» »

kripto splošna debata

kripto splošna debata

Temo vidijo: vsi
««
1535 / 1554
»»

ViperR ::

https://farside.co.uk/eth/

ETH ETF dobiva kar konkretne inflowe.

endelin ::

Lahko države bankrotirajo zaradi bitcoina?

Mato989 ::

endelin je izjavil:

Ne, če ga ne kupujejo s pufom ampak z kešom...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Kripto ::

endelin je izjavil:

Zakaj bi države bankrotirale zaradi bitcoina? A misliš, da bodo kar tako metale denar notri? Tiste, ki bodo kupovale bitcoin bodo dale notri, da imajo v portfelju toliko da ne ogroža stabilnosti.
Wealth is mindset!

dronyx ::

The Last HODL-er je menda po definiciji tisti, ki bo imel na koncu v lasti vseh 21.000.000 bitcoinov in jih ne bo več uspel prodati nikomur. Nekateri špekulirajo, da naj bi bila to zakladnica ZDA (U.S. Department of the Treasury), omenja se tudi ime ameriške firme MicroStrategy.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Kripto ::

dronyx je izjavil:

The Last HODL-er je menda po definiciji tisti, ki bo imel na koncu v lasti vseh 21.000.000 bitcoinov in jih ne bo več uspel prodati nikomur. Nekateri špekulirajo, da naj bi bila to zakladnica ZDA (U.S. Department of the Treasury), omenja se tudi ime ameriške firme MicroStrategy.

To je pravljica...
Wealth is mindset!

Gregor P ::

dronyx je izjavil:

The Last HODL-er ...

... tole se sliši super za naslov, kakšnega filma ali serije :D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

dronyx ::

Gregor P je izjavil:

dronyx je izjavil:

The Last HODL-er ...

Ja, morda film katastrofe. Si predstavljaš da US treasury zmeče bilijone za bitcoine in potem ugotovijo, da imajo v lasti vse. :)

vito123 ::

Po nesreči sem na mesto za EUR na Bitstamp BTC prodal za USD. Kako najceneje spravim ta denar na svoj bančni račun? Vem, da so fee-ji neizogibni, ampak katera je optimalna pot?

Gregor P ::

dronyx je izjavil:

Gregor P je izjavil:

dronyx je izjavil:

The Last HODL-er ...

Ja, morda film katastrofe. Si predstavljaš da US treasury zmeče bilijone za bitcoine in potem ugotovijo, da imajo v lasti vse. :)

Top zgodba! Bi takoj pogledal :D

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

gruntfürmich ::

vito123 je izjavil:

Po nesreči sem na mesto za EUR na Bitstamp BTC prodal za USD. Kako najceneje spravim ta denar na svoj bančni račun? Vem, da so fee-ji neizogibni, ampak katera je optimalna pot?

sepa.
zakaj ne bi usd konvertal v euro?

dronyx je izjavil:

ti si hujši trol kot ostalih 99% folka v tej temi... ostali so amaterji zate
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:

sepa.

Ko dam withdrawal mam na izbiro samo WIRE/Bank account.

Ne razumem tvojega vprašanja - seveda je moj cilj konvertat v EUR. Vem da bodo pri tej menjavi nastali stroški, zato sprašujem kaj je ceneje - konvertat med valutami direkt na BitStamp al potegnt dol USD, pa pustit banki, da naredi konverzijo.

Edit: Na spletni strani je malo več informacij pri dvigu in vidim tudi povezane stroške. Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vito123 ()

johnnyyy ::

dronyx je izjavil:

O kakšni katastrofi vi sanjate?! Fiat ni vezan na nič in države/CB ga lahko sprintajo kolikor hočejo, v obtok pa ga lahko spravijo prek nakupa BTC, zlata podeljevanja kreditov itd. Torej če nekdo, ki mu hrbet krije CB kupuje BTC, v obtok spravlja denar in lastniki BTCja ga menjajo za USD. USD potem porabijo za izdelke in storitve in ga spravijo v obtok, večanje denarja v obtoku pa se kaže skozi inflacijo. Ko pridejo do točke ko kupijo zadnji prosto dostopen BTC, pomeni, da takrat ne bodo mogli preko BTCja sproščati denarja in tako si bodo našli nek drugi način.

vito123 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

sepa.

Ko dam withdrawal mam na izbiro samo WIRE/Bank account.

Ne razumem tvojega vprašanja - seveda je moj cilj konvertat v EUR. Vem da bodo pri tej menjavi nastali stroški, zato sprašujem kaj je ceneje - konvertat med valutami direkt na BitStamp al potegnt dol USD, pa pustit banki, da naredi konverzijo.

Edit: Na spletni strani je malo več informacij pri dvigu in vidim tudi povezane stroške. Hvala.

A so taki slabi conversion rati normalni?

$5297.43 (5.051,13 EUR) bi si rad nakazal dol z BitStampa in dal v EUR.

Če prav razumem lahko pustim BitStampu, da naredi konverzijo in pobere skoraj 150 EUR:

You are withdrawing
Total amount:
$5,297.43
Fee:
$3.24
$5,294.19
You will receive:
≈ EUR 4,902.76
Payment method
SEPA

Ali pa izberem International wire Bank, kjer je fee $25 namesto $3.24:

You are withdrawing
Total amount:
$5,297.43
Fee:
$25.00
You will receive:
$5,272.43
Payment method
WIRE

in potem če prav razumem banka naredi konverzijo in po njihovem tečaju sodeč dobim: 5025,67 EUR (minus verjetno nek fee od banke za menjavo?)

Je kdo to že delal in lahko to potrdi? Wire opcija je potem nobrainer.

Baja ::

pa saj mas usd/eur market na bitstampu. pretvoriš v evre, nakažeš evre, al v čem je problem?

Zakaj ne daš naprej v alte za dupliranje? :)

Baja je izjavil:

pa saj mas usd/eur market na bitstampu. pretvoriš v evre, nakažeš evre, al v čem je problem?

Live and learn. To sem rabu, Hvala :)

endelin je izjavil:

Če bi se v alte spravil, se mi sploh ne bi bilo treba naučit denarja dol pobirat...

Baja ::

malenkost. račun dobiš po pošti :P

KG-348 ::

Sonic Labs (fantom) zalaufa drug teden. Swing opportunity glede na to da ETH stoji na mestu
https://finance.yahoo.com/news/sonic-la...

LeQuack ::

Quack !

vito123 je izjavil:

endelin je izjavil:

Če bi se v alte spravil, se mi sploh ne bi bilo treba naučit denarja dol pobirat...

:D

Scenarij v kriptu
- btc do 110k
- moonshot altov in alternativnih altov do konca leta

?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

do konca 2025 ja :D

Neon87 ::

KG-348 je izjavil:

Sonic Labs (fantom) zalaufa drug teden. Swing opportunity glede na to da ETH stoji na mestu
https://finance.yahoo.com/news/sonic-la...

Kdaj in kje bo možno to najprej nabaviti?

Fantom lahko že kupiš je že dolgo na sceni ampak po novem bo Sonic Labs

dope1337 ::

metaDEX je nova meta fantje. Act accordingly

Velodrome
https://x.com/binance/status/1867483193...
https://dexscreener.com/optimism/0xe853...

Nile
https://x.com/Consensys/status/18676157...
https://dexscreener.com/linea/0xfc6a4cd...

P.S. Ko izide Sonic, vam priporocam, da poizkusite snajpnat ShadowDEX. NFA
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Buggy ::

ste kupoval ta tedenski dip in zakaj ne >:D

sicer do sobote se lahko kaksen 10-15% gain na altih, ce BTC dobi 1-2% sam v drugo smer gre isto. Dokler je dokaj predvidljivo je to kar rabimo. Nedelje pa nekak do sedaj niso bile ravno produktivne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Jz bi vsem priporocal, da se fokusirate cimbolj na volumen oz. poizkusiti odtrgati del pogace od pretakanja denarja sem ter tja. In naekrat vam niti ne bo vec vazno ali raste, ali pada. Najbolj boli stagnacija.
-Albert Einstein

dope1337 je izjavil:

metaDEX je nova meta fantje. Act accordingly

Velodrome
https://x.com/binance/status/1867483193...
https://dexscreener.com/optimism/0xe853...

Nile
https://x.com/Consensys/status/18676157...
https://dexscreener.com/linea/0xfc6a4cd...

P.S. Ko izide Sonic, vam priporocam, da poizkusite snajpnat ShadowDEX. NFA

Prosim za več info🙂

pac ... gres na Twitter, poisces "shadowDEX", najdes njihov discord, se pozanimas kako deluje preko dokumentacije, ce ti kaj ni jasno vprasas v chatu (so zelo prijazni) in sam precenis, ce je vredno vlozka xD

Disclaimer: Ker se ni izsel Sonic (FantomV2), zgoraj omenjeni dex se ne obstaja. Je pa ze vse pripravljeno. Samo se Sonic zalaufajo. Je pa zadaj ista ekipa kot pri Ramses, Nile, Pharaoh, Cleopatra, Nuri, Ra, ... Fransiza metaDEXov (Kingdom). Njihove sestrske resitve so pa Velodrome in Aerodrome.
-Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dope1337 ()

Jz bi vsem priporocal, da se fokusirate cimbolj na volumen oz. poizkusiti odtrgati del pogace od pretakanja denarja sem ter tja. In naekrat vam niti ne bo vec vazno ali raste, ali pada. Najbolj boli stagnacija.

se strinjam, je pa res da pri altih, ko jih izbiras gledas se 5 min gibanje BTC-ja zadeva predvidljiva do dolocene mere. ALGO mu sledi v razmerju 1:5 po gainu v %...LIDO pa mu kontrira, isti je XTZ. Pol pa stavis pac na fovorita. Danes me ima da bi enega za nocko pritisnil se >:D

Doloceni kovanci so v nihanju predvidljivi , ce nisi pozresen je tudi 5% na teden (lahko veckrat) bolje kot pa major gamble.

twiterje in X-pa ne bom komentiral :D

Zgodovina sprememb…

dope1337 je izjavil:

pac ... gres na Twitter, poisces "shadowDEX", najdes njihov discord, se pozanimas kako deluje preko dokumentacije, ce ti kaj ni jasno vprasas v chatu (so zelo prijazni) in sam precenis, ce je vredno vlozka xD

Disclaimer: Ker se ni izsel Sonic (FantomV2), zgoraj omenjeni dex se ne obstaja. Je pa ze vse pripravljeno. Samo se Sonic zalaufajo. Je pa zadaj ista ekipa kot pri Ramses, Nile, Pharaoh, Cleopatra, Nuri, Ra, ... Fransiza metaDEXov (Kingdom). Njihove sestrske resitve so pa Velodrome in Aerodrome.

A ni najbolj enostavno nabaviti FTM, če se bo potem pretvoril 1:1 v Sonic? Kako to, da FTM nič ne raste?

ker dolgcas danes...cakam pa nic gibanja. Smrdi po neki korekciji...sam kam :))

Korekcija do lune8-)

ma koj kurec, pri 43 centih v ALGO z 10KEUR pa da vidim kaj bo...BTC sveca je zelena

Zgodovina sprememb…

Jysta ::

https://www.coingecko.com/en/coins/seda

Chain abstraction/oracle project, sledim jim že dolgo časa, kmalu bo mainnet. Smo na 0.05$, mikro cap trenutno

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Jysta ()

Špricer ::

endelin je izjavil:

Korekcija do lune8-)

Seveda. Malo zelenega upanja...

Jysta je izjavil:

https://www.coingecko.com/en/coins/seda

Chain abstraction/oracle project, sledim jim že dolgo časa, kmalu bo mainnet. Smo na 0.05$, mikro cap trenutno

tnx za tole. Core infra zgrajeni na cosmosSDK+cometBFT so vedno obetajoci. Sploh pa, ko se ne omejujejo samo na Cosmos ECO.

Kot zanimivost, ICF je dobil novo vodnstvo oz. dozivel reorganizacijo. Buchmann je out, Skip ekipa je in (zame extra bullish). Prav tako se je Zaki zaklal naravnost v srce s svojim egom (printanje novih Celestial sloths).

Aglavnem ... fun times. Ne se dumpat cosmos kovancev. Znajo pocasi splavati.
-Albert Einstein

DeeJay ::

Could be nothing, could be something
https://print.world/#ref/pax
https://x.com/printworldinc

(mybe alpha)

projekt se lepo omenja po raznh grupah
Don't f with me.

Modric ::

V katero kripto bi trenutno vložili okoli 500€ (kaj se mi najbolj splača v teh časih)?

aulcnik ::

Modric je izjavil:

V katero kripto bi trenutno vložili okoli 500€ (kaj se mi najbolj splača v teh časih)?

aave, sui,link, bo ap drug leto gor letu še btc in sol😊

aulcnik je izjavil:

Modric je izjavil:

btc zna gor iti tja do 150-160K
sol pa tja do 400K-600K(slednje malo verjetno)
od mee coins, pa pepe ki zna zbit eno ničlo drug let
potem xyzverse,bdag,pa še kak

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aulcnik ()

gruntfürmich ::

vito123 je izjavil:

Baja je izjavil:

jst sem mislil da ti je to jasno!

še vseeno pa lahko vprašaš banko, koliko ti oni poberejo za konverzijo in to primerjaš s tečajem na bitstampu. ampak verjetno je pri tem znesku lažje kar na bitstampu zamenjat.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

zlabra ::

gruntfürmich je izjavil:

vito123 je izjavil:

Baja je izjavil:

še vseeno pa lahko vprašaš banko, koliko ti oni poberejo za konverzijo in to primerjaš s tečajem na bitstampu. ampak verjetno je pri tem znesku lažje kar na bitstampu zamenjat.

Mene pa zanima zakaj ima bitstamp toliko nizjo realizirano prodajo, ko sm napr prodal pri nekje 91400 nekaj mi je realliziralo prodajo pri
90401 EUR

Špricer ::

aulcnik je izjavil:

Modric je izjavil:

aulcnik je izjavil:

Modric je izjavil:

btc zna gor iti tja do 150-160K
sol pa tja do 400K-600K(slednje malo verjetno)
od mee coins, pa pepe ki zna zbit eno ničlo drug let
potem xyzverse,bdag,pa še kak

Verjetno 400 eur sol, ne 400000.

hamez66 ::

zlabra je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

vito123 je izjavil:

Baja je izjavil:

Mene pa zanima zakaj ima bitstamp toliko nizjo realizirano prodajo, ko sm napr prodal pri nekje 91400 nekaj mi je realliziralo prodajo pri
90401 EUR

Ker si dal market sell, očitno veliko količino. Če bi dal limit sell pri 91400, bi ti prodalo pri 91400, ali pa ne bi sploh prodalo. Pri market sellu ti pa takoj proda, po najvišji možni ceni. In če si prodal 10 miljonov od enkrat, je pač cena padla na toliko, da si lahko prodal 100 bitcoinov. Zgleda si moral prodati precej visoke količine, ali pa je "order book" zelo "tanek" - da je malo nastavljenih nakupov po teh cenah.

Lennzi ::

Resnično so sami multimiljonarji na tem forumu.
Tip je prodal za par milj btcja da mu je cena z 91400na koncu padla do 90140..
Kapo dol fantje. Kapo dol. A kdo sploh upravlja s portfeljem manjšim od 100k? Ali pa vsaj manjšim od 1M?

Naj nekdo linka screenshot od order booka btc/eur iz Bitstampa, pa bomo lahko več vedeli. Jaz nimam več računa tam in ne najdem, kako bi pogledal to brez.

Saj verjetno gre za precej manjše vsote, 100 btc sem tako napisal, za foro. Če bi prodal 100 btc z market orderjem, bi šla cena veliko več dol kot samo za jurja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

Bitstamp je en izmed najslabsih v vec ali manj vseh parametrih.

V bistvu, sploh nevem kako je lahko ta borza se vedno ziva.

P.S. je pa on/off-ramp fiata bliskovito hiter. Tudi med vikendi
-Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dope1337 ()

Evo, sem si naredil račun na bitstampu samo zato. Če prodaš 24btc od enkrat, boš zadnji plačan 1000 eur manj kot trenutna cena. Ampak dvomim, da je kolega prodajal 24 oz še več btcjev (ker verjetno se mu pokaže povprečna cena nakupa??). Bolj verjetno je prodajal med crashem ali kaj podobnega. Ko zadeve crashajo, takrat so order booki veliko tanjši in se dogaja vse živo.

Jaz imam sicer rad borze, kjer je ravno prav prometa, saj se na tistih z manjšo likvidnostjo da loviti ravno take modele, ki ne vejo kaj je market order in prodajo bistveno nižje, jaz pa imam potem nekje nizko buy. Pač če sem priden in to veliko delam, kar zadnje 2 leti zagotovo ne. Sem imel naštiman buy order XRPjev pri 1.69 eur, pa je v tem crashu cena padla samo do 1.75 eur in tako nisem profitiral, drugače bi bil pa to lahko lep dobiček. Tako da mogoče celo pošljem spet kaj na Bitstamp, če mi ne bodo preveč težili glede izvora dohodkov (ki bi ga moral davčni izpisek dokazovati).

kronos_10_ ::

Bitstamp ima nažalost nizko likvidnost in lahko z višjo prodajo znižaš hitro ceno. Obvezno uporabljat limit. Jaz ga uporabljam za izplačilo na TRR. Vendar nimam probleme z likvidnostjo :)
««
1535 / 1554
»»