Forum » Pomoč in nasveti » Gamerski računalnik - nadgradnja
Gamerski računalnik - nadgradnja
mahoni ::
Vse kar ima ze nekoliko boljso graficno, oz. poganja igre se lahko imenuje gaming pc. Isto je pri avtu, imas twingo sport, pa samo 100 konjev. Pac je zelo razsirjen pojem, kar enim, ki dajo precej denarja za take zadeve, kar udari v obcutljiv ego.
Jaz nisem slovencljan, zato mi je za ego vseeno. Mesecno imam prihodkov 7-8k€, tako da se s stem ne ubadam.
Ti ocitno se ne ves, da se grafika uporablja se za kaj drugega kot samo za gaming...
Scorpy84 ::
Vse kar ima ze nekoliko boljso graficno, oz. poganja igre se lahko imenuje gaming pc. Isto je pri avtu, imas twingo sport, pa samo 100 konjev. Pac je zelo razsirjen pojem, kar enim, ki dajo precej denarja za take zadeve, kar udari v obcutljiv ego.
Jaz nisem slovencljan, zato mi je za ego vseeno. Mesecno imam prihodkov 7-8k€, tako da se s stem ne ubadam.
Ti ocitno se ne ves, da se grafika uporablja se za kaj drugega kot samo za gaming...
Vseeno vidim, da imas obcutljiv ego, da se moras dodatno pohvaliti. Tema je o gaming pc, tako, da dvomim o tvojem zasluzku, ker se ne znas drzat teme.
hojnikb ::
8 jurckov na mesec? Kaksen peasent league je to?
V nekaterih predelih sveta je to komaj za zivotarjenje.
Dvomit o prihodku ni tezko, ce zram nimas tudi konteksta. 8k jurjov na mesec je pac dost mal, ce ti je sam najem enga shitbox stanovanja 2-3k.
V nekaterih predelih sveta je to komaj za zivotarjenje.
Vseeno vidim, da imas obcutljiv ego, da se moras dodatno pohvaliti. Tema je o gaming pc, tako, da dvomim o tvojem zasluzku, ker se ne znas drzat teme.
Dvomit o prihodku ni tezko, ce zram nimas tudi konteksta. 8k jurjov na mesec je pac dost mal, ce ti je sam najem enga shitbox stanovanja 2-3k.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Ponovno. Racunalnik, o katerem je v tej temi govora niti slucajno ni gaming-pc. Pika!
Ego gor ali dol. Te jaz poznam? Ne. Me ti poznas? Ne. Torej, kaj imam tocno od hvaljenja na enem xyz forumu?
Se en, ki ga malo fovsija daje. Lej, tud ce bi bilo stanovanje 4k, mi ostane 4k, medtem pa revezi shajate z 300€/mesecno, ce imate to sreco. Se kaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mahoni ()
Se en, ki ga malo fovsija daje. Lej, tud ce bi bilo stanovanje 4k, mi ostane 4k, medtem pa revezi shajate z 300€/mesecno, ce imate to sreco. Se kaj?
Nwm po čem sklepaš, da me daje kakšrna kol foušija. Sj ni švoh znesek, sploh za naše razmere (ni pa to nič posebnega v recimo kakšni švici, hence kontekst z stanovanjem) ni se pa to za neki ful hvalit kakšen miljonar si. Ajde, mogoče v kakšni vaški gostilni to potegne.
#brezpodpisa
kuall ::
8000€ prihodkov na mesec je zelo dobro, če mene vprašaš. take plače imajo samo kakšni direktorji. to te pride na leto skoraj 100.000€. Lahko za novo bajto našparaš v 3 letih. Ni se za hvalit s tem zarad fovš ljudi.
A pol je na mimovrste pametno kupit nek gamer računalnik za okoli 1000€? Kaj bi lahko bilo narobe s tem?
A pol je na mimovrste pametno kupit nek gamer računalnik za okoli 1000€? Kaj bi lahko bilo narobe s tem?
Jarno ::
Nadgradnja OP-ovega pc-ja z novo robo je nesmisel.
Še najbolje bi res bilo pogledat na bolhi za kako grafo in 4GB rama.
Skupaj več kot 100€ ni smiselno zapraviti.
Problematičen zna biti tudi napajalnik.
Sicer Bolhači za kako GTX 970 še vedno prosijo 100€+.
Še najbolje bi res bilo pogledat na bolhi za kako grafo in 4GB rama.
Skupaj več kot 100€ ni smiselno zapraviti.
Problematičen zna biti tudi napajalnik.
Sicer Bolhači za kako GTX 970 še vedno prosijo 100€+.
#65W!
vse. sestavi po komponentah, kot ze 100tič povedano.
Ker pride ceneje? Se ne spoznam na komponente niti ne poznam koga, da bi mi sestavil.
Koliko ceneje pride pri 1000€ računalniku?
Kaj je s tem narobe:
https://www.mimovrste.com/namizni-racun...
krs napajalnik
dokaj pocen plata
neznan ssd
neznan ram(je sploh dual channel?)
brez OSa
kombinacija komponent sicer ni cisto mimo, kot je tipicno za retail sestavljanke, ampak you can do better.
dokaj pocen plata
neznan ssd
neznan ram(je sploh dual channel?)
brez OSa
kombinacija komponent sicer ni cisto mimo, kot je tipicno za retail sestavljanke, ampak you can do better.
#brezpodpisa
DarwiN ::
Na grafo z referenčnim hladilnikom si pozabil... Nvidijine sicer niso tolk slabe, pa vendar ...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
pa da nebom samo na prazno pljuval po mimovrste; primerljiv build (po performancah, kvaliteta mogoce notch better, kjer steje) te pride iz njemacke debelih 240-250e ceneje z shippingom
https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Tako, da ce ti je tezko pocakat par dni, naredit malo telovadbe preko mailboxde, zapravi dodatnih 250e.. Nihce ti ne brani.
https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Tako, da ce ti je tezko pocakat par dni, naredit malo telovadbe preko mailboxde, zapravi dodatnih 250e.. Nihce ti ne brani.
#brezpodpisa
To dobiš sestavljen računalnik?
Ah že tak sem se težko odločil, zdej se bom pa še težje.
Ni mi težko počakat, lahko čakam še pol leta v resnici, sploh ne rabim nujno nove kište, jo pa rabim, da bom lahko gledal 4 videe naenkrat na velikem monitorju al pa igral igrico brez, da bi vse imel na low.
Drgač pa ne bi bilo slabo sam si sestavit kište že zato, da bom vanjo vgradil obstoječe 3 trde diske, ki jih je za skupaj 2 TB, kar ni malo placa. Tako bi kar obdržal obstoječi operacijski sistem, ne bi na novo nameščal, ker se mi res ne da.
Tak da v resnici rabim samo novo grafično, CPU in en 2TB disk in en 500GB SSD disk. Mogoče dokupim 8GB rama.
Možno, da bi moral kupit samo novo grafično za 200€, kaj praviš glede na to, kaj imam zdaj:
http://shrani.najdi.si/?2p/oL/2JDTRbav/...
Pač imam nov 43" monitor in mau počas delajo nekatere stvari zdej.
Se mi pa ne da preveč ukvarjat s tem kombiniranjem in bi najraj na mimovrste naročil gaming pac pa je mir, tega pa komu podaril, če bi bil kak kandidat heh.
Ah že tak sem se težko odločil, zdej se bom pa še težje.
Ni mi težko počakat, lahko čakam še pol leta v resnici, sploh ne rabim nujno nove kište, jo pa rabim, da bom lahko gledal 4 videe naenkrat na velikem monitorju al pa igral igrico brez, da bi vse imel na low.
Drgač pa ne bi bilo slabo sam si sestavit kište že zato, da bom vanjo vgradil obstoječe 3 trde diske, ki jih je za skupaj 2 TB, kar ni malo placa. Tako bi kar obdržal obstoječi operacijski sistem, ne bi na novo nameščal, ker se mi res ne da.
Tak da v resnici rabim samo novo grafično, CPU in en 2TB disk in en 500GB SSD disk. Mogoče dokupim 8GB rama.
Možno, da bi moral kupit samo novo grafično za 200€, kaj praviš glede na to, kaj imam zdaj:
http://shrani.najdi.si/?2p/oL/2JDTRbav/...
Pač imam nov 43" monitor in mau počas delajo nekatere stvari zdej.
Se mi pa ne da preveč ukvarjat s tem kombiniranjem in bi najraj na mimovrste naročil gaming pac pa je mir, tega pa komu podaril, če bi bil kak kandidat heh.
jah, ce si lazy, potem je mimovrste to go. Ce bi pa rad optimum, pac sestavis preko mindfactory.
250e pri tem rangu pa spet ni tako mal kesa, considering.
250e pri tem rangu pa spet ni tako mal kesa, considering.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Ja stran metat denar ni glih lepo.
Se pravi naročim in skup sešraufam, CPU namontirat na plato bi znalo bit mau zajebano, a ni res, da moraš nekaj podmazat spodaj? :) Saj se mi zdi, da sem že delal to 1x, samo sem malo pozabil. Drugo pa je enostavno.
Ta plata podpira 6 diskov, da vgradim 3 stare in 2 nova? Tako bom imel 750SSD + 4TB HD.
Ker mojga starega računalnika ne bo noben nucal in je brezveze pustiti diske v njem, če pa že bo kdo se mu samo dokupi disk pa dela.
Pa najbrž je treba plačat vnaprej s kreditno kartico, ne pa poštarju?
Na splošno pa kar mau živčen ratam, če moram šraufat računalnike, tudi sem kar neroden, enkrat sem nekaj vtaknil v vrteči se ventilator madona in je začelo ropotat, enkrat pa sem zadaj povečal luknjo, da bo večji dotok zraka hehe. Rad nekaj čaram, podobno je pri kuhanju, po svoje čaram pa dostikrat rata brozga namesto da bi sledil receptu.
Vidim pa da na mimovrste prišparam 100€, če naročim danes, ko je še tista koda. potem bo samo 150€ razlike kot če naročim iz nemčije. za 150€ da grem šraufat pa se po moje ne splača. Kva praviš? :)
Se pravi naročim in skup sešraufam, CPU namontirat na plato bi znalo bit mau zajebano, a ni res, da moraš nekaj podmazat spodaj? :) Saj se mi zdi, da sem že delal to 1x, samo sem malo pozabil. Drugo pa je enostavno.
Ta plata podpira 6 diskov, da vgradim 3 stare in 2 nova? Tako bom imel 750SSD + 4TB HD.
Ker mojga starega računalnika ne bo noben nucal in je brezveze pustiti diske v njem, če pa že bo kdo se mu samo dokupi disk pa dela.
Pa najbrž je treba plačat vnaprej s kreditno kartico, ne pa poštarju?
Na splošno pa kar mau živčen ratam, če moram šraufat računalnike, tudi sem kar neroden, enkrat sem nekaj vtaknil v vrteči se ventilator madona in je začelo ropotat, enkrat pa sem zadaj povečal luknjo, da bo večji dotok zraka hehe. Rad nekaj čaram, podobno je pri kuhanju, po svoje čaram pa dostikrat rata brozga namesto da bi sledil receptu.
Vidim pa da na mimovrste prišparam 100€, če naročim danes, ko je še tista koda. potem bo samo 150€ razlike kot če naročim iz nemčije. za 150€ da grem šraufat pa se po moje ne splača. Kva praviš? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
itk da se splaca. to ce nisi invalid na obeh rokah (ali kako drugace omejen) zlozis skup v roku 30-60 minut.
procesor vtaknes v socket (ce znas posraufat svojo bolso polovico, bos znau tut to). mazat ni treba nic, ker je pasta ze prednamazana na hladilniku, samo naslones gor na navoje in zasrafuas.
ostalo je pa se bolj straightfoward. zdej ce ti je za tistih 150e vseeno, pac nabavi mimovrste in seveda porocaj o celi izkusnji :)
procesor vtaknes v socket (ce znas posraufat svojo bolso polovico, bos znau tut to). mazat ni treba nic, ker je pasta ze prednamazana na hladilniku, samo naslones gor na navoje in zasrafuas.
ostalo je pa se bolj straightfoward. zdej ce ti je za tistih 150e vseeno, pac nabavi mimovrste in seveda porocaj o celi izkusnji :)
#brezpodpisa
Nwm po čem sklepaš, da me daje kakšrna kol foušija. Sj ni švoh znesek, sploh za naše razmere (ni pa to nič posebnega v recimo kakšni švici, hence kontekst z stanovanjem) ni se pa to za neki ful hvalit kakšen miljonar si. Ajde, mogoče v kakšni vaški gostilni to potegne.
Resno? Bos resnicno moral malce ven iz 2x2 kurnika. Pa kaj ti mislis, da folk v svici serje denar? Da 8k ni nic posebnega?
8k frankov je npr. placa progamerja, ce si vsaj nekaj vec kot navadni code monkey.
Primer fleta v Zürichu - https://www.immoscout24.ch/en/d/penthou...
Ostane ti se 5k.
Daj se za ostale stroske (hrana, svoje potrebsine, internet, tv, strom) celih 3k. Kok ti ostane mesecno? Naj pomagam celih 2k x 12mesecev = 24k frankov /letno. In to ni nic? Kdor se malo stisne, lahko spara tudi 3.5k frankicev na mesec ob 8k placi. To govorim samo za 1 osebo, pa ce delata oba, pol ne rabim naprej racunat.
Koliko frankov si lahko navadni slovecnljan v kurniku prispara na letni ravni?
kaj veliko ne, ampak navadni slovencelj se ne hvalisi po forumih, koliko zasluzi. V tem je keč.
Se najmanj pa taksna samohvala sodi v temo nakupa gejmerskega pcja. Lahko se pohvalis v vaski gostilni ali pa v temi Plac v IT sektorju.
Se najmanj pa taksna samohvala sodi v temo nakupa gejmerskega pcja. Lahko se pohvalis v vaski gostilni ali pa v temi Plac v IT sektorju.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Jarno ::
Srček bi poknu od fovsije, če bi dobival masten dodatek za pripravljenost od treh bank kot COBOL strokovnjak, zraven pa še ležerno fural svoj IT s.p. oz. freelansal. Garači iz tujine svoj gamerski računalnik bolj kot ne vohajo.
Sicer pa nazaj na temo.
Po novem se računalnik gradi okoli monitorja, pa tudi konkurenca konzol bo močna.
Zapraviti 2500€ za obtežilnik papirja je 2much.
Pa smo spet pri konzolah.
Sicer pa nazaj na temo.
Po novem se računalnik gradi okoli monitorja, pa tudi konkurenca konzol bo močna.
Zapraviti 2500€ za obtežilnik papirja je 2much.
Pa smo spet pri konzolah.
#65W!
sem se že odločil, da bom naročil to iz nemčije od hojnika pol se pa spomnil, da nimam kreditne kartice, samo debetno.
na mimovrste pa čudno sploh ne piše, katera matična je, da bi vedel, če lahko vgradim dodatni ram in 3 diske iz starega računalnika. ker potem bi imel 24gb rama in 5 TB diska, to bi pa bila kišta za ene 5-10 let.
še ena opcija je, da naročim samo grafično in ram in vgradim v obstoječi računalnik. še 2 uri imam, da se odločim. mi gredo te akcije na živce, ki te silijo, da hitro kupiš.
da vidim, koliko pride to pri mlacomu, imajo en konfiguratorrr.
na mimovrste pa čudno sploh ne piše, katera matična je, da bi vedel, če lahko vgradim dodatni ram in 3 diske iz starega računalnika. ker potem bi imel 24gb rama in 5 TB diska, to bi pa bila kišta za ene 5-10 let.
še ena opcija je, da naročim samo grafično in ram in vgradim v obstoječi računalnik. še 2 uri imam, da se odločim. mi gredo te akcije na živce, ki te silijo, da hitro kupiš.
da vidim, koliko pride to pri mlacomu, imajo en konfiguratorrr.
techfreak :) ::
da nimam kreditne kartice, samo debetno.Ce imas debetno Viso/MasterCard lahko normalno placas v Nemciji. Sicer pa tudi oni podpirajo placila na TRR.
kaj veliko ne, ampak navadni slovencelj se ne hvalisi po forumih, koliko zasluzi. V tem je keč.
Da ne bo srcek poknu od fovsije.
Da se nebos pocutu prevec pomembnega, tukaj na forumu so ljudi ki take zneske stresajo z rokava, ne pa kot mesecno placo. Tako da ne, nihce resen ti ni fous, good on ya. Sam ni se pa treba sopirit. Ko bos vec miljonski networth znal uspel usmerit tudi v kaksne dobrodelne zadeve, potem ti bomo pa maksimalno fous. "Lejga tega, tut drugim zna pomagat!". Sopirjenje dovoljeno.
Se bos bolje nasel. Plače v IT industriji
Back on topic.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Da se nebos pocutu prevec pomembnega, tukaj na forumu so ljudi ki take zneske stresajo z rokava, ne pa kot mesecno placo.
Le da ti nisi med njimi. Tistim, ki take zneske stresajo iz rokava, pa samo kapo dol. Poznam veliko taksnih in vem, da jim ne dosezem niti do kolen kar se tice znanja in iznajdljivosti. Z razliko od tebe, rade volje slisim njihove zgodbe in zneske, le to me namrec zelo motivira.
zdej ce ti je za tistih 150e vseeno, pac nabavi mimovrste in seveda porocaj o celi izkusnji :)
Sem kar na mimovrste naročil samo zato, ker nimam veselja s temi opravki: sestavljanje računalnika, tiste akrobacije z mailbox. Stanje: še vedno čakam na računalnik, že skor 1 mesec. Se mi ne mudi tak da bom kar počakal. Je pa res čudno, se mi še ni zgodilo, kot da nismo v kapitalizmu. Ali pa hočejo, da naročilo odpovem, ker sem ga dobil precej poceni.
Horas ::
ali funtech. mislim bogatun si pa si nabavu krš z mimovrste O_o :O
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Končno sem dobil ta računalnik iz mimovrste.
Zelo me moti, da je preveč glasen. Na to sem čisto pozabil, da moram paziti.
Meritve z appom "Sound meter":
Ta-novi računalnik: 1m stran: 34dB. Tik ob napajalniku: 42dB.
Prejšnji računalnik: 1m stran: 24dB. Tik ob napajalniku: 30dB
Službeni računalnik: 1m stran: 25dB. Tik ob napajalniku: 32dB
A naj ga vrnem na mimovrste (v 14 dneh lahko vrneš izdelek, če te je razočaral) in sestavim enega, ki bo oddajal samo 10dB (tudi 20dB bi bilo ok)? A sploh obstaja tak? Kakšne so vaše glasnosti? Moram priznat, da takega računlanika jaz ne znam sestavit, vem da se da najti na internetu kak info, samo se mi ne da delat doktorata iz tega. Kakšnega majstra najet, mu dat 50€ bi bila kar fajn opcija, da mi najde in sestavi tak tih računalnik.
Lahko bi tudi samo zamenjal napajalnik (vprašanje, če ni še ventilator na cpu-ju kriv).
Škoda, da nisem glasnosti takoj stestiral, preden sem vgradil 2 diska not. Vgradit ta 2 diska je bila živa groza, kmalu bi se zjokal. Kako so tiste kable neumno napletli. Lažje bi bilo nov računalnik sestavit. Najprej sem moral grafično odšraufat, ker so bili priključki za diske pod grafično. Potem je bil en napajalnik za disk tako čudno not vtaknjen v tisto plastiko, da ga nisem mogel dobiti ven. Je bilo, kot bi reševal uganko, kako bom skombiniral vse diske, da jih bom lahko priklopil.
Plus porezal sem tiste sponke, ki skup vežejo kable. Če bom računalnik vrnil bom najbrž moral nekje te sponke kupiti, da ne bodo vedeli, da sem ga šraufal, samo kje se to dobi.
Mi je nerodno vračat zdej računalnik. Po drugi strani če pomislim, da bom moral zdaj leta poslušat tole pa tudi ni za nikamor.
Z 2 zadnjima nakupoma na mimovrste sem bil kar razočaran. Prejšnji nakup so bile pa bluetooth slušalke, ki so imele zanič zvok. Potem jih nisem vrnil in sem se na zvok navadil, isto kot bi se najbrž navadil na ta ropot, ali pa ne, ali pa bi me čedalje bolj motil. No na mimovrste kupci preveč nerealistično dobro ocenjujejo stvari. To je isti drek, ko vsi preveč sami sebe hvalijo. Tako na veilko hvalijo izdelke zato, da se bolje glede sebe počutjo, kako dober nakup jim je uspel. Samohvala v bistvu so te ocene.
Zelo me moti, da je preveč glasen. Na to sem čisto pozabil, da moram paziti.
Meritve z appom "Sound meter":
Ta-novi računalnik: 1m stran: 34dB. Tik ob napajalniku: 42dB.
Prejšnji računalnik: 1m stran: 24dB. Tik ob napajalniku: 30dB
Službeni računalnik: 1m stran: 25dB. Tik ob napajalniku: 32dB
A naj ga vrnem na mimovrste (v 14 dneh lahko vrneš izdelek, če te je razočaral) in sestavim enega, ki bo oddajal samo 10dB (tudi 20dB bi bilo ok)? A sploh obstaja tak? Kakšne so vaše glasnosti? Moram priznat, da takega računlanika jaz ne znam sestavit, vem da se da najti na internetu kak info, samo se mi ne da delat doktorata iz tega. Kakšnega majstra najet, mu dat 50€ bi bila kar fajn opcija, da mi najde in sestavi tak tih računalnik.
Lahko bi tudi samo zamenjal napajalnik (vprašanje, če ni še ventilator na cpu-ju kriv).
Škoda, da nisem glasnosti takoj stestiral, preden sem vgradil 2 diska not. Vgradit ta 2 diska je bila živa groza, kmalu bi se zjokal. Kako so tiste kable neumno napletli. Lažje bi bilo nov računalnik sestavit. Najprej sem moral grafično odšraufat, ker so bili priključki za diske pod grafično. Potem je bil en napajalnik za disk tako čudno not vtaknjen v tisto plastiko, da ga nisem mogel dobiti ven. Je bilo, kot bi reševal uganko, kako bom skombiniral vse diske, da jih bom lahko priklopil.
Plus porezal sem tiste sponke, ki skup vežejo kable. Če bom računalnik vrnil bom najbrž moral nekje te sponke kupiti, da ne bodo vedeli, da sem ga šraufal, samo kje se to dobi.
Mi je nerodno vračat zdej računalnik. Po drugi strani če pomislim, da bom moral zdaj leta poslušat tole pa tudi ni za nikamor.
Z 2 zadnjima nakupoma na mimovrste sem bil kar razočaran. Prejšnji nakup so bile pa bluetooth slušalke, ki so imele zanič zvok. Potem jih nisem vrnil in sem se na zvok navadil, isto kot bi se najbrž navadil na ta ropot, ali pa ne, ali pa bi me čedalje bolj motil. No na mimovrste kupci preveč nerealistično dobro ocenjujejo stvari. To je isti drek, ko vsi preveč sami sebe hvalijo. Tako na veilko hvalijo izdelke zato, da se bolje glede sebe počutjo, kako dober nakup jim je uspel. Samohvala v bistvu so te ocene.
tako bom naredil: 1 teden ga bom uporabljal. če me bo po 1 tednu motila glasnot ga odvlečem nazaj na mimo vrste. imam občutek, da me ne bo motilo, ker 90% časa poslušam muzko-gledam videe, ki čist preglasi računalnik.
gddr85 ::
cpu/gpu mal dvomim, sicer pa odpreš pa mal poslušaš in potem magar menjaš tist vent al pa počekiraš bios in naštimaš rpm
možno pa seveda tud kak cheap psu noter al pa case fan + vse skup zapakirano v šrot lc kišto
možno pa seveda tud kak cheap psu noter al pa case fan + vse skup zapakirano v šrot lc kišto
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
Horas ::
kuall si pa čudn tič, a ne prebiraš sekcije o računalnikih? na funtech, mlacom ti ga sestavijo. mlacom celo ne zaračunava. functech 20eur.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
Han ::
Menjaj CPU hladilnik, pa bo takoj razlika. Če uporabljaš še klasične trde diske, je to naslednja komponenta, ki je najbolj glasna.
opeter ::
Pri meni je najglasnejša komponenta ventilator od napajalnika.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
link: https://www.mimovrste.com/namizni-racun...
No nisem videl potrebe, da bi računalnik posebej sestavljal. zdej sem se spomnil, da moram pazit na glastnost. Če bi to prej vedel bi lahko rekel majstru na funtech/mlacom: sestavi mi tih računalnik za okoli 1000€ in da bo za kakšno igrco, pa še 3 stare diske iz starega računalnika mi not vrži. če bi imel to opcijo bi jo izkoristil. no sej še lahko. :) danes me glasnost manj moti, tak da izgleda, da bom kar obdržal. bi bilo pa fajn, če bi bil 3x tišji, to pa.
kuall si pa čudn tič, a ne prebiraš sekcije o računalnikih? na funtech, mlacom ti ga sestavijo. mlacom celo ne zaračunava. functech 20eur.
No nisem videl potrebe, da bi računalnik posebej sestavljal. zdej sem se spomnil, da moram pazit na glastnost. Če bi to prej vedel bi lahko rekel majstru na funtech/mlacom: sestavi mi tih računalnik za okoli 1000€ in da bo za kakšno igrco, pa še 3 stare diske iz starega računalnika mi not vrži. če bi imel to opcijo bi jo izkoristil. no sej še lahko. :) danes me glasnost manj moti, tak da izgleda, da bom kar obdržal. bi bilo pa fajn, če bi bil 3x tišji, to pa.
Riff ::
mene pa na moti malo glasnejša škatla, lahko da je treba v bios pa vklopit nastavitve za cpu ventilator
Moram pohvalit ljudi iz mimovrste, da so mi hitro in brez kompliciranja vrnili denar za računalnik. Zdej pa malo bolje izbrat. :) Po moje bom povečal budget na 1500€, pa da kupim mašino kot se spodobi, čist tiho. Če bi kupil komponente iz Nemčije bi se šele zajebal, ker jih ne bi mogel vrniti, glasne bi bile pa vseeno. tako da sem se prav odločil, da sem kupil na mimovrste, kjer lahko vrneš izdelek.
računalnik sem uporabljal en vikend in tudi prešraufal sem ga kar veliko in tudi malenkost sem raztrgal embalažo pa so vseeno vzeli nazaj. tako da res pohvalno. bom še kupoval pri njih.
računalnik sem uporabljal en vikend in tudi prešraufal sem ga kar veliko in tudi malenkost sem raztrgal embalažo pa so vseeno vzeli nazaj. tako da res pohvalno. bom še kupoval pri njih.
TOP ::
Moram pohvalit ljudi iz mimovrste, da so mi hitro in brez kompliciranja vrnili denar za računalnik. Zdej pa malo bolje izbrat. :) Po moje bom povečal budget na 1500€, pa da kupim mašino kot se spodobi, čist tiho. Če bi kupil komponente iz Nemčije bi se šele zajebal, ker jih ne bi mogel vrniti, glasne bi bile pa vseeno. tako da sem se prav odločil, da sem kupil na mimovrste, kjer lahko vrneš izdelek.Ej ti si me pa prav nesmejal,kupil glasne komponente,ker vidim da res sloh ne veš kaj želiš in kako gre in kaj,zaprosi eno spletno trgovino naj ti sestavijo PC.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup hišnega računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2630 (2167) | opeter |
» | Računalnik za igranje iger (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9216 (7558) | smacker |
» | Gamerski računalnik do 1500€! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13305 (11239) | s51as |
» | Nakup gaming PC za 1100 - 1200 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13479 (12423) | IvoJan |