Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi
CleanPower ::
Mogoče kdo ve, kje bi bile trenutno najvišje obresti za Stable coine? (USDC, USDT)
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815
Mato989 ::
Zmenimo se tako. Vi nehajte govorit, da je BTC najboljši chain in jaz bom naredil enako. Če boste pisali o ceni, lahko pišem jaz o "filozofiji".
Kdo pa pravi da je BTC najboljši... mi samo (ali pa vsaj jaz) pravimo da je BTC najboljši ker ni nikogar h komu lahko nek državni organ pritisne ali pošlje zahtevek da nekaj porihtajo...
Nekaj čisto kontra je XRP in Ripple recimo.
Cardanota ne poznam podrobno ampak Charles je za moj okus enako kot Dan larimer... bluzator zato Cardanota nimam preveč rad osebno ampak to ne spremeni dejstev o njem... Enak fail je Solana za moje pojme...
Kaspe pa nisem sicer pretirano raziskal pravijo da je odlična ampak to je to
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Kripto ::
Bomo poleteli? Ali se ogreva za polet ali pa samo, da se male ribice požre pred pravim poletom?Vsaj 1 dan se mora obržat nad ~67k, potem lahko gremo naprej. Če bo zavrnjen, gremo še malce testirat nazaj na ~61k. Ne vem točno kaj bi si želel, po eni strani bi rad, da gre še malo dol, da še kaj dokupim, po drugi strani pa bi bila fajn tudi raketa, ki jo vsi pričakujemo.
Kje pričakuješ močno rezistenco, zavrnitev in dip? Jaz bom kupoval...
Money is mindset!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kripto ()
tilio ::
Ali pa zato, ker je na ETH bistveno več contractov, kjer je "zaklenjen denar", na adi pa malo manj? Ker niso pokradli ETH kot sistema, ampak podsistem, narejen na ethju, z abusanjem lastnosti ethja.
Tu je razlika v dizajnu. ETH ima accounting model, kjer je potreben global state. Ta ima določene prednosti ampak prinaša pa veliko slabosti. Vitalik je rekel, da je izbral Accounting model zato, ker se mu je zdelo UTxO preveč kompliciran. UTxO je pa model, ki ga ima BTC in Cardano je ta model razširil v eUTxO in ga naredil veliko bolj programabilnega kot je BTC.
Drugače jaz nisem noben POW maxi ali BTC maxi. Jaz vem, da pow ni posebej varen, v kolikor lahko dobiš dovolj računske moči, pa tudi v praksi sem sprobal to stvar (pred leti). Tako da vem, da pow ni ravno idealen, ampak vem pa tudi, da je bilo v preteklosti s POS sistemi precej težav in da se bodo te najverjetneje pojavljale tudi v prihodnjih iteracijah.
Iz vidika ekologije sem podpiral prehod ETHja na POS, vendar je s tem ETH coin postal manj ljudski, kot je bil prej. Tako da.. z vsakim sistemom so plusi in minusi.
Kar se ade tiče, pa vem samo to, da so bili obljubljeni smart contracti, in potem so prišli ven smart contracti, ampak niso delali, ampak zdaj očitno delajo, tako da bi moral biti ADA ekosistem zdaj dovolj robusten, da bi na njem nastalo kaj uporabnega.
Veliko POS chainov je hitrih, ker rabijo samo 1/3 poštenih nodeov (byzantine), da omrežje deluje in hkrati imajo manjše število node-ov. Če bi imeli ti chaini 150+ nodeov ne bi funkcionirali. Ker protokol pošilja veliko messegae-ov, da se nodei uskladijo, bi v večjem omrežju to bilo nemogoče. Cardano pa ima cca 3000 stake poolov in deluje brez problema, ker uporablja drugačen konsenz. Veliko je POS različic in ne moreš vsega metat v isti koš.
Kar se tiče smart contractov te moram popravit. Problem je bil hype pri ljudeh, ki so pričakovali, da bodo že kar aplikacije ob releaseu smart contractov. Ampak to je bila prva verzija. Bila je počasna ampak delujoča. Developerji so se morali naučit kako delat na Cardanu zaradi eUTxO modela in Haskella, ki zahteva drugačno razmišljanje kot ostali ampak prinaša veliko prednosti, ki se že kažejo in se bodo še bolj očitno pokazale, ko se bo network scale-al. Developerji so potrebovali pol leta, da so releasali prvi DEX in kljub opozorilu developerjev, da ni še tech pripravljen na velike obremenitve so prvi dan vsi navalili gor in potem se je chain zabasal. Nikoli se pa ni zrušil. Transakcije so se sprocesirale ampak treba je bilo čakat tudi več kot dan. No, danes imamo verzijo 3 smart contractov, kjer je že veliko optimizacij, pohitritev in raznih izboljšav, kot je zero-knowledge podpora, BTC podpora itd. Lahko programiraš smart contracte v rustu, typescriptu ali pythonu. Tooling je zelo napredoval in developerji ti povedo, da za stvari za katere si na začetku potreboval 6 mesecev lahko narediš zdaj v 1 tednu. Ljudje ves čas primerjajo TPS. Solana ima realnih cca 250 TPS. Vse ostalo so protocol message-i in failani message-i. Toliko nekje je približno trenutni limit na Cardanu L1. Ironično so celo dramo ob release zagnali developerji nekega DEXa, ko so po releaseu smart contractov rekli, da na Cardanu ni mogoče naredit DEXa. No, ironično, ti isti developerji imajo zdaj že 3 leta največi DEX na Cardanu.
Zmenimo se tako. Vi nehajte govorit, da je BTC najboljši chain in jaz bom naredil enako. Če boste pisali o ceni, lahko pišem jaz o "filozofiji".
Kdo pa pravi da je BTC najboljši... mi samo (ali pa vsaj jaz) pravimo da je BTC najboljši ker ni nikogar h komu lahko nek državni organ pritisne ali pošlje zahtevek da nekaj porihtajo...
Ja saj, isto kot Cardano.
Cardanota ne poznam podrobno ampak Charles je za moj okus enako kot Dan larimer... bluzator zato Cardanota nimam preveč rad osebno ampak to ne spremeni dejstev o njem... Enak fail je Solana za moje pojme...
Kaspe pa nisem sicer pretirano raziskal pravijo da je odlična ampak to je to
Imaš pravico, da ti nekdo ni všeč ampak rad bi slišal kako klasificiraš nekoga kot bluzatorja? Ta beseda meni zveni, kot da nekdo nekaj govori, naredi pa ne nič. A tebi je jasno, da to kar je Charles leta 2017 obljubil je sedaj (večinoma) dostavljeno?
Da primerjaš Solano s Cardanom je smešno. Ali ne veš nič o Solani ali o Cardanu. Verjetno pa ne veš nič ne o enem, ne o drugem.
Za Kaspo ne vem. Sliši se dobro ampak ima zelo doglo pot pred sabo, kar ne pomeni, da ne bo hype in cena posledično letela v nebo. Na dolgi rok se bo morala dokazat.
TheMentor ::
Cardano je sranje. Morda je nekaj tehnologije v drobovju celo dobre, ampak haskell nima nobene prihodnosti, da bo sedaj množica developerjev drla na cardano. Lahko bi se iz javascripta naučil, da nikolu ne zmaga najboljši tech, ampak nekaj kar je easy in lahko folk zelo na hitro začne uporabljat in se hitro vidi rezultat. Cardano ni nič od tega. Na L1 je trenutno še kar odprt boj. ETH in Solana sta na vrhu. Za SUI pravijo, da je dokaj enostavno programirat. Dejansko zaenkrat še ni očitnega zmagovalca, ki bo prevladal na L1 področju. Tudi adoption se umirja. Kot, da se čaka nek preboj predvsem v poenostavljanju vsega sranja, ki ga raja niti pod razno ne more obvladat. Blockchain je še vedno v domeni geekov. In dokler nek ala "Apple" ne naredi nek produkt skozi katerega bo use skupaj ratalo otroško enostavno bomo bolj kot ne capljali tle, kjer smo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TheMentor ()
Cardano je sranje. Morda je nekaj tehnologije v drobovju celo dobre, ampak haskell nima nobene prihodnosti, da bo sedaj množica developerjev drla na cardano. Lahko bi se iz javascripta naučil, da nikolu ne zmaga najboljši tech, ampak nekaj kar je easy in lahko folk zelo na hitro začne uporabljat in se hitro vidi rezultat. Cardano ni nič od tega. Na L1 je trenutno še kar odprt boj. ETH in Solana sta na vrhu. Za SUI pravijo, da je dokaj enostavno programirat. Dejansko zaenkrat še ni očitnega zmagovalca, ki bo prevladal na L1 področju. Tudi adoption se umirja. Kot, da se čaka nek preboj predvsem v poenostavljanju vsega sranja, ki ga raja niti pod razno ne more obvladat. Blockchain je še vedno v domeni geekov. In dokler nek ala "Apple" ne naredi nek produkt skozi katerega bo use skupaj ratalo otroško enostavno bomo bolj kot ne capljali tle, kjer smo
Malo si zaspal. Par postov višje sem napisal, da ni treba v Haskellu programirat. ETH ima ogromne probleme. Poskuša kopirat to kar ima Cardano ampak so se zaštrikali. Solana res ni vredna omembe. SUI je še en VC chain. Roaul Pal je v "founding boardu" in ga shilla na veliko. Tokenomics je slab in kolikor sem zasledil se pričakuje dump zaradi vestinga. Tako, da vse to kar omenjaš niso decentralizirani chaini. Več ali manj delajo na tem, da so "prijazni do programerja" ampak z decentralizacijo se nihče ne ukvarja zares. "Apple app" bo prišel. Vidim kako se je izboljšal UX na Cardanu v 3 letih in sčasoma bodo stvari v blockchainu še boljše. Zdaj mi pa naštej razloge zakaj je Cardano sranje prosim. Me zanima.
TheMentor ::
Malo si zaspal. Par postov višje sem napisal, da ni treba v Haskellu programirat. ETH ima ogromne probleme. Poskuša kopirat to kar ima Cardano ampak so se zaštrikali. Solana res ni vredna omembe. SUI je še en VC chain. Roaul Pal je v "founding boardu" in ga shilla na veliko. Tokenomics je slab in kolikor sem zasledil se pričakuje dump zaradi vestinga. Tako, da vse to kar omenjaš niso decentralizirani chaini. Več ali manj delajo na tem, da so "prijazni do programerja" ampak z decentralizacijo se nihče ne ukvarja zares. "Apple app" bo prišel. Vidim kako se je izboljšal UX na Cardanu v 3 letih in sčasoma bodo stvari v blockchainu še boljše. Zdaj mi pa naštej razloge zakaj je Cardano sranje prosim. Me zanima.
Predvsem zato, ker od 2017, ko je kovance prišel vn ne poznam niti enga appa na Cardanu, ki bi bil vsaj malo uporaben ali vsaj malo pridobil na prepoznavnosti. Niti ne poznam drugih podjetih, ki bi prosperiralo z razvojem na cardanu. Lahko, da so kake zadeve na Cardanu tehnološko top tko kot je kak projekt na kakem elektro/strojnem faksu top. To pa ne pomeni, da je tudi top za maso in rajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TheMentor ()
No saj to mam jaz glavni problem s temi hypanimi crypto appi (BC)
DO zdaj ni nobenga appa ki bi bil za povprečnega userja koristen in "nujen" v smislu kot je Word, Browsers, Notepad... ipd... ja ja vsi pravijo da še bo, ampak ko gledamo tak moramo biti tudi pragmatični, leta 2017 so mi govorili čez 5 let, minilo zdaj 7 let še vedno nič... vsaj nič za povprečneža...
Zato je gledanje s take perspektive imo brezveze
DO zdaj ni nobenga appa ki bi bil za povprečnega userja koristen in "nujen" v smislu kot je Word, Browsers, Notepad... ipd... ja ja vsi pravijo da še bo, ampak ko gledamo tak moramo biti tudi pragmatični, leta 2017 so mi govorili čez 5 let, minilo zdaj 7 let še vedno nič... vsaj nič za povprečneža...
Predvsem zato, ker od 2017, ko je kovance prišel vn ne poznam niti enga appa na Cardanu, ki bi bil vsaj malo uporaben ali vsaj malo pridobil na prepoznavnosti. Niti ne poznam drugih podjetih, ki bi prosperiralo z razvojem na cardanu. Lahko, da so kake zadeve na Cardanu tehnološko top tko kot je kak projekt na kakem elektro/strojnem faksu top. To pa ne pomeni, da je tudi top za maso in rajo.
V bistvu mi je smešno, ko spolušam ta prepričanja, ki temeljijo na trhlih temeljih in nepoznavanju. Ko bi le vedeli...
johnnyyy ::
Sam gledam na to podobno kot v življenju. Ko pride nek hype, ni važno koliko so stvari uporabne, kaj je zadaj, ampak marketing in prodaja. Delat neke analize na tem kater projekt bo uspel je praktično nemogoče.
Mato, saj je ok. Ti sam ene stvari ne razumeš. Če si ti v tej igri, da bi zaslužil na hitro je čisto OK. Kar ni OK je, da govoriš da je nekaj slabo in tega sploh ne poznaš.
Ni nam treba bit "pragmatični". Eni smo tu zaradi igre na daljši rok in zaradi tega kar nam pravo decentralizirano omrežje ponuja.
Mato, saj je ok. Ti sam ene stvari ne razumeš. Če si ti v tej igri, da bi zaslužil na hitro je čisto OK. Kar ni OK je, da govoriš da je nekaj slabo in tega sploh ne poznaš.
Ni nam treba bit "pragmatični". Eni smo tu zaradi igre na daljši rok in zaradi tega kar nam pravo decentralizirano omrežje ponuja.
Ampak saj to je tvoj problem, govoriš da si v igri na daljši rok potem pa meni izjaviš da čez 100 let je pa brezveze gledat kaj bo in kaj bo država prepovedala in regulirala ker ne vemo... to dvoje pač ne gre skupaj, vsaj ne smiselno...
Jaz gledam na rok 5-10 let... kaj bo čez 10+ let je predaleč (že 6/7 je lahko včasih rizično)
Ampak saj to je tvoj problem, govoriš da si v igri na daljši rok potem pa meni izjaviš da čez 100 let je pa brezveze gledat kaj bo in kaj bo država prepovedala in regulirala ker ne vemo... to dvoje pač ne gre skupaj, vsaj ne smiselno...
Jaz gledam na rok 5-10 let... kaj bo čez 10+ let je predaleč (že 6/7 je lahko včasih rizično)
Imaš pravico gledat kot hočeš. Sam prosim ne govori neumnosti okrog Cardanota, če ga ne poznaš. Ni treba, da ti je všeč, ni treba, da ga kupuješ. Ko boš pa spet govoril o superiornosti BTC-ja te bom spet vprašal iste stvari.
Sam prosim ne govori neumnosti okrog Cardanota,
Neumnost je to da je na Cardanotu manj prometa kot na BTC?
Neumnost je to da vemo kdo je kreiral Cardano za BTC pa ne?
Neumnost je to da Cardanofoundation lahko zjebe CIA, BTC pa ne?
Sam prosim ne govori neumnosti okrog Cardanota,
Neumnost je to da je na Cardanotu manj prometa kot na BTC?
Jap. To je neumnost. Ne vem kaj hočeš s tem povedat. Chain ima zelo solid tech. A se hočeš pogovarjat o techu ali o tem zakaj ni tako velik kot BTC? Ker to dvoje nima veze eno z drugim v tem trenutku.
EDIT: Cardano ima 10% dnevnega volume-a BTC-ja. Ima pa samo 1% market capa BTC-ja. Chain ni mrtev, čeprav vsi influencerji to ponavljajo. Vemo pa kdo so influencerji. Prodajajo se VC-jem in vse te njihove "analize" so okrog "vročih" novih stvari. Ker ljudje, hočejo nove vroče stvari. Nove obljube. Več TPS. itd... Influencerji prodajajo laži, da dobro služijo.
Neumnost je to da vemo kdo je kreiral Cardano za BTC pa ne?
Ja. To je neumnost. Kaj potem ali veš ali ne? Sploh ne vem kaj ima to vpliva na tech ali na omrežje. A je bolje, da nekaj veš ali je bolje da nekaj ne veš? :-) Satoshi je lahko bila ena tvojih ljubih tričrkovnih agencij. Ampak sploh ni pomembno. Pomemben je tech in koda.
Neumnost je to da Cardanofoundation lahko zjebe CIA, BTC pa ne?
Ja. To je neumnost. Kaj ima to veze z decentraliziranim sistemom? A ti razumeš, da Cardano je decentraliziran in je v rokah skupnosti? Če CIA zapre CF bo ena entiteta manj, ki pomaga pri adoptionu s produciranjem učnega gradiva in prirejanjem konferenc in predavanj. Ni ti jasno, da se projekti financirajo iz omrežja že 4 leta. Ne iz CF-ja ampak iz omrežja. CF je, da olajša stvari ni pa nujen za obstoj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilio ()
LeQuack ::
Dejstvo je da če bitcoin ne bi rastel in bi se gibal kot ostale resne valute, bi bilo zanimanje zanj precej manjše.
Quack !
@tilio
Saj sem ti že objasnil... ti bi se rad pogovarjal o dolgoročni prihodnosti ki te bojda zanima ampak takoj ko ti dam kak argument zakaj morda ne bo uspelo, praviš da pa to ne velja ker ne vemo...
Ampak taka diskusija je brezvezna, ker jemlješ od dolgoročne prihodnosti samo to kar paše tebi namesto celovito... Nima tu veze 0,1, veze ima samo to kaj se lahko zgodi... in stavit na dolgoročno prihodnost, 20, 40, 50, 100 let, je neumnost v cryptu... ker kot si prav povedal nimaš pojma kaj bo... Kot tudi jaz seveda ne...
Verjetno je tudi nek razlog da Blackrock kupuje BTC namesto Cardano... meniš da veš ti več kot oni z vsemi strokovnjaki plačanimi? :)
Saj sem ti že objasnil... ti bi se rad pogovarjal o dolgoročni prihodnosti ki te bojda zanima ampak takoj ko ti dam kak argument zakaj morda ne bo uspelo, praviš da pa to ne velja ker ne vemo...
Ampak taka diskusija je brezvezna, ker jemlješ od dolgoročne prihodnosti samo to kar paše tebi namesto celovito... Nima tu veze 0,1, veze ima samo to kaj se lahko zgodi... in stavit na dolgoročno prihodnost, 20, 40, 50, 100 let, je neumnost v cryptu... ker kot si prav povedal nimaš pojma kaj bo... Kot tudi jaz seveda ne...
Verjetno je tudi nek razlog da Blackrock kupuje BTC namesto Cardano... meniš da veš ti več kot oni z vsemi strokovnjaki plačanimi? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
@tilio
Ampak taka diskusija je brezvezna, ker jemlješ od dolgoročne prihodnosti samo to kar paše tebi namesto celovito... Nima tu veze 0,1, veze ima samo to kaj se lahko zgodi... in stavit na dolgoročno prihodnost, 20, 40, 50, 100 let, je neumnost v cryptu... ker kot si prav povedal nimaš pojma kaj bo...
Ne vleči se ven zdaj. Da ti osvežim spomin:
Začetek debate je bil, da je BTC edino kar lahko človk zaupa na dolgi rok. Sem ti povedal zakaj menim da ne kaže dobro in sem ga zelo dobro utemeljil.
Ti, po drugi strani nisi utemeljil nič. Govoriš o "word" aplikacijah in širokem adoptionu. To si si ti zamislil kot uspeh. To so tvoji kriteriji. Kaj pa če adoption zgleda drugače:
- chain, ki se lahko upgradea, ker ima governance in se lahko ljudje zmenijo in za to se plača iz zakladnice
- uporaba blockchaina v podjetjih in med podjetij, če hočeš kot polizdelek. Kdor proizvaja sklopke za avtomobil jih ne prodaja končnim strankam ampak je to del avtomobila. Ti vidiš, kot končno stranko samo retail. Možnosti je veliko in jih ne vemo ampak poanta je, da programabilen chain omogoča stvari, ki jih BTC ne in hkrati omogoča vse kar omogoča BTC.
Saj ti lahko staviš na 3 leta. Kupi BTC, kupi meme coine. Čez 3 leta boš pa mogoče videl, da je nekaj drugega boljše. Ampak poanta debate je bila, da BTC zaradi očitnih razlogov ni ziher.
Zgodovina sprememb…
wilbur ::
Vera fantje, vera je važna. Trenutno več folka verjame v BtC. En razlog že mora biti.
Tudi RKC ni postala to kar je čez noč. Za vernike je treba kaj tudi storiti.
Ampak poanta debate je bila, da BTC zaradi očitnih razlogov ni ziher.
Poanta debate je, da ni nič ziher... na dolgi rok... na kratek pa je najbolj ziher to čemur večina zaupa...
Ampak poanta debate je bila, da BTC zaradi očitnih razlogov ni ziher.
Poanta debate je, da ni nič ziher... na dolgi rok... na kratek pa je najbolj ziher to čemur večina zaupa...
Si zgrešil poanto. Pojdi gledat začetek debate.
Vera fantje, vera je važna. Trenutno več folka verjame v BtC. En razlog že mora biti.
Trenutno je tako. Kot pravim, to ni bil začetek in predmet debate. Razlog, da je to tako je večinoma v marketingu (sem štejem tudi anti marketing za druge chaine), slepi veri in nepoznavanju omejitev in nepoznavanju zmogljivosti ostalih chainov.
Zgodovina sprememb…
point debate na forumu je da se razvija...
Trenutno je tako. Kot pravim, to ni bil začetek in predmet debate. Razlog, da je to tako je večinoma v marketingu (sem štejem tudi anti marketing za druge chaine), slepi veri in nepoznavanju omejitev in nepoznavanju zmogljivosti ostalih chainov.
Jaz zelo rad potegnem vzporednico.... CASH vs TRR... cash ima več limitacije kot TRR... TRR je naprednejši, ampak vera ljudi je še vedno v gotovini in se je nočejo odrečt kar tako, čeprav se sili zaradi kvazi varnosti in nadzora...
point debate na forumu je da se razvija...
Se strinjam. Ampak v ospredju je treba imet tudi izhodišče, ki je podlaga vsega in daje širši smisel.
Jaz zelo rad potegnem vzporednico.... CASH vs TRR... cash ima več limitacije kot TRR... TRR je naprednejši, ampak vera ljudi je še vedno v gotovini in se je nočejo odrečt kar tako, čeprav se sili zaradi kvazi varnosti in nadzora...
Ja, to potrjuješ kar sem rekel. Ljudje se BOJIJO zaradi varnosti - ne vedo, da obstajajo boljše rešitve. Izobrazba je ključ. Ni pa najboljši ta primer, ker verjetno igra pri tem vlogo tudi starost populacije in specifika države ali mentalitete v posamezni državi.
https://n1info.si/gospodarstvo/kaj-o-sl...
Primerjava po državah, kjer kot plačilno sredstvo uporabljajo evro, kaže trend upadanja uporabe gotovine, ki pa še naprej ostaja prevladujoči plačilni instrument pri vsakodnevnih plačilih. Če so potrošniki še leta 2016 na fizičnih prodajnih mestih gotovino uporabili v 79 odstotkih primerov, se je leta 2019 ta odstotek zmanjšal na 72 odstotkov, lani pa že na 59 odstotkov.
energetik ::
Vera fantje, vera je važna. Trenutno več folka verjame v BtC. En razlog že mora biti.A dej no. Veš kaj je eden od izrekov za BTC?
Don't Trust, VerifyTo je diametralno nasprotno od vere. Verjamemo (ne verujemo) pa, da je in bo zaradi svojih lastnosti odličen store of value.
Verjetno je tudi nek razlog da Blackrock kupuje BTC namesto Cardano... meniš da veš ti več kot oni z vsemi strokovnjaki plačanimi? :)Blackrock ne kupuje zaradi svojih strokovnjakov in s svojim denarjem, ampak z denarjem vlagateljev, ki se hočejo izpostaviti BTC. Blackrock samo pobira fee-je za ETF-e.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Vera fantje, vera je važna. Trenutno več folka verjame v BtC. En razlog že mora biti.A dej no. Veš kaj je eden od izrekov za BTC?
Tudi RKC ni postala to kar je čez noč. Za vernike je treba kaj tudi storiti.Don't Trust, VerifyTo je diametralno nasprotno od vere. Verjamemo (ne verujemo) pa, da je in bo zaradi svojih lastnosti odličen store of value.
Motiš se. Večina ljudi, ki kupuje BTC ne poganja svojih nodeov. Torej igra na zaupanje. Še toliko huje je v primeru skladov, ker tam se že itak pojavljajo špekulacije med BlackRockom in Coinbaseom. Beseda "vera" je kar na mestu. Res je sicer, da je to tako z veliko chaini, ne samo BTC. Če uporabljaš light wallet pač nekomu zaupaš. Ima pa BTC še ta ETF "problem", ki je krasen za number go up ampak odpira veliko možnosti za špekulacije. Vsak chain, ki bo uspešen na dolgi rok se bo s tem pač moral "borit" oz. sprejet to.
Zgodovina sprememb…
ViperR ::
Kaj ti streljaš hah. Ti node lahko vedno preveriš, nerabiš verjet, da obstajajo? Če se to dejstvo spremeni lahko vedno izstopiš iz investicije.
Kakšne špekulacije, blackrock je zgolj želel hitrejši prenos kovancev na svoj wallet, ker ima pri tem visok counterparty risk. Z vstopom bank v custody btcja pa se ta risk močno zmanjša, saj je večina njih too big to fail. Konkretno zmanjša risk, če veš, da bo banka krila loss v primeru izgube kovancev. Pri coinbasu pa tega ni, če izgubijo kovance dobiš brnjeno bore malo.
Kakšne špekulacije, blackrock je zgolj želel hitrejši prenos kovancev na svoj wallet, ker ima pri tem visok counterparty risk. Z vstopom bank v custody btcja pa se ta risk močno zmanjša, saj je večina njih too big to fail. Konkretno zmanjša risk, če veš, da bo banka krila loss v primeru izgube kovancev. Pri coinbasu pa tega ni, če izgubijo kovance dobiš brnjeno bore malo.
Kaj ti streljaš hah. Ti node lahko vedno preveriš, nerabiš verjet, da obstajajo? Če se to dejstvo spremeni lahko vedno izstopiš iz investicije.
Nisi dobro prebral.
A dej no. Veš kaj je eden od izrekov za BTC?
Don't Trust, Verify
Večina ljudi, ki kupuje BTC ne preverja. Ima možnost, da preveri vendar ne preverja, ker večina ne poganja nodeov doma. Vsi ti kupci torej verjamejo, da preverjajo drugi.
Možnosti špekulacij oz. manipulacij:
Tillio se je poglobil v različne BC in obvlada, ima odgovore...natresel je resnico, dejstva. Ampak nekateri to nikoli ne bodo sprejeli. Tillio, hvala za obrazložitve.
Bistvo zaslužka se skriva v moči marketinga...ne v tem kaj je resnično boljše, hitrejše itd. Moč marketinga deli market share celotnega MC. Samo to si zapomnite in bo dovolj. Služi se pa z razumevanjem emocij, emocij trga, psihološkega stanja...strahu, pohlepa...se pravi z razumevanjem razpoloženja na trgu in seveda nekaj sreče oz. s tem, ko je verjetnost na tvoji strani.
Bistvo zaslužka se skriva v moči marketinga...ne v tem kaj je resnično boljše, hitrejše itd. Moč marketinga deli market share celotnega MC. Samo to si zapomnite in bo dovolj. Služi se pa z razumevanjem emocij, emocij trga, psihološkega stanja...strahu, pohlepa...se pravi z razumevanjem razpoloženja na trgu in seveda nekaj sreče oz. s tem, ko je verjetnost na tvoji strani.
Money is mindset!
johnnyyy ::
Kdo spolh dela ta BTC marketing? Kdo stoji za tem? Recimo na FBju na mesec dobim kup "fake" profilov, kjer so vsi neki "BTC traderji". Kdo po navadi stoji za tem in v čem je fora tega?
Tillio se je poglobil v različne BC in obvlada, ima odgovore...natresel je resnico, dejstva. Ampak nekateri to nikoli ne bodo sprejeli. Tillio, hvala za obrazložitve.
Lepo, da je nekdo, ki ceni informacije. Zakaj to delam? Ker sem naveličan shillanja vsemogočega šrota, dobrim projektom se pa posmehujejo in jih zaničujejo. Neposredno nimam nič od tega. Seveda bi pa bil vesel, če ima chain, ki ga dobro poznam, uporabljam in v katerega verjamem, še širši adoption. Sploh bi bilo super, če bi informacije, ki jih dajem pritegnile tudi kakšnega novega kripto entuzijasta, mogoče celo kakšnega developerja.
Strinjam se glede zaslužka in marketinga 100%. Če znaš dobro brati trg, emocije, trende ne rabiš tehnologije. Isto velja za delnice. Ampak večinoma je to zelo težko. Zato se raje ne oziram preveč na to kaj je danes trendovsko, ker jutri mogoče ne bo več. Nekaj kar je pa dobro zgrajeno ima možnost, da preživi marsikaj.
Kdo spolh dela ta BTC marketing? Kdo stoji za tem? Recimo na FBju na mesec dobim kup "fake" profilov, kjer so vsi neki "BTC traderji". Kdo po navadi stoji za tem in v čem je fora tega?
Ne vem za kakšne oglase točno gre ampak to so lahko samooklicani "svetovalci", prevare ali pa referral zadeve. Če ne kupiš pri izvoru (borza) in je nek vmesnik vmes je že nateg. Saj poglej reklame po raznih
večjih slo portalih. Imaš plačljive članke in vsi obljubljajo bajne dobičke. Jaz na to niti ne klikam, ker so vsi ti nateguni.
Zgodovina sprememb…
Odgovor je zelo enostaven. Tisti, ki imajo v vrečah veliko BTC in živijo od BTC-jev. Najdeš jih povsod od youtube, konferencah, minerjev, menjalnic...itd. Kdor nima koristi od BTC sigurno ne bo poganjal vso BTC marketing mašinerijo...
To je realnost, ki jo nekateri ne bodo sprejeli in bodo raje živeli v zanikanju.
Money is mindset!
Preden butnete noter vaše težko prigarane evrčke...
Original tweet: https://x.com/vinibarbosabr/status/1840...
# Twelve cryptocurrencies will unlock nearly $300 million worth of tokens this week.
Precisely, the cliff unlocks in the next seven days are at $295.62 million.
The largest three releases in USD value dominate the other twelve by 75%, with $223.95 million. $SUI has 36% of the total, unlocking 64.20 million at a nominal value of $108.49 million by posting time.
According to SuiNetwork's schedule, Series A and B private investors will receive 39.16 million SUI on October 1, worth $66.18 million (61%).
The remaining 39% of all released SUI this week will be distributed to "Early Contributors," the Mysten Labs Treasury, and a community reserve controlled by Mysten Labs.
## The VC-investing cryptocurrency game
The cryptocurrency investing game has changed in the past few years, highly weighted toward venture capitalists (VCs) and vesting contracts.
With that, scheduled token unlocks gained increased importance in this market's dynamics as they can directly pressure prices downwards.
Overall, cryptocurrency tokens have been used to fundraise startups and give early investors easy exit liquidity. This is a far different dynamic than first- and second-generation blockchains, which brings advantages and disadvantages.
So, while the exit liquidity is welcomed by highly capitalized institutional players who can participate in private rounds, retail investors are mostly punished by entering projects with plenty of incoming unlocks as they become the exit liquidity.
Original tweet: https://x.com/vinibarbosabr/status/1840...
Zgodovina sprememb…
IgorCardanof ::
To je tudi razlog, zakaj so influencerji tako pushali SUI prejšne tedne, da so si lepo navili ceno pred unlocki.
Tole je nekaj kar se redno dogaja. Samo tolk da veste, kaksne igre se igrate/igramo.
https://x.com/zeneca/status/18402480945...
btw this is the type of cabal shit that happens behind the scenes that most of you don't see
i bet we see a lot of X accounts spontaneously start shilling this coin over the next day or so (probably started already)
i also bet none of them would disclose if they got an OTC deal at 1/3rd market price, with 50% unlocked that they can start selling right away
the game is rigged against you. doesn't mean you can't win, you can, but you're always gonna be fighting against some sort of cabal, whether it's VCs or it's insiders or it's shitty influencers or it's something else
Tole je nekaj kar se redno dogaja. Samo tolk da veste, kaksne igre se igrate/igramo.
https://x.com/zeneca/status/18402480945...
btw this is the type of cabal shit that happens behind the scenes that most of you don't see
i bet we see a lot of X accounts spontaneously start shilling this coin over the next day or so (probably started already)
i also bet none of them would disclose if they got an OTC deal at 1/3rd market price, with 50% unlocked that they can start selling right away
the game is rigged against you. doesn't mean you can't win, you can, but you're always gonna be fighting against some sort of cabal, whether it's VCs or it's insiders or it's shitty influencers or it's something else
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()
Špricer ::
Kar hud exit liquidity danes. Kaj se dogaja, da je tak padec kripta? Ne more biti novica o nedobičkonoasosti OpenAI tak FUD. Zgleda nas čaka rdeča jesen. Btc do 30000. Potem pa spet postopna rast do 90000 v letu 2026.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()
Kar hud exit liquidity danes. Kaj se dogaja, da je tak padec kripta? Ne more biti novica o nedobičkonoasosti OpenAI tak FUD. Zgleda nas čaka rdeča jesen. Btc do 30000. Potem pa spet postopna rast do 90000 v letu 2026.
Bitcoin dip za kratek čas do cca 50-47k USD je realen pred kontinuiranim bullom ki bi potegnil v rang 90-110k USD do konca leta. Dip v cca 40k USD, če se ojača medvedja divergenca. 30k USD in nižje pa je že v bolj črnem scenariju...zelo malo verjetno. Vse je možno...bomo videli.
Money is mindset!
Vprašanje koliko ljudi ima želodec za še en padec.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
IgorCardanof je izjavil:
Jaz ne več. Btc sem prodal. Čakam veliiko nižje. Kot je nekdo tukaj pisal je celo Merlak menil, da se lahko dotaknemo spet 10000. Meni se to sliši dokaj realno. Celotni graf od 2012 prikaže preveliko rast od 2018. Še ni bilo prave korekcije. Kot, da je bil končen bull 73000.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()
GCR, eden največjih traderjev in forecasterjev, je pa rekel, da je 10k ETH inevitable. Tako da jaz verjamem raje njemu kot Merlaku.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
energetik ::
Boljše vprašanje je, koliko ljudi ima želodec za še en FEDov in ECBjev print hike. Verjetno večina, ker itak ne vedo, kaj se dogaja.IgorCardanof je izjavil:
Jaz ne več. Btc sem prodal. Čakam veliiko nižje. Kot je nekdo tukaj pisal je celo Merlak menil, da se lahko dotaknemo spet 10000. Meni se to sliši dokaj realno. Celotni graf od 2012 prikaže preveliko rast od 2018. Še ni bilo prave korekcije. Kot, da je bil končen bull 73000.
Zaradi mene se lahko tudi spet dotakne 10k, bom vsaj postal whole-coiner. Čeprav mislim da ne bom videl te zgodbe.
vires in numeris
LeQuack ::
Grem stavit, da bo prej 100k kot 10k.
A gre kdo na nicehashX konferenco? www.nicehashx.com
Ne rabiš stavit, samo bitcoin nabaviš.
Quack !
Grem stavit, da bo prej 100k kot 10k.
A gre kdo na nicehashX konferenco? www.nicehashx.com
Aja. Nisem vedel. A zato je padlo na 62000?
FireSnake ::
Bitcoin dip za kratek čas do cca 50-47k USD je realen pred kontinuiranim bullom ki bi potegnil v rang 90-110k USD do konca leta. Dip v cca 40k USD, če se ojača medvedja divergenca. 30k USD in nižje pa je že v bolj črnem scenariju...zelo malo verjetno. Vse je možno...bomo videli.
Da se ti ne bomo decembra smejali glede tvojih napovedi o BTC.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Da se ti ne bomo decembra smejali glede tvojih napovedi o BTC.
Smeh ni prepovedan...
Strah prevladuje...Ali je to samo začetek crasha? Do kje oz. koliko nizko bo šlo?
Money is mindset!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kripto ()
Srečno vsem, ki holdate Solano :-)
10 more things they don't want people to know or post about Solana.
1. 75.72% of all transactions through Jupiter are failing.
2. 48.71% of all transactions through Raydium are failing.
3. Transactions will fail for a variety of reasons not just slippage issues.
4. Voting consensus transactions & failed transactions massively bloat the blockchain size, currently ~265 TB & growing fast.
5. Again, TPS includes voting consensus and failed transactions, failed transactions on most other blockchains are strictly validated before even hitting the blockchain.
6. Firedancer is live on mainnet, but in 'non-voting mode' which means it cannot produce blocks and is only doing about ~30% of what a validator does.
7. RPC endpoint architecture allows operators to reorder transactions and front-run.
8. $7.5 billion SOL, is continued to be sold-off by FTX, a major unlock occurs in March 2025, and continued unlocks every month up till 2028. (Repeated due to importance).
9. 5 million daily active users is a myth, 4.5 million of these hold 0 SOL, and much more hold < 1, they are created with an intention to inflate metrics, notice the large uptick in August, also 1 user(bot) could technically have 4 million wallets.
10. The Top 18 validators control +33% of the entire staked Solana Supply, meaning they can collaboratively block consensus and censor transactions.
Kripto mesi je izjavil:
Hvala, ravnokar prodal vso Solano in grem kupit Cardano.
Karkoli je bolje od VC coinov.
Če ste pa v igri samo zaradi denarja potem priporočam ogled tega.
Kripto mesi je izjavil:
Hvala, ravnokar prodal vso Solano in grem kupit Cardano.
Cardano lahko daš tudi stejkat in imaš lep APY Sicer ti pa priporočam, da si pogledaš še razne projekte na Cardanu:
V vse sem investiral v prvi polovici 2022, to so (bili) vsi top shit projekti na cardanotu.
Muesliswap: https://www.coingecko.com/en/coins/mues...
Trenutno sem /5.
Liqwid Finance https://www.coingecko.com/en/coins/liqw...
Tale je bil najboljši projekt. So govorili, da je to res bluechip cardano projekt. Sem trenutno /50.
GeroWallet https://www.coingecko.com/en/coins/gero...
Tole so pa na veliko shillal tut razni influencerji. GeroWallet ima res namen spremenit svet. Kupil na /8 dipu na 13c. Trenutno je pa 0.002x$, tako da še /100 skoraj od takrat. Skupno pa /800 od vrha.
Imaš tudi ti kakšen cardano gem za shillat?
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.