» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1594 / 1617
»»

Gregor P ::

Sam menim, da država tega ne more zahtevati od kriptovagateljev, saj jim v zameno za davek ne nudi nobene protistoritve. V Sloveniji so kriptosredstva, kot so Bitcoin, Ethereum in drugi žetoni, pravno opredeljena kot virtualne valute, ki nimajo statusa zakonitega plačilnega sredstva ali finančnega instrumenta. Trenutno ni posebnih mehanizmov za zaščito vlagateljev v kriptosredstva v Sloveniji. To pomeni, da v primeru goljufij, propada borz ali drugih zlorab, vlagatelji nimajo enakega pravnega varstva kot pri tradicionalnih finančnih instrumentih. Prav tako ni vzpostavljenih sistemov za reševanje sporov ali povračilo izgub. Ne morejo nam samo zaračunati davek in na drugi strani ponuditi nič v zameno:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

tilio ::

Kripto entuziasti v Sloveniji, še posebej podjetja, Bitcoin društvo in podobno bi se morali organizirati in temu javno nasprotovati. Volitve prihajajo.

10% davka bi bilo še OK. 25% ni je%ene šanse da vidijo moj denar. Iskal bom vse druge možnosti, ki jih bom imel na razpolago in volil bom proti katerikoli stranki in vladi, ki bo prišla s takšnim idijotskim zakonom ven. In to bi morali narediti vsi, ki so v kriptu, da se pošlje jasen signal, da je kripto nekaj kar hočemo in od tega ne odstopamo.

Tatankas ::

Janša je hotel dat 7 posto davka.

rkobarov ::

tilio je izjavil:

Kripto entuziasti v Sloveniji, še posebej podjetja, Bitcoin društvo in podobno bi se morali organizirati in temu javno nasprotovati. Volitve prihajajo.

10% davka bi bilo še OK. 25% ni je%ene šanse da vidijo moj denar. Iskal bom vse druge možnosti, ki jih bom imel na razpolago in volil bom proti katerikoli stranki in vladi, ki bo prišla s takšnim idijotskim zakonom ven. In to bi morali narediti vsi, ki so v kriptu, da se pošlje jasen signal, da je kripto nekaj kar hočemo in od tega ne odstopamo.

+1
Ryzen 5800x AIO280 32gb 16c3200 3080ti Msi b550 tomahawk Samsung 970 1Tb M27q

Mimogrede na e-demokraciji imate do 5. maja možnost komentiranje predloga zakona:

ZAKON O DAVKU OD DOBIČKA IZ ODSVOJITVE KRIPTOSREDSTEV

Tatankas je izjavil:

Janša je hotel dat 7 posto davka.

Tega pokvarjenega pras%a videt ne morem ampak, če obljubi ugodno kripto zakonodajo bom volil tudi njega. Tudi o selitvi v tujino bom začel razmišljat, če bo potrebno. Denarja država od mene ne bo dobila na tak način.

Gregor P je izjavil:

Mimogrede na e-demokraciji imate do 5. maja možnost komentiranje predloga zakona:

ZAKON O DAVKU OD DOBIČKA IZ ODSVOJITVE KRIPTOSREDSTEV

Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilio ()

kriptobog ::

Zanimivo. Pa še pregled nad transakcijami bodo imeli z DAC8 regulacijo. EU kripto borze bodo z novim letom lepo poročale, trenutno dajo podatke samo na zahtevo. Pač ena stvar več ki jo bo folk selil ven. Saj kripta ni težko peljati čez mejo ;)

kakob ::

Davek bo prišel.

Slovenija je zadnja država v EU ki tega še nima, žal bo teh dobrih časov enkrat konec.

Predlagajo visoko, verjetno bodo potem znižali, tako da se ljudstvo počuti kot da je zmagalo.
Never take a financial advice from someone who works for a living.

LeQuack ::

Saj tudi davka na nepremičnine nimamo.
Quack !

andy2k13 ::

Jebite se vsi, ki ste volil te kretene.

Baja ::

uff, če gre tole skozi so naslednje volitve že spušili

chucki ::

To ste volili in sedaj ne jamrite
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

endelin ::

haha 25%:))
Prizadeto

Verjetno bo na koncu res kot je napisal kakob.

Zlati casi kripta so mimo :/

Zgleda bo treba pobrati vse dol iz borz letos in "Začeti znova"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Toliko sekirancije in vsega da potem država pobere četrtino.

Jebite se prašiči požrešni

CiClon ::

Meni je smešno za crknit, kako ste eni šokirani, da bi levaki obdavčili kripto :)) pa to je modus operandi za njih, davki na kapital.

Samo vprašanje časa a bo sprejeto letos, drugo leto, čez pet let. Me zanima kolko od vas jih je volilo lol

Torej letos samo še cashout in to je to od kripta ;( ni šans živciranje in sekirancija da potem od tega izgubim še četrtino lmao. Ne rečem 5-10% samo 25 je divje prizadeti burzoazi na oblasti.

Samo da se pohodi malega človeka haha

Zgodovina sprememb…

Neon87 ::

endelin je izjavil:

Torej letos samo še cashout in to je to od kripta ;( ni šans živciranje in sekirancija da potem od tega izgubim še četrtino lmao. Ne rečem 5-10% samo 25 je divje prizadeti burzoazi na oblasti

Če prav razumem bo davek po 1.2026 glede na stanje takrat. Če boš takrat imel 1000eur v kriptu in marca prodal za 1200eur,boš plačal davek na 200eur.

Neon87 je izjavil:

endelin je izjavil:

Torej letos samo še cashout in to je to od kripta ;( ni šans živciranje in sekirancija da potem od tega izgubim še četrtino lmao. Ne rečem 5-10% samo 25 je divje prizadeti burzoazi na oblasti

Če prav razumem bo davek po 1.2026 glede na stanje takrat. Če boš takrat imel 1000eur v kriptu in marca prodal za 1200eur,boš plačal davek na 200eur.

Tega nisem razumel ko sem prej na hitro bral.

Mislim da se gleda po letih. Koliko si naredil v 2026. Sklepam da se bo oddajal obračun prvič 2027.

Upam da se najde kak ki bo podrobno prebral če je že objavljeno. Kar sem videl je par stavkov po novica portalih

Kakorkol upam da če že da bo po kakobovo da bo na koncu manjša percentaža 25 je hudo :/

Zgodovina sprememb…

Za vrednost ob pridobitvi se bo za obstoječe kriptovalute štela njihova vrednost 31. decembra 2025.

31 2025 decembra btc 100k
Kupljen za 110k eur 2024
Prodan za 105k eur v 2026
To pomeni da bi mogel plačati 25% od 5k eur ali dokazovanje da si kupil za 110k in da ni dobička pri vnovcevanju?:O

Zgodovina sprememb…

energetik ::

Jaz sem kar čez Chat spustil ta clusterfuck od zakona. Ja, odpustek za do 1.1.2026 je neka svetla točka. Morda.
Tole mi je zapisal:
Zakon v prehodnih določbah določa, da se bo za vsa kriptosredstva, ki jih boš imel v lasti na dan 1. januar 2026, štelo, kot da si jih na ta dan kupil in jih istočasno prodal.

To pomeni:

🟢 Vrednost na dan 1. 1. 2026 = tvoja začetna (nabavna) vrednost za prihodnjo obdavčitev.

Torej:

Dobiček, ki si ga ustvaril do 1.1.2026, ne bo obdavčen.

Obdavčen bo samo dobiček od vrednosti, ki jo boš ustvaril po 1.1.2026 – razlika med vrednostjo ob novi odsvojitvi in vrednostjo na dan 1.1.2026.

📌 Primer:

Recimo, da imaš 1 ETH, ki si ga kupil za 1.000 EUR.

Na dan 1. 1. 2026 je vreden 2.000 EUR.

Če ga po 1. 1. 2026 prodaš za 3.000 EUR, boš plačal davek samo od razlike 1.000 EUR (3.000 - 2.000).

Ta domneva služi kot reset, da se ne obdavčujejo dobički iz preteklosti. Seveda pa boš moral znati dokazati vrednost svojih kovancev na ta dan (recimo z izpisi s platform, borz, denarnic ipd.).

Kaj si mislim o zakonu? Očitno če boš v dogledni prihodnosti v SLO hotel uporabiti (prodati) sredstva, ne preostane drugega, kot da 1.1.2026 javiš svoje stanje. Povsem v nasprotju z duhom Bitcoina. Kaj bom naredil, nimam pojma. Morda se bo del BTC vseeno "izgubil" v globinah hladne denarnice in čakal na bolje čase in P2P uporabo...
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Tisti, ki to delajo kot dejavnost, so že zdaj podvrženi plačilu davka iz dejavnosti. Tukaj prihaja tudi do poskusov izogibanja temu davku in potem dokazovanja finančni upravi, ali gre za dejavnost ali ne. V tem kontekstu v tem predlogu zakona predlagamo tudi poenostavljen način izračuna dohodnine za dejavnosti za pet let nazaj, če davčni zavezanec te svoje obveznosti ni izpolnil. Torej da damo ljudem na voljo, da se sami na neki način prijavijo, kar so v preteklosti, v zadnjih petih letih ustvarili kot dejavnost,

Če imaš več nakupov/prodaj še nimaš nujno dejavnosti. Lahko se zafrkavaš in kupuješ in prodajaš NFTje, ker jih zbiraš in pri tem ne ustvarjaš nekega resnega profita. Lahko se zgodi, da nek NFTju zelo zraste vrednost. In potem bodo rekli kaj? Prijavi se, ker si ustvaril toliko dobička in toliko transakcij in si trader.

Kripto je nekaj novega in oni bi še vedno tiščali vse v isti koš - kot Američani pod Ganslerjem. Idiojotizem na kvadrat.

Kripto ::

Izenačitev kripto trga z ostalimi tradicionalnimi trgi je neumnost in po nobenih kriterijih ne gre skupaj. Nobenih, razen po kriterijih nekoga, ki je soodgovoren da Adria Airways več ne obstaja. Malo pobrskajte, vse je na internetu.

Več kot 5% davka ne bi smelo biti. Ampak če imate v vladi Levico in nenasitne levičarje, ki imajo v rokah vlado potem morate vedeti, da je njihov cilj imeti revno prebivalstvo in uničenje srednjega sloja. Oni radi rečejo, da je treba obdavčiti bogate. Ampak v praksi vedno uničujejo srednji sloj, vedno. Zakaj? Ker je to najlažje in tam je največ denarja za pobrati. Bogati hitro premaknejo premoženje, dobičke v bolj bogatim prijazne dežele.

Če dobro razmislim, ko je bil JaJo mi ni bilo nič hudega. Nič mi ni dal, vzel pa tudi ne. Olajšave dohodninske nismo uspeli dočakati... Odkar je ta vlada, samo jemlje in grebe v svoje žepe... če ni TEŠ6, je Litijska, če ni Litijska je FOCUS itd. Kradejo kot srake sredi belega dne. Moj glas gre na naslednjih volitvah definitivno na desno stran. Naj se zamenjajo. Vi pa kakor hočete. Jaz jih imam dovolj.

Te ideje jasno nakazujejo, da bodo levičarji uvajali nove in še višje davke. Tako, da dobro razmislite koga boste volili čez eno leto, če ne bo že prej menjava.
Wealth is mindset!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kripto ()

Kripto je izjavil:

Izenačitev kripto trga z ostalimi tradicionalnimi trgi je neumnost in po nobenih kriterijih ne gre skupaj. Nobenih, razen po kriterijih nekoga, ki je soodgovoren da Adria Airways več ne obstaja. Malo pobrskajte, vse je na internetu.

Več kot 5% davka ne bi smelo biti. Ampak če imate v vladi Levico in nenasitne levičarje, ki imajo v rokah vlado potem morate vedeti, da je njihov cilj imeti revno prebivalstvo in uničenje srednjega sloja. Oni radi rečejo, da je treba obdavčiti bogate. Ampak v praksi vedno uničujejo srednji sloj, vedno. Zakaj? Ker je to najlažje in tam je največ denarja za pobrati. Bogati hitro premaknejo premoženje, dobičke v bolj bogatim prijazne dežele.

Če dobro razmislim, ko je bil JaJo mi ni bilo nič hudega. Nič mi ni dal, vzel pa tudi ne. Olajšave dohodninske nismo uspeli dočakati... Odkar je ta vlada, samo jemlje in grebe v svoje žepe... če ni TEŠ6, je Litijska, če ni Litijska je FOCUS itd. Kradejo kot srake sredi belega dne. Moj glas gre na naslednjih volitvah definitivno na desno stran. Naj se zamenjajo. Vi pa kakor hočete. Jaz jih imam dovolj.
Tako, da dobro razmislite koga boste volili čez eno leto, če ne bo že prej menjava.

Politikov ne maram, ne takih ne drugačnih. Ampak dejstvo je, da če bo ta zakon sprejet bom volil kot Američani. Ne za desno ampak proti levi.

Razmislite pa prosim vsi, da oddate komentar na dokumente na linku e-demokracija, ki ga je pripel @Gregor.

EDIT: komentar se oddaja anonimno. Povejte vsem, ki bi jih utegnilo zanimati, da oddajo komentar.

Zgodovina sprememb…

tilio je izjavil:

Kripto je izjavil:

Tako, da dobro razmislite koga boste volili čez eno leto, če ne bo že prej menjava.

Politikov ne maram, ne takih ne drugačnih. Ampak dejstvo je, da če bo ta zakon sprejet bom volil kot Američani. Ne za desno ampak proti levi.

Razmislite pa prosim vsi, da oddate komentar na dokumente na linku e-demokracija, ki ga je pripel @Gregor.

EDIT: komentar se oddaja anonimno. Povejte vsem, ki bi jih utegnilo zanimati, da oddajo komentar.

Volili bom proti levi. Tako kot v Ameriki. Imamo družbena omrežja, lahko se povezujemo... bitcoin združenje itd. Organizirajmo se, skupaj smo močnejši. Ne bodite pasivni!
Wealth is mindset!

Bellator ::

Borut, Jype, kakob (če ni vsega izgubil v Celsius-u) in podobni ne bodo plačali davka. Plačale bodo frizerke, ki jih tako rad omenjaš.

chrush ::

Leta 2007 je Ivan obdavčil kapitalske do?iče, tako da vseeno kdo je na oblasti, poskrbeli bodo, da bo volk sit, koza pa se naj jebe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: chrush ()

Bellator je izjavil:

Borut, Jype, kakob (če ni vsega izgubil v Celsius-u) in podobni ne bodo plačali davka. Plačale bodo frizerke, ki jih tako rad omenjaš.

Kakob razen company equitya ni izgubil ~nič v Celsiusu.

Also, kakob že 8 let ne živi več v Sloveniji.

Thank you for your concerns.

Bellator ::

kakob je izjavil:

Bellator je izjavil:

Kakob razen company equitya ni izgubil ~nič v Celsiusu.

Also, kakob že 8 let ne živi več v Sloveniji.

Thank you for your concerns.

Opravičujem se, če je moja izjava slišati nesramno ali škodoželjno, saj ni bilo tako zamišljena. Vem da si eden tistih, ki so imeli s kriptovalutami srečo, in po padcu Celsiusa je bilo marsikaj napisanega na to temo, zato sem ta del dal samo v oklepaj, saj dvomim, da je kdorkoli od omenjenih tako nor, da bi imel vsa jajca v eni košari. Če že, potem v BTC-ju.

Kakorkoli, bistvo vsega je, da top gainer-ji pri nas ne boste plačali davka, ker vas ni več tu.

hamez66 ::

Pol gre nekako tako. Kupiš btc na firmo, če gre cena gor, ne prodajaš, če pa pade, pa prodaš in unovčiš davčno olajšavo?

Špricer ::

Oktobra digitalni evro. Pa saj imate 6kratne donose. 25 procentou boste pa že lahko plačali. Vsi forumaši me prepričjuejo da imajo na lagerju denar za plačilo davka. Bo treba spet it delat. Tudi lambotov in dragih avtov na bo več na cesti. Malo manj loftov in dragih nepremičnin se bo gradilo. Win win za slovenijo.

Če bo cena kriptovalut do decembra zelo zanihala bomo vedeli, da ima večino kovancev slovenec.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Špricer ()

Trenutno kaže bolje klaverno, saj btc ne drži več supporta. Prebil je že vse EME. RSI je nizek. Fear and greed index extreme fear.

3man ::

Fantje, ne strinjamo se z vsem ampak lepo je brat, da se strinjamo, da je vlada absolutno nesposobna, da so kimavčki WEFu in predlog zakona škodljiv in neizvedljiv.

Uporabimo vsa sredstva, tudi zgoraj predlagana, da jim pokažemo, da se s tem predlogom ne strinjamo.
Volimo proti komunistom in globalistom.
Čas je, da pokažemo mišice, da se nas sliši, da se nas upošteva! Dol z davki - dol z vlado! Pizda.

3man je izjavil:

Fantje, ne strinjamo se z vsem ampak lepo je brat, da se strinjamo, da je vlada absolutno nesposobna, da so kimavčki WEFu in predlog zakona škodljiv in neizvedljiv.

Uporabimo vsa sredstva, tudi zgoraj predlagana, da jim pokažemo, da se s tem predlogom ne strinjamo.
Volimo proti komunistom in globalistom.
Čas je, da pokažemo mišice, da se nas sliši, da se nas upošteva! Dol z davki - dol z vlado! Pizda.

Se strinjam. Na volitvah jim je treba pokazati kam spadajo.
Wealth is mindset!

Malidelničar ::

Ko pišete o tujini: a imamo kakšne info kako je v ostalih državah EU-ja?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Vanquish ::

Špricer je izjavil:

Oktobra digitalni evro. Pa saj imate 6kratne donose. 25 procentou boste pa že lahko plačali. Vsi forumaši me prepričjuejo da imajo na lagerju denar za plačilo davka. Bo treba spet it delat. Tudi lambotov in dragih avtov na bo več na cesti. Malo manj loftov in dragih nepremičnin se bo gradilo. Win win za slovenijo.

Če bo cena kriptovalut do decembra zelo zanihala bomo vedeli, da ima večino kovancev slovenec.

500 modrovanj in dokazovanj kam gre vse skupaj, pa se vedno nisi ustvaril dobicka, ki bi ti ga lahko obdavcili? :D

Vidis ti tukaj paradoks?

Matejjjjj ::

KONČNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

strikeout ::

jaz mislim, da še ne rabi paničarit glede predloga novega zakona. ker je še čas do januarja 2026. edino kar je, bi bilo mogoče dobro sredstva za pobrat dol iz CEX-ov do oktobra letos, ko nastopi digitalni evro.
mogoče celo dobro pobrat evre dol iz TRR-jev pred oktobrom.

Malidelničar je izjavil:

Ko pišete o tujini: a imamo kakšne info kako je v ostalih državah EU-ja?

Slabo, razen par izjem. V Nemčiji je neobdavčeno če držiš 1 leto+.

perci ::

Velik ljudi si je zelelo obdavčitev, ravno zaradi gotovosti. Pač, če plačaš nekaj davka od dobicka, te ne skrbi, da te bo država čez 5 let za vrat prijela.

socialec ::

Bullshit.

perci je izjavil:

Velik ljudi si je zelelo obdavčitev, ravno zaradi gotovosti. Pač, če plačaš nekaj davka od dobicka, te ne skrbi, da te bo država čez 5 let za vrat prijela.

Kako rešujejo ta problem nemci?

kakob je izjavil:

perci je izjavil:

Po enem letu si prost davka. To pomeni, da kupiš in držiš. Čim narediš transakcijo v karkoli drugega v manj kot enem letu je predmet dobdavčitve.

Če prodajaš prej gre v dohodnino. Glede na dohodninsko lestvico je lahko davek od 0-45%. Vendar tudi tu si obdavčen le, če si ustvaril več kot 600EUR v celem letu.

Ključni problemi tega zakona zame po prioriteti so:
1. Popis imetja kripto valut vseh državljanov v centralni register
2. Popis vseh transakcij - ne pozabimo, kripto se razvija v digitalno ekonomijo. Transakcij je veliko.
3. višina davka, ni oprostitve po določeni dobi

Upam, da bomo kripto holderji znali stopiti skupaj in da ne bo zdaj spet ta razdeljenost, moj chain je večji od tvojega in BTC ima "poseben" status. Nima. Vse je blockchain in potrebno je najti skupno rešitev.

Imamo RWA, ki prihajajo in neumni zakoni lahko to zadušijo. Mislim, da bi bila potrebna vmesna zakonodaja. Nekaj milejšega zdaj, sčasoma, ko tech dozori pa lahko potem tweakajo zakonodajo za posamezni kripto razred. Trenutno se tech še preveč razvija, da bi zdaj znali pametno in pravično obdavčiti.

Zadušili bodo pri nas - Amerika se je odprla in drugod po svetu se bodo tudi in mi bomo manj konkurenčni.

Zgodovina sprememb…

V interesu vseh v kriptu mora biti, da se stvari zaenkrat obravnavajo enotno.

Berem, da je SPAR v Švici začel prejemat BTC kot plačilno sredstvo preko lightninga.

Ni mi še čisto jasen ta zakon ampak...
Recimo, da si kupil 1000 satoshijev za 50€. Cena jim je zrastla in so zdaj vredni 100€. Greš v Špar in kupiš nekaj za 50€ to je 500 satoshijev. Ker je vmes cena zrastla moraš državi ob nakupu v Šparu plačati 25% na 500 satoshijev.

Če BTC slučajno zaživi kot denar. Kaj bo potem? Kako bomo stotine transakcij v našem portfelju obravnavali. Država gleda zdaj na to izključno kot nekaj kar kupiš ne uporabljaš veliko in samo z namenom hitrega zaslužka. Ampak dejansko smo na poti, da postane denar za digitalne dobrine in tudi drugače.

Tako, da tudi BTC maksijem bi moral biti interes, da se davke spusti za cel razred - vse kriptovalute. Prezgodaj je, da predalčkamo. Malo me je zmrazilo, ko sem videl post od Škrabe na linkedinu, ko pravi, dajte vsaj za BTC. S tako mentaliteto nas bodo vse povozili.

V kurac gre vse. In vi z njimi. Kriptobogataši s figo v žepu. Sem vas opozoril.

Tako je Špricer, sam še tukaj se podpiši, pa jim boš dal hudiča:D

https://www.peticija.online/proti_obdav...
... peticija Proti obdavčitvi kripto sredstev (ZDDOKS) Bitcoin društva Slovenije

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Gregor P je izjavil:

Tako je Špricer, sam še tukaj se podpiši, pa jim boš dal hudiča:D

https://www.peticija.online/proti_obdav...
... peticija Proti obdavčitvi kripto sredstev (ZDDOKS) Bitcoin društva Slovenije

ah, razočaran sem. Spet trobijo v isti rog. BTC, BTC.

Dal bi tudi 80€ ampak ne za BTC kampanijo. Hvala.

Ah ne no, zdaj pa Špricar ne bo podpisal :P

tilio je izjavil:

kakob je izjavil:

perci je izjavil:

Po enem letu si prost davka. To pomeni, da kupiš in držiš. Čim narediš transakcijo v karkoli drugega v manj kot enem letu je predmet dobdavčitve.

Če prodajaš prej gre v dohodnino. Glede na dohodninsko lestvico je lahko davek od 0-45%. Vendar tudi tu si obdavčen le, če si ustvaril več kot 600EUR v celem letu.

Ključni problemi tega zakona zame po prioriteti so:
1. Popis imetja kripto valut vseh državljanov v centralni register
2. Popis vseh transakcij - ne pozabimo, kripto se razvija v digitalno ekonomijo. Transakcij je veliko.
3. višina davka, ni oprostitve po določeni dobi

Upam, da bomo kripto holderji znali stopiti skupaj in da ne bo zdaj spet ta razdeljenost, moj chain je večji od tvojega in BTC ima "poseben" status. Nima. Vse je blockchain in potrebno je najti skupno rešitev.

Imamo RWA, ki prihajajo in neumni zakoni lahko to zadušijo. Mislim, da bi bila potrebna vmesna zakonodaja. Nekaj milejšega zdaj, sčasoma, ko tech dozori pa lahko potem tweakajo zakonodajo za posamezni kripto razred. Trenutno se tech še preveč razvija, da bi zdaj znali pametno in pravično obdavčiti.

Zadušili bodo pri nas - Amerika se je odprla in drugod po svetu se bodo tudi in mi bomo manj konkurenčni.

Če vsi holderji in neholderji stopimo skupaj jim damo lahko konkretno lekcijo. Če ne prej pa na volitvah. Vsi moji znanci, ki jih je vsaj 20 in se s tem ukvarjajo so že pripravljeni dat glas na desno čeprav jim desna ni prva opcija. Zase vem, da je ta davek zame samo pika na i, da bo šel moj glas zagotovo na desno čeprav mi ni noben niti malo simpatičen. Pa sem bil vedno bolj na sredini. Najprej eni davki, drugi davki...začeli so pa z razveljavljeno plačno olajšavo. Vi naredite kar hočete, jaz vem kam pelje ta vlada in drugi mandat v taki zasedbi. Imeli boste manj ali nič in srečni boste. Novi davki, višji davki...
Wealth is mindset!

wilbur ::

Eno vprašanje.
Glede na to da se BTC... imenuje kripto VALUTA, ali je katera druga valuta, ne kripto, obdavčena tako to to želijo sedaj?

tilio je izjavil:

BTC ima "poseben" status. Nima.

Ima.

Vse ostalo bo na dolgi rok šlo proti 0.

Seveda si dobrodošel da svoje prepričanje izraziš s svojo pozicijo. Za končni rezultat pa bo posrkbel free market.
««
1594 / 1617
»»