» »

Dual DDR

Dual DDR

M&M ::

Zdravo.

Mam plato ABIT NF7 in Bartona 2500+, 2x256 DDR (400), zdaj me pa zanima, ker sem ravnokar nabavil dodatno 256 ploščico (prej sem mel le 256), kako naj vem, ali kje naj vidim ali mi dela ram na DUAL DDR. ali mora to delati po defaultu ali kako je s tem.

Sem naredil nekaj testov, pa se nikjer ne pozna skoraj NIČ, pa bi se verjetno moralo, glede na to da "naj" bi sedaj bil DUAL DDR!!!

LP
M&M

frenk ::

zaradi zastarelega vodila se pozna le nekaj %, vključiš ga pa tako da daš ram v taprava slot...kateredva sta taprava pa piše v priloženi knigci:)

Je v tepravem, ker sta ločena od tretjega slota!

A pol nimam kaj nastavlat, more delat samo od sebe ?
M&M

ERGY ::

Ce mislis, da bos z dual DDR pridobil kaj se motis, ker imas AMDja pri teh pa se ta razlika skorajda ne opazi. Ce bi imel P4 potem bi videl razliko, kar veliko.
Verjetno si dau prav ram not ampak kot pravim ne dosezes prav dosti.
LP:)

TribesMan ::

M&M jest te sumim da si napačno postavil RAMe. En modul mora biti v eni izmed tistih dveh rež ki sta bolj skupaj (DIMM1 & DIMM2), drugi modul pa vtakneš v tisto režo ki je malce odmaknjena od prvih dveh (DIMM3). Ker pa maš Abit NF7 ti pa mora če si pravilno naredil ob vklopu računala, tam zraven kjer napiše na začetku frekvenco CPUja in Frekvenco RAMa napisat še Dual Chanell, če tega ne piš pol nisi prav postavil ramov, ali pa imaš različna modula (en double sided in drug single sided) ali kaj podobnega. Razlike pa je nekje do 5% .

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

zdaj dela! Sem vtaknil ram v napačno režo! :8)

Sedaj mi AIDA napiše DUAL DDR!

Posebnega pospeška pa tudi nisem pričakoval! :D
M&M

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Abit NF7-S v2.0 ; kako izklopiti dual ddr?

Oddelek: Strojna oprema
7903 (799) glinik
»

Plata,rami in procesor (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
583344 (2785) C_maniak
»

Radeon 9800 128 Sapphire

Oddelek: Strojna oprema
421866 (1283) cajne
»

Radeon 9700 na Celeron 800 ...

Oddelek: Pomoč in nasveti
151524 (1345) Fury
»

Problem pri navijanju NF7-S 2.0 plate (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
975086 (3546) Fury

Več podobnih tem