Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
merlin2 ::
Ali je kaj narobe če krvavim ob gledanju grafov iz anusa? Potrebujem kakega zdravnika ali trejderja?
Vsi ste neki pametni, bomo vidli čez 1 mesec, ali je tole korekcija ali konec bulla. Ne pa zdaj neki bit preveč pametni :D Lahko gre še vedno nazaj gor.
pi cycle top indikator mi kaže da btc še ni opravil svoje naloge, pravtako mi kaže rainbow chart, sicer pa sej btc se še 50days eme ni dotaknil,tko da
dejte prosim čustva malo na stranski tirVsi ste neki pametni, bomo vidli čez 1 mesec, ali je tole korekcija ali konec bulla. Ne pa zdaj neki bit preveč pametni :D Lahko gre še vedno nazaj gor.
pi cycle top indikator mi kaže da btc še ni opravil svoje naloge, pravtako mi kaže rainbow chart, sicer pa sej btc se še 50days eme ni dotaknil,tko da
Vse gre v kurac...
Sej sem reku, da prodaj vse. Ker tole bo zate krvavo. Še vedno maš možnost. Boljš par sto Evrov minusa kot par tisoč.
peky ::
IgorCardanof ::
No, ti govori karkoli hoces ampak XRP se zelo dobro drzi. Tako da folk ocitno ostaja tudi v XRPju
ISO2020222022022. Pa ne okol govort
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
IgorCardanof je izjavil:
No, ti govori karkoli hoces ampak XRP se zelo dobro drzi. Tako da folk ocitno ostaja tudi v XRPju
Ne skrbi za nobenega izmed ISO20022 kompatibilnih toknov.
Smo v super ciklu. Samo ti in Špricer alias Prihaja nodi in še nekaj grezničarjev tega ne smete vedet.
Za vas je finančni nasvet. Prodajte vse
johnnyyy ::
hamez66 ::
To kaže bitcoin perpetual futures, derivat bitcoina, da se lahko trguje z vzvodom in shorta.
tilio ::
A se karkoli drugega kupuje (razen morda zlata, pa še tam veliko zaradi drugih razlogov) zato da ne bi bili v "penziji" pa za avte pa stanovanja itd...? A kdo kupi zato da bi izgubil karkoli (ne samo BTC)???
Moje izhodišče je bil komentar:
stvar je enostavna jaz v btc že dooolgo časa ne gledam kot na špekulacijo, in vem da je to projekt na dolge proge,gledam pa ostale shit coine kot na špekulacijo , v katere vlagam, da bi potem profit prekanaliziral v btc
Povzetek do sedaj napisanega:
Ni tehnično najboljša rešitev za to kar naj bi bil in kar naj bi predstavljal in posledično nima ekonomske vzdržnosti in posledično ni ziher -> Ja ampak BTC je denar in hranilec vrednosti -> Ni res, ker če nima dolgoročne vzdržnosti potem ne more biti hranilec vrednosti. Denar pa tako ali tako ni, ker ga ne moreš uporabljat za plačila (to je bil njegov prvi namen ampak se je pot izkrivila in marketing je naredil svoje zato se zdaj prodaja druga zgodba t.j. hranilec vrednosti).
Ali je mogoče z njim zaslužit? Da, absolutno!
Ali je mogoče z njim izgubit? Absolutno!
Zakaj toliko težim s tem, da ni hranilec vrednosti ali denar?
Zato, ker če ali ko se zgodi, da trg (oz. veliki igralci) sprevidi, da nima dolgoročne ekonomske vzdržnosti BTC ne bo več dosegel svojega vrha. Znajde se lahko v vrtincu, ki vodi navzdol. Zdaj vsak kupuje po ciklih misleč, da naslednji cikel gre pač gor, ker je to garantirano, dokler smo "early". Retail bo mislil "ah, kupim poceni, itak bo šel gor" in nikoli več ne bo šel gor. Ko čez 4 leta ne gre več gor, se smer zelo hitro obrne navzdol, ker nastopi panika.
Mislim, da se na splošno precenjuje varnost BTC naložbe. Saj nihanje vrednosti je ok, vsi trgi tako delujejo ampak ljudje se morajo zavedat, da lahko izgubijo "vse" v primeru BTC-ja, z zlatom pa bolj težko, ker ima res dolgo zgodovino in track record. In zato zlatu lahko rečemo, da je hranilec vrednosti (kljub nihajem v vrednosti).
Drugač sploh nisem fan zlata in sem kripto degen. Sam malo me zbode ko slišim, da je BTC "neuničljiv".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()
xrp se "dobro" drži samo zaradi transferjev, ko bo teh zmanjkalo, bo tudi ta usahnil :)
Čaki da začnejo inštitucije uporabljat stabilni kovanec RLUSD, ki ga prenaša nevtralna valuta XRP. Bo Ripple izdal tudi RLEUR, RLJPY .. Za vse pa je potrebno da se obrne "kolo". Sledi tokenizacija vsega ... To si bodo delile valute v sklopu ISO20022 standarda. Ljudje ne vedo, da gre za nov globalni finančni sistem, ki je že pripravljena v ozadju, da "zalaufa", ko se inštitucije odločijo za to.
endelin ::
Predvidevam da je merlin nakupil goro xrp v dipu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
IgorCardanof je izjavil:
Ne skrbi za nobenega izmed ISO20022 kompatibilnih toknov.
Smo v super ciklu. Samo ti in Špricer alias Prihaja nodi in še nekaj grezničarjev tega ne smete vedet.
Za vas je finančni nasvet. Prodajte vse
Naredi kar želiš s tem
Top emission coins 🤯 Are you getting diluted?
Daily emissions
$BTC $46.65m
$XRP $34.5m -60m XRP in 4D ($138m)
$SOL $15.73m
$WLD $12.82m
$TIA $5.7m
$DOGE $4.86m
$AVAX $4.46m
$TAO $3.56m
$DOT $3.05m
Relative to the MC, XRP has the worst emissions - ~2x worse than #Solana.
Emissions dilute the value of your coins over time. Staking emissions, like those from Solana, are less problematic since staking allows you to offset the dilution by earning rewards, potentially staying ahead of the emission-value curve.
However, staking rewards often convert into sell pressure, driving prices lower. Without inflows matching or exceeding emissions, a decline in price is inevitable.
Wondering why $XRP price isn’t going up?
The circulating supply has increased by ~70,000,000 XRP in 1 week
Roughly worth $168,000,000, this is a lot of sell pressure, this makes XRP the highest emitting altcoin in crypto
$BTC is emitting 450 coins a day valued at $46,350,000 a day but has an MC that is 14.89x larger than XRP 🤯
Sam malo me zbode ko slišim, da je BTC "neuničljiv".
Samo še to sem pozabi potem grem.
Če BTC ni hranilec vrednosti in ni denar in ga ljudje kupujejo samo zato, da ga dražje prodajo, potem kaj je? A poznamo še kakšno tako stvar v kripto svetu, ki jo ljudje kupujejo zato, ker upajo, da gre gor in nima nič v ozadju? Kako se že reče temu? :-)
endelin ::
Direktor blackrocka izrazil bojazen da btcjev ni nujno da bo samo 21mio.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Mislim, da se na splošno precenjuje varnost BTC naložbe. Saj nihanje vrednosti je ok, vsi trgi tako delujejo ampak ljudje se morajo zavedat, da lahko izgubijo "vse" v primeru BTC-ja, z zlatom pa bolj težko, ker ima res dolgo zgodovino in track record. In zato zlatu lahko rečemo, da je hranilec vrednosti (kljub nihajem v vrednosti).
.
Moram še to misel dokončat, da bo jasno kaj mislim.
Ko je zlato enkrat narudarjeno je tu. Imaš ga v sefu. Lahko ga fizično izmenjaš. Ko je BTC enkrat narudarjen rabiš še vedno BTC omrežje, da ga lahko pošiljaš naokrog. In če BTC omrežje ni ekonomsko vzdržno, kako boš pošiljal BTC naokrog?
Mogoče bo kdo rekel, da sem hater BTC-ja ampak jaz pa prosim, da mi logično pojasni kako bi lahko BTC bil 100% ziher naložba za naslednjih 50 ali pa vsaj 20 let. Vesel bi bil, če bi imel dobro valuto, ki bi mi ohranjala vrednost tudi, ko bom v penziji. Tudi če ne bi rastla več.
Še v torek sem bral kako kriptostrokovnjaki napoveduje 1.2T marketa XRPju
Nisem ti rekel da poslušaj prerokovalce in napovedovalce. Napisal sem ti, da se začni izobraževat.
Skupna lastnost grezničarjev, ki ste v največji meri dnevni trejderji je da pljuvate po vsem, kar vam ne prinese zaslužka v doglednem času. Če ste taki mazohisti bodite. To me ne zanima.
Skupna lastnost tistih, ki spremljamo razvoj in priložnosti vse v zvezi novega finančnega sistema pa je spodbujanje. Ampak tudi to ima meje. Grezničarji ste grezničarji, zato si ISO20022 toknov v bistvu ne zaslužite, čeprav jih vsak od vas drži in to prikriva. Ker.., "kaj pa če"..
Pravzaprav ste tolk smešni da pa mi greste na kozlanje...
˙janezvalva ::
vrednost bitcoina je od začetka tedna padla za skoraj 10%. če pade še malo, nam bo tako, kot da bi bili v Severni Koreji.
če pogledamo na graf, se dolgoročno izrisuje inverzni H&S s ciljno vrednostjo preko $450k.
vprašanje je, ali je bil to top ali samo začetek norega bull runa?
če pogledamo na graf, se dolgoročno izrisuje inverzni H&S s ciljno vrednostjo preko $450k.
vprašanje je, ali je bil to top ali samo začetek norega bull runa?
energetik ::
Bitcoin = omrežje. Kam bi ti kaj pošiljal??
.
Ko je zlato enkrat narudarjeno je tu. Imaš ga v sefu. Lahko ga fizično izmenjaš. Ko je BTC enkrat narudarjen rabiš še vedno BTC omrežje, da ga lahko pošiljaš naokrog. In če BTC omrežje ni ekonomsko vzdržno, kako boš pošiljal BTC naokrog?
Mogoče bo kdo rekel, da sem hater BTC-ja ampak jaz pa prosim, da mi logično pojasni kako bi lahko BTC bil 100% ziher naložba za naslednjih 50 ali pa vsaj 20 let. Vesel bi bil, če bi imel dobro valuto, ki bi mi ohranjala vrednost tudi, ko bom v penziji. Tudi če ne bi rastla več.
Zapis o mojem lastništvu deleža je zapisan naenkrat na stotisočih nodov. In ne vem od kje ti to, da ne bo ekonomsko vzdržno - vedno je ekonomsko vzdržno za rudarje, ker je zakodirano avtomatsko prilagajanje težavnosti.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Mato989 ::
.
Ti bom jaz pojasnil ko boš ti meni pojasnil kako je lahko KATERAKOLI naložba ZIHER (100%) glede na to da nas lahko zadane komet, ali supernova, ali črna luknja ali se zgodi nek drug intergalaktičen dogodek in nas izbriše iz Zemlje ali kar celo Zemljo?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Ti bom jaz pojasnil ko boš ti meni pojasnil kako je lahko KATERAKOLI naložba ZIHER (100%) glede na to da nas lahko zadane komet, ali supernova, ali črna luknja ali se zgodi nek drug intergalaktičen dogodek in nas izbriše iz Zemlje ali kar celo Zemljo?
No, kometi in supernove so čisto nekaj drugega. Če nas kolektivno pobere se ne bomo sekirali za naložbo a ne. Tako, da ta tvoj komentar je brezveze in je izogibanje mojemu vprašanju.
Bom bolj natančen: Varna naložba - naložba s čimmanj tveganja, ki čimbolj ohranja kupno moč na dolgi rok. Kaj je najbližje temu?
No, kometi in supernove so čisto nekaj drugega. Če nas kolektivno pobere se ne bomo sekirali za naložbo a ne. Tako, da ta tvoj komentar je brezveze in je izogibanje mojemu vprašanju.
Bom bolj natančen: Varna naložba - naložba s čimmanj tveganja, ki čimbolj ohranja kupno moč na dolgi rok. Kaj je najbližje temu?
Komentar je bil, zato ker si pač neumno napisal kot da je karkoli ziher čez 25, ali še huje 50 let... Če vprašaš nekoga ki ima še 5 mesecev lajfa pri 27tih ti bo dejal da je najboljša naložba smeh, uživanje in dobra volja ter izkoristek vsakega dne za pozitivno in življenje nasploh...
Drugače pa: Znanje, (moški) potomec ki bo nadaljeval in pobral tvoje znanje in ga nadgradil...
tomaz- ::
Bom bolj natančen: Varna naložba - naložba s čimmanj
tveganja, ki čimbolj ohranja kupno moč na dolgi rok. Kaj je najbližje temu?
Glej, drži denar na banki in se ne sekiraj, če nas bo par nesrečnežev popušilo pri BTC .. ti boš na varni strani
Bitcoin = omrežje. Kam bi ti kaj pošiljal??
Zapis o mojem lastništvu deleža je zapisan naenkrat na stotisočih nodov. In ne vem od kje ti to, da ne bo ekonomsko vzdržno - vedno je ekonomsko vzdržno za rudarje, ker je zakodirano avtomatsko prilagajanje težavnosti.
Če ali ko postane omrežje ekonomsko nevzdržno se bo ugasnilo in ne boš mogel nikomur pošiljat tvojega BTC-ja. OK, recimo, da se nikoli ne ugasne, ker bo vedno nek entuzijast poganjal block producer na svojem PC-ju. Na PC-ju zato, ker če omrežje ekonomsko ni vzdržno lahko pozabiš na sto tisoče block producerjev, ki požrejo več elektrike kot marsikatera država. Tvoj BTC boš lahko še vedno pošiljal ampak takrat bo vreden toliko kot leta 2009-2011.
Komentar je bil, zato ker si pač neumno napisal kot da je karkoli ziher čez 25, ali še huje 50 let... Če vprašaš nekoga ki ima še 5 mesecev lajfa pri 27tih ti bo dejal da je najboljša naložba smeh, uživanje in dobra volja ter izkoristek vsakega dne za pozitivno in življenje nasploh...
Drugače pa: Znanje, (moški) potomec ki bo nadaljeval in pobral tvoje znanje in ga nadgradil...
Čakam na odgovore ne to neumno sprenevedanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()
Pol košarica državnih obveznic, pol zlata, zakopanega na vrtu. Poudarek je na "čimbolj".
vires in numeris
Bom bolj natančen: Varna naložba - naložba s čimmanj
tveganja, ki čimbolj ohranja kupno moč na dolgi rok. Kaj je najbližje temu?
Glej, drži denar na banki in se ne sekiraj, če nas bo par nesrečnežev popušilo pri BTC .. ti boš na varni strani
Ne skrbi, ne rabim finančnega nasveta :-) To je bil odgovor za Matota, ki vedno nekam vrta, da se izogiba odgovorom in izpade bolj pametno.
Ne razumem kakšno sprenevedanje... praviloma je bistvo investicije, donos... ali ROI... nižji kot je (predviden) ROI bolj "varna" je investicija... to je jasno vsakomur ki je dal skozi 4 ure Ekonomije...
Takrat ko INVESTICIJA več ne pokriva predvidene inflacije je za mene slaba investicija... ne glede na varnost...
In podobno velja takrat ko je verjetnost izgube investicije gromozanska...
Ampak na 50 let razmišljat o tej logiki je imo brezveze... ajde na 25 bi še rekel... pa še to je stretch, kaj če bo WW3???
Takrat ko INVESTICIJA več ne pokriva predvidene inflacije je za mene slaba investicija... ne glede na varnost...
Ampak na 50 let razmišljat o tej logiki je imo brezveze... ajde na 25 bi še rekel... pa še to je stretch, kaj če bo WW3???
Ne razumem kakšno sprenevedanje... praviloma je bistvo investicije, donos... ali ROI... nižji kot je (predviden) ROI bolj "varna" je investicija... to je jasno vsakomur ki je dal skozi 4 ure Ekonomije...
Se strinjam z vsem.
Torej lahko zaključimo, da BTC ni denar in ni hranilec vrednosti, ker ne moremo o njem razmišljat dlje kot nekaj let za razliko o zlatu. Je najuspešnejši meme coin z dobro zgodbo. Hvala.
trololololo ::
trololololo je izjavil:
Osebno ocenjujem, da prihaja popravek med 6.8% (to je minimum, ki se bo po moje zgodil) in do 28% (najslabši scenarij). Kaj to pomeni za alte si preračunajte sami. To da pa je konec kripto cikla pa ne bom komentiral...
evo popravek se je zgodil. ni še konec. obstaja velika verjetnost, da gremo (verjetno drug teden) na 90k $ ali mičken nižje (to pomeni preko 70%-80% verjetnost). ni za kaj
Kripto ::
Se strinjam z vsem.
Torej lahko zaključimo, da BTC ni denar in ni hranilec vrednosti, ker ne moremo o njem razmišljat dlje kot nekaj let za razliko o zlatu. Je najuspešnejši meme coin z dobro zgodbo. Hvala.
Tako je, ker:
- je bil prvi
- je omejen na 21 milijonov
- ima močan marketing
To sem jaz tu gor razlagal večkrat...podobno kot ti. Nisem šel v podrobnosti.
Wealth is mindset!
trololololo je izjavil:
trololololo je izjavil:
Osebno ocenjujem, da prihaja popravek med 6.8% (to je minimum, ki se bo po moje zgodil) in do 28% (najslabši scenarij). Kaj to pomeni za alte si preračunajte sami. To da pa je konec kripto cikla pa ne bom komentiral...
evo popravek se je zgodil. ni še konec. obstaja velika verjetnost, da gremo (verjetno drug teden) na 90k $ ali mičken nižje (to pomeni preko 70%-80% verjetnost). ni za kaj
Bitcoin zna še v decembru ponoviti skok v rang 108k USD in tudi iti nad 110k USD. Preden bomo videli umiritev in korekcijo 40-50% od druge polovice januarja naprej. Do polovice januarja je še dovolj časa, da bi dosegel tudi rang 110-120k USD...to je do prihoda Trumpa.
Potem pa sledi umiritev...in konkretna korekcija.
Wealth is mindset!
In vse to ti je povedala kristalna kugla
Moja kugla (tehnična analiza) pa pravi, da tudi ~200k ni nemogoče v tej rundi. V vsakem primeru, če gre na take višine, bom kupoval malo ali nič, če gre tam proti 80, 70k kupujem veliko. Prodajam ne, razen šitkojnov.
Ko se bo vendarle začel nov medved, bi rekel, da bo dno nekje 50-60k.
Moja kugla (tehnična analiza) pa pravi, da tudi ~200k ni nemogoče v tej rundi. V vsakem primeru, če gre na take višine, bom kupoval malo ali nič, če gre tam proti 80, 70k kupujem veliko. Prodajam ne, razen šitkojnov.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Se strinjam z vsem.
No saj tu se ne strinjam.... Za nobeno investicijo ne moremo raznisljat vec kot nekaj let ker kot vidimo se lahjo zgodi karkoli
Tudi zlato ni vecno, dejansko nic ni vecno.
Tudi Enron je propadel.... Pa Rimsko cesarstvo pa vsi ki so zgledali kao vecni
In vse to ti je povedala kristalna kugla
200k USD do 15. januarja 2025? Zelo malo verjetno. Do konca leta 2025 200k USD? Ja to je izvedljivo in zelo verjetno, če se poklopijo prave stvari.
Wealth is mindset!
enemon ::
Tisti ki so zlato kupovali 2011 so bili naslednja 4 leta globoko v minusu, saj je padlo za skoraj 50%. No tisti, ki so ga kupovali 1980 pa so bili dobrih 25 let v minusu. Tako če vzameš to za referenco BTCju precej dobro gre.
Kaj vse se bo prenašalo preko XRPL lahko samo ugibamo... Razvoj in volumen je nemogoče predvidet. Seveda bo vrednost XRP temu primerna.
https://dailycoin.com/ripples-xrpl-set-...
https://dailycoin.com/ripples-xrpl-set-...