Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
Kripto ::
Zakaj bitcoin maxiji jokajo, če ne bo bitcoin vključen v ameriške strateške blagovne rezerve? Jack Mallers je razglasil vojno proti Ripplu in XRP.
A niso bitcoin maxiji ves čas proti vladi, bankam in oni ne rabijo vlade, banke... Se pravi ves čas lažejo?
Vsak ima svojega konja, ker večinoma je to gambling, tako da vprašanje samo na katerega konja boš stavil.
To je meni jasno, da vsak na svoje stavi, za svoje navija. To je logično.
Problem je pljuvanje po vsem drugem in izmišljene laži, FUD... Če je bitcoin res precej v rokah Kitajcev lahko bitcoin maxiji samo sanjajo o tem, da bi bil bitcoin v ameriških rezervah.
Wealth is mindset!
merlin2 ::
Zakaj bitcoin maxiji jokajo, če ne bo bitcoin vključen v ameriške strateške blagovne rezerve? Jack Mallers je razglasil vojno proti Ripplu in XRP.
A niso bitcoin maxiji ves čas proti vladi, bankam in oni ne rabijo vlade, banke... Se pravi ves čas lažejo?
No jaz sem že dolgo nazaj napisal, da so bitcoin maxiji največji in najbolj pokvarjeni hipokriti. Lažejo, si izmišljajo FUD, napadajo ves čas XRP in Ripple že od začetka. XRP opravlja že od začetka svojo funkcijo 10000x bolje in hitreje od bitcoina. To so transakcije in prenos vrednosti. Zato bitcoin maxije in njihove vreče ogroža XRP, ker se jim gre samo za njihov denar.
BTC ni dober za nič druga kot "store of value" kar maxiji propagirajo. Pa še to, dokler se not meče denar.. Pri tem pa negirajo sami sebe po njegovi funkcionalnosti in njegovem osnovnem namenu P2P.
Vejo. Zato jočejo.
tilio ::
Jasno, ker ščitijo svoje interese. BTC maksiji že dolgo niso več ljudje s principi. Več $ jim je edino vodilo in ne principi blockchaina. Zato so nesposobni pogledat izven svojega vrtička in priznat, da obstaja še kaj drugega in da gre tehnologija naprej. Najbolj nizkotno je njihovo delovanje proti ostalim, ko so lobirali še pri prejšnji vladi s Saylorjem na čelu, da bi obstal samo BTC. Tako, da tale Mallers se mi čisto nič ne smili.
Kar se pa XRP tiče, da opravlja delo boljše od BTC....glej, tole pa tudi skorajda ni več blockchain. Njihov tech ni nič posebnega in je slabo decentraliziran. Kar je najbolj navdušujoče pri njih je use case za Banke. To je vse. To ne pomeni, da cena ne more gor ampak prosim, ne omenjaj decentralizacije in XRP-ja v istem stavku :-)
Some thoughts on maximalism... let me say this as clearly as I can - the crypto industry has a real shot, here and now, to achieve the many goals we have in common, IF we work together instead of tearing each other down. This is not, and never will be, a zero-sum game.
o I own XRP, BTC, and ETH among a handful of others - we live in a multichain world, and I've advocated for a level-playing field, instead of one token versus another.
o If a govt digital asset reserve is created - I believe it should be representative of the industry, not just one token (whether it be BTC, XRP or anything else).
o Maximalism remains the enemy of crypto progress, and I'm very glad to see fewer and fewer folks ascribe to this outdated and misinformed thinking.
Brad Garlinghouse
Sploh ni nič za dodat. Vidite, občutite razliko med tistimi, ki pljuvajo in tistimi, ki spodbujajo razvoj in sodelovanje?!
Priložnost je ta trenutek. Priložnosti je več. Ne gre le za eno tehnologijo in en kovanec. Dokler je market manipuliran 99% trejderjev izgublja na vrednosti. Zato so potrebne regulacije.
Izberite tehnologijo, ki bo v prihodnosti močno vpeta v nov globalni finančni sistem. Potrpežljivi boste nagrajeni.
Velikokrat slišite frazo "največji prenos bogastva v zgodovini". In lahko ste del tega.
Lp
o I own XRP, BTC, and ETH among a handful of others - we live in a multichain world, and I've advocated for a level-playing field, instead of one token versus another.
o If a govt digital asset reserve is created - I believe it should be representative of the industry, not just one token (whether it be BTC, XRP or anything else).
o Maximalism remains the enemy of crypto progress, and I'm very glad to see fewer and fewer folks ascribe to this outdated and misinformed thinking.
Brad Garlinghouse
Sploh ni nič za dodat. Vidite, občutite razliko med tistimi, ki pljuvajo in tistimi, ki spodbujajo razvoj in sodelovanje?!
Priložnost je ta trenutek. Priložnosti je več. Ne gre le za eno tehnologijo in en kovanec. Dokler je market manipuliran 99% trejderjev izgublja na vrednosti. Zato so potrebne regulacije.
Izberite tehnologijo, ki bo v prihodnosti močno vpeta v nov globalni finančni sistem. Potrpežljivi boste nagrajeni.
Velikokrat slišite frazo "največji prenos bogastva v zgodovini". In lahko ste del tega.
Lp
Maximalism remains the enemy of crypto progress, and I'm very glad to see fewer and fewer folks ascribe to this outdated and misinformed thinking.
Seveda, sodelovanje je edina pot naprej. Ker ne bo samo 1 blockchain. Ljudje se kregajo kot, da ni prostora za več blockchainov. OK, mogoče ga ni za 100 ampak proizvajalcev avtomobilov oz. proizvajalcev vsakega izdelka je tudi več in svet gre dalje. Izbor blockchaina za uporabnika je odvisen od potreb. Če bom želel poslat denar na hitro v tujino bom uporabil XRP, če bom želel nekaj plačat mogoče tudi. Če bom želel moje različne NFT-je kot so knjige, glasba, filmi in ostale podatke na varnem, DeFi, itd bom izbral nekaj drugega, za store of value bom namesto zlata izbral BTC, če me moti visoka poraba energije bom izbral za store of value decentraliziran PoS protokol.
Vse kar bi se morali nekateri zavedat je, da ne navijajo za zmanipuliranje in pokvarjene blockchaine kot je Solana in take, kjer jim VC-ji jemljejo denar. Ampak OK, če gemblaš in veš kak je riziko potem pač nisi tepec ampak samo oportunist, kar je ok.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()
Jasno, ker ščitijo svoje interese. BTC maksiji že dolgo niso več ljudje s principi. Več $ jim je edino vodilo in ne principi blockchaina. Zato so nesposobni pogledat izven svojega vrtička in priznat, da obstaja še kaj drugega in da gre tehnologija naprej. Najbolj nizkotno je njihovo delovanje proti ostalim, ko so lobirali še pri prejšnji vladi s Saylorjem na čelu, da bi obstal samo BTC. Tako, da tale Mallers se mi čisto nič ne smili.
Kar se pa XRP tiče, da opravlja delo boljše od BTC....glej, tole pa tudi skorajda ni več blockchain. Njihov tech ni nič posebnega in je slabo decentraliziran. Kar je najbolj navdušujoče pri njih je use case za Banke. To je vse. To ne pomeni, da cena ne more gor ampak prosim, ne omenjaj decentralizacije in XRP-ja v istem stavku :-)
Kje pa sem omenil decentralizacijo? Mene idealna decentralizacija niti ne zanima kaj dosti. Pa veš zakaj? Ker vsak sistem teži k centralizaciji ali pa vsaj do določene stopnje centralizacije. Že dokazano in potrjeno večkrat. Oboje ima svoje pluse in minuse.
Wealth is mindset!
Glede decentralizacije XRP.
David Schwartz
https://x.com/Xaif_03/status/1883505985...
Lp
Oh, please...
Smo že predelali. Ja je bolj decentraliziran kot SQL server ampak je slabo decentraliziran.
+ 50-60% XRP-ja je v rokah Rippla. Vemo kaj je trilema in vemo, da ni preprosto rešljiva. To, da je XRP hiter je na račun manjše varnosti in decentralizacije. As simple as that. Vse smo že povedali.
Ampak za osvežitev:
Instead of relying on a large number of anonymous nodes to validate transactions (like in PoW or PoS), the XRPL uses a smaller set of validators that are pre-approved and trusted.
This process happens quickly because it relies on a relatively small group of trusted validators rather than a large, decentralized network
Centralization Concerns: Because the validator selection process is somewhat centralized (with Ripple providing a default UNL), the XRPL is often criticized for being less decentralized than blockchains like Bitcoin or Ethereum.
It's worth noting that while there are over 150 validators, each node on the network chooses its own list of validators to trust. This list is called a Unique Node List (UNL). Ripple provides a default recommended list of around 35 validators, but each node is free to choose its own UNL
Ali bom kdaj uporabljal XRP? Ne verjamem. Zakaj ne? V tujino ne pošiljam denarja. Tudi če bi poslal v večini primerov ne bi potreboval hitrosti. Plačevanje z Visa kartico mi je super. Ne rabim blockchaina. Če hočem hkranit denar in tokene na kakšnem blockchainu pa uporabim nekaj kar je maksimalno varno, kjer mi ne bo potrebno razmišljat ali ni morda kdo pohekal omrežja in podobno.
Bo pa mogoče XRP dober za tiste, ki rabijo hitrost in ne toliko zanesljivost/varnost.
Tillio
Pravzaprav bi bila neumnost, da bi pošiljal XRP- je kot plačilno sredstvo. Očitno ti manjka majhen del osnovnega. Že ta trenutek, ko kupiš XRP in ga pošlješ na neko zunanjo denarnico ali prenašaš med računi ali plačuješ, pošiljaš fiat.., to poteka na XRPL, Stellarju.. in tega ne veš niti ne občutiš. Za transakcije bo vsak kot doslej uporabljal različne plačilne kartice, "sporočanje" pa si bodo lastili različni blikchaini in različni tokni. Vse z vsemi pa bo prenašal XRP in pivezoval preko XRPL. (Interoperabilnost).
Ampak kot doslej boš vedno pljunil. Ve se zakaj.
Kripto bo znal tehnično boljš razližit
Pravzaprav bi bila neumnost, da bi pošiljal XRP- je kot plačilno sredstvo. Očitno ti manjka majhen del osnovnega. Že ta trenutek, ko kupiš XRP in ga pošlješ na neko zunanjo denarnico ali prenašaš med računi ali plačuješ, pošiljaš fiat.., to poteka na XRPL, Stellarju.. in tega ne veš niti ne občutiš. Za transakcije bo vsak kot doslej uporabljal različne plačilne kartice, "sporočanje" pa si bodo lastili različni blikchaini in različni tokni. Vse z vsemi pa bo prenašal XRP in pivezoval preko XRPL. (Interoperabilnost).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: merlin2 ()
Mikiiiii ::
Špricer spakiraj že enkrat prosim iz tega foruma. Ne privoščiš ljudem a? Jokaš po tem forumu že pol leta: konec je prodajte.. jaz imam recimo portfolio v tem času 80 % v plusu.. če si ti pač še s tistimi 50imi vloženimi evri v minusu ne rabiš te negativne energije prenašati na druge, upam da ti kdo ne nasede...
Tillio
Jaz ne pljuvam po XRP-ju ampak si zaslepljen XRP maxi s polnimi vrečami XRPja in te vsaka kritika zbode . Pravzaprav ne pljuvam po nobenem blockchainu. Skušam bit objektiven in navajam dejstva. Stvari iz njihove uradne dokumentacije.
XRP-ja ne bom držal na daljši rok (v bistvu ga nikoli nisem in ga ne), ker ne zaupam omrežju in nima zame nobene funkcionalnosti, ki bi jo potreboval. To je zame. Če jo ima zate ali milijone ljudi po svetu OK.
Če bo moja banka v ozadju uporabljala XRP za prenos sredstev in za moja plačila in bodo s tem cenejša potem super. Nimam problemov s tem. Če bo kaj narobe bom težil banki. Ampak moje digitalno življenje pa ziher ne bom dal na XRP, ker XRP tega ne omogoča in niti ni narejen za to in ni za moj okus dovolj decentraliziran. Brez decentralizacije je ves blockchain space samo en velik joke. Korporacije in banke imamo že danes.
Kje pa sem omenil decentralizacijo?
Ja, moja napaka ampak sem to napisal, ker sta me ti dve izjavi napeljali na to razmišljanje: BTC je računal da se bo razvil v denar ampak mu ni uspelo. Razvoj je obtičal. Je pa zelo decentraliziran in ne moreš govorit, da je XRP dosegel to česar BTC ni, ker nista primerljiva - trilema. En ima max varnost in decentralizacijo, drugi ima max hitrost na račun ostalih dveh parametrov.
> A niso bitcoin maxiji ves čas proti vladi, bankam in oni ne rabijo vlade, banke... Se pravi ves čas lažejo?
> XRP opravlja že od začetka svojo funkcijo 10000x bolje in hitreje od bitcoina. To so transakcije in prenos vrednosti
Mene idealna decentralizacija niti ne zanima kaj dosti. Pa veš zakaj? Ker vsak sistem teži k centralizaciji ali pa vsaj do določene stopnje centralizacije. Že dokazano in potrjeno večkrat. Oboje ima svoje pluse in minuse.
Saj imaš pravico, da te ne. Jaz pa gledam to drugače. Se strinjam, da kapital stremi k centralizaciji. Neizpodbitno dejstvo. Ampak kapital sam po sebi se ne centralizira. Centralizira ga v bistvu to da se pretaka od manj sposobnih k bolj sposobnim. To je vse. Prvič v zgodovini ima "manj sposoben" možnost na globalni ravni, da to prepreči (oz. ublaži) in ni mu potrebno kaj dosti storiti za to razen, da hodla. Npr. v PoS omrežju si lastiš "avtocesto" po kateri vozijo "vozila" (ekonomija, dApps). Od tega dobivaš "provizijo" avtomatsko, brez da bi moral komu zaupat, kot je to v obstoječem sistemu. Demokracija je tudi decentralizacija. In ni samoumevna. Vedno so tendence igralcev, da si vzamejo odločanje v svoje roke. Potrebno se je boriti. Potrebno je hodlat.
Zgodovina sprememb…
Špricer ::
Špricer spakiraj že enkrat prosim iz tega foruma. Ne privoščiš ljudem a? Jokaš po tem forumu že pol leta: konec je prodajte.. jaz imam recimo portfolio v tem času 80 % v plusu.. če si ti pač še s tistimi 50imi vloženimi evri v minusu ne rabiš te negativne energije prenašati na druge, upam da ti kdo ne nasede...
Kdo si ti da nam boš pobiral denar? A gre dol? Kje ti vidiš da gre gor? Sedaj si v plusu, na koncu boš pa baghodler. Dokler si ne izplačaš nimaš praktično nič ti Lolek.
deco16 ::
Dude 99% časa je bil BTC nižji kot je danes, pa pomoje sem še premal reku. Sej sem tudi sam že zdavnej prodal ampak, da ne vidiš da gre gor si pač blind. Manjka še vrh da se obije, zdej smo pač na platoju.
Dude 99% časa je bil BTC nižji kot je danes, pa pomoje sem še premal reku. Sej sem tudi sam že zdavnej prodal ampak, da ne vidiš da gre gor si pač blind. Manjka še vrh da se obije, zdej smo pač na platoju.
Kaj pa, če je v tem delu cikla eden od vrhov že dosežen, večina dobičkov že realiziranih! Pa se počasi ohlaja, sledi korekcija...potem pa spet priložnost za novo rast...in pumpa za finale.
Wealth is mindset!
Nekaj v Merlinovem stilu...
https://www.bis.org/bcbs/publ/comments/...
Cardano is the ONLY blockchain that has worked on the "Cryptoasset standard amendments" and is listed on the Bank for International Settlements Website.
The Bank for International Settlements (BIS) is an international financial institution which is owned by member central banks.[2] Its primary goal is to foster international monetary and financial cooperation while serving as a bank for central banks.[3] With its establishment in 1930 it is the oldest international financial institution.[4][5] Its initial purpose was to oversee the settlement of World War I war reparations.
The BIS carries out its work through its meetings, programmes and through the Basel Process, hosting international groups pursuing global financial stability and facilitating their interaction. It also provides banking services, but only to central banks and other international organizations.
https://www.bis.org/bcbs/publ/comments/...
deco16 ::
Kaj pa, če je v tem delu cikla eden od vrhov že dosežen, večina dobičkov že realiziranih! Pa se počasi ohlaja, sledi korekcija...potem pa spet priložnost za novo rast...in pumpa za finale.
Čist možno. Ampak zarad tega nebom pisal konec je, prodajte, mate fiktiven dnar al kar že je blo napisano. Se kar dobro drži okol 100k, nobenega razloga za preplah...
IgorCardanof ::
Bitcoin se že dobro drži. Problem je v vseh ostalih kovančkih, ki so realno vredni 0$. Za te nas je strah, če je balona konec. Na koga jih bomo offloadali?
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
IgorCardanof je izjavil:
Bitcoin se že dobro drži. Problem je v vseh ostalih kovančkih, ki so realno vredni 0$. Za te nas je strah, če je balona konec. Na koga jih bomo offloadali?
Najslabše vrste maxi. BTC je kralj, vse je drugo je podn. V ozadju pa trade-a druge coine in ko naredi minus je cel svet zanič, samo BTC je kralj :-D LOL
Ripple and @OndoFinance are bringing OUSG, tokenized U.S. Treasuries to the XRP Ledger.
With 24/7 minting & redemption using RLUSD, unmatched liquidity, and institutional-grade security, learn how this partnership marks a major step forward for onchain RWAs.
https://ripple.com/ripple-press/ondo-fi...
With 24/7 minting & redemption using RLUSD, unmatched liquidity, and institutional-grade security, learn how this partnership marks a major step forward for onchain RWAs.
https://ripple.com/ripple-press/ondo-fi...
endelin ::
Vse te hude novice zadnje mesece in še vedno ne more xrp na ATH iz 2018
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Vse te hude novice zadnje mesece in še vedno ne more xrp na ATH iz 2018
Ja težko je razumeti...ampak dokler ne bo konkretne korekcije bo težko prebil resistenco oz. je manjša verjetnost. Enako velja za bitcoin za preboj v višje.
Wealth is mindset!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kripto ()
IgorCardanof ::
IgorCardanof je izjavil:
Sem sel 3x long na ripple. Se mi zdi, da bo trump naveza in povezava z njihovim CEOjem dobro vplivala na ceno.
Ce pa pade, bom pa tudi vesel, ker to pomeni, da merlin2 zgublja dnar.
Tole še zmeraj držim. Se mi zdi, da se bo kmalu zelo obrestovalo.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
endelin ::
https://www.reddit.com/r/Bitcoin/commen...
Eksponentna rast. Lahko pozabiš da bo tvoj shiti kripple še kdaj ath.
MC bi bil enormne, kar je nemogoče.
Eksponentna rast. Lahko pozabiš da bo tvoj shiti kripple še kdaj ath.
MC bi bil enormne, kar je nemogoče.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()
Lennzi ::
Ali ta tema ima moderatorja?
Če ga ima, je dosti bogo od njega, da se pusti pisati, ker se piše.
Jasno mi je, da imajo ITjevci specifičen smisel za humor in izražanje nasploh. Ampak saj veste, tanka je meja med geniji in norci.
Jasno mi je, da imajo ITjevci specifičen smisel za humor in izražanje nasploh. Ampak saj veste, tanka je meja med geniji in norci.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lennzi ()
Samo človeška neumnost je brezmejna. Tale tema je malo ušla izpod nadzora. Veliko bleferjev brez realne podlage. Hujskači,zavarovalničar, pijanci, propadli ITjevci...resno. bi človek kar včasih malo zamižal in se vrnil na novi bull run 2027.
Komu to leti? Upam da ne pišeš kratkih stavkov samo zame?
Nimaš pojma.
Komu to leti? Upam da ne pišeš kratkih stavkov samo zame?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()
hamez66 ::
Ali ta tema ima moderatorja?
Prosim ne kliči hudiča. Vsaj ena tema, ki ni cenzurirana.
Zelo verjetno je bilo že veliko dobičkov realiziranih. Zdaj poteka skalpiranje oz. skalp trading pobiranja dobičkov.
Ko se to neha pa z zelo veliko verjetnostjo sledi korekcija.
Ko se to neha pa z zelo veliko verjetnostjo sledi korekcija.
Wealth is mindset!
flyko ::
zalozite se s stellarjem dokler je se cas.
Ali prihaja kakšna novica, kaj bi bil razlog za potencialno rast?
Da. Konec meseca
Se 4 dni casa, to bo nora pumpa ocitno.
Še malo....to me pa resnično zanima, kaj bodo "navrgli".
Ripple bo danes objavil pomembno novico.
Nihče ni pripravljen na to, kar prihaja ...
Je pa res, da sem zgrešil tole, kaj je bilo objavljeno?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: flyko ()
Blinder ::
Bitcoin je kot neka neuporabna kopija zlata. 15 let že obstaja, pa še vedno se ni našlo uporabnosti za njega. Razen za kriminal.
Nekateri boste rekli, da je zlato tudi neuporabno, kar sploh ni res. Če bi vsi imetniki zlata želeli prodat svoje zlato, bi tečaj zlata padel ampak še vedno bi nekaj vredno, če ne drugo za biti uporabljen v nakitu in okrasu. Če se vsi lastniki bitcoina odločijo prodat svoje bitcoine, bi tečaj btc šel na nulo.
Nekdo, ki je kupil za 100.000 € bitcoinov in so zdaj vredni 1.000.000 € bo rekel, da je obogatel z bitcoini. Pa ni, dokler ne dobi od prodaje vsaj 100.000 nazaj ni v plusu.
Sem pa pomislil še na eno stvar. Vsi, ki so kupili bitcoine so kupili zaradi špekuliranja in ker so pač "slišali, da se o btc veliko govori". Ista norija bi se lahko bila zgodila za zlato, če bi ljudje masovno začeli kupovat zlato. Tečaj bi šel gor, vsi bi veseli, ker so v plusu, tudi frizerke bi o tem govorile, na forumih bi se govorilo, influencerji bi plačani za govoriti o tem itd. Tako da tudi kot opcija za držati vrednost btc ima pluse in minuse, ampak isti balon s tečajem bi se lahko bil zgodil tudi z zlatom
Nekateri boste rekli, da je zlato tudi neuporabno, kar sploh ni res. Če bi vsi imetniki zlata želeli prodat svoje zlato, bi tečaj zlata padel ampak še vedno bi nekaj vredno, če ne drugo za biti uporabljen v nakitu in okrasu. Če se vsi lastniki bitcoina odločijo prodat svoje bitcoine, bi tečaj btc šel na nulo.
Nekdo, ki je kupil za 100.000 € bitcoinov in so zdaj vredni 1.000.000 € bo rekel, da je obogatel z bitcoini. Pa ni, dokler ne dobi od prodaje vsaj 100.000 nazaj ni v plusu.
Sem pa pomislil še na eno stvar. Vsi, ki so kupili bitcoine so kupili zaradi špekuliranja in ker so pač "slišali, da se o btc veliko govori". Ista norija bi se lahko bila zgodila za zlato, če bi ljudje masovno začeli kupovat zlato. Tečaj bi šel gor, vsi bi veseli, ker so v plusu, tudi frizerke bi o tem govorile, na forumih bi se govorilo, influencerji bi plačani za govoriti o tem itd. Tako da tudi kot opcija za držati vrednost btc ima pluse in minuse, ampak isti balon s tečajem bi se lahko bil zgodil tudi z zlatom
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Tody ::
Matr eni še vedno ne znate računat. Če si kupil 1 btc pri 10.000 eur in je zdaj vreden 100.000 lahko prodaš samo 10 % pa dobiš nazaj 10.000. Temu se reče da si izplačaš dobiček al karkoli že. To še vedno pomeni da imaš skoraj cel btc ampak še 10.000 več v denarnici. Tukaj se gre izključno samo za to kolilko lahko pospraviš v svoj žep.
To da more it nekdo v minus da greš lahko ti v plus so pa itak pijanci za šankom zmislil.
To da more it nekdo v minus da greš lahko ti v plus so pa itak pijanci za šankom zmislil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tody ()
ViperR ::
Bitcoin je kot neka neuporabna kopija zlata. 15 let že obstaja, pa še vedno se ni našlo uporabnosti za njega. Razen za kriminal.
Ti enostavno nimas pojma, kaj predstavlja vrednost.
Ripple is the best positioned company in the world to tokenize the traditional financial system -- and that opportunity is worth tens of trillions.
Because of this, we are creating deep integrations between $OMNI and $XRP to accelerate their efforts.
What does this mean?
Nit
https://x.com/0xASK/status/188440366780...
Because of this, we are creating deep integrations between $OMNI and $XRP to accelerate their efforts.
What does this mean?
Nit
https://x.com/0xASK/status/188440366780...
Ista norija bi se lahko bila zgodila za zlato, če bi ljudje masovno začeli kupovat zlato. Tečaj bi šel gor, vsi bi veseli, ker so v plusu, tudi frizerke bi o tem govorile, na forumih bi se govorilo, influencerji bi plačani za govoriti o tem itd.
To je res. Je pa nekaj razlik:
- zlato je v obtoku že tisočletja, btc pa 16 let. Igra se na karto, da vstopiš pred drugimi kupci, pred bankami, pred skladi, pred državami.
- imeti v lasti BTC je ceneje in lažje: ne rabiš sefa doma ali na banki, lahko dostopaš do njega kadarkoli in lahko ga prodaš-kupiš v trenutku. Z zlatom lahko to skoraj enako (ne gre izven časa trgovanja) počneš preko ETF-jev ampak potem nimaš zlata v rokah ampak zaupaš finančnikom in regulativi, da delajo pošteno medtem, ko pri BTC imaš vse sam pod kontrolo. Nekaterim je to plus, drugim, ki ne znajo shranit varno seedphrasea pa je to minus, ker nimajo koga poklicat v primeru težav - vsak je sam odgovoren za svoje BTCje.
Zgodovina sprememb…
3man ::
Nekdo, ki je kupil za 100.000 EUR bitcoinov in so zdaj vredni 1.000.000 EUR bo rekel, da je obogatel z bitcoini. Pa ni, dokler ne dobi od prodaje vsaj 100.000 nazaj ni v plusu.
Ej, dej zdaj, ko si po 20 letih spet na internetu, poglej še na kakšno drugo spletno stran in ugotovil boš, da:
- bitcoin deluje brez, da ima ceno v čemerkoli, kamoli EUR ali USD.
- bitcoin lahko prenaša informacijo, neko enoto pokemon točk imenovano satoshi, po celem svetu brez cenzure v realnem času, kar se z zlatom ne da.
- obstajajo ljudje, tudi na tem forumu, ki so marsikaj že kupili ali prodali z BTC ali pa to počnejo zelo redno. V vsakem primeru pa si bitkojne izmenjujejo ves čas, tudi če ti ne vidiš kaj dobijo za ta neuporaben kriminalni žeton.
- da lahko bitkojn deliš bolj in lažje, kot zlato
itd.
Sem pa pomislil še na eno stvar. Vsi, ki se počutijo, da so zamudili z nakupom bitcoina in so nevoščljivi špekulantom in kriminalcem je to zato, ker so pač "slišali, da se o btc veliko govori in služi", karkoli to že pomeni.
Isti balon z nevedneži se dogaja tudi pri ostalih tehnologijah, samo poglej dvomljivce (frizerje in plačane influencerje) v AI.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 3man ()
Gregor P ::
Kakšna so kaj vaša pričakovanja po FOMC odločanju?
https://crypto.news/how-will-the-fomc-d...
Če slučajno res tako pade, potem grem jaz po nakupih. Če ne, pa pač ne :-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Neon87 ::
Ne sanjajte. Skalpira se in liquidira. Samo nihče si ne prizna. Če bo do 31. tako bom shortal do 85000.
The 10 assets to be removed, based on MICA rules in Europe.
Includes: PYUSD by PayPal, DAI, PAX, USDT, and even XSGD, a StraitsX stablecoin which acquired an (MPI) license regulated by the Monetary Authority of Singapore (MAS) and used with partners AliPay and GrabPay.
https://x.com/sentosumosaba/status/1884...
Includes: PYUSD by PayPal, DAI, PAX, USDT, and even XSGD, a StraitsX stablecoin which acquired an (MPI) license regulated by the Monetary Authority of Singapore (MAS) and used with partners AliPay and GrabPay.
https://x.com/sentosumosaba/status/1884...
ePenzija ::
val46 ::
On to namišljeno dela no...pr njemu karkoli reče, moraš z rezervo vzet. Morda je pa vseeno kupil za 50€ pri 100k, pa se zdej s temi 50€ igra, kot da je najjači kripto trgovec na svetu Kar me osebno ne moti, kar naj...moti me to, da ob vsakem padcu za 1%, zganja paniko, kot da je zgubil miljone.
Kakšna so kaj vaša pričakovanja po FOMC odločanju?
Inflacija še vedno grozi, da bi se začela zviševati. Obresti se ne bodo kar tako zniževale.
Ali to pomeni zelo rdeč februar? Bomo videli...
Wealth is mindset!