Forum » Loža » Nategovanje upokojencev
Nategovanje upokojencev
mahoni ::
Življenje je njihovo, naj ga tudi v starosti živijo kakor hočejo. Stara mama se je vedno pritoževala čez njeno sestro, ki je kupovala v Top Shopu vso možno šaro. Sama pa spusti v hišo vse kar leze in gre. To ni samo starost kriva. Odkar se spomnim je tako. Vzgoja in manjše intelektualne zmogljivosti že v štartu.
Se strinjam. Samo potem naj ti starci za vse skrbijo. Za placilo poloznic, za nakup hrane, da je vse skuhano, porihtano po hisi, da je ritka cista brez tarzanckov ipd.
Uizi ::
Moja babica je kupovala POMLAJEVALNE kreme pri 90+, eno za zjutraj in eno za ponoči cca. 150€/mesec.. ko smo to ugotovili smo vzeli prazne škatlice kreme in jih napolnili z navadno Niveo in se dogovorili, da ji bomo kupovali kremo, ker je v Nemčiji cenejša .. dopovedat se ji ni dalo nič.
::
Problem pri starih ljudeh je ta, da si včasih niso mogli privoščit, ker ni bilo denarja ali robe, sedaj je pa vse. In to je kot bi otroka spustil v trgovino z bonboni ali pa z igračami, vse bi imel.
Sploh se ne gre za to, ampak za metode, ki jih uporabljajo akviziterji. Stari ljudje so res kakor otroci. Ko enkrat akviziter pride v stanovanje, je zadeva že prodana, pa naj si bo to karkoli.
je izjavil:
Smo imeli isti problem, vendar s prodajo na domu. Stari starši so zmeraj pokupili vso kramo, ki so jo prinesli akviziterji. Mi tega problema nismo nikoli rešili.
Da hodiš po domovih moraš prej dobit dovoljenje upravne enote in too v papirnati obliki tud nosit s seboj in pokazat. Če ne pokažeš adijo; nimaš kej zvonit po domovih če nisi maškara al pa če ne greš na obisk. Je kaznivo.
Saj zato pa zvonijo le pri starih ljudeh. Pri nas ni bilo še nikoli nobenega.
mahoni ::
Moja babica je kupovala POMLAJEVALNE kreme pri 90+, eno za zjutraj in eno za ponoči cca. 150€/mesec.. ko smo to ugotovili smo vzeli prazne škatlice kreme in jih napolnili z navadno Niveo in se dogovorili, da ji bomo kupovali kremo, ker je v Nemčiji cenejša .. dopovedat se ji ni dalo nič.
Nesramnezi! Uboga babica. Samo zelela je biti lepa kot v mladih letih.
Ce obstaja kriza srednjih let, je to pomoje kriza zeeeeeloo poznih let.
darkolord ::
Me zanima, če bi enako ravnali, če bi akviziterji vašega otroka prepričali, da vam prinesejo vašo bančno kartico, da jo lepo izpraznejo.
A bi bila to le "šola za naslednjič" in "pustite otroku, da ima veselje" ali bi se vam snelo?
A bi bila to le "šola za naslednjič" in "pustite otroku, da ima veselje" ali bi se vam snelo?
gruntfürmich ::
tu ni enostavnega odgovora. denar je njihov, in kdo smo mi da bomo pametovali za kaj ga lahko porabljajo.
tudi meni se ne zdi prav za kaj mama troši denar (na srečo ne kupuje teh neumnosti kot jih tu gor naštevate, so se pa doma pred pol leta navduševali nad parnim sesalcem za 2000EUR, vrednim 200EUR, pa so na srečo skupaj z bratom ugotovili da si ga trenutno ne morejo privoščiti, preden sem jim razložil da je to nategovanje butastih), ampak kdo pa sem jaz da ji bom branil zapravljat lasten denar?
drugo je če bi ji zmanjkalo čez mesec za položnice, potem ji sigurno ne bi dodajal denarja, če pa bi ji pa bi ji orng zagrozil glede nespametne porabe denarja...
ni enostavno; na eni strani dobronamernost otrok, na drugi omejevanje svobodne odločitve glede lastnega denarja...
tudi meni se ne zdi prav za kaj mama troši denar (na srečo ne kupuje teh neumnosti kot jih tu gor naštevate, so se pa doma pred pol leta navduševali nad parnim sesalcem za 2000EUR, vrednim 200EUR, pa so na srečo skupaj z bratom ugotovili da si ga trenutno ne morejo privoščiti, preden sem jim razložil da je to nategovanje butastih), ampak kdo pa sem jaz da ji bom branil zapravljat lasten denar?
drugo je če bi ji zmanjkalo čez mesec za položnice, potem ji sigurno ne bi dodajal denarja, če pa bi ji pa bi ji orng zagrozil glede nespametne porabe denarja...
ni enostavno; na eni strani dobronamernost otrok, na drugi omejevanje svobodne odločitve glede lastnega denarja...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
UganiKdo ::
Me zanima, če bi enako ravnali, če bi akviziterji vašega otroka prepričali, da vam prinesejo vašo bančno kartico, da jo lepo izpraznejo.
Dokler so stari starši živi je to njihov denar in ne tvoj. Razen če že preštevaš kaj boš dobil v dediščini.
Pri nas je bil dogovor, da babica preko trajnika nakaže ob prejemu pokojnine nakaže del penzije na ločen račun, kjer je moja mama pooblaščena. S tega računa se potem plačajo računi in pokirje, kar naši za njo kupijo in dostavijo. S preostankom pa seveda prosto razpolaga in pogosto tudi kakšno neumnost kupi. Kadar do tega pride se predvsem izogibamo obtoževanja in jo poskusimo prepričat da se zadeva vrne. Včasih gre, vačish ne. Ravno prejšnji mesec je pravnuku kupila 100EUR odejo, ki je oh in sploh. Pa smo z nasmehom sprejeli, ko smo videli kako pomembno se ji je zdelo, da je pravnuku to kupi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: UganiKdo ()
V zgornjem primeru bi bil torej jezen edino na otroka, ker jemlje tvoj denar, in ne na akviziterja, ki je olupil tvojega otroka?
Vidim, da še vedno večina tukaj ne razume problematike.
Dajete neke primere, ki nimajo veze s ključnimi problemi. Problem ni v overpriced pivu za 4 eure, odejah za 100 eur, magičnem odpiraču za konzerve ipd.
Problem je v nategunih, ki pod pretvezami in z lažmi od starejših ljudi, ki se ne znajo ali morejo izobraziti o temu, kar jim prodajajo, pridobivajo denar.
Za prevare o nigerijskih princih vsi tukaj vemo in se jim samo nasmihamo. Seveda je sedaj lahko biti pameten, ko so se pred nami že drugi nategnili. A za vse te, ki so jih nategnili, samo rečemo, "saj je njihov denar, naj z njim počnejo, kar želijo"? A so si res želeli biti okradeni?
Dajete neke primere, ki nimajo veze s ključnimi problemi. Problem ni v overpriced pivu za 4 eure, odejah za 100 eur, magičnem odpiraču za konzerve ipd.
Problem je v nategunih, ki pod pretvezami in z lažmi od starejših ljudi, ki se ne znajo ali morejo izobraziti o temu, kar jim prodajajo, pridobivajo denar.
Za prevare o nigerijskih princih vsi tukaj vemo in se jim samo nasmihamo. Seveda je sedaj lahko biti pameten, ko so se pred nami že drugi nategnili. A za vse te, ki so jih nategnili, samo rečemo, "saj je njihov denar, naj z njim počnejo, kar želijo"? A so si res želeli biti okradeni?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
starkos ::
Če gre za nakup na daljavo imaš 14 dni da prekličeš in vrneš... poglej 43. člen Zakona o varstvu potrošnikov, med drugim tole, če kaj pomaga:
43.č člen
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.
Pri prodajni pogodbi začne odstopni rok iz prejšnjega odstavka teči z dnem, ko:
- potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad blagom,
...
Tudi sama sem se poslužila tega, ko je moja mama naročila neko blazino s kristali za 1300 eur, ker so jo pretentali z obiskom na domi. Me je skoraj kap, ko mi je povedala. Tako da v kolikor se redno pogovarjate s svojimi starši, imate čas takšna naročila prekinit. Jaz sem poslala skenirano izjavo z njenim podpisom o preklicu pogodbe pa jih zraven tega še pošteno nahrulila preko telefona pa je bilo to to.
zasekaroza ::
Pa je imela babica od te kreme res bolj mladostno kožo?
mtosev ::
V zgornjem primeru bi bil torej jezen edino na otroka, ker jemlje tvoj denar, in ne na akviziterja, ki je olupil tvojega otroka?
Jaz tukaj seveda vidim razliko. Otrok in kartica je kraja. Če pa si se pustil prepričati, da si nekaj kupil no ni glih kraja, ampak spreten prodajalec in oseba katera se je pustila prepričati, da kupi nekaj. No na koncu, če oseba tega sploh ne bi pustila v hišo ji nič ne bi mogel prodati.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
FireSnake ::
gruntfürmich je izjavil:
tu ni enostavnega odgovora. denar je njihov, in kdo smo mi da bomo pametovali za kaj ga lahko porabljajo.
Se strinjam!
Zraven dodamo še: stari naj čim bolj dajejo na stran, da mi poberemo, ko gagnejo.
Zakaj že? Če imajo denar naj ga poženejo! Za koga naj ga šparajo? Za druge?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Stikalo ::
Se strinjam!
Zraven dodamo še: stari naj čim bolj dajejo na stran, da mi poberemo, ko gagnejo.
Zakaj že? Če imajo denar naj ga poženejo! Za koga naj ga šparajo? Za druge?
Ja po svoje je to res, ampak moji stari so dobili dediščino, parcelo in pričakujem in prav je, da tisto kar so podedovali ne sfrčkajo, ker so dobili v dar in v uporabo. In tudi v veliko primerih dobiš dediščino in, če imaš potomstvo si nekako moralno odgovoren, da ne poženeš vsega v zrak (to zna vsak tepec in ni težko - ne rabiš kakega intelekta)
Pri nas je stara mama vsak mesec vse pognala v zrak ( za razne neumnosti) in njena parcela, bo komaj za poplačilo oskrbe na domu. Parcelo je podedovala. Torej svojem življenju ni privrčevala niti za svojo oskrbo v domu in gre v minus glede na to kar je podedovala. Za njo bo ostalo 0€, s tem da je dobila podedovano lepo parcelo.
Pri akviziterjih je pa problem, ker ge za guljufijo in odiranje. Pač ko so starejši njihova pamet ni več ostra in to razni pidipaldji izkoristijo. Akviziterstvo bi jaz prepovedal, razen če gre za neko obrt in dobiš dovoljenje države in ga lahko trajno izgubiš se greš goljufijo.
Vidim, da še vedno večina tukaj ne razume problematike.
Narobe sva se razumela in se v veliki meri strinjam s tabo, ampak določen element svobode in posledično neumnosti, ki iz tega sledijo pa imajo tako stari starši, kakor akviziterji ki stvari prodajajo. IMO so zakonska določila glede prodaje na domu zadostna in veliko večino neumnosti je možno brez večjih zapletov sanirat. Še vedno pa nobena zakonodaja ni 100% in ne more v celoti zaščitit ljudi pred lastno neumnostjo. Zato s starostniki ali pa z otroci pač treba delat na komunikaciji in vzpostavit nek protokol ali sistem delovanja, ki zmanjšuje tveganja. Jeza na eno ali drugo skupino pa ima bore malo dodane vrednosti.
Pri nas smo pač tveganje razpršili na način, da ne pride do situacije, kjer bi bila ogrožena eksistenca, ko do kakšnega neracionalne nakupa pride pa se case by case vidi ali je smiselno uporabit zakonska določila glede odstopov od pogodb ali pa pač z nasmehom prevzet kramo in jo vrč na podstrešje. Že prej sem omenil primer nakupa oddeje za 100EUR eur. IMO je to pač majhna cena za zadovoljstvo, ki ga je babica občutila, češ kako je nardila nekaj res dobrega za pravnuka. Pa vem, da so bili to njeni prihranki več mesecev, ampak kaj točno bi bila dodana vrednost da bi jo nadirali in zganjali ne vem kaj (kot je prebrat v tej temi)? Za 100EUR? jaz, ne.
Ja po svoje je to res, ampak moji stari so dobili dediščino, parcelo in pričakujem in prav je, da tisto kar so podedovali ne sfrčkajo, ker so dobili v dar in v uporabo.
Imajo lastnino, ki je samo in le njihova. Prej kot si razčistiš, da to ni tvoje in da do tega nimaš nobene pravice, lepše ti bo v življenju.
In tudi v veliko primerih dobiš dediščino in, če imaš potomstvo si nekako moralno odgovoren, da ne poženeš vsega v zrak (to zna vsak tepec in ni težko - ne rabiš kakega intelekta)
Popolnoma zgrešena predpostavka. Moralna in zakonska dolžnost staršev je da poskrbijo za potomce do te mere, da so sposobni poskrbet zase. Če svoje delo naredijo pravilno je dediščina zadnja stvar, ki zanima otroke.
Zgodovina sprememb…
gruntfürmich ::
da je nekdo moralno odgovoren glede dediščine lahko izjavi samo lakomen potomec.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
bbbbbb2015 ::
sparovcek2 je izjavil:
Sodelujejo v razno raznih nagradnih igrah in z tem podajo soglasje, da se jih se naprej bombardira z raznimi reklami in podobnimi nategi. So pa te reklame res nategunske, na veliko in jasno pise da si dobitnik 4000Eur in to je edino kar starec vidi. Ta reklama specificno je s strani nategunskega Vitalmarket-a, proti katerem sicer naj bi ze tekli postopki zaradi zavajanja, ampak saj vemo kako je to.
Stari so preko 90let in so tezavni. Prestejejo vsak eur in so trmasti, ces da je njihov denar.
Racune jim placujemo mi preko njihovega racuna, imamo dostop do nlb klik. A je kaksna uporabna nastavitev, da bi lahko omejili nakazila, ali pa da bi bilo potrebna odobritev ali kaj podobnega? Stari gredo na banko, izrocijo poloznico in svojo kartico in niti ne vejo kaj placujejo. Da ukrepamo preden pride do kaksnega se vecjega natega in se izprazni racun...
Sicer so prisebni, tako da niti ne vem kako tocno je prislo do natega, so pa stari in verjetno hitro padejo na taksne fore.
Povsem te razumem.
Nateg je lahko še za kaj več, kot samo za keš, čeprav imajo nateguni najraje keš, ker potem to ponikne ASAP.
Mislim, da je potrebno dati vlogo na sodišče, da se starim staršem odvzame opravilna sposobnost. Potem oni ne morejo več podpisovati pogodb.
Penzija se nakazuje na drug račun, tam pa je najbolje dati trajnik za sprotne stroške. Seveda je potem potrebno dogovoriti se, kaj stari starši rabijo, da se jim to kupi, ter seveda zavrniti tablete za pomlajevanje, prostato, tretma pleše in kaj je še takih.
gruntfürmich je izjavil:
da je nekdo moralno odgovoren glede dediščine lahko izjavi samo lakomen potomec.
Ne. Jaz sicer od staršev nič ne pričakujem, čeprav neko hišo in še kaj imata.
Hkrati pa upam, da bodo moji otroci podedovali čim več po nama z ženo, da jim bo lažje v življenju.
Če bi se nekdo zalepil na moje starše, da bi jih sesal, to bi seveda skrbelo mene tudi.
bbbbbb2015 je izjavil:
sparovcek2 je izjavil:
Sodelujejo v razno raznih nagradnih igrah in z tem podajo soglasje, da se jih se naprej bombardira z raznimi reklami in podobnimi nategi. So pa te reklame res nategunske, na veliko in jasno pise da si dobitnik 4000Eur in to je edino kar starec vidi. Ta reklama specificno je s strani nategunskega Vitalmarket-a, proti katerem sicer naj bi ze tekli postopki zaradi zavajanja, ampak saj vemo kako je to.
Stari so preko 90let in so tezavni. Prestejejo vsak eur in so trmasti, ces da je njihov denar.
Racune jim placujemo mi preko njihovega racuna, imamo dostop do nlb klik. A je kaksna uporabna nastavitev, da bi lahko omejili nakazila, ali pa da bi bilo potrebna odobritev ali kaj podobnega? Stari gredo na banko, izrocijo poloznico in svojo kartico in niti ne vejo kaj placujejo. Da ukrepamo preden pride do kaksnega se vecjega natega in se izprazni racun...
Sicer so prisebni, tako da niti ne vem kako tocno je prislo do natega, so pa stari in verjetno hitro padejo na taksne fore.
Povsem te razumem.
Nateg je lahko še za kaj več, kot samo za keš, čeprav imajo nateguni najraje keš, ker potem to ponikne ASAP.
Mislim, da je potrebno dati vlogo na sodišče, da se starim staršem odvzame opravilna sposobnost. Potem oni ne morejo več podpisovati pogodb.
Penzija se nakazuje na drug račun, tam pa je najbolje dati trajnik za sprotne stroške. Seveda je potem potrebno dogovoriti se, kaj stari starši rabijo, da se jim to kupi, ter seveda zavrniti tablete za pomlajevanje, prostato, tretma pleše in kaj je še takih.
ne govori neumnosti. Odvzem opravilne sposobnosti je skrajen ukrep, ki niti pod razno ni dopusten zato, ker se ti zdi da starši preveč zapravljajo.
Stikalo ::
gruntfürmich je izjavil:
Se čisto strinjam, da kar človek zasluži je upravičen, da to potroši. Če pa nekdo nekaj podeduje in to zapravi in ima svoje potomsto in živi na tuj račun pa ne moreš reči da je nekaj super duper pridanič. Seveda, če je pameten otroke spravi do kruha oz. si dejansko vzame čas za otroke, da imajo dobre prihodke in potem je vse to nepomembno. Pomembno je da pač niso luzerji, ki vse sfrčkajo na tuj račun. Seveda sedaj ni več toliko v materialnem smislu, kot je v smilsu veščin, znanja, ampak vseeno tukaj ne moreš reči, da je moralno, da nekdo sfrčka dediščino, ki gre skozi generacije.
Če imaš svoj denar je prav, da ga trošiš. Samo, da kupuješ neumnosti in si potem breme drugim (plačilo oskrbe v domu). Tudi dediščina ponavadi gre skozi generacije in, da nek luzer potroši nekaj kar je šlo skozi generacije pač ni nekaj kar bi se lahko s tem hvalil.
Vedno je v življenju odgovornost do sebe in do drugih.
Magic1 ::
Preveč enostavno gledate. Tvoja naloga je, da poskrbiš za otroke in za starše. Če oni ne morejo poskrbeti zase, boš moral doplačat.
Magic
ne govori neumnosti. Odvzem opravilne sposobnosti je skrajen ukrep, ki niti pod razno ni dopusten zato, ker se ti zdi da starši preveč zapravljajo.
Saj za to se gre. Sodišče lahko temu ugodi ali pa tudi ne ugodi. O tem razsoja sodišče. Drugače volje starih ni mogoče overridati, po moje.
::
bbbbbb2015 je izjavil:
Saj za to se gre. Sodišče lahko temu ugodi ali pa tudi ne ugodi. O tem razsoja sodišče. Drugače volje starih ni mogoče overridati, po moje.
Saj dejansko so ti starostniki daleč od tega, da bi bili opravilno nesposobni. Gre se le za to, da bi lahko svoj denar uporabili pametneje, oziroma za kakšno stvar, ki jo bolj nujno potrebujejo. Proti akviziterjem nimajo praktično nobene možnosti. Dodaten problem pa se pojavi, ko jih prodajalci (seveda brez licence, kontakta ali česar koli) prepričajo v opustitev nujne terapije v zameno za neke placebo tablete. To je res podlo.
In ne, tukaj ne gre za noben proces učenja na napakah, kakor pri otrocih. Pri starostnikih gre umsko samo še navzdol in pri takih zadevah vedno slabše.
je izjavil:
bbbbbb2015 je izjavil:
Saj dejansko so ti starostniki daleč od tega, da bi bili opravilno nesposobni. Gre se le za to, da bi lahko svoj denar uporabili pametneje, oziroma za kakšno stvar, ki jo bolj nujno potrebujejo. Proti akviziterjem nimajo praktično nobene možnosti. Dodaten problem pa se pojavi, ko jih prodajalci (seveda brez licence, kontakta ali česar koli) prepričajo v opustitev nujne terapije v zameno za neke placebo tablete. To je res podlo.
In ne, tukaj ne gre za noben proces učenja na napakah, kakor pri otrocih. Pri starostnikih gre umsko samo še navzdol in pri takih zadevah vedno slabše.
Če nekdo, ki je zelo star, ne zna presoditi, če rabi nekaj za 600€, potem zna še manj presoditi, če rabi nekaj za 6000€ ali 60.000€. Potem pa hitro pride do neke izvršbe in raznih dražb. Slovenski sistem je izrazito odvisen od korektnosti "upnikov". V tujini je to drugače rešeno, predvsem je breme dokazovanja na upniku.
Zato sem mnenja, da bi sodišče prisluhnilo argumentom. Druge možnosti pa jaz ne vidim, da bi starcem preprečili nekaj.
Se enkrat: ne, odvzem opravilne sposobnosti ni nekaj kar bi se presojalo tako banalno. Brez zajetnega kupcka medicinske dokumnetacije sodosce niti pogledalo ne bo tega. Se pri osebnem stecaju ne pride do tako grobega posega v svobodo cloveka.
Starostnik ima vso pravico da zapravi kolikor denarja mu pase pa mu nobeno sodisce ne bo zato odvzelo opravilne sposobnosti.
Kako tocno v sloveniji ni dokazno breme dolga na upniku?
Starostnik ima vso pravico da zapravi kolikor denarja mu pase pa mu nobeno sodisce ne bo zato odvzelo opravilne sposobnosti.
Kako tocno v sloveniji ni dokazno breme dolga na upniku?
Zgodovina sprememb…
Zimonem ::
bbbbbb2015 je izjavil:
je izjavil:
bbbbbb2015 je izjavil:
Če nekdo, ki je zelo star, ne zna presoditi, če rabi nekaj za 600€, potem zna še manj presoditi, če rabi nekaj za 6000€ ali 60.000€. Potem pa hitro pride do neke izvršbe in raznih dražb. Slovenski sistem je izrazito odvisen od korektnosti "upnikov". V tujini je to drugače rešeno, predvsem je breme dokazovanja na upniku.
Zato sem mnenja, da bi sodišče prisluhnilo argumentom. Druge možnosti pa jaz ne vidim, da bi starcem preprečili nekaj.
Nič drugače ni v tujini. Če ni dokazana prevara. Sploh pa potem rabiš skrbnika. Odvzem opravilne nesposobnosti je dolgotrajen postopek. Tako pri nas kot v tujini.
dela ::
zasekaroza je izjavil:
Pa je imela babica od te kreme res bolj mladostno kožo?
To je bila babica preden so ji kremo zamenjali:
potem so pa vse uničili.
Facebook dev ::
Dobro babi imas
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.
you don't deserve me at my best.
mtosev ::
Nekdo je odkril kremo za pomlajevanje. Hitro naredite sp pa lahko to prodajate starejšim.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sesalci Lura premium (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7198 (6001) | stara mama |
» | Sesalec - nateg (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 101723 (39599) | |
» | Kje se odjaviti od nategunskih firm?Oddelek: Loža | 3312 (2013) | solatko |
» | Dedovanje nujnega deleža (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22863 (20114) | Ziga Dolhar |