim da je za RAM bolj pomembno katero matično imaš in katere RAMe podpirajo.Sam imam i5-4570 in sem ravno dodal 1600/DDR3 RAMe, in je delalo, ne brez problemov, ampak mislim da ni imelo veze z procesorjem.

TOP ::

Dobil si cel kup mašin za nadgradit in preprosto povedano ,pojma namaš kako in kaj,zato daj nekomu ki ve kaj dela.Ram mora ustrezat osnovni plošči katere podpira in glede hitrosti ki spet podpira tudi proc,saj če ne bo sam delal na dolečeni frekvenci,kot plata omogoča in proc.Če pa misliš da boš kupil en ram kateri bo ustrezal vsem mašinam pa se motiš,je treba še marsikaj stestirat,da vidiš kako in kaj.

6151 ::

Dokler ne mešaš stickov preveč in voltaža štima bi moralo vse delat.
Če rabiš imam 4x4 DDR3 1600 od corsaira k mi ležijo v omari, kontaktiraj na ZS.
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

TOP je izjavil:

Dobil si cel kup mašin za nadgradit in preprosto povedano ,pojma namaš kako in kaj,zato daj nekomu ki ve kaj dela.Ram mora ustrezat osnovni plošči katere podpira in glede hitrosti ki spet podpira tudi proc,saj če ne bo sam delal na dolečeni frekvenci,kot plata omogoča in proc.Če pa misliš da boš kupil en ram kateri bo ustrezal vsem mašinam pa se motiš,je treba še marsikaj stestirat,da vidiš kako in kaj.

Moje dosedanje izkušnje pravijo, da hitrejši RAMi v slabših mašinah delajo bp, ampak za vsak slučaj vprašam. In ne, ne da se mi ukvarjat s tem, da dam nekomu drugemu iz preprostega razloga, ker bo potem zadeva predolgo potrajala, pa tudi težko to spravim skozi.

pviran3 ::

Če je 1 kos rama v pcju, bo zelo verjetno deloval bp.

Kor že napisano, problemi nastanejo, ko se v pc vtakne palčke različnih tipov in proizvajalcev. Pride do velike loterije. Tudi ko dela vse in vsi testi ok, lahko 1x na dan dobiš bluescreen.

Za ziher v pc samo identične tipe palčk istega proizvajalca in hitrosti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gaming PC do 650€-700€ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10624800 (22242) 12bot34
»

asus b85m-e + i5 4440

Oddelek: Strojna oprema
7784 (732) mgermo
»