» »

"specialkarji" - v čem je finta

"specialkarji" - v čem je finta

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3

iso2000 ::

Torej, ena morda malo bolj provokativna tema, ki se lahko premakne tudi v ložo ali kam drugam...
Sem precej entuziastičen kolesar, ki kolesari za veselje, sprostitev in seveda da malo pošportam. No, veliko kolesarim na turnem kolesu, pa na gorskem in kadar srečam kakšnega kolesarja se ponavadi vsaj pozdraviva. Razen specialkarji. Ti v večini mrkega obraza in brez pozdrava ali kakšnega znaka, odpeljejo naprej oziroma mimo. V čem je finta? A je to posebna "večvredna" kasta? A na specialki rataš boljši od drugih? Tudi sicer se mi zdi, da je za specialkarje kolesarjenje samo tekma in lovljenje sekund? Jaz grem na kolo da se sprostim, sem na svežem zraku in se seveda tudi razmigam. Ampak pri "specialkarjih" se mi zdi da gre pa pravzaprav dostikrat za nekakšno obliko mučenja? Mazohizem? No, evo vabljeni specialkarji, da razložijo kaj je v ozadju, pa ostali kolesarji da delijo svoja mnenja in opažanja.

mgermo ::

Glava je bolj dol, ne opazuješ toliko okolico, in ponavadi ne kolesariš na easy ampak je vsaka vožnja trening.

HotBurek ::

Huda tema, tole bo trda vsebina.

Kavč je ogret, kokice in COCKto imam pripravljeno, browser wss povezan, live prenos.

Pričakujem polemike, statistike, analize, in to vse na vzorcu N=1, max 2.

V ozadju igra gostilniška muska (radio aktual s svojimi sedmimi komadi na random).


Pa da še podam odgovor. Ne obremenjuj se z drugimi, še manj pa jih obsojaj za neko početje v nekem momentu (ker jih itak ne poznaš).
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

greatdrakon ::

Zanimivo je da je verjetno v amaterskem kolesarstvu (mogoče konkurira bodybildinga s stereoidi?) največ dopinga od vseh amaterskih športov. Folk (ponavadi na specialkah) so res velikokrat pravi športni fanatiki (v nezdravem smislu)...Radi bi trenirali in dosegali rezultate kot profiji... pri tem pa seveda nimajo poleg sebe če cele ekipe, ki bi skrbela za hrano, regenracijo, masažo in vse kar spada zraven + da hodijo še v službo, pa še 100 stvari poleg. tole je dolgoročno recept za katastrofo... določeni tekači so velikokrat podobni po fanatizmu, sam niso tolk zdrogirani...

otago ::

Bom izkoristil temo. Kakšen je kolesarski bonton? Opazil sem, da kakšna polovica pokima ali s prsti roke malce pomaha. Govorim za amaterje, ki gredo po sluzbi na 1 voznje ali daljso turo ob vikendih.

Za v planine se pozdravlja, pa vendar spet ne pozdravljamo vseh. Pozdravite le prvega ali če je daljša kolona, vsakega 3., 5.?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

K0l1br1 ::

Jaz pozdravljam/pokimam vse(m) kolesarje(m) ne glede na to, ali sem na specialki ali pa gorskem. Motoristi pa itak niso športniki.

otago je izjavil:

če je daljša kolona, vsakega 3., 5.?
Če je kolona, vsakega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: K0l1br1 ()

jocoj ::

Velika večina specialkarjev odzdravi nazaj, če že ni v polnem pogonu tisti trenutek.

olegq ::

Ne poznam specialkarje ampak sodec po komentarjih do zdaj sem si v glavi ustvaril sliko kolesarja ....specialkarja, ki zivi v svojem svetu, zadrogiran z dopingom in z glavo navzdol. Fizicno izzivljanje nad sabo. Ne pozdravlja. Vsaka sekunda jim je dragocena. Njihova pot pelje v katastrofo...

To zgoraj je iz komentarjev ustvarjen nekaksen predsodek o teh ljudeh. Ce je res pa nimam pojma.

solatko ::

To so splošne navade in bonton, ki se od pokrajine, do pokrajine razlikuje tudi v splošnem srečevanju. V bloku v LJ je bilo 100 stanovanj in več kot pol stanovalcev ne pozdravi nazaj, ko rečeš dober dan.
Sedaj sem v MB in te pozdravi praktično vsak, ki ga srečaš, naj bo to na cesti, v bloku, trgovini,..... pač neka druga navada. Verjetno je v LJ preveč priseljencev s svojimi težavami in praktično nimajo ne volje, ne želje pozdravljat neznance (tudi drugje, ne samo v bloku). Tudi v Logatcu ali Litiji težko spravijo skupaj pozdrav mimoidočemu, ki pozdravi.
Delo krepa človeka

pe3c ::

Pozdravi, ce ti je, ce ne pa ne. Ce ti pa ne odzdravi, pa kaj, ti si naredo svoje.

Vazelin ::

jocoj je izjavil:

Velika večina specialkarjev odzdravi nazaj, če že ni v polnem pogonu tisti trenutek.

Če ni v polnem pogonu pol ni specialkar. :P
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

SeMiNeSanja ::

Saj ni fora v tipu kolesa. Poanta je v okolju, kjer se 'srečuješ'.

V gozdu ali na poljski poti, se boš prej pozdravil kakor nekje v mestu.
Če greš na vasi do trgovine, praktično pozdraviš vsakogar. Boš pa šel v Ljubljani po Čopovi, pa ne boš nikogar pozdravil - razen kakšnega znanca.

Drugače pa se kultura pozdravljanja precej izgublja. V naši ulici smo se včasih vsi pozdravljali. Potem se se pa priselile razne 'mestne riti', ki te bodo prej povozile, kakor pa pozdravile (brezobzirno gonijo z avtom po ulici). Od vseh teh 'novincev' je pozitivno izstopal le en šiptar, ki je vedno vljudno pozdravil. Žalostno pa je, da se otroci posledično nimajo po komu zgledovati. Še tvoji, ki si jih lepo učil pozdravljati, ti potem rečejo "zakaj naj pozdravim, če mi ne odzdravi?"

Skratka, enako bi lahko rekel, da se ljudje v planinskih gojzdarjih lepo pozdravljajo, tisti v salonarjih pa te ignorirajo.

Stvar kulture, ne obutve ali vozila.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

NoFear85 ::

Sam sem na kolesu, veliko vecino, verjetno 90% vseh vozenj ravno na cestnem kolesu, pa vedno pozdravim/odzdravim, vendar je v vecini primerov "le" kimanje z glavo ali pa s prstom. Zakaj tako? Ker je v vecini primerov drza tista, ki doloca drugacen pogled, ni toliko vzdrzana kot na MTB ali drugih kolesih. Pa tudi hitrosti so ponavadi nekoliko visje, kot pri ostalih kolesarjih.
Se pa lepo spomnim iz mlajsih let in klubskih staresin, ki so vedno govorili o kolesarskem bontonu, torej pozdravi oz odzdravi, pa ni potrebe po dretju, je dovolj kakor sem zgoraj opisal.

Morda je pa vec tega pozdravljanja med enakimi skupinami, cestak-cestak, kakor cestak-mtb v mestu, lahko bi rekli interesne skupine.

mit3k ::

Specialkarji pozdravljajo sebi najblizje, torej gravlerje in xc racerje, vsi ostali, ne pricakovat objemov. :)

Superboyy ::

Verjetno podobno kot znotraj svojega bloka še pozdravljaš mimoidoče, ko si pa na poti do trgovine pa ne več.

Specialkarji vozijo po trasah kjer je več prometa in ne moreš vsakega pozdravljat, ker lahko samo to počneš celo pot.

Tudi če greš čez rožnik ali po tivoliju s kolesom verjetno ne boš vsakega pozdravil.

Drugo so trase kjer srečaš enega na pol ure.

gusto ::

Jaz sem specialkar, pozdravim praktično vsakega, ne glede na vrsto kolesa, razen kake mamce, ki se z grabljami na rami pelje na njivo. Pozdrav dobim nazaj od 90% kolesarjev, tako da ne razumem točno kak problem imaš OP.
Have you tried turning it off and on again?

Black Dragon ::

iso2000 vse kar si naštel praviloma drži. Hej še polovica specialkarjev (ko sem na specialki) me ne odzdravi, oziroma nobeden, če imam ciklokros kolo z prtlažnikom vzadaj :))
Time will tell.

mr_chai ::

Ne bi bilo slabo, če bi se "touring" kolesarji malo več fokusirali na cesto, kot pa na ptičke, veverice ter pozdravljanje drugih kolesarjev. Ste najbl moteča oblika kolesarjev na cesti. Počasni ste, pa še pol ceste bi zavzeli z vašimi torbami in kletkami al karkol že prevažate okol. Ne zaslužte si odzdravov pridnih specialkarjev, ki dejansko nekaj naredijo za svoje telo, vi pa sam mal pobrcate, pol pa takoj na 3 litre pira. \s

DePalmo ::

Ponavadi se prilagajam okolju in spremljam kaj se okoli mene dogaja. Da se pozdravljamo v hribih mi je jasno in to vedno delam, razen če je kakšna skupina najstnikov ali ljubljančanov v natikačih ki so glasni kot vrane (turistični boni naredijo svoje ...). Sem pa v svojem okolišu opazil da se kolesarji med sabo ne pozdravljajo in povečini ne odzdravljajo niti ko sem peš, celo nekateri pešci ne. Tako da sem presenečen da je tudi med kolesarji bonton da se pozdravljamo med sabo ...

Drugače pa, če je skupina, načeloma pozdravim prvega, nekoga vmes in zadnjega, če je pa možno oz. ni nevarno, pogledam vsakega v oči in vmesnim vsaj pokimam. Drugače bi občasno lahko oponašal papigo ;)

JH84 ::

Haha, še nekaj let nazaj sem bil sam zelo entuzijastičen kolesar, in imel sem povsem ista opažanja...kolesarji na specialkah enostavno ne odzdravljajo...pa nima niti veze na katerem kolesu si, sem namreč bil 2x na teden v grupi, in ljudje se niti med sabo ne pozdravljajo če niso res v sklopu svoje ozke skupine.

Zakaj? Moje mnenje in opažanja:

Če si na specialki, ponavadi pomeni da si že na nekem nivoju kondicije (posplošujem, so seveda izjeme) im med temi ljudmi vlada zelo velika tekmovalnost. In njim se gre, da imajo boljši segment na Stravi od drugega Janeza v skupini, da imajo povprečno hitrost na trasi večjo za 2 km/h od svojga kolega v grupi itd itd, da potem na piru predrabljajo kako so koga za sabo pustili v tisti 500m klanec...in tako naprej. Potem najdeš pa med temi ljudmi še nadpovprečno veliko število arogantnih španatorjev, ki se radi pokažejo z opremo in povprečnimi dosežki na vseh možnih socialnih omrežjih in svojemu sosedu...in za njih je vrnitev pozdrava prevelik napor in zapravljanje časa, ker lahko v tisti sekundi pri odpiranju ust nastane prevelik zračni upor in jim zjebe povprečje na Stravi. Če pa slučajo nimaš na sebi pajkic in si na nekem all terain biciklu, si pa itak smet nevredna obstoja.

Ok, malo sem pretiraval, seveda so tudi fajn dečki na specialkah. Ampak tudi mene razjezi, ko hepan ne more niti odzdraviti, saj je to neka povsem osnovna kultura bontona, ki ne terja nebenega napora.

Tako kot je nekdo že napisal: pozdraviš in si naredil svoje, četudi teleban ne vrne pozdrava. Se pa včasih zaderem na koga, naj se nauči osnovne kulture. Idiot.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JH84 ()

mailer ::

Najprej je treba definirat kaj pomeni odzdraviti:
a)glasovno
b)kimanje
c)gesta z roko/prsti
Večina nekako odzdravi vsi pa definitivno ne. Mam cxa z nizko belanco, pa je mogoče procent večji. Na gorcu nisem pozdravljal pa tudi drugi me niso. Verjetno gre za kastni sistem, podobno kot pri motoristih, kjer navadnih skuterjev ne pozdravljajo. Se moraš peljat vsaj blizu 90 da jim padeš v uč in seveda primerno oblečen, da se vidi, da si želiš biti motorist, haha.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

techfreak :) ::

Med voznjo gorskega ali mestnega kolesa (npr. BicikeLJ) sem ze parkrat prejel opazke s strani voznikov specialk v smislu "bolj gonis, bolj gre" ali pa "prestave mors prav uporabljat".

Izven mesta vedno odzdravim, pozdravim pa samo obcasno, ker sem ugotovil da v vecini primerov ne dobim odzdrava nazaj, in se potem sam pocutim kot da se cudno obnasam.

toro69 ::

Zakaj iso2000 bi te na kolesu pozdravljal, če te peš na pločniku tudi ne? Saj nisva z iste vasi.

Scaramouche1 ::

iso2000 je izjavil:

Torej, ena morda malo bolj provokativna tema, ki se lahko premakne tudi v ložo ali kam drugam...
Sem precej entuziastičen kolesar, ki kolesari za veselje, sprostitev in seveda da malo pošportam. No, veliko kolesarim na turnem kolesu, pa na gorskem in kadar srečam kakšnega kolesarja se ponavadi vsaj pozdraviva. Razen specialkarji. Ti v večini mrkega obraza in brez pozdrava ali kakšnega znaka, odpeljejo naprej oziroma mimo. V čem je finta? A je to posebna "večvredna" kasta? A na specialki rataš boljši od drugih? Tudi sicer se mi zdi, da je za specialkarje kolesarjenje samo tekma in lovljenje sekund? Jaz grem na kolo da se sprostim, sem na svežem zraku in se seveda tudi razmigam. Ampak pri "specialkarjih" se mi zdi da gre pa pravzaprav dostikrat za nekakšno obliko mučenja? Mazohizem? No, evo vabljeni specialkarji, da razložijo kaj je v ozadju, pa ostali kolesarji da delijo svoja mnenja in opažanja.


Se strinjam, čim bolj so spedenani in nosijo obleko ki imajo gor logo top teamov, tem bolj se gre za afnanje, veliko jih vidim ki delajo dnevno 10-20km, ampak bi mislil da vozi Tour!

GR2 ::

Verjetno gre za kastni sistem, podobno kot pri motoristih, kjer navadnih skuterjev ne pozdravljajo.

Jaz bi tudi rekel da je tako. Saj jaz ko vozim po asfaltirani cesti z gorcem se tudi počutim manjvrednega in ko vidim specialkarje jih v sramu ne pogledam, kaj šele pozdravim. Če bi jih pozdravil se pa zelo bojim da bi dobil nazaj samo mrk pogled, tako da se raje vozim naprej kot da ne poznam, kar je v bistvu tudi res.
Za motor bi moral vprašat fotra, ko je imel še skuter sem siguren da ga ni noben pozdravljal. Zdaj ko ima 500-tko je verjetno boljše, ampak cestaki ga pa verjetno tudi ne pozdravljajo, to je spet svoja kasta. S čoperisti je verjetno enako. On spada pač v kasto navadnih motoristov, pač ti naked in ne vem še kateri.

Drugače pa sam sploh ne pomislim na specialko, za mojih 200-500km na leto to ne pride v poštev. Še na gorcu sem moral poiskat res udoben sedež, drugače te vedno bolijo ritne kosti, sploh pa prve par voženj. Gume imam na 2,0-2,5 pa še trese čez razpokan asfalt, šele na 1,5 je ok. Pa čevlje sem tudi že kupoval za SPD pedala, to že vsi zgledajo ozki in trdi, vsaj približno ok so mi bli potem tisti napol pohodni Northwave. Po dveh ali treh padcih in otolčenih kolenih in komolcih se pa sploh ne ubadam več s tem, imam ravna pedala s štifti, ki so bolj za downhill kot za XC kolo, dam gor superge in glej ga zlomka, se da enako vozit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

GR2 ::

Še največji razlog da nimam specialke je pa, da rabiš minimalno 200km, da dobiš vsaj približno moč v nogah in kondicijo, pa to za gorca, moj ima spredaj 20T, zadaj pa 36T. Za specialko rabiš verjetno vsaj 500km, da lahko spelješ kak klanec. Se pravi rabiš v primeru specialke dve kolesi, edino če se na začetku sezone voziš bolj po ravnem.
To mi ne bo nikoli jasno kako se lahko rekreativno voziš s takimi prestavnimi razmerji, vsekakor moraš imet preveč prostega časa, saj vidim ko grem iz šihta, pa tudi če grem že ob 14-tih, specialke že letijo mimo. Zame je velik že če grem kakšno soboto na kolo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GR2 ()

kuall ::

Sem že opazil, da me kolesarji hočejo kar nekaj pozdravljat. to je kr neki.
Kr neki je tudi pozdravljanje v dvigalih.

Pozdravi so nujni za ljudi, ki jih srečuješ vsak dan, da si ne greste na živce.
Pozdravljat ljudi, ki jih vidiš 1x v življenju ni potrebno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kuall ()

jernejl ::

Ko smo že pri gestah in bontonu, ali uporabljate znake za opozorila, ko kolesarite v skupini z drugimi kolesarji?


https://www.cyclingweekly.com/videos/fi...

Zvezdica27 ::

lp,

lej, furaš za gušt ali trening, prozdravjaš ali ne... it's a free world. KO grem jaz na čas (jebi ga), redkopozdravljam. ni to gozd, ko debatiraš. Če nas je več, debatiroamo in spet - ni časa pozdravit. KO pggrem u easy pa pomagam vsem, če se le da.

zz

iso2000 ::

No vidim, da nisem edini ki je opazil ta pojav. :)) Se mi zdi, da bo res kaj na kastnem sistemu. Sem imel en čas "drop bar" belanco pa bolj ozke gume, so me večkrat pozdravili tudi specialkarji. Najbrž so bili razočarani, ko so vidli od blizu kakšnemu plebejcu so namenili pozornost. Sem imel pa svoje čase tudi specialko z montiranim zadnjim prtljažnikom. No, to je pa poželo kar nekaj zanimanja.
Drugače ja, seveda je free world, pozdravljaš ali ne. Normalno. Ampak pač zanimivo se mi zdi da določena skupina kolesarjev nekaj dela nekaj drugače kot ostali.

toro69 je izjavil:

Zakaj iso2000 bi te na kolesu pozdravljal, če te peš na pločniku tudi ne? Saj nisva z iste vasi.

Ko boš nekje v jarku šraufal kolo, bi bil vesel moje pozornosti, pozdrava, orodja in morda rezervne zračnice ali flike? Saj verjetno imaš vse s seboj. Ampak, kaj pa če...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iso2000 ()

KTM_ ::

Specialkarji so kot med motoristi vozniki GSov. Se počutijo nekaj več, ker so dali 10k+ za terenski motor, ki v bistvu nima pravih terenskih sposobnosti, ker tehta 250kg in takšna krava ne more rinit po blatu, pa še škoda ga je pred kamenčki.
Pa na cestah seveda tud ne pozdravljajo.

49106 ::

Zanimivo, mene pozdravljajo predvsem specialkarji, pa tudi (civilizirani) trekerji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

TheBlueOne ::

Si mislim, da ne pozdravljajo, ker so prezaposleni s tem, da se bojijo za zivljenje. Sam kolesarim bolj kot ne samo po naravi, kaksno Pohorje ali pa kaj podobnega. Ce me ze kdaj situacija prisili na cesto, bi raje poklical Taksi, ce bi lahko nalozil picikle.

          ::

Kolesarim že več kot 35 let, večinoma na specialki. Moja opažanja so sledeča: ko sem začel kolesariti, drugih koles razen specialk ni bilo. Takrat smo se večinoma pozdravljali vsi kolesarji. Ko so se pojavila gorska kolesa, je to k kolesarjenju privabilo precej ljudi, ki bontona niso poznali in takrat ti večinoma niso odzdravljali nazaj. V zadnjih letih pa postaja spet popularno cestno kolesarjenje in na specialke se spravljalo ljudje, ki prej niso kolesarili in ti tudi ne poznajo bontona.

Še odgovor avtorju teme: tudi specialkarji večinoma kolesarimo za veselje in užitek, oziroma se od ostalih kolesarjev ne razlikujemo prav dosti. To, da so nam pomembne sekunde in podobno se ti zdi zgolj zaradi tega, ker smo zaradi drugačnega kolesa precej hitrejši od tebe. Mučenja in mazohizma je, vsaj zame, na gorskem kolesu precej več, saj kljub vsemu vloženemu trudu kolo ne gre nikamor. Na specialki pa ob ugodnem vetru lahko po ravnini pelješ tudi 50 na uro.

toro69 ::

iso2000 je izjavil:


Ko boš nekje v jarku šraufal kolo, bi bil vesel moje pozornosti, pozdrava, orodja in morda rezervne zračnice ali flike? Saj verjetno imaš vse s seboj. Ampak, kaj pa če...


Opa! Od danes naprej začnem vse po vrsti pozdravljat. Vsakega, ki ga na ulici srečam, bom prijazno ogovoril. Vsem avtom nasproti bom z lučmi poblendal in še posebej bom pozoren na zamirljive kolesarje, da res koga ne izpustim.
Ker res nikoli ne vem, če bom od koga potreboval prijazno pomoč in ga nekoč, v moji temni preteklosti, nisem prijazno odzdravil.

Stikalo ::

V današnjih časih je velikokrat na kolesarskih poteh prava gužva. Prav tako je velikokrat gužva v gorah, zato je pozdravljanje ratalo naporno oziroma nesmiselno ali samo sebi namen. Če pa v gori ni gužve oz. greš med tednom pa več pozdravljam, včasih še malo povprašam kakšna je pot in, če imajo lep dan.

Steinkauz ::

Imam gravel, prej treking. Ne pozdravljam nobenga, ker se vidiš glih 1 sekundo in ne vidim smisla.

V gorah je drugo, ker traja vse skupaj dlje in se pogledaš iz oči v oči.

hipertija ::

Imam specialko. Pozdravljam vse kolesarje, pa se mi enako zgodi, da kakšne 10% jih ne odzdravi, od tega večinoma na cestakih... samo je tudi dejstvo, da je teh precej več v našem koncu. Seveda moramo ločiti nekoga, ki ima spuščeno držo in hitrosti nad 40-45km/h, ker verjetno dela trening in se mu res ni treba ukvarjati še s pozdravljanjem (tudi tekači mmg. ne odzdravljajo) - in na drugi strani tistega, ki je v pokončni drži in se gre laganico.

Se mi je pa že zgodilo, da sem se priključil 2-3 cestakom proti Ljubljani, pa še pozdravili niso... naduvanci čez Trojane.

Miki N ::

S tem v zvezi (delno) se še danes včasih nasmehnem eni situaciji ko hodimo nekje po eni planoti in pač nismo opazili enega čičota nakar un kar znori nekaj v stilu "Zdravo! Zdravo! A se kaj odzdravi!!???". Vljuden možak pač. :))

sandmat ::

Ne morejo odzdravljat še vas amaterjev, če se peljejo sredi ceste in s sredinci mahajo vsakemu vozilu, ki jih prehiti, no :D

Miki N ::

sandmat je izjavil:

Ne morejo odzdravljat še vas amaterjev, če se peljejo sredi ceste in s sredinci mahajo vsakemu vozilu, ki jih prehiti, no :D


Ja ja včasih sta dve roki premalo za vse nujne gestikulacije med vožnjo. Tukaj imajo vozniki monociklov prednost - mogoče so oni pravi master race?

Kar me spomni.. nekdo bi moral izdelovati LED/OLED ploščico za montažo pod sedežem, ki bi z izbiro na balanci prikazovala socialne geste: HI, "kar naprej", "fakič" itd. Saj si predstavljate.

To bi kar šlo v prodajo po mojem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

49106 ::

Kako si duhovit.

mailer ::

jernejl je izjavil:

Ko smo že pri gestah in bontonu, ali uporabljate znake za opozorila, ko kolesarite v skupini z drugimi kolesarji?


https://www.cyclingweekly.com/videos/fi...
Če vidim nevarno oviro na cesti se vrnem in jo odstranim. Saj nismo na touru, da nimamo časa. S tem lahko rešiš celo kakšno življenje. Ta slika dejansko prikaže aroganco pa ne mislim samo na kolesarje.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mailer ()

mertseger ::

Jaz tudi pozdravljam, ponavadi z roko, bom rekel pol jih vrne pozdrav, hm ja na specialkah so pa res zelo redki se pa najdejo.
Kaj pa vem mogoče še jim preveč mudi:))

sreda ::

Me spominja na tisto temo iz enega drugega foruma Zakaj so gorski kolesarji boljši ljudje ? :)

rejven ::

meni je bolj fascinantno, da so nekateri taki profiji, da ne morejo niti na semaforju ustavit pri rdeči ali pa vsaj zmanjšat?
Drugače pa ne bom pozabil, grem enkrat iz Tolmina v Bovec s trekom , pa pade tip na specialki mimo po ravnini, recimo da je bil minutko dve pred mano na tistem malem klancu od Kobarida naprej, ne vem če ga nisem praktično ujel v svojem tempu na polovici klančka, pa tip gleda nazaj in me opazi, pol se je pa začel, najprej prvi gel,pa gleda nazaj, pa drugi, pa gleda nazaj, me je skor pobral od smeha, ampak se je za par m rešil, ker je blo konec klanca :)).

Nekaj je sebi dokazat kolk zmoreš, nekaj pa, da papaš vse po vrsti za boljši rezultat, da se lahko pred sosedovim janezom hvališ kakšen car si.

Osebno mi je trek/mtb boljše, ker se mi ni treba toliko po glavnih cestah vozit, ker ne narediš toliko km, da se zgoniš in lahko najdeš ture, ki so bolj po odmknjenih cestah.

Utk ::

Ko srečaš drugega biciklista ga moraš ocenit v čem vse je slabši od tebe. To veliko lažje narediš, če ga očitno prečekiraš, in potem mraš pozdravit, ker drugače zgledaš čudno. Če goniš v bombažni majici na trekingu specialkarju nisi zanimiv, zato nima razloga, da te bi sploh analiziral.

njyngs ::

Jaz kot specialkar pozdravim na cesti vsakega posameznika na kolesu. Pa naj bo to nekdo s specialko za 10 jurjev, naj bo to nekdo na treking biciklu ali pa naj bo to stara oma na škripajočem starem rogu.

Posploševanje cele skupine ljudi, ki vozijo specialke na "mrke, ki ne pozdravljajo" je pa kretenizem prve klase.

Utk je izjavil:

Ko srečaš drugega biciklista ga moraš ocenit v čem vse je slabši od tebe. To veliko lažje narediš, če ga očitno prečekiraš, in potem mraš pozdravit, ker drugače zgledaš čudno. Če goniš v bombažni majici na trekingu specialkarju nisi zanimiv, zato nima razloga, da te bi sploh analiziral.

Tak komentar točno pokaže kake vrste človek si ;) Hočeš označit drugega, si pa opisal sebe. Pa ni nujno, da v kolesarskem smislu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: njyngs ()

Qcube ::

Je tudi odvisno koliko ljudi gre mimo tebe. Dokler je eden na 5-10 minut še pozdravljaš, ko pa naenkrat ti prihajajo na 30 sekund mimo je že malo preveč. Zdaj pa ne veš koliko ljudi je šel mimo tisti ki prihaja nasproti, morda si med prvimi in ne reagiraš in izpade čudno.

          ::

rejven je izjavil:

Drugače pa ne bom pozabil, grem enkrat iz Tolmina v Bovec s trekom , pa pade tip na specialki mimo po ravnini, recimo da je bil minutko dve pred mano na tistem malem klancu od Kobarida naprej, ne vem če ga nisem praktično ujel v svojem tempu na polovici klančka, pa tip gleda nazaj in me opazi, pol se je pa začel, najprej prvi gel,pa gleda nazaj, pa drugi, pa gleda nazaj, me je skor pobral od smeha, ampak se je za par m rešil, ker je blo konec klanca :)).


Ja, eni so res smešni, saj ne ločijo med treningom in olimpijado. Sam vedno vozim po svojem programu, tako da upoštevam svoj pulz, predviden za tisti trening. Zato tudi skoraj vedno vozim sam. So pa hecni tisti kolesarji, ki se pravijo tekmovati s tabo. Enkrat sem med intervalnim treningom prehitel enega kolesarja, ki me je potem vsakič, ko sem gonil del intervala v nižjem pulzu, ves srečen prehitel nazaj. Ob eni drugi priložnosti sem se pri gorski vožnji začel približevati kolesarju, ki se je nato tako trudil pospeševati, da je na koncu omagal in sestopil s kolesa. Včasih so je malo moteče, ampak se navadiš voziti po svoje, ne meneč se za take olimpijce.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rabljeno cestno kolo - na kaj paziti?

Oddelek: Šport
329165 (7863) GizmoX
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22549433 (42722) BigWhale

Več podobnih tem