Forum » Elektrotehnika in elektronika » Keypad - odpiranje vrat na kodo - heeeelp
Keypad - odpiranje vrat na kodo - heeeelp
branc ::
Majstri,
rabim eno hitro pomoč. Imam tipkovnico za odklep vrat.
Kupil novo in nisem prepričan, če je kompatibilna z obstoječo zadevo.
Ko odstranim staro tipkovnico, je le ta povezana s sistemom z DVEMA žičkama.
Nova pa zgleda takole:
Ok, funkcij, kot so zvonec, ne uporabljamo preko tipkovnice.
Ima kdo idejo, kako tole zvezat skupaj? Kam 'uturim' stari dve žički,
ki sta bili povezani s tipkovnico. Ne bi rad skuril glavne škatljice....
Hvala že vnaprej!
rabim eno hitro pomoč. Imam tipkovnico za odklep vrat.
Kupil novo in nisem prepričan, če je kompatibilna z obstoječo zadevo.
Ko odstranim staro tipkovnico, je le ta povezana s sistemom z DVEMA žičkama.
Nova pa zgleda takole:
Ok, funkcij, kot so zvonec, ne uporabljamo preko tipkovnice.
Ima kdo idejo, kako tole zvezat skupaj? Kam 'uturim' stari dve žički,
ki sta bili povezani s tipkovnico. Ne bi rad skuril glavne škatljice....
Hvala že vnaprej!
edit: bolj je na mestu vprašanje. Katero od zgornjih 8 funkcij na novem keypadu pripeljejo stari dve žički?
lp,
Branc
lp,
Branc
SeMiNeSanja ::
In kako naj vemo, kaj si ti to imel za en stari sistem? Kaj sta bili tisti dve žički? Po katerem standardu je zadeva delovala - če sploh po katerem?
Tudi nisi navedel kaj je novi sistem za en model. Meni po ounakah ob žicah ne deluje, kot da bi bil delan za povezavo na kakšno 'nadzorno škatlo', temveč kot samostojna 'igrača', katera direktno odpira ključavnico na vratih.
Posledično predvidevam, da samo spuliš/razdreš ohišje, vzameš krokodilček in žičko, zvežeš +12V in lock+, potem pa še z GND narediš stik z Lock-.... in bzzzzzzzzzzzzzzzzz "Sezam otvori se!"
Tudi nisi navedel kaj je novi sistem za en model. Meni po ounakah ob žicah ne deluje, kot da bi bil delan za povezavo na kakšno 'nadzorno škatlo', temveč kot samostojna 'igrača', katera direktno odpira ključavnico na vratih.
Posledično predvidevam, da samo spuliš/razdreš ohišje, vzameš krokodilček in žičko, zvežeš +12V in lock+, potem pa še z GND narediš stik z Lock-.... in bzzzzzzzzzzzzzzzzz "Sezam otvori se!"
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)
hoj,
se zavedam, da sem dal pomanjkljive podatke. Gre za sistem, ki je bil v uporabi od prejšnejga lastnika hiše.
Keypad nam je služil samo, da smo odklenili vrata - nekajsekundni BZZZZZ, v okviru katerega smo lahko odprli vrata.
najprej sem hotel ugotoviti, katere izmed funkcij so bile na stari tipkovnici. Vse spraskano, nisem uspel ugotoviti niti S/N, kateri model je. Nova ima pač možnosti 8 žičk, stara samo dve. Skratka, s staro si ne moerm pomagati NIČ,
da bi ugotovil.
Poslikam še black box v notranjosti, kjer je za keypad vezan na IN1 output.
se zavedam, da sem dal pomanjkljive podatke. Gre za sistem, ki je bil v uporabi od prejšnejga lastnika hiše.
Keypad nam je služil samo, da smo odklenili vrata - nekajsekundni BZZZZZ, v okviru katerega smo lahko odprli vrata.
najprej sem hotel ugotoviti, katere izmed funkcij so bile na stari tipkovnici. Vse spraskano, nisem uspel ugotoviti niti S/N, kateri model je. Nova ima pač možnosti 8 žičk, stara samo dve. Skratka, s staro si ne moerm pomagati NIČ,
da bi ugotovil.
Poslikam še black box v notranjosti, kjer je za keypad vezan na IN1 output.
Sem šel še malo praskat o novi napravi. Da, je standalone, kar sklepam, da gre direktno na ključavnico.
Škatljica
Pa še backside starega keypada
"Posledično predvidevam, da samo spuliš/razdreš ohišje, vzameš krokodilček in žičko, zvežeš +12V in lock+, potem pa še z GND narediš stik z Lock-.... in bzzzzzzzzzzzzzzzzz "Sezam otvori se!"
Ni šlo. Čeprav je začelo nekaj piskat visokofrekvenčnega v sami škatljici na steni.
Pa še backside starega keypada
"Posledično predvidevam, da samo spuliš/razdreš ohišje, vzameš krokodilček in žičko, zvežeš +12V in lock+, potem pa še z GND narediš stik z Lock-.... in bzzzzzzzzzzzzzzzzz "Sezam otvori se!"
Ni šlo. Čeprav je začelo nekaj piskat visokofrekvenčnega v sami škatljici na steni.
SeMiNeSanja ::
Narobe si razumel s tistim bzzzzzzzzzzzzz oz. vezavo.
Opisal sem ti postopek, če je takšen samostojni keypad inštaliran (samostojno = brez tiste 'škatlice').
Ta keypad ima po moje vso logiko v tisti zunanji enoti. Nanj pripelješ napajanje, ven iz njega pa gre žica direktno na odpiralo na vratih.
Če zdaj pride nepridiprav, sname pokrov keypada in ustrezno 'prebrika' žice, se bo oglasil tisti bzzzzzzzzzzzzzzzzz - saj direktno pošlješ napetost na odpiralo vrat.
Tisti stari keypad je bog vedi po katerem standardu. Najbrž povsem proprietary - deluje izključno s tisto 'škatlico'.
Danes se pri sistemih, ki imajo 'škatlico' (kontroller) z logiko na varnem, zunaj pa samo keypad, uporablja standard Wiegand, kateri pa je s 'škatlico' povezan s tremi paricami žic (6 žičk).
Če pogledaš na Ebay, boš našel cel kup 'škatlic' in keypadov/rfid bralnikov, ki podpirajo Wiegand standard - jih torej lahko kombiniraš med seboj.
Imaš tudi modele keypadov, ki so kombinirani - za uporabo samostojno ali preko kontrollerja.
Ta, ki si ga ti nabavil, pa je samostojna 'igračka' (očitno brez podpore Wiegand standarda), ki ni ravno primerna za montažo na vhodna vrata hiše ali stanovanja. Sicer vlomilec najbrž na prvi pogled ne ve za kakšen tip keypad-a se gre. Tako da ne morem reči, ali vseeno 'pogledajo pod pokrov', če je morda na voljo direktna žička za odpirač - ali pa gre raje okoli hiše in tam v miru vstopi skozi kakšno okno.
Vendar če ste do danes imeli izvedbo z kontrolerjem 'na varnem', potem najbrž ne želiš preiti na nižji standard?
Če si zadevo nabavil na spletu, ti priporočam, da jo vrneš in se malo podučiš o kombinatoriki teh napravic, predenj se zapodiš v naslednji nakup.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
weasel ::
Ce je cel mehanizem v eni skatlici, je ponavadi niti odpirat ne rabis, ampak samo priblizas magnet na pravo mesto in so vrata odklenjena.
Source:
Source:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: weasel ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ključavnica na prstni odtis/keypad/RFID (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 16806 (2379) | G_mAn |
» | Pametne ključavnice in protivlomna vrataOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2291 (1893) | borut_p |
» | vezava zvoncaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12735 (5287) | mirator |
» | Hrošč v konfiguraciji X strežnika omogoča odklepanje brez gesla (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 13535 (11304) | Blisk |
» | Open Pandora - nova prenosna konzolaOddelek: Konzole | 1720 (1500) | ronaldo |