» »

iphone se 2020? ja/ne

iphone se 2020? ja/ne

1
2
3

shadeX ::

fucking yes. V zepu samo pretipas in tocno ves, ali je na glas.


lmao ja, ko podzavestno ugotoviš, zakaj je tisti gumb tam in ti na začetku to ni bilo ravno jasno.

d0rK ::

Kakšen kup balasta spet na originalno vprašanje.

Jaz sem ženi kupil SE2020, pršla iz originalnega SE. Zelo zadovoljna. Tako z odzivnostjo, kot fotičem pa tudi čez baterijo nič ne reče.

XS!D3 ::

poweroff je izjavil:

Kot rečeno, iPhone je načeloma povsem soliden izdelek, ki svojo funkcijo zadovoljivo opravlja. Telefoniranje, pošiljanje sporočil, e-pošta ter brskanje po internetu.

Problem je, da je Apple pohlepen in iPhone prodaja po bistveno previsoki ceni - funkcionalno primerljivi izdelki so precej cenejši. Je pa res, da Apple prodaja "design" (pod to štejem tudi usability) in "cool faktor".

Kar se tiče usabilitya, ima CraApple nekatere stvari precej neintiutivno rešene. Določene UX rešitve bi se dalo precej bolje implementirati - to dokazuje tudi konkurenca. Je pa res, da je Apple na nekaterih področjih UX rešitev daleč pred konkurenco. Je pa težko biti kritičen do famoznega UX-a, ker Apple verniki takoj ponorijo, če jim samo na daleč omeniš, da je kakšna stvar implementirana slabo ali vsaj neoptimalno. Precej o tem sem že pisal - recimo nepotrebno večkratno vpisovanje gesel, itd., se pa dosti tega najde tudi na internetu.

Kar pa se tiče "cool faktorja", je pa to bolj področje religije, kot resne (tehnične) uporabnosti. Skratka, gre za predrag izdelek.

Prav tako Apple skuša uporabnika čim bolj zapreti v zlato kletko, mu prodati kup predragih dodatkov/nadomestnih delov, ga sili v njihov cloud, v nakupe v iStoru, itd. Prav tako mi ni blizu filozofija "CrApple misli namesto vas". Posledica tega je, da si uporabnik ne more kaj dosti prilagajati izgleda in ostalih funkcij, saj je vendar uporabnik zabit, sveti Apple pa je domislil najbolj ustrezno rešitev!

Da ne govorimo o zaprtosti, ki jo CrApple opravičuje z varnostjo. Na iPhone se ne da namestiti alternativnega firmwarea, ali ga odkleniti. No, ko smo pa pri varnosti, je pa zanimivo koliko ranljivosti se zadnje čase najde na iOS... Safari je pa sploh eden izmed biserov, kar se tega tiče.

Če bi zadeva stala 300 - 400 EUR, bi rekel, ajde, gre za povsem soliden izdelek za tako ceno. Za 900 EUR plus, pa pričakuješ, da bo zadeva špilala brez napakice.

Ne smem pa pozabiti omeniti niti tega, da je z iPhonom malce podobno kot z BMWjem. Saj načeloma je kul, ampak ker ga večinoma uporabljajo kreteni, si takoj tudi ti označen za kretena, če ga imaš. :))

No, jaz ga uporabljam iz različnih razlogov, med drugim tudi zato, ker želim biti seznanjen z iOS (in redna uporaba je eden izmed načinov). Imam pa še vedno isti iPhone in ga ne mislim zamenjati dokler bo ta delal. Je pa res, da potem verjetno ne spadam v kategorijo vernikov, ki bi svojo dušo vsako leto na novo želeli prodati hudiču.

Bo dovolj dobra utemeljitev? :))

Sicer se strinjam, da so tele cene telefonov že čisto prehude in jih nikakor ne zagovarjam, ampak iPhone o katerem teče tema košta pod 500€, tako da nevem od kje tebi 900+. Cene flagshipov so pa tudi tam tam s konkurenco (astronomske sicer). Seveda se dobijo tudi cenovno ugodnejši telefoni z dosti boljšim razmerjem p/p, ampak so vedno neki kompromisi.

Sicer pa v tvojem postu ne vidim niti enega konkretnega argumenta, zakaj bi bil iPhone navadno sranje, razen to, da ne moreš nalagat custom fw, preveč prilagajat izgleda in da ti določene UX rešitve niso najbolj po godu. Marsikomu se pač ne da (več) ubadat s custom fw in mu je vseeno za tisoč različnih launcherjev, če osnovne zadeve ne štimajo tiptop (recimo nezanesljivi notificationi, ki so me še najbolj znervirali na Andoridu). Pa sem svoj čas tudi laufal raznazne custom ROMe tako na Win Mobile (v času Qteka) kot kasneje na Androidu, celo iPhonea sem imel kar nekaj časa jailbreakanega (v času 3G in štirice) in kup customizacij, ampak enostvno nimam več potrebe, časa in volje za to, vsaj ne na primarnem telefonu, ki je delovno orodje.

Tudi mene določene stvari pri iPhoneu oz iOSu motijo oziroma mi manjkajo (kar sploh pride do izraza ko šaltaš med različnimi telefoni), ampak sem overall ugotovil, da vseeno manj kot drugje in po kakšnem letu na Androidu spet prešaltal nazaj na iOS. Je pa res, da dosti prednosti v mojem primeri izhaja tudi iz dejstva, da imam tudi druge Applove naprave. In potem se človek razvadi z določenimi featureji, ki se jih sicer da da uredit z raznimi 3rd party appi tudi na drugih platformah, ampak po mojih izkušnjah enostvno ne deluje enako zanesljivo. Za začetek recimo iCloud keychain, ki je boljše zintegriran v celoten sistem na vseh napravah (z vsem od WiFi do web in app passwordov), iMessagei/SMSi, ki jih dobivam in pošiljam iz katerekoli naprave (predvsem laptop, medtem ko sem nad raznimi alternativami za Android enostavno obupal, ker so prej ali slej zatajile), instant hotspot, kjer z enim klikom na laptopu (ali tablici) aktiviram hotspot na telefonu in se nanj povežem brez da bi tikal telefon, shared clipboard, ker včasih prav pride kaj kopirat na telefonu in prilepit na laptopu ali obratno, handoff klicev med telefonom/laptopom/tablico/uro, pa verjetno bi se še kaj našlo, kar ne uporabljam tako pogostu (recimo continuity ali AirDrop). Tudi AirPlay za screen mirroring ali prikazovanje posnetkov recimo iz telefona po mojih izkušnjah še vedno deluje boljše kot chromecast (ima pa chromecast druge prednosti). In AirPodsi Pro predvsem pa njihovo preklapljanje med različnimi Applovimi napravami deluje super, medtem ko sem pri alternativah večkrat moral ročno povezovat slušalke (ali jih pa celo nisem mogel povezat na drugo napravo, dokler jih nisem ročno disconnectal na prvi npr. laptopu v ruzaku...). Če mene vprašaš, recimo tudi Apple Watch še vedno nima alternative na istem nivoju (vključno s kakovostjo izdelave in delujočim Payem, ki ga uporabljam že ene 4 leta in sem pač navajen). Pa če smo pri samem sistemu je backup solution na iOS za moje pojme še vedno bomba, mail klient mi je vsekakor boljši kot recimo na Androidu in sem ga tam pogrešal (oziroma iskal alternative). Pogrešal sem tudi določene appe (kot je iConnect Hue), predvsem se mi pa zdi, da je marsikater app bolj izpiljen za iOS kot njegova Androidna različica in čeprav je to bolj problem razvijalcev samih appov, v končni fazi vpliva na celotno uporabniško izkušnjo sistema. Pa tudi že omenjeni notificationi, s katerimi na iPhoneu nisem imel nikoli težav. Kar se tiče varnosti, je treba priznat, da ima iPhone/iOS vseeno določeno prednost zaradi svoje zaprtosti (čeprav mogoče ne takšno, kot bi jo proizvajalec želel predstavit, in se strinjam da v določenih primerih s tem pretiravajo). In vse to meni pomeni precej več kot custom teme in igranje z alternativnimi FW.

XS!D3 ::

dexterboy je izjavil:


Ko sem dobil ejpla, sem moral vse iz nule; račun, konfiguracijo, kakšen program... ja, še vedno imam premalo ur uporabe, da bi bil merodajen za oceno, ampak do sedaj so pa ene stvari reeeees "bolne";

Nič drugače kot če greš iz nule na Android ali kamorkoli drugam? Sicer pa move to iOS premakne kar nekaj stvari iz Androida recimo.

dexterboy je izjavil:


- pogrešam čitalnik prsta. odklep z geslom in face ID je premalo...

Stvar osebnih preferenc, meni osebno je face ID top in prstnega odtisa ne pogrešam, ampak telefon o katerem teče debata ima itak samo touch ID ....

dexterboy je izjavil:


- karkoli naložim iz appstoreja, moram vnašati geslo...WTF?

Nekaj delaš narobe, jaz vse nakupe potrjujem s faceIDjem.

dexterboy je izjavil:


- SMSji; kako je lahko tovarniška aplikacija TAKO GLUPA, če želim izbrisati SMS ali več njih?

Z dvema prstoma potegneš čez poljubno število sporočil ali threadov in klikneš delete? Kaj je tu glupega?

dexterboy je izjavil:


- POSEBEJ GUMB za silent mode? WTF? Moj Xiaomi ima to rešeno veliko lažje.

Ja, top :)

dexterboy je izjavil:


- če želim spremeniti jakost zvoka za multimedijo, ne da bi tisti trenutek kaj gledal ali poslušal, moram odkleniti telelfon... ne me jebat, no... đizs

Čemu bi pa spremenil glasnost, če se nič ne predvaja?

dexterboy je izjavil:


- ker nisem vnesel številke kreditne kartice, imam stalno rdeči klical v nastavitvah... đizs, NOČEM jo vnesti, zakaj mora zaradi tega težiti, da naprava NI skonfigurirana?

Si ziher da ti kaj drugega ne fali? Nazadnje ko sem še imel account brez kartice ni nič jambral, je pa res, da je dolgo tega.

dexterboy je izjavil:


- modri zob? Ako izberem off mode, PRIČAKUJEM tudi off mode! Ne, on pa že ne bo izklapljal blutatuta za druge jabčke...

Če ga daš na off je off, če klikneš samo disconnect pač ni....

dexterboy je izjavil:


- oblačna shramba; JEBENIH 5 GIGA ?!?!?! Podjetje, ki ne ve, kam bi z denarjem, ima TEŽAVE ponuditi uporabniku več oblačnega prostora? Beee, Beee, še to mi je preveč ( sarkazem detektor )
Mogoče sem še kaj pozabil, ampak priznam, ne uporabljam ga prav pogosto, ker mi je primarni še veno Mi Max 3.

Placa maš tolk kot ga plačaš , sicer pa komot tudi druge shrambe uporabljaš.

Mam filing, da najbolj pizdite tisti, ki ste navajeni na drug OS, iPhone so vam pa uturili v službi in vam je tako vse odveč. Ista zgodba kot če Apple userja prisiliš, da uporablja Androidni telefon....

zasekaroza ::

Master_Yoda je izjavil:

Mogoce pa je heavy user in je imel vec ciklov polnjenja ? IMO ima iphone nalasc tako majhno baterijo da se veckrat polni -> vec ciklov prej degradira baterijo -> telefon se prej s (dokler ni bilo razkrinkano) skritim featurem upocasni-> folk kupi nov telefon, oz. sedaj ko ve da je zato kriva baterija le-to menja.

Drugace pa kupi kaj ti ustreza. Meni ustreza Redmi note 3 ki laufa Android 10 (in je bil izdan z Android 5), za katerega sem pred 4 leti dal 150 EUR hehe.

Za nategunsko firmo kot je apel je to normalno

poweroff ::

hojnikb je izjavil:

- ker nisem vnesel številke kreditne kartice, imam stalno rdeči klical v nastavitvah... đizs, NOČEM jo vnesti, zakaj mora zaradi tega težiti, da naprava NI skonfigurirana?

lol, thats simply not true.


To je še kako res.

Pri meni se isto pojavlja.

Mimogrede, se da izvozit SMS-e v kakšno textovno datoteko?
sudo poweroff

DeeCoy ::

poweroff je izjavil:

hojnikb je izjavil:

- ker nisem vnesel številke kreditne kartice, imam stalno rdeči klical v nastavitvah... đizs, NOČEM jo vnesti, zakaj mora zaradi tega težiti, da naprava NI skonfigurirana?

lol, thats simply not true.


To je še kako res.

Pri meni se isto pojavlja.

Mimogrede, se da izvozit SMS-e v kakšno textovno datoteko?

Zna bit kak bug z accountom, malo googlanja in zajebavanja in je tudi to rešeno.

Da, smse se da izvozit. Ne na telefonu direktno, da se pa, če je priklopljen na računalnik.

nejodagreat ::

shadeX je izjavil:

fucking yes. V zepu samo pretipas in tocno ves, ali je na glas.


lmao ja, ko podzavestno ugotoviš, zakaj je tisti gumb tam in ti na začetku to ni bilo ravno jasno.


Meni to ne uspe (s tipanjem ugotovit), pa uporabljam iPhone že cca 5 let. Imam pa telefon v glavnem na tiho in me to ne moti, tako da možno da rabim več vaje.

hojnikb ::

poweroff je izjavil:

hojnikb je izjavil:

- ker nisem vnesel številke kreditne kartice, imam stalno rdeči klical v nastavitvah... đizs, NOČEM jo vnesti, zakaj mora zaradi tega težiti, da naprava NI skonfigurirana?

lol, thats simply not true.


To je še kako res.

Pri meni se isto pojavlja.

Mimogrede, se da izvozit SMS-e v kakšno textovno datoteko?

čudno, js pa nikol s tem težav. Mogoče zato, ker sn bel.
#brezpodpisa

poweroff ::

DeeCoy je izjavil:

Zna bit kak bug z accountom, malo googlanja in zajebavanja in je tudi to rešeno.

Googlanje pa zajebavanje z iPhonom?

To pa že ne more biti res... :))

DeeCoy je izjavil:


Da, smse se da izvozit. Ne na telefonu direktno, da se pa, če je priklopljen na računalnik.

Res? Kako to naredim na Linuxu?
sudo poweroff

DeeCoy ::

poweroff je izjavil:

DeeCoy je izjavil:


Da, smse se da izvozit. Ne na telefonu direktno, da se pa, če je priklopljen na računalnik.

Res? Kako to naredim na Linuxu?


Daš gor v virtualko windows 10, forwardaš usb v virtualko, v virtualki namestiš 3utools in lahko s telefonom delaš kar ti paše. Sicer pa če imaš probleme z iphonom te nihče ne sili v njegovo uporabo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DeeCoy ()

poweroff ::

Ahaaa. No, obstaja še en preprostejši način kopiranja SMS-ov.

Odpreš LibreOffice in odpreš SMS aplikacijo in začneš pretipkovati...

Zdaj manjka samo še "očitek", da nekateri pač nismo primerni uporabniki za iCrap... ker pazi to - uporabniki se morajo prilagajati izdelkom, in ne obratno. :))
sudo poweroff

blackbfm ::

hojnikb je izjavil:

kot da samsung al pa huawei za jurja ni predrag... aja ne, ima 25 kamer, good value!


Androida lahko kupiš z (pol)letnim zamikom dost ceneje, na keš, vmes se še pokazejo serijske napake, software porihtajo.. Ne, folk gre raje kupovat bugast telefon izdan 5 dni nazaj, in obvezno pri operaterju na obroke:))

XS!D3 ::

Odpreš iMessages na kompu in kopiraš kamor hočeš :) Če tvoj priljubljen OS nima tega in ti je kopiranje SMSov v tekst fajle življenskega pomena, menjaš OS ali pa telefon. Lahko pa tudi pogooglaš za alternitavno rešitev oziroma greš naprej trollat v svojo iPhone temo, ker tvoje Apple frustracije nimajo kaj dosti z iPhone SE 2020.

Seveda se morajo uporabniki prilagajati izdelkom, če so dovolj neumni, da kupijo izdelek, ki jim več kot očitno ne ustreza in potem še vztrajajo pri njegovi uporabi, da lahko jambrajo po forumu....

poweroff ::

No, govorimo o tem, da konkurenca ima kopiranje SMS-ov zelo enostavno rešeno.

Kar je zanimivo, ker je konkurenca cenejša.

Pa ne verjamem, da Apple ne zna tega sprogramirati...

Ne vem, no, morda sem zahteven uporabnik, ampak pričakujem, da bo v letu 2020 telefon znal opravljati osnovne funkcije. Ena izmed njih je tudi izvoz SMS sporočil.
sudo poweroff

PINki ::

Ne stekam tega. Kaj ti bojo sporocila na racunalniku? Jih beres za nazaj? Wtf.

hojnikb ::

ja. v 2020 obstaja icloud sync in je to to. Ampak sej vemo, da mat pac isce vse mozne robne primere, da bi mu apple bil nekul. We get it. Nevemo sicer zakaj se vedno vztrajas na tem. Pri tem kupu problemov, ki jih mas ti bi vsak normaln slotechas ga ze zdavnaj vrgu v smeti.
#brezpodpisa

pirat ::

Ja glej, ce pravi da ima klicaj zato ker ni vnesel stevilke kreditne kartice v svoj account, potem je mozno le:
- ali gre za nakladanje
- ali pa je res brezupen uporabnik iphone-a

Imamo iphone vsi stirje druzinski clani, nihce ni vnesel stevilke kreditne kartice v account in nihce nima klicaja.

Tako da ne vem, vcasih so rekli PEBKAC tezava, danes je to ocitno evolviralo v PEBTSAC tezavo s katero se nekateri konstantno srecujejo.

MrStein ::

klinker je izjavil:

DeeCoy je izjavil:


Matična na kitajcih rabi dve do tri leta, da kaka komponenta odleti in je telefon za v smeti, ker ni več vreden 50€. Če se to slučajno ne zgodi (imam napram iphonom ogromno teh primerov), pa telefon rata neznosno počasen po parih letih. Če se tudi to ne zgodi, pa telefon v dveh-treh letih izgubi podporo in ne dobiva več popravkov.


Resnica.
Gled popravkov je pa odvisno. Xiaomi je npr. tu precej ok, spet nek tretjerazredni sploh vprasanje ce kaj dobi.

Ravno xiaomi mu je crknil po letu-dveh. Ekran črn. Konec supporta. Šparal sem, pa naj stane kar hoče. Nič več.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

hojnikb ::

tretjerazredni kitajc lahko sam upas da je factory rom koker tolk usable, ker sicer si fucked, updejt ti stvori redko kdaj dobijo. Razn ce pade pod project treble in uspes nahekat skup kak delujoc rom.
#brezpodpisa

MrStein ::

;-) je izjavil:

Dokler mi kitajci naredijo boljsi telefon do 200€ pri katerem po enem letu ne odpove baterija NE.

Sem pa bil dolga leta na iPhonih tam do sedmice. In vsakic leto po nakupu menjaval baterijo. Sem se pa naucil menjat baterijo in ekran da sem se drugim.

Imam že tri leta in nič ni crknilo. Baterija drži kot prvi dan. (capacity 85%)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::

hipertija je izjavil:

Jaz sem nedolgo nazaj prodal 7ko in lahko samo pohvalim vse skupaj. Vse kar sem menjal je baterija, tako da bo telefon star 4 leta in praktično ni nič štekal, delal bp. Prodal sem, ker mi je telefon delal 2 leti dlje, kot se pričakuje oz. je zdaj nek trend. Kupil sem 11ko in če zdrži 4 leta, sem zmagal.

To je glavna pomanjkljivost ajfonov. Držijo tako dolgo, da nimaš izgovora, da bi nekaj novega kupil.
(znanec je nekje lani obupal in kupil novo, imel pa je 5S)

PS: Pa kaj trolu odgovarjate? Rezultat je samo še več trolanja.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

poweroff ::

Glede “Update Payment information”: https://discussions.apple.com/thread/25...


Torej:
a) zadeva je še kako resnična

b) predlagana rešitev kaže kako nedodelan produkt je iOS

PINki je izjavil:

Ne stekam tega. Kaj ti bojo sporocila na racunalniku? Jih beres za nazaj? Wtf.

Ja, recimo za dokazovanje določenih stvari. Za analizo besedila. Itd.
sudo poweroff

dexterboy ::

pirat je izjavil:

Ja glej, ce pravi da ima klicaj zato ker ni vnesel stevilke kreditne kartice v svoj account, potem je mozno le:
- ali gre za nakladanje
- ali pa je res brezupen uporabnik iphone-a
Imamo iphone vsi stirje druzinski clani, nihce ni vnesel stevilke kreditne kartice v account in nihce nima klicaja.
Tako da ne vem, vcasih so rekli PEBKAC tezava, danes je to ocitno evolviralo v PEBTSAC tezavo s katero se nekateri konstantno srecujejo.

To trobim jaz, in ne, NI NAKLADANJE, klicaj imam tako na founu kot na tablici , iPad. Ali RES moram objaviti še sliko, da se bo to zares videlo? Đizs... napišem nekaj, kar je res, pa so že kritike jabukovih fenov. Priznal sem, da ga imam premalo časa, nisem ga spljuval, zgolj opisal dosedanjo izkušnjo, pol pa vsi tukaj delajo norca iz mene... Šolski primer... saj vemo česa. Ali pač?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

pirat ::

Ni treba objavljati, je ze Matthai nad teboj objavil enostavno resitev, ki vzame ne vem, 10 sekund casa. Ampak kot kaze je noce uporabit. Ker pol bi klicaj izginil, pa ne bi bilo vec razloga za jamranje. Kot receno PEBTSAC.
Ce hocete jamrati, jamrajte nad bolj resnimi omejitvami iOS, saj jih poweruserji sigurno dnevno opazate.

kanarin ::

Sam sem od vedno načeloma android uproabnik, uporabljam pa že kar nekaj let iPad-a , lani pa so nam službeno uturili iPhone (6s). Ampak slednjega uproabljam izključno za dostop do službenih podatkov (predvsem mailov), ni šans da ga bi uporabljal kot priamrni oz edini telefon:

- premajhen ekran za 2020 (je par res zato tudi praktičen)
- daleč preveliki bezli za 2020
- foto apliakcija v letu 2020 (z najnovjšim iOS) ne omogoča snemanja fotografij v formatu 16:9 - vsaj na enosatven in intuitiven način (?!?) Pa kje to živimo, zakaj za vraga ni te opcije, ki jo že od vedno nudijo vsi ostali telefoni ??
- Email apliakcija ne omgooča browsanje po strukturi map - oz bo0lje rečeno ne omogoča collapse map, da bi nato našel oz se prebil do željene podmape. Za poslovne namene (ko imam sam izjemno razvejano strukturo podmap v poštnem predalu) se mi zdi to kar hida omejitev (pač nimam mailov samo v Inboxu oz rabim samo tam kaj pogledat)

To bi bile moje glaven pripombe, drugače pa kot rečeno ta telefon je zaradi svoje (majhne) velikosti in teže izjemno praktičen kot recimo medijski predvajalnik glasbe (iPod), za ostalo pa je bolj kot ne za silo. Govorimo seveda o standardih , ki veljajo v letu 2020. Plusi so po mojih izkušnjah (tudi pri podobno starem iPad Mini 2) - na splošno odlična uporabniška izkušnja (z izjemo zgoraj omenjenih pripomb), tekoče in zanesljivo delovanje - čeprav sta obe obe napravi za današnje pojme že precej stari - sta še vedno povsme uporabni. Kar bi težko lahko rekli za kakšeno primerljivo 5 in let več star Android napravo.

Ampak dejstvo je, da sem sam za Apple napravo dal dosedaj samo 260 EUR (iPad Mini v neki akciji) - nikoli, mapak res nikoli za telefon ne bi plačal že več kot 500 kaj šele 1.000 in več EUR. Pa čeprav si finančno lahko mirno to privoščim. Saj tudi za avto velika večina ljudi vozi razne low-midrange Renaulte, Volkswagne, Citroene, Kie... pa bolj malo slišim kako folk stoka kako štekajo, se na veliko kvarijo, kako so pač prisiljeni sklepati neke kompromise ker...pač ne vozijo Audija, Mercedesa ali BMW-ja.

Jaz razumem tudi vse argumente teh Apple fanov (navajenost na ekosistem, kao vse odlično in zanesljivo deluje, redni in dolgoletni update-i) - ampak da zaradi tega požerejo oz plačajo vsako ceno ki jo postavi Apple za svoje produkte pa mi ni ravno razumljivo oz prevsem sem mi ne zdi racionalno. Predvsem zato ker konkurence je ogromno in že za manj kot 200 EUR dobiš danes povsem spodoben in zmogljiv telefon, ki zelo dobro služi 90%+ večine potreb uporabnikov.. Seveda nimajo vse top featurje-v, ampak koliko ljudi pa jih dejansko (nujno) rabi oz pogreša ? Že v rangu 300 do 500EUR pa dobiš že odlične modele (sam sem za nekaj več kot 300EUR nabavil Xiaomi Mi9T Pro - ki se mi zdi top za svojo ceno)

Meni bi se zdel v letu 2020 kar se tiče Apple-a racionalen oz smiselen nakup recimo nekega sodobnejšega SE modela (brez bezlov, ekran okoli 5,5 inčev) za okoli 300 EUR. Ker tak telefon res ne rabi da ima top karakteristike (zadnji Bionic procesor, top kamere,..). Sevede pa Apple zaradi svoge pohlepa ne bo nikoli ugodil željam in pričakovanjah svojih uporabnikov (in potencialno ostalih) in ponudil kaj takega...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kanarin ()

poweroff ::

pirat je izjavil:

Ni treba objavljati, je ze Matthai nad teboj objavil enostavno resitev, ki vzame ne vem, 10 sekund casa. Ampak kot kaze je noce uporabit. Ker pol bi klicaj izginil, pa ne bi bilo vec razloga za jamranje. Kot receno PEBTSAC.
Ce hocete jamrati, jamrajte nad bolj resnimi omejitvami iOS, saj jih poweruserji sigurno dnevno opazate.

Ni to poanta.

Poanta je.

Nekdo opiše primer neumne napake, pa ga Crapple fanboyi spljuvate, da to pa že ni res, da si izmišljuje.

Potem nekdo dokaže, da je ta človek govoril resnico.

Zdaj ga spljuvate, da noče uporabiti enostavne rešitve ™.

Pri čemer je pa rešitev taka, da kaže na to kako izjemno neumne napake ima Crapple in za kako nedodelan izdelek gre.

Kar seveda fanboyev ne ustavi pri nadaljnjem skupinskem blejanju...
sudo poweroff

poweroff ::

Evo, sem si namesti 3u tools, v posebej za to pripravljene Windowse, da potegnem dol SMS sporočila, kot je nekdo rekel, da bo delovalo.

OK, dopuščam, da delam kaj narobe... ampak. Zadeva javi:

iDevice unjailbroken, unable to manage messages.

Torej: kako si izvozim SMS sporočila???
sudo poweroff

VaeVictis ::

Dejstvo je, da za določene Apple telefon ni, enako kakor za določene Android telefon ni, zato pa imamo na srečo izbiro in si lahko vsak kupi kar si želi.

Če ti cena ni všeč imaš veliko drugih telefonov v različnih cenovnih razredih.

Plus in Android, in Apple imata določene bedarije in omejitve pri uporabi, nobena naprava do sedaj še ni bila brez napak in tudi iPhone SE 2020 jih ima kar nekaj, enako kakor jih ima iPhone XS Pro, Huwei p40 pro ali Samsung S20 pro ali OnePlus Nord ali ....

Je pa vseeno zanimivo brati argumente Apple kritikov.

Neki težek stručko se je zapičil v kopiranje SMS-ov, kar dela verjetno samo 1 od 1.000.000 uporabnikov.

Drugi težki stručko pravi, da ne more delati, ker so bezli preveliki, zraven omeni pa še default email aplikacijo, ker očitno je prevelik stručko, da bi na Appstore našel kako drugo email aplikacijo!

itd.

Še najbolj smešno pa je da, uporabnikom Apple pravite Sheapple, sami napravi pa Crapple kakor, da ste si to prvi zmislili in da se tega še ni slišalo.

Po svoje bi nekdo nepristranski lahko rekel, da kot ovce blejate eno in isto! >:D

ps: Verjetno vas moti, da ko je tema za LG X41s ni nobenega zanimanja in se morate nujno v Apple temi dreti in postavljati neke obskurne primere, kjer iPhone ne deluje!
Let's Go Brandon!
Slo-tech.com je postal greznica in izguba časa!
Adijo!

poweroff ::

Ah, razumem.

Izvažanje SMS-ov sicer res ne deluje, ampak to je zato, ker tega nihče ne rabi. Če pa kdo to rabi, je pa itak bumbar.

Ni pa res, da kopiranje SMS-ov dela 1 od 1.000.000 uporabnikov. Tega ne dela nihče. Ker na iPhonu to ne deluje.

Če bi pa delovalo, bi pa to verjetno delal kar velik delež uporabnikov. Ampak tega ne bomo vedeli... ker Apple tega ni sprogramiral. Ne da ne zna. Apple misli namesto vas.
sudo poweroff

VaeVictis ::

poweroff je izjavil:

Ah, razumem.

Izvažanje SMS-ov sicer res ne deluje, ampak to je zato, ker tega nihče ne rabi. Če pa kdo to rabi, je pa itak bumbar.

Ni pa res, da kopiranje SMS-ov dela 1 od 1.000.000 uporabnikov. Tega ne dela nihče. Ker na iPhonu to ne deluje.

Če bi pa delovalo, bi pa to verjetno delal kar velik delež uporabnikov. Ampak tega ne bomo vedeli... ker Apple tega ni sprogramiral. Ne da ne zna. Apple misli namesto vas.


Sicer je tole bolj "rekla, kazala" ampak poznam kar nekaj ljudi, ki ima Apple iPhone pa niti en ni rekel, da kopiranje SMS je to kar jih odvrača od nakupa naslednjega iPhone oz. bolj pravilno, da ker iPhone tega nima, bodo zamenjali za Android telefon!

Samo enako, lahko rečemo za tvoje predvidevanje, da bi to verjetno delal kar velik delež uporabnikov!
Let's Go Brandon!
Slo-tech.com je postal greznica in izguba časa!
Adijo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: VaeVictis ()

poweroff ::

Saj nihče ne pravi, da je to tako nujna funkcija, da bi zaradi tega menjal telefon.

Če bi pa funkcija obstajala, bi jo gotovo marsikdo uporabljal.

Ampak lepo, da smo razčistili, da se to NE DA, niti s 3utools ne.
sudo poweroff

VaeVictis ::

poweroff je izjavil:

Saj nihče ne pravi, da je to tako nujna funkcija, da bi zaradi tega menjal telefon.

Če bi pa funkcija obstajala, bi jo gotovo marsikdo uporabljal.

Ampak lepo, da smo razčistili, da se to NE DA, niti s 3utools ne.


Seveda SE DA, samo rešitev ti ni všeč!

Copy-pastaš lahko še vedno po enega in enega! >:D
Let's Go Brandon!
Slo-tech.com je postal greznica in izguba časa!
Adijo!

poweroff ::

Saj, višek tehnike. Povozi vso konkurenco. :))
sudo poweroff

VaeVictis ::

poweroff je izjavil:

Saj, višek tehnike. Povozi vso konkurenco. :))


Tako je, "human user" povozi vso konkurenco in je višek tehnike, pa vseeno kateri telefon uporablja! 8-)
Let's Go Brandon!
Slo-tech.com je postal greznica in izguba časa!
Adijo!

dexterboy ::

He He He, zgornje branje me je pa nasmejalo. Imam samo eno prošnjo, pa ni zame;
lahko nekdo pomaga @Matthai, da dobi SMSje ven iz telefona?
Saj to zmorete, mar ne? Je lepo napisal, da jih potrebuje za službene zadeve...
Dokažite, da je jabuk top of the top. Ali pa bo kontra post, da vam pa tega že ni potrebno dokazovati, ker se ve, da je Apple najbolši?
Kar mene najbolj preseneča, je to, s kakšno IHTO IN VNEMO zabijete vse nazaj 6 feet under, če nekdo omeni kakšno napako.
Kar je popolnoma normalno, da napake so, se dogajajo in se bodo še naprej.
Namesto, da bi si pomagali med seboj, fanboyčki plujejo na svojem otoku extaze...
Nekako tako kot lastniki BMW, VW in olimpijskih krogov.
(če se kdo počuti užaljeno, ni to bil moj namen posta)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

VaeVictis ::

Kaj takega mogoče?

Save, Print, and Recover iPhone Text Messages

ps: Osebnih izkušenj nimam, je pa tole prvi zadetek, če DuckDuckGo-jaš ...

ps2: Sedaj pa reci, da Matthai ne zna DuckDuckGo-jat...
Let's Go Brandon!
Slo-tech.com je postal greznica in izguba časa!
Adijo!

poweroff ::

Moneyz? Se pravi preplačaš napravo, potem pa še plačaš, da greš lahko ven iz zlate kletke?
sudo poweroff

VaeVictis ::

poweroff je izjavil:

Moneyz? Se pravi preplačaš napravo, potem pa še plačaš, da greš lahko ven iz zlate kletke?


A ti služba oz. sam nočeš dati 30 dolarjev, da rešiš en "ogromen problem", ki ga imaš in se z njim že nekaj časa zafrkavaš?

Ali pa je ta tvoj "ogromen problem", kakor večina tvojih kritik glede iPhone, en velik troll post!?
Let's Go Brandon!
Slo-tech.com je postal greznica in izguba časa!
Adijo!

hojnikb ::

Pa kje je sploh problem? Restore smsov dela k po putru, ce zamenjas telefon. Naredis icloud sync ali pa offline backup in bojo vsi smsi magically na novi napravi. Tud na androidneza gre, ce kdaj presaltas nazaj (pa tudi obratno iz android na iphone gre).
Zakaj bi zadevo exportal kot text, kot da smo v letu 1995 ;((
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

poweroff ::

Saj res! Apple pač nečesa ni naredil, in potem potegnemo sklep, da če kdo hoče tisto je itak butast, zastarel, neumen...

Definicija religije. ;)
sudo poweroff

hojnikb ::

Boš mogu menjat religijo, ni kaj. črnih apple ne mara.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

XS!D3 ::

Vrjetno se nobenemu ne da izglubljat časa za iskanje rešitve nekemu trollu. Najmanj kar se sigurno da recimo na Macu brez dodatnega SW, da odpre iMsg greš v chat in vržeš v PDF. Ali pa CMD+A, CMD+C, CMD+V kamorkoli tudi v txt file. Če bi moral na pamet najt neko drugo rešitev, bi vrjetno probal narest unencrypted backup in poiskat SQLite bazo, kjer so shranjeni messagei. Sicer pa google vrže cel kup rešitev (iMazing/AnyTrans/CopyTrans/...), ni hudič da vsaj ena dela. Sem imel pred leti program za enostavno browseanje in exportanje sporočil iz backupa telefona, tako da se sigurno da. Komur je to tako nujno bo pač pobrskal, meni ni. Sem pa recimo 99% da z iMazing to gre, če se ti recimo ne da zafrkavat ročno z SQLite bazo ali copy/pastanjem sporočil.

no comment ::

Js hočem, da Apple nardi možen transfer mesiđev na mikrofilm.

(z animođoti vred, seveda!)

VaeVictis ::

poweroff je izjavil:

Saj res! Apple pač nečesa ni naredil, in potem potegnemo sklep, da če kdo hoče tisto je itak butast, zastarel, neumen...

Definicija religije. ;)


Definicija trolla.

- noče google-at oz. duckduckgo-jat svojega problema

- ko mu človek najde rešitev, začne opletati s kontra argumenti, da je s to rešitvijo nekaj narobe

- išče obsukrne primere, da dokaže svoj prav

- žali vse ostale, da so bedaki, ovce ali pa verniki

;)
Let's Go Brandon!
Slo-tech.com je postal greznica in izguba časa!
Adijo!

MrStein ::

MrStein je izjavil:


PS: Pa kaj trolu odgovarjate? Rezultat je samo še več trolanja.

Told you so.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

blackbfm ::

Stari smsi so tko kot novoletni posnetki ognjemeta.. Nikol vec jih ne gledas.. Torej..

Bolj kot izvoz sms ki ga ne bos nikol rabil je motece to da na ios se vedno ni slovenscine.

hojnikb ::

to da na ios se vedno ni slovenscine.

This. Smo očitno še vedno 3rd world država za apple.
#brezpodpisa

no comment ::

Mogoče bi poskusili novo taktiko in rečemo, da pri nas ne govorimo slovensko ampak različico angleščine - slovenglish.

Če bi vostok_1 spisal dopis, Apple ne bi mogu rečt, da ni res...

poweroff ::

VaeVictis je izjavil:

- ko mu človek najde rešitev, začne opletati s kontra argumenti, da je s to rešitvijo nekaj narobe

Hmm, res je nekaj narobe.

Rešitev ne dela.
sudo poweroff
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iPhone nasveti (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20527519 (17251) buttcrack
»

Apple predstavil nov poceni iPhone SE (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
32850290 (35013) MrStein

Prehod android - IOS ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14024493 (21308) Mavrik
»

Prehod iz Androida na iOS, mnenja za in proti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
13236104 (31432) klinker

Več podobnih tem